Zwitserland: zonder de EU sterke opleving van de economie!

Screenshot_164

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Wie heeft de EU eigenlijk nodig. Zwitserland doet het voor! Daar liet de export dit jaar een nieuw record zien. Vooral de farmaceutische industrie beleeft een sterke opleving – ook in Groot-Brittannië een essentiële economische tak. Zwitserland is door zijn lidmaatschap van de Europese Vrijhandelsassociatie (EFTA) deel van de EU-binnenmarkt – een model waar ook Groot-Brittannië na de Brexit naar streeft.

journalistenwatch

Ondanks de sterke Zwitserse Frank, die de producten duur maakt, beleeft de export naar landen zoals de VS, China en Japan. Ook de export naar de EU, vooral naar Duitsland, stijgt constant. De strategie van Zwitserland, open zijn voor de wereld en deelnemen aan de EU-binnenmarkt, gaat zodoende op.

Zwitserland heeft in de afgelopen jaren een serie belangrijke akkoorden met vooraanstaande economische ondernemingen en de snel groeiende bouwbranche in China, Japan, Canada, Mexico, Korea, Hong Kong en de Golfstaten kunnen sluiten. Op dit moment wordt er onderhandeld met India, Maleisië en Indonesië.

De cijfers werden bekend, nadat de Britse minister van Handel, Liam Fox – tot ontsteltenis van de EU – verkondigd heeft om maandag in Washington met zijn Amerikaanse collega de mogelijkheden van een trans-Atlantisch handelsakkoord te peilen.

De EU-elite kookt: Jean-Claude Juncker trekt alweer zijn waarschuwingskaart en roept om straf. Men is bang dat ook andere EU-landen Groot-Brittannië naar onafhankelijkheid zouden kunnen volgen, nadat in Italië met het oog op de migrantenstroom de stemmen naar een referendum weer luider worden.

Maar de Britse minister van Handel is hiervan niet onder de indruk: “We mogen weliswaar geen akkoorden sluiten zolang we lid van de EU zijn, maar natuurlijk mogen we met elkaar praten over de toekomstige betrekkingen en perspectieven na de Brexit”, aldus Fox.

Voor de Amerikaanse minister van Handel, Wilbur ross, staat vast: “Van onze kant is het duidelijk. We zijn voorbereid als Groot-Brittannië zover is.”

Bron:
www.journalistenwatch.com
Door: Marilla Slominiski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in EUSSR, gezond realisme, Groot-Brittannië, VS, Zwitserland. Bookmark de permalink .

11 reacties op Zwitserland: zonder de EU sterke opleving van de economie!

 1. M.A.L. Sion zegt:

  Om op het juiste moment de boot niet te missen dient de Politiek in Nederland voorbereid te zijn op een NEXIT.

  Like

 2. Steven zegt:

  Het steekt de EU elite omdat het plan om héél Europa tegelijk in chaos te storten is min of meer an het mislukken doordat bepaalde landen de bui al zien hangen en weigeren aan hun eigen ondergang mee te werken.
  Ik heb respect voor die landen die wel nadenken en weten wat ze te wachten staan en hier ook na handelen.
  Ik juich het dan ook van harte toe als er nog meer Brexit landen bij gaan komen…want dan heeft die hele omvolkingsprogramma natuurlijk ook GEFAALD…en daar maakt die ZUIPSCHUIT zich druk om…

  Geliked door 1 persoon

 3. Marian zegt:

  Ook ik heb de hoop nog niet opgegeven en hoop op een NEXIT. Een land als Zwitserland kan voor ons een voorbeeld zijn.

  Like

  • Statler & Waldorf zegt:

   Dat zal helaas niet gaan gebeuren, Nederland is al ruim 40 jaar een deelstaat van Duitsland en Duitsland is de kern van de EU.
   Nederland zal nooit uit de EU treden omdat Nederland altijd Duitsland 100% zal blijven volgen.
   Zie de uitslag van de laatste Tweede Kamer verkiezingen.
   Schijnbaar wil de Nederlander niet uit de EU.

   Geliked door 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    S&W.
    Helemaal met je eens.
    Rutte zal in zijn 4e ambtstermijn in Brussel het licht uit doen.

    Like

 4. wouteenhoorn zegt:

  Het zoveelste bewijs dat de meeste politci geen kaas van de economie hebben gegeten.

  Like

  • guusvelraeds zegt:

   Economie is geen exacte wetenschap. Economie is vooral emotie en een spel van vraag en aanbod. Veel vraag voor een product doet de prijs stijgen maar ook dat is niet altijd het geval. Als de productie de vraag kan bijhouden krijg je een stabiliserend effect op de prijs. Overschotten doen de prijzen dalen. Vandaar dat de olie overschotten kunstmatig laag gehouden worden. Er is nooit een olie tekort geweest. Sinds 1974 worden we voor de gek gehouden. Supranationale organisaties als de EU doen vooral het vrije economische verkeer via regelgeving hinderen. Allerlei protectionistische maatregelen verstoren het organisch natuurlijk verloop van economische processen. Economische processen die al gelden sinds de mensheid een aanvang nam met ruilhandel. De middenklasse (motor voor elke gezonde economie) werd in Europa weggevaagd. Als de EU kolos gaat vallen is dat door niemand meer tegen te houden omdat redding operatie’s bij een politiek en economische eenheid als de EU die al een decennium op de IC ligt niet meer zullen werken. Reden is dat al teveel maatregelen werden genomen om de EU overeind te houden en de EU immuun is geworden voor herstel. Immuun voor herstel door politieke onwil en een overkill aan regelgeving. Wij gaan die dag meemaken, waarschijnlijk zal dat op een maandag zijn dat er geen geld meer uit de muur komt. Op die maandag zal men voor 12:00 uur in de ochtend bekend maken dat het Europees economisch blok gevallen is en dat niet eerder als voor het nieuwe weekend nieuw geld uit de muur zal rollen. In die week zullen alle verkoop punten van goederen en levensmiddelen gesloten blijven omdat men zich moet gaan instellen op de nieuwe munt. Het is dus raadzaam zeker voor 2 weken een zekere voorraad in huis te hebben. Voor elk land zal dan op vrijdag een vervangende munt uit de muur komen en de Europese volkeren zijn opgelicht voor ontelbare miljarden. Er zal een generatie nodig zijn om van deze economische ramp te herstellen. De ramp veroorzaakt door massa immigratie zal echter nog vele generaties een zware wissel trekken op de Europese volkeren. Het ene land zal daar sneller van herstellen dan het andere. Een aantal landen bijvoorbeeld Zweden zal echter nooit meer herstellen en de Zweden zullen een nieuwe manier van samenleven moeten vinden met de hun door de elite opgedrongen verrijking.

   Like

 5. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Blijf toch niet rustig slapen…
  want zie wat er van komt !!!
  .

  Like

 6. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogden reageerde:
  EU EXIT

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s