500 jaar later: de islam neemt Spanje opnieuw over

Screenshot_16

De kathedraal van het Spaanse Córdoba.

(Door: Nancy McDonnell – Vertaling: E.J. Bron)

Al-Andalus, zo heette het ooit, het grote islamitische heerschappij-gebied rondom Córdoba in het zuiden van Spanje. In de 8e eeuw kwamen de moslims via Noord-Afrika naar Spanje en veranderden daar de grote katholieke kathedraal van Córdoba in een moskee. Het duurde bijna 800 jaar voordat het christendom de heerschappij had heroverd. Nu, 500 jaar later, staat Andalusië opnieuw voor een keerpunt in de geschiedenis.

epoch times

In de 10e eeuw was de Andalusische stad Córdoba de meest spectaculaire stad in Europa, misschien zelfs in de hele wereld. Hij was het machtscentrum van Al-Andalus, het islamitisch bezette deel van Spanje. Er waren goed verlichte straten, water, duizenden winkels en een grote hoeveelheid boekhandelaren en bibliotheken, waaronder de bibliotheek van de kalief, die ongeveer 400.000 boeken bevat. Córdoba was een vooraanstaand cultureel en economisch centrum van zowel het Middellandse Zeegebied als de islamitische wereld. Het kroonjuweel van de stad was de grote moskee van Abd al-Rahman I.

Maar deze moskee werd oorspronkelijk niet door moslims gebouwd. Voor de verovering van Spanje door de moslims, die begon in het jaar 711, was dit bouwwerk oorspronkelijk een kathedraal, een christelijke basiliek, die aan een heilige was gewijd. Daarna werd het in 714 door de moslims bezet, die het verwoestten en tijdens de heerschappij van kalief Abd al-Rahman I. veranderden in de grote moskee.

Ten tijde van de Reconquista, de herovering van het Iberisch schiereiland, die gepaard ging met het terugdringen van het islamitische machtsbereik (Al-Andalus), die in 1492 als afgesloten gold en met de ontdekking van Amerika door Christoph Columbus naar een “nieuwe wereld” leidde, werd de plek in 1523 door koning Ferdinand III. tot het katholieke geloof teruggebracht. Tot op de dag van vandaag is de grote kathedraal van Córdoba een van de belangrijkste plekken van het westerse christendom.

Screenshot_14

De islam neemt Spanje opnieuw over

En nu is blijkbaar de tijd gekomen om dit alles weer om te draaien. De wisselende heerschappij tussen christendom en islam gaat op dit moment opnieuw een nieuwe periode in. Zoals de Italiaanse journalist Giulio Meotti op “Gatestone” bericht, probeert nu opnieuw een alliantie van secularisten en radicale islamieten de kerk weer tot het islamitische geloof te brengen. Hij schrijft: “Spaans links, dat de regio regeert, wil de kerk graag veranderen in een ´plek van ontmoeting van de geloofsrichtingen´. Mooie oecumenische woorden, maar een dodelijke val voor de islamitische hegemonie over andere geloofsrichtingen.”

Zoals het Britse tijdschrift “ibtimes.co.uk” berichtte, waren er al duidelijke bekendmakingen van Jihadisten in Syrië, die in een videoboodschap verkondigden dat Spanje het land van hun voorouders zou zijn. Volgens het tijdschrift waarschuwden ze: “Wij leven onder islamitische vlag en we zullen ervoor sterven tot we deze afgesloten landen van Jakarta tot Andalusië openbreken. Spanje is het land van onze voorouders en we zullen het met de kracht van Allah openbreken.”

De actuele heerschappij-kaart van de “Islamitische Staat” (ISIS) omvat niet alleen het Nabije Oosten, maar ook Spanje. Osama bin Laden zou al in 2004 van plan zijn geweest om Spanje te heroveren. De terugkeer van “Andalus” in islamitische handen is volgens zijn opvolger Ayman al-Zawahiri een plicht voor de oemma (islamitische gemeenschap).

In de islamitische symboliek zou Córdoba gelden als het “verloren kalifaat”, schrijft Meotti.

Maar wie financiert de herovering van een van de grootste christelijke kathedralen ter wereld? Wat betreft Meotti is dat Qatar. Hij schrijft: “Het emiraat ondersteunt de campagnes van de islamitische organisaties om de kerk tot de islam te bekeren. Het Nabije Oosten staat vol met in moskeeën veranderde kerken, zoals de Omayyaden van Damascus, Ibn Tulun van Cairo en de Hagia-Sophia-kathedraal in Istanbul. De radicale islamieten spannen zich nu in om hetzelfde in Córdoba te doen.”

Screenshot_12

“Om de plek met de moslims te delen, zou hetzelfde zijn als een man die zijn vrouw deelt met een andere man”

Wat betreft de bisschop van Córdoba, Demetrio Fernandez, is de verandering van de geloofsplek in een “plek van ontmoeting van de geloofsrichtingen” echter niet zo´n eenvoudige zaak. Al enkele jaren zouden islamitische groeperingen proberen om de katholieke kerkleider ertoe te brengen om allebei in het godshuis toe te laten, de aanbidding van God en de aanbidding van Allah. Fernandez zegt hierover: “Om de plek met de moslims te delen, zou hetzelfde zijn als een man die zijn vrouw deelt met een andere man.”

Mocht het de radicale islamieten lukken, ondersteund door militante secularisten, om Allah de kathedraal van Córdoba binnen te brengen, dan zal een tsunami van islamitisch hegemoniaal denken het vervallende christendom van Europa overstromen, oordeelt Meotti. Er zouden duizenden lege kerken zijn, die er alleen maar op wachten om gevuld te worden met de stemmen van de muezzins.

Bron:
www.epochtimes.de
Auteur: Nancy McDonnell

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Al Andalus", "Integratie", "Islamofobie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", Christendom, Communisme, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Dhimmitude, Eurabië, Geschiedvervalsing, Historie, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, politici, propaganda, Rotzakken, Socialisten, soevereiniteit, Spanje, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

10 reacties op 500 jaar later: de islam neemt Spanje opnieuw over

 1. Williaan zegt:

  plekken van ontmoeting van de geloofsrichtingen, is éénrichtingsverkeer richting moslimstaat.

  Geliked door 1 persoon

 2. Marco koeman zegt:

  Denk dat het verstandig is en word dat de rechts realisten de wapenen gaan verzamelen. Mocht het nodig zijn heel de moslim zooi afschieten als varkens.
  Roep het al jaren het zijn net muggen maar voor je het weet zit je helemaal onder.

  Geliked door 1 persoon

  • hotchkisssaiga zegt:

   Misschien moeten we alle geitekutjes maar eens injecteren met een snelwerkend Hiv virus dan lost het probleem zich vanzelf op kort daarna zijn alle ooms tantes neefjes nichtjes broertjes en zusjes en besmet

   Geliked door 1 persoon

 3. Teun zegt:

  Alles moeten wij als verstandige burgers doen om die perverse roverbende te stoppen verdrijven. Dat kan al lokaal beginnen. Wacht je op de overheid gaat het in omgekeerde volgorde.

  Like

 4. Bob Fleumer zegt:

  Misschien toch maar eens het hart van de islam ( zwarte doos) met iets verblijden, een nuukje misschien?

  Like

 5. Stef zegt:

  De islam heeft nu het allergrootste wapen in de strijd gegooid.
  Er zullen de komende jaren geen aanslagen meer plaatsvinden en de moslim zal zijn alleraardigste gezicht opzetten.
  Die domme Europeanen trappen daar zeker en vast wel in.

  Like

 6. Beschouwer zegt:

  Richt maar een synagoge in te richten op deze krachtplaats. Deze plek daar in Cordoba is een kruispunt van leylijnen. Lang geleden ben ik wel eens in Cordoba geweest en het is een mooie fijne en relaxte stad. Hoe het nu is weet ik niet ..

  Like

 7. Jan zegt:

  Spaanse politie letterlijk onder de voet gelopen door parasieten, dieven, plunderaars, moordenaars, politieagent zwaar gewond

  Waarom worden zij niet dood geschoten?

  Like

 8. Jan zegt:

  Historisch revisionisme Spanje, moslims verheerlijkt, christenen worden de grond ingetrapt en worden tot kolonisten gedegradeerd.

  Spain: Historical revisionism at Alicante Museum whitewashes Islam/demonizes Spaniards in medieval history section…….

  http://tundratabloids.com/2017/09/spain-historical-revisionism-at-alicante-museum-whitewashes-islamdemonizes-spaniards-in-medieval-history-section/

  Klinkt bekend in de oren. Joden in Israël zijn ook kolonisten

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s