Boerkaverbod vanaf 1 oktober: Wordt Arabisch vakantieparadijs Zell am See weer meer inheems?

Screenshot_21

(Vertaling: E.J. Bron)

Gezichtsversluiering tijdens het wandelen in de bergen, netelige situaties in het verkeer, omdat Arabische gasten inheemse verkeersborden niet kunnen lezen, en vuil op straat, omdat de mensen in Saoedi-Arabië, de Verenigde Arabische Emiraten of in Oman kennelijk niet weten wat prullenbakken zijn: dit beeld presenteerde zich de afgelopen jaren aan bezoekers in Zell am See. Maar vanaf 1 oktober zou deze plaats in de deelstaat Salzburg in één klap kunnen veranderen.

Gezichtsversluiering in de openbare ruimte verboden

Het Oostenrijkse parlement heeft namelijk besloten dat per 1 oktober een gezichtsversluiering in de openbare ruimte op straffe van een boete van € 150,- verboden is. Boerka, nikab, bushiya, die het gelaat geheel of op de ogen na bedekken, mogen dan niet meer gedragen worden in Oostenrijk. In Frankrijk en België geldt het verbod al sinds midden 2011, in het Zwitserse kanton Ticino/Tessin werd het een jaar later ingevoerd.

Bedenkingen dat het Europees Gerechtshof voor de Mensenrechten deze regeling als discriminatie zou kunnen beschouwen, bestaan niet meer. Want het gerechtshof wees al tweemaal klachten van moslima´s af en verklaarde het versluieringsverbod legaal.

Thema politiek zeer heikel

Bij de Zell am See-Kaprun toerisme GmbH reageert men, aangesproken op het boerkaverbod, nog tamelijk terughoudend. Het thema zou politiek te heikel zijn om telefonisch vragen te beantwoorden. De redacteur van “Unzensuriert.at” werd geadviseerd om schriftelijk een verzoek in te dienen. Zo gezegd, zo gedaan, maar of het einde van de gezichtsversluiering de toestroom van Arabische gasten zou kunnen afremmen, wilde men toch niet beoordelen:

Omdat de regeling nog niet in werking is getreden, is er over de effecten van een versluieringsverbod op dit moment nog geen betrouwbare uitspraak te doen. Wat betreft het lopende zomerseizoen zullen we pas aan het eind van het jaar beschikken over de verzamelde boekingsaantallen.

98.000 gasten uit de Arabische regio

Als je er het vorige toerismejaar van november 2015 tot oktober 2016 bij pakt, dan vierden er ongeveer 98.000 gasten uit de Arabische regio vakantie in Zell am See. Dit zou, volgens de woordvoerster van het toerismebureau, overeenkomen met een aandeel van 16% op de totale aankomsten, die samengesteld zouden zijn uit meer dan 60 verschillende landen. En ze maakt duidelijk:

Wij vonden en vinden het belangrijk om alle gasten, onafhankelijk van hun nationaliteit, religie of cultuur, een aangenaam verblijf in Zell am See-Kaprun mogelijk te maken en de interculturele uitwisseling tussen gasten en autochtonen te bevorderen. Zell am See staat voor gastvrijheid, internationaliteit en openheid naar de wereld toe. Het komende verhullingsverbod verandert niets aan deze waarden.

Arabische familie wilde een schaap slachten

Zo vlekkeloos, zoals mensen uit de toerismebranche ons willen doen laten geloven, is de omgang met de Arabische gasten vermoedelijk echter niet verlopen. Juist in Zell am See botsten Arabieren en autochtonen regelmatig op elkaar. Het vaak arrogante gedrag in het verkeer leidde tot problemen, het willekeurig weggooien van afval op straat zorgde voor ergernis, en niet in de laatste plaats de poging om een schaap te slachten zorgde voor verontwaardiging en woede.

“Etiquette-handleiding” voor Arabische gasten

Dit gedrag en het uitoefenen van vreemde culturen paste helemaal niet in het beeld van de vakantie-idylle in de deelstaat Salzburg, zodat men zich in 2014 genoodzaakt zag om een “etiquette-handleiding” voor Arabische gasten te publiceren. In deze zes pagina´s tellende cultuurgids met de titel “Where Cultures Meet” werd o.a. gezegd dat er in de winkels niet over de prijzen onderhandeld zou kunnen worden en dat het koken op de kamers niet gewenst zou zijn.

Maar daarmee niet genoeg. Enkele jaren geleden stopte de toerismevereniging met het maken van reclame in de Arabische regio. Desondanks komen er ieder seizoen nog bijna 100.000 Arabieren. We zijn benieuwd hoeveel dit er na de invoering van het boerkaverbod zullen zijn.

Bron:
www.unzensuriert.at

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Arabieren, Arabische wereld, Graaien, Hypocrisie, Islam, Moslims, Oostenrijk. Bookmark de permalink .

14 reacties op Boerkaverbod vanaf 1 oktober: Wordt Arabisch vakantieparadijs Zell am See weer meer inheems?

 1. Karen zegt:

  Een Arabier die naar Zell am See komt, denken ze werkelijk dat die zich wat zal aantrekken van 150 euro boete? Echt niet dat is helemaal niets voor ze dat betalen ze lachend en als het moet tig keer op een dag, liggen ze echt niet van wakker dat soort bedragen. Dus leuk bedacht maar die blijven komen IN hun boerka’s

  Like

 2. Ivanhoe zegt:

  Echte arabieren zijn zeer onhygienische klootzakken. Zonder uitzondering.
  Door de inteelt en ongelooflijke luiheid is het een ondersoort geworden.
  Wat de schrijver hier als het ‘niet begrijpen van regels’ neer pent is in werkelijkheid arrogantie.
  Flikker maar op de grond de honden (wij) ruimen het maar op.
  Vraag het elke kamermeid in een hotel, smerige varkens doen er niet voor onder.
  arabieren produceren 3 dingen, stront, ellende en heel veel nieuwe arabieren.
  Ze horen in de woestijn thuis, niet hier.
  Echt niet.

  Geliked door 2 people

  • louis-portugal zegt:

   Idd. een ondersoort met een IQ van 60 tot 80 met een enkele uitzondering tot 100.

   Like

  • Harry zegt:

   Vandaar ook dat ze zich verplicht een heel klein beetje af moeten poedelen voor ze gaan bidden , gewoon omdat ze anders de tent uit stinken .
   Alleen wat er buiten hun soepjurk uitsteekt wordt gewassen .
   Dat hadden ze kennelijk vroeger toen dat meest verdomde boek op aarde werd geschreven , ook al door . Vandaar die regeltjes .

   Zag gisteren nog een documentaire op tv over de Gaza strook .
   Er zaten duizenden van die wijven met kinderen op het strand , allemaal in van die kiekeboe kledij .
   En dat strand leek wel EEN grote vuilnisbelt !
   Het lag barstensvol met plastic rotzooi , zo ver als je kon kijken !
   95 % Van de ” mensen ” is daar werkeloos .
   Dus daaruit blijkt toch maar weer dat ze het enkel van parasiteren moeten hebben .
   Stel je voor dat je moet gaan werken , zeg !

   Like

 3. rony stokart zegt:

  Mag ik mij bescheiden maar volledig aansluiten bij Ivanhoe?

  Like

 4. Marian zegt:

  Ik sluit mij ook aan bij Ivanhoe en Rony.

  Like

 5. kampersrene zegt:

  De nieuwe catalogus voor de komende winter Boerka-mode is zojuist verschenen met goed nieuws . De ogenspleet is iets groter geworden, de wortel van de neus is zelfs licht zichtbaar wat aanleiding gaf tot een felle discussie tussen hooggeplaatste imams , die het veroordeelde als blote neusporno

  Like

 6. Flo zegt:

  In mei voor korte vakantie in zuid Duitsland en ook nog even Zell am see in Oostenrijk geweest. Direct vol gas er uit, wist niet wat we zagen, vol met smerig mislim jurken en kopvod volk en buggy’s met toekomstig mislim tuig en daarvoor uit boos kijkende mannen.
  Wat haat ik dit beeld en hoop dat dit verdwijnt.

  Like

  • Barrett m107 zegt:

   Helemaal mee eens weer een heider of wilders in oostenrijk

   Like

  • kampersrene zegt:

   Beste Flo , boos kijkende mannen , het zicht is soms bedrieglijk , het kunnen de meest brave menschen zijn met een gouden hart , zin voor humor en respect voor onze normen en waarden. Je kunt dat testen door uw middelvinger te tonen in hun richting Je krijgt vrijwel onmiddellijk reactie . bv Ze wuiven je terug met een glimlach…of….

   Like

 7. Barrett m107 zegt:

  Opflikkeren met die islamietjes aanpassen aan het land of gewoon wegblijven geen bon van 150euro maar 100.000 euro dan willen zze het wel laten anders zet ze aan de a35 als mobiele flitspalen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s