Wie gelooft er nu in het Palestijnse vredesgesprek?

Screenshot_160

(Door: Tsvi Sadan – Vertaling: E.J. Bron)

Hoewel de Palestijnse Bevrijdingsorganisatie (PLO) al in 1965 door de activist van de Moslimbroederschap en Egyptische staatsburger, Yasser Arafat, werd opgericht, is Israël nog steeds niet in staat om te bepalen of de PLO primair een religieuze of een nationalistische beweging is. En dat ondanks het feit dat deze kijk op de groep de kritische factor in diens beoordeling vormt.

Israel Heute

Wanneer de PLO, de grootste en de regerende fractie van de Palestijnse Autoriteit, primair nationalistisch is, dan is vrede, tenminste theoretisch, mogelijk. Wanneer de PLO echter primair een religieus gemotiveerde organisatie is, dan hoeven we niet op echte vrede te hopen.

In haar boek “Yasser Arafat” (2016) schrijft Ronit Marzan dat de Israëlische geheime diensten het niet eens waren over de retoriek van Arafat en dat, nadat deze in 1997 bijeenkomsten had met terreurbewegingen en nadat hij de Akkoorden van Oslo ondertekende en zich zogenaamd van terreur had afgekeerd. Verder citeerde hij vaak uit de koran en nog steeds konden de belangrijkste veiligheidsagenten van Israël niet beslissen of Arafat´s woorden religieuze betekenis hebben of niet.

Marzan was iemand die Arafat´s vredesboodschap wilde geloven. Zelfs toen hij het religieuze begrip “Jihad” gebruikte, geloofde Marzan dat de Palestijnen overgestapt zouden zijn van de “militaire strijd” (kleine Jihad) naar de opbouw van een staat op diplomatieke wijze (grote Jihad). Dienovereenkomstig geloofden Israëli´s zoals Marzan dat de Palestijnen de religieuze, gewapende strijd voor de “bevrijding” van Palestina hebben opgegeven om op de realistischer, diplomatieke manier de onafhankelijkheid in Gaza en op de “Westelijke Jordaanoever” te bereiken.

Dienovereenkomstig werd de PLO na 1993 zogenaamd een primair nationalistische beweging. De voortdurende religieuze taal in de Palestijnse discussie diende er slechts toe om de massa´s rustig te houden en hen er langzaam toe te brengen Israël te accepteren. Het was de zienswijze die van Arafat´s leerling, Mahmoud Abbas, een ware vredespartner maakte. Het is niet verrassend dat deze zienswijze vooral te vinden is in het linkse, politieke spectrum.

Aan de andere kant van het debat staan mensen, die zeggen dat de Palestijnse vredesretoriek “Taqiyya” is – de religieuze plicht om de ware doelen van de islam te verbergen. “Taqiyya” treedt o.a. op in de vorm om te proberen de islam in het Westen als religie van de vrede voor te stellen. De scheiding tussen islam en terreur is bijvoorbeeld een categorie van “Taqiyya”.

Itamar Marcus behoort tot deze kant en zegt dat de Palestijnen met een misleidingscampagne willen bereiken dat Israëli´s geloven dat het geweld van de Palestijnen geen Jihad zou zijn, maar een legitieme strijd voor gerechtigheid, vrijheid en vrede. Marcus, die in 1996 de organisatie Palestinian Media Watch (PMW) oprichtte, zei in een interview in november 2012 dat religie de kern van de wereldbeschouwing van de Palestijnse Autoriteit vormt. Hij benadrukte dat Mahmoud Abbas vrijdagsgebeden bezoekt, waarbij Palestijnse predikers hun luisteraars informeren dat de oorlog tegen Israël religieus en niet nationalistisch van aard zou zijn.

Marcus zei verder dat deze predikers, die door de Palestijnse Autoriteit betaald worden, de strijd tegen Israël “Ribat” noemen, de nobelste uitdrukking van de Jihad, omdat hij eerder een defensieve dan een aanvalsoorlog is. Om de strijd tegen Israël “Ribat” te noemen, betekent dat het Heilige Land islamitisch land is. Het was Arafat, aldus Marcus, die van de strijd voor een Palestijnse staat een strijd tegen ongelovigen heeft gemaakt, die heilig, islamitisch territorium veroverd hebben. Men zou daaraan kunnen toevoegen dat de nieuwste beslissing van de UNESCO, volgens welke Hebron een Palestijnse culturele plek is, aantoont hoe succesvol de misleidingscampagne is.

Beide zijden ondersteunen hun argumenten met aantekeningen van de Palestijnse discussie en dat leidt tot een deling binnen Israël. De linksen geloven dat de strijd van de Palestijnen een strijd voor vrede en vrijheid is. De rechtsen geloven dat een vreedzame Palestijnse staat een stap in de richting van het islamitische doel van de vernietiging van de joodse staat is. Op dit moment geloven de meeste Israëli´s de Palestijnse retoriek van de vrede niet. En wie zou hen dat kwalijk kunnen nemen?

Bron:
www.israelheute.com
Auteur: Tsvi Sadan

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Barbarisme, co-existentie, demoniseren, Gazastrook, gezond realisme, Hamas, Heilige Land, Historie, Islam, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jihad, Jodenhaat, koran, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse joden, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, Pacifisme, political correctness, propaganda, Racisme, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Taqiyya, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Wie gelooft er nu in het Palestijnse vredesgesprek?

 1. Harry zegt:

  Palestijnen zijn smeerlappen , leugenachtige rotzakken en geniepige bliksems .
  Zó erg , dat zelfs de andere arabieren op hen néér kijken !

  Gezien hun geboorteaantal hoeven we er niet op te hopen dat ze op natuurlijke manier uit zullen sterven .
  Helaas !

  Like

 2. fleckie zegt:

  Allicht niet, men zoeke op …UNWRA .

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Een uitgebreid artikel hierover, “Twee Soorten Vluchtelingen” door Likoed Nederland, geeft een zeer compleet beeld van het moedwillig in stand houden van het “Palestijnse” vluchtelingen probleem.
   Wie het niet kan vinden, kan het van mij toegestuurd krijgen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 3. Marian zegt:

  Palestijnse vredesgesprek kan alleen bestaan als de Palestijnen zelf ook vredig zijn. Maar helaas zijn ze haatdragend en bloeddorstig.

  Like

 4. ReaGluurder zegt:

  Zag deze reactie ergens staan; ‘As a biologist, I can scientifically state that these arabs have some genetic faults, which can be traced in a strain of syphilis. Cruelty, narcissism, are typical of this treponema infection. (Treponema Palistinum?) De beelden van de slachtpartij afgelopen vrijdag van 3 weerloze Joden, zegt genoeg! Je moet dan wel ziek-zijn in je hoofd!

  Geliked door 1 persoon

 5. M.A.L. Sion zegt:

  Elk volk heeft recht op een plaats op aarde, zo ook de Palestijnen van de Westelijke Jordaanoever als de bewoners van Gaza.
  Vele jaren geleden heeft de Volkerenbond bepaald dat een groot deel van Jordanië bestemd is voor de Palestijnen. Er zijn in Jordanië een groot aantal Palestijnen die zich opstellen als ‘vluchtelingen’ in kampen in afwachting van terugkeer naar hun oorspronkelijke woonplaatsen in Israël.
  Om verdere escalatie van de slechte verhouding van de Palestijnen met hun gastheren, de Israëli, te voorkomen, zou het aan te bevelen zijn als de Palestijnen van de Westelijke Jordaanoever en die van Gaza zich zouden voegen bij hun ‘broeders en zusters’ in Jordanië en daar met de kennis die ze opgedaan hebben tijdens hun verblijf in Israël een eigen staat te vormen waar ze kennelijk zo hartstochtelijk naar verlangen.
  malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

  Like

  • Beschouwer zegt:

   Goed idee laat de Palestijnen maar oprotten naar Jordanie. Ik kan en wil geen compassie opbrengen voor dat achterbakse rotvolk. Ik zie het als een antisemitisch terroristenvolk. En ja er zullen vast wel goeien tussen zitten. Ik heb geen zin om dat zogezegd te moeten nuanceren. Overigens heb ik wel eens een Palestijnse schrijver gezien en die leek me “normaal” maar die woonde dan ook hier in Nederland en zou waarschijnlijk voor geen goud in Judea of Samaria (de Westbank) of Gaza willen wonen.

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   De opdracht door de Conferentie van San Remo (1922) aan de Engelsen was heel duidelijk: De stichting van een Joods nationaal tehuis realiseren. De verdragen uit deze conferentie werden onverkort overgenomen door de Volkenbond. Maar een van de eerste daden van de Engelsen was om 70% van het gebied ontoegankelijk te maken voor de Joden door het weg te geven aan ene koning Abdullah. Dat betrof héél Trans-Jordanië, het huidige Jordanië, niet slechts een (groot) deel ervan.

   Dat werd dus niet door de Volkenbond bepaald, maar door de Engelsen, die het mandaat over het gebied hadden.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Like

 6. http://www.jodendom-online.nl/news.php?view=item&id=2514
  De Nazi-wortels van het Palestijnse nationalisme en Islamitische Jihad

  Like

 7. Beschouwer zegt:

  IEDEREEN DIE DE BDS-BEWEGING (BOYCOT DESINVESTEREN EN SANCTIE TEGEN ISRAEL STEUNT MAG WAT MIJ BETREFT STRAFBAR GESTELD WORDEN. ALS IK MENSEN KEN DIE DEZE HUICHELCLUB STEUNEN GROET IK DIE NIET MEER !

  Op Niburo.co stond er een zeikartikel waar Israel werd gebashed wegens het ondermijnen van meningsuiting Niburu.co is een verkapte antisemitische site.

  Like

 8. Pietersen zegt:

  Op teletekst worden wij weer bedondert en krijgt Israel de schuld door vitale informatie uit het bericht te laten, nl. dat 3 Israeliers zijn geslacht met messen. Zie teletekst ‘Israel arresteert 25 Palestijnen’. Onze NPO op zijn best in berichten-manipulatie.

  Like

 9. Steven zegt:

  Wie gelooft er nu in het Palestijnse vredesgesprek?

  ALLE socialisten geloven daar wel in.
  Die geloven immers ook dat je zonder problemen alle culturen bij elkaar kan douwen…en als er dan onenigheid ontstaat dan gaan we gewoon alles racistisch noemen en iedereen vervolgen die het er niet mee eens is.
  Want dat kan tenslotte allemaal in een democratische samenleving…. UGHHHH…

  Like

 10. Republikein zegt:

  U moet ook allemaal de groeten hebben van de Pindaboer.
  Zijn we er toch ingestonken zei Herman Kuiphof ooit.
  To be continued:http://www.israeltoday.co.il/NewsItem/tabid/178/nid/27609/Default.aspx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s