Slag om Jeruzalem is slag om geld en media-aandacht

Screenshot_25

(Door: Afshin Ellian)

De slag om Jeruzalem is een slag om geld en aandacht in de media, schrijft Afshin Ellian. Opvallend: het Palestijnse terrorisme werkt niet in Israël, maar wel in het Westen en de islamitische wereld.

De slag om Jeruzalem is weer losgebarsten. Dit is een gebed zonder einde. Alles kent een einde in de mensenwereld. Het eeuwige is allesbehalve menselijk. De schrijvers van gebeden beseften dat de mens geen eeuwig leven heeft, en daarom moet een gebed voor een mens een begin en een einde hebben. De uitdrukking ‘gebed zonder einde’ drukt dus iets buitengewoon negatiefs uit, iets wat niet te stoppen valt. Dat moeten de mensen niet willen.

Alle menselijke affaires kennen een einde. Daarzonder zouden we verloren zijn. Stelt u zich eens voor dat mensen tot in oneindigheid voor iets antieks gaan strijden en moorden. Dat dreigt nu met Jeruzalem. Dankzij de Israëlische staat kunnen in Jeruzalem alle geloven vreedzaam naast elkaar leven. Met pragmatisme en overleg kunnen de fanatici van elkaar worden afgezonderd. Dat is de taak van de Israëlische overheid.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabische wereld, Barbarisme, Censuur, demoniseren, Desinformatie, gezond realisme, Heilige Land, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, Moslims, nieuw fascisme, propaganda, Rotzakken, Socialisten, Terrorisme, verloedering, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Slag om Jeruzalem is slag om geld en media-aandacht

 1. ReaGluurder zegt:

  Goed stuk! Ik sta nog elke dag PAF hoe Israel dit al decennia handelt. Volg Israel al heel lang, nadat ik er zo’n 1,5 jaar heb doorgebracht. In al die decennia is dit zeker niet rijk land, ondanks oorlogen en non-stop bedreigingen, enorm verder ontwikkeld. Hele steden zijn er uit de grond gestampt, 10tallen dorpen en steden zijn in Yudeah/Shomron gebouwd, Yerushalayim en Yafo half gerestaureerd etc etc. En dan nog de mega-investeringen in leger en veiligheidsdiensten. 10.000en orthodoxe en andere gezinnen moeten er ondersteund worden. Er is geen ander vergelijkbaar land op deze aardkloot. Ik sta nog elke dag PAF van dat kleine landje in Het Wilde Midden-Oosten!

  Like

  • Cathja zegt:

   @ ReaGluurder

   En denk eens aan het aantal octrooien welke op naam van Israël staan! De meest moderne ziekenhuisapparatuur bijvoorbeeld is in Israël te vinden, en er is zeer veel medische kennis voorhanden.
   Ook de enorme ontziltingsinstallaties zijn een Israëlische uitvinding. Zo kan er uit zeewater drinkwater gewonnen worden. Dat is daar wel nodig, met vele maanden per jaar hoge temperaturen, en schaarste van tijd tot tijd!
   Ik zag laatst een kort filmpje van het Share-Zedekziekenhuis. Fantastisch! Het meest moderne ziekenhuis wat ik ooit heb gezien. Geen wonder dat de omringende landen jaloers zijn op dit kleine en prachtige land, waar ondanks diverse oorlogen en een altijd durende haat van de kant van moslims, het Joodse volk het leven in hun thuisland kunnen leven. Ik ben er van overtuigd dat Israël nooit in handen van anderen zal vallen. Dit land behoort voor eeuwig de Joden toe.

   Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Ik sta nog elke dag PAF hoe Israel dit al decennia handelt.”

   Als wij in Nederland net zo zouden reageren als de Israeli’s (iedere terrorist overhoop schieten), zouden we hier ook een stuk minder last hebben van de infiltranten. Want 72 maagden in de hemel is leuk, maar zo af en toe hier er een verkrachten heeft toch ook wel wat.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

 2. Baels zegt:

  Mee eens!

  Like

  • Cathja zegt:

   Ze hadden ook al moeite met de camerabewaking. Als ze in Mekka en Medina komen hangt het vól met camera’s!

   Wat een gezeik van die lui.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Ja,en dat begrijp ik nou weer niet van onze Israëlisch.
   Ik begrijp het wel, maar dat ze het gedaan hebben begrijp ik niet.
   Een eenmaal genomen besluit mag je daar in die smeltkroes NOOIT meer terugdraaien.
   Die vervloekte Palestijnen hebben alléén respect voor kracht en macht.
   Dit gebaar wordt absoluut zeker als onmacht gezien en geeft ze ook weer nieuwe energie om door te gaan met Israëlisch te doden.
   Israël, Israël let op uw zaak…

   Waarom, waarom die Gazastrook indertijd zomaar eenzijdig teruggegeven?
   Zonder Israël zijn wij verloren…

   Like

   • Cathja zegt:

    Als ik het goed begrepen heb, kwamen er protesten uit Jordanië. Een ‘bevriend’ land.
    Misschien wil de Israëlische regering de zaak niet op de spits drijven, en hebben ze daarom die poortjes weer verwijderd.
    Maar niet zomaar. Zodra er weer gevechten uitbreken, of er wordt geschoten, dan komen die detectiepoortjes direct weer terug.
    Het is aan de ‘Palestijnen’ hoe het verder gaat.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s