Europa´s kranten in de crisis

Screenshot_8

(Door: Marco Maier – Vertaling: E.J. Bron)

De oplagen bij de kranten dalen steeds verder. Niet alleen in Duitsland, maar in heel Europa. Mede een reden daarvoor: de wijze van berichtgeving – maar ook het internet.

Contra magazine

Als er één belangrijke indicator voor bestaat hoe het daadwerkelijk gesteld is met het Europese krantenlandschap, dan is het wel de business van de grootste producent van krantenpapier, “Svenska Ceullulosa”. In dit marktsegment leverde de onderneming namelijk 11% minder.

Dienovereenkomstig beroerd zou de gedrukte business van de krantenuitgeverijen wel eens verlopen kunnen zijn – wat te merken is aan de oplagecijfers. Vorig jaar lukte het nauwelijks nog een krant om zijn oplage te verhogen.

Dat betekent echter ook niets anders dan: de traditionele krantenbusiness begeeft het. Veel mensen willen de “Lügenpresse” gewoon niet meer ondersteunen door een krant te kopen. Daarbij komt: dankzij de smartphones en het mobiele internet kun je het nieuws inmiddels in feite al live volgen, zodat de meldingen in de kranten – die pas de volgende dag verkocht worden – immers alweer verouderd zijn.

De kranten bevinden zich in een crisis, die o.a. mede veroorzaakt werd door het internet – en de mogelijkheid om ook alternatieve informatie te vergaren. Het informatiemonopolie van de grote uitgeverijen is in feite voorbij. Ook al wil men dit in de redacties niet toegeven.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Marco Maier

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", Europa, mainstream-media, meningsdictatuur. Bookmark de permalink .

20 reacties op Europa´s kranten in de crisis

  • Ivanneau zegt:

   Zal volgens de krant vast een te lang in de zon gelegen verwarde Zwitser zijn.

   Like

  • Witte raaf zegt:

   Is volgens RT een man die kaal of gedeeltelijk kaal is met onverzorgd uiterlijk en 1.90 mtr lang’op vrijgegeven foto van politie zie je een miesserig mannetje van hoogstens 1.70-1.75 met volle bos haar!

   Like

 1. Joannes den Hollander zegt:

  Logisch dat de oplagen bij de kranten steeds verder dalen. De burgers zijn het zat om dagelijks dat politiek correcte geouwehoer te aanschouwen. Wij burgers willen weten wat er in de wereld aan de hand is.
  Als er een krant het voortouw zou nemen om de berichtgeving te publiceren zoals dat hier bij Bron gebeurd, dan garandeer ik ze een vette jaarwinst.

  Liked by 1 persoon

  • wouteenhoorn zegt:

   Ik koop al jaren geen krant mee die zich bezighoudt me politie geouwehooer. Ik roep mensen dan ook mij te volgen.Van het uitgespaarde geld is misschien aan de rechte kant wat nuttigs te doen.

   Like

   • Cognitieve-Dissonant zegt:

    Kranten doen net als het staatsnieuws aan subliminale indoctrinatie oftewel MINDCONTROL. Demensen die alleen een krant lezen en het staatshoernaal kijken zijn compleet de weg kwijt in deze gestoorde wereld. Zij hebben geen idee hoe de echte wereld in elkaar zit. Trouwens hetzelfde geldt voor de geschiedenis lessen die men op scholen krijgt. De geschiedenis wordt altijd door de winnaar geschreven, dus er klopt geen ene reet van. En kindertjes maar jaartallen en andere onzin leren.
    http://www.wijwordenwakker.org/content.asp?m=M6&s=M135

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Hr Mayer schrijft dat men tegenwoordig het nieuws op de voet kan volgen via smartphones en Internet.
    De “meldingen” van de dagbladen komen pas de volgende dag.
    Daar wil ik toch tegenover stellen dat het geen louter “meldingen” zijn die de dagbladen ons afgeven.
    Integendeel die “meldingen” komen juist van de kant van het internet.
    Het zijn die kranten die ruimte bieden voor genuanceerd commentaar…
    En juist daardoor hebben de kranten de ultieme mogelijkheid zich van de vluchtige en keiharde nieuwsgaring van de social media te onderscheiden, door middel van méér informatie en gedegen commentaar.

    Vroeger had men alléén de radio om zich te informeren.
    De TV was er nog niet dus de krant vervulde een belangrijke taak.
    Nu is die taak grotendeels verdwenen.
    Grosso Modo kan je zeggen dat van de besteedde behoefte aan nieuwsgaring nog slechts ’n slordige 33 % resteert van de vroegere 100%
    De rest is allang overgenomen door de social media.
    De dagbladen hebben zich verhoerd aan de overheid en kunnen daardoor geen echt nieuws meer bieden.
    Bij echt nieuws hoort een eigen opinie, een eigen mening, ’n eigen kleur en gezicht
    dat bij jou hoort.
    Waar je achter kunt staan.
    Jouw eigen informatieblad.
    Die tijden zijn allang voorbij.

    Ook de opiniepers vult het gat in de markt niet op.
    Ook zij zijn partijdig aan de overheid
    En het volk weet het.
    En dan gaat de prijs van het abonnement ’n financieel bezwaar worden…

    Liked by 1 persoon

 2. Flo zegt:

  👍🏼👍🏼👍🏼

  Like

 3. koddebeier zegt:

  De huidige kranten verdienen het niet om deze “crisis” te overleven !

  Like

  • hendrikush zegt:

   De huidige staatszenders ook niet.

   Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Héél goed gezien Hendrikus.
    De huidige politieke informatie via de TV is een eigen leven gaan leiden.
    Het is niet meer zo dat de nieuwszenders het nieuws verzorgen, nee, zij hebben de functie van beïnvloeding gekregen.
    Alléén al door DE KEUZE van het nieuws.
    Door dit wel en dat nieuws niet beïnvloeden ze de keuze van de kijker.
    En aan het nieuws wat wèl gebracht wordt kunnen ze dan alle aandacht geven en naar links trekken zo veel als mogelijk is.

    Like

 4. Marian zegt:

  We willen nu eenmaal het ware nieuws. We laten ons geen sprookjes opdringen.

  Like

 5. Ivan Chapka zegt:

  Dat de kranten in Nederland nog niet failliet zijn komt omdat ze van staatswege subsidie krijgen/ofwel belastinggeld d.m.v. de vergoeding van de salarissen van enkele journalisten per krant
  De tentakels van links zitten overal in verweven, deze vergoeding was weer een ideetje van Plasterk, net zo als dat Wim Kok de omroepbijdrage (kijk- en luistergeld) afschafte en ook dit via de belasting verrekende.
  Op die manier hebben de mensen niet in de gaten hoe de MSM socialistisch/communistisch gestuurd wordt. En dit noemt men dan Democratisch en vooral onafhankelijk, Mwahhh.
  Daarnaast is de gehele geschreven pers in handen van Belgische socialisten, dit ondervond ook John de Mol.
  Over kartelvorming gesproken, zeg eens Pinok kan dit dan wel/??

  Liked by 1 persoon

 6. Jean zegt:

  Voor mij mogen die kranten stikken in hun gezeik, ik spendeer er geen eurocent aan want aan leugens en bedrog geld uitgeven is er zwaar over.

  Like

 7. Mary zegt:

  Ach en zo zie je maar weer het werkt altijd averechts en niet alleen in Amerika worden de leugen producenten buiten spel gezet en ontmaskerd, waarom zouden mensen leugens kopen?, nu nog even de politiek correcte linkse omroepen vervangen (gelukkig hoor je steeds meer mensen zeggen ik kijk niet meer naar die manipulatieve links troep op t.v.) door iets wat de moeite waard is om naar te kijken en luisteren en mensen zoals Soros worden door de massa wel buiten spel gezet.

  Like

 8. Williaan zegt:

  Het informatiemonopolie van de grote uitgeverijen is in feite voorbij. Ook al wil men dit in de redacties niet toegeven.
  Het bekende euvel van de oude garde, achter de feiten aanlopen, nieuwe technologieën negeren, denken dat de huidige lezer alles voor zoete koek slikt. (Hoewel…… ik sta soms verbaast)

  Like

 9. Beschouwer zegt:

  Geen wonder dat het met kranten zo slecht gaat. Men is de propaganda en de eenzijdige berichtgeving zat. Er staat bijvoorbeeld haast nergens eens een waar verhaal over de klimaatleugen. Er is nooit eens berichtgeving over het bestaan van buitenaards leven bijvoorbeeld en het onaflatende Trumpbashen is ook zeer kinderachtig. Mensen hebben steeds meer in de gaten dat men als een klein kind door de media bij de neus wordt genomen en dan betalen ze met het abonnement er ook nog voor bij de neus te worden genomen. Dat abonnement wordt dus opgezegd. Laat de kranten maar lekker wegzinken in hun eigen graf dat ze door het wijsneuzerige roddelgeouwehoer zelf graven. Lees Breitbart news wat door de wijsneusmedia opgeheven vingertjes media geframed wordt als extreem rechts. Fuck de media. Ik pak de gratis aangeboden krant van een krantenaboverkoper al niet meer aan. Veeg er je reet maar mee af !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s