Turkije ontvangt nog steeds EU-geld voor toetredingsvoorbereidingen

Screenshot_5

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Ankara ontvangt nog steeds zogenaamde pre-toetredingshulp uit de EU, hoewel de roep naar het staken van de betalingen steeds meer toeneemt. In totaal zou het gaan om miljarden. Zoals de Europese Commissie meedeelde, krijgt Turkije nog steeds zogenaamde pre-toetredingshulp uit de EU-belastingpot waarmee de toetreding van het land tot de Europese Unie bespoedigd moet worden door desbetreffende infrastructurele maatregelen te ondersteunen.

Contra magazine

In maart stroomde er, aldus “Bild” onder verwijzing naar de cijfers van de Europese Commissie, € 23 miljoen naar Ankara. In totaal zijn er tot het jaar 2020 € 4,45 miljard ingepland, waarvan tot nu toe € 190,2 miljoen werd uitbetaald. Volgens de eurocommissaris Europees Nabuurschap en Uitbreiding, Johannes Hahn, zou de EU hiertoe contractueel verplicht zijn.

Uit de totale som van € 4,45 miljard zou op dit moment € 1,65 miljard voor projecten ingepland staan, € 235,4 miljoen daarvan zou verdragsgebonden zijn. De betalingen zouden “alleen maar op basis van een politiek principebesluit van de lidstaten om de onderhandelingen op te schorten of af te breken” gestopt kunnen worden, aldus Hahn. Meer dan 30% van het geld zou echter naar terreinen zijn overgeheveld “die de burgersamenleving evenals de bevordering van fundamentele rechten en de rechtsstaat ten goede komen.”

Ondertussen wordt de roep uit diverse EU-landen luider om de betalingen aan Turkije te stoppen, omdat het land zich steeds verder van de EU-standaards zou verwijderen in plaats van deze te naderen. Daarom zou het ook onzinnig zijn om EU-geld naar het Aziatische land te blijven sturen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Nuttige idioten", "Weg met ons!", achterlijkheid, Appeasement, Barbarisme, Brussel, cultuurrelativisme, Desinformatie, Dhimmitude, dictatuur, Elite, establishment, Eurofielen, Europa, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, islam-collaboratie, Islamisering, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, Linkse christenen, Linkse Kerk, meningsdictatuur, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, Turkije, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Turkije ontvangt nog steeds EU-geld voor toetredingsvoorbereidingen

 1. Beschouwer zegt:

  Tuurlijk de EU speelt graag sinterklaas op de belastingcenten van de onderdanen en op de koop toe speelt het de islamisering van Europa in de kaart. Alleen de Visegradlanden zijn wakker.

  Like

 2. Thoth zegt:

  En de meerderheid van Europeanen willen dit niet. Zie hier, de ‘Europese Commissie’ …

  Like

 3. Henk der Niederlànder zegt:

  Waarbij nmm. vaststaat dat Turkije wat er verder ook gebeurd en geluld word bij Europa moet komen want in Brussel kan de import van de moslims maar niet snel genoeg gaan.
  Anderszijds, mocht Ik me daarin vergissen vraag Ik me af als dit debakle een echt debakle word op welke manier krijgt Brussel dat geld dan terug, want tegen die tijd is dat geld wel verdwenen in corrupte Turkse zakken.

  Like

 4. Wachteres zegt:

  Wat er ook gebeurt, Turkije MOET bij de EU.

  De EU-‘elite’ heeft zich daar net weer duidelijk over uitgesproken.

  Een belangrijke reden om a.s.a.p.uit de EUSSR te gaan. En er zijn nog tig meer redenen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Turkije zal Godzijdank NOOIT bij die vervloekte EU komen, beste Wachteres.
   Dàt is zelfs voor de meest frauduleuze en crimineel geharde leidinggevende EU-verrader een enorme brug te ver.
   Daar zijn verschillende redenen voor, maar in ieder geval zal Turkije nooit bij e EU komen.

   Godzijdank, nogmaals…

   Like

 5. Marian zegt:

  Dat is alleen maar schandalig. Wat moet die Erdogan zich machtig voelen.

  Like

 6. Cathja zegt:

  Direct stoppen met die donaties! De Turken laten keer op keer zien en horen dat ze zich niets gelegen laten liggen aan Europese voorwaarden tot toetreding; ze hebben compleet lak aan de protesten uit Brussel (vrij zwakke protesten trouwens, terwijl Erdogan de vloer aanveegt met ‘Brussel’) en telkens weer gooien ze olie op het vuur door weer een heleboel mensen op te pakken en vast te zetten.
  Ook de kwestie tussen Duitsland en Turkije is nog niet opgelost, en wórdt niet opgelost, vanwege het beledigd zijn van de ‘heer’ Erdogan. Duitsland heeft diplomatieke bescherming geboden aan een stel hooggeplaatste Turken. Dat doet Erdogan pijn, en daarom pakt hij ‘ons’ terug.
  Duitsland wil bovendien de militaire basis in Zuid-Turkije sluiten, omdat niemand de daar gelegerde militairen mag bezoeken. De sfeer tussen Turkije en Europa is flink verziekt.

  Turkije bij de EU? Ik geloof er echt niets (meer) van.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s