Werkloze “asielzoekers” belasten ziekenfondsen en belastingbetalers

Screenshot_3

“Migratie”crisis in Duitsland.

(Door: Michael Steiner – Vertaling: E.J. Bron)

Volgens informatie van de Duitse “Bundesagentur für Arbeit” en de wettelijke ziekenfondsen kosten werkloze “asielzoekers” hen meerdere miljoenen in de maand. In totaal gaat het om € 1 miljard per jaar.

Contra magazine

Op dit moment kosten de werkloze “asielzoekers” de wettelijke ziekenfondsen in totaal ongeveer € 20 miljoen in de maand. Dat blijkt uit onlangs gepubliceerde cijfers van de ziekenfondsen zelf en van de “Bundesagentur für Arbeit”, die door “Bild” werden gepubliceerd.

Volgens de cijfers is het aantal uitkeringstrekkers onder de “vluchtelingen” in slechts één jaar verdubbeld. Volgens de “Bundesagentur für Arbeit” waren er in maart van dit jaar 564.000 valide uitkeringstrekkers onder de “asielzoekers” tegenover slechts 283.000 in dezelfde maand vorig jaar.

Volgens “Bild” krijgen de ziekenfondsen echter veel te weinig geld voor de gezondheidszorg van werklozen. De subsidie van de staat bedraagt € 96,81 per maand, volgens de ziekenfondsen zou dit echter minimaal € 40,- meer moeten zijn.

Dat betekent echter ook: in totaal betalen de belasting- en premiebetalers zodoende maandelijks bijna € 80 miljoen voor de als werklozen gemelde “asielzoekers” en erkende “vluchtelingen”. Dat is bijna € 1 miljard per jaar. Het valt te verwachten dat de kosten met het oog op de aanhoudende migratiecrisis verder zullen stijgen.

Bron:
www.contra-magazin.com
Door: Michael Steiner

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, asielwaanzin, cultuurrelativisme, Demografie, Duitsland, Eurabië, Graaien, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Multiculti, Overheid, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

61 reacties op Werkloze “asielzoekers” belasten ziekenfondsen en belastingbetalers

 1. Marian zegt:

  Daarom betalen wij zo’n hoge zorgpremie per maand en die zal alleen maar hoger worden.

  Liked by 3 people

  • paulzwueste zegt:

   Marian.
   Blijkt dat de steeds hoger wordende premie voor de verzorgingskosten met ongeveer
   45 % zou kunnen worden verlaagd als alle allochtonen hun wettelijke premie zouden betalen.

   Dat is dus bijna 50%!!!

   Er uit met dat tuig!!!!

   Liked by 1 persoon

 2. Karen zegt:

  En dit zijn dus alleen nog maar de kosten die de Duitsers maken voor de gezondheid van deze ongewenste invasie. Waar zijn alle medicijnmannen, die zijn toevalligtoch niet allemaal thuis gebleven? Zou ontzettend fijn zijn als die mee komen, krijgen ze de gezondheidszorg die ze gewend zijn.

  Liked by 1 persoon

 3. Japio zegt:

  http://www.rijnmond.nl/nieuws/157407/Turkse-groenteboer-trotseert-Sliedrechtse-winkelwet
  Turkse groenteboer trotseert Sliedrechtse winkelwet – #rtvrijnmond

  Like

  • Japio zegt:

   En zo hebben ze schijt aan alles en iedereen. Of je het nou mee eens bent met de zondagsrust of niet, regels zijn regels.

   Liked by 1 persoon

   • Cathja zegt:

    Daar heb je gelijk in @Japio. Het gaat er hier niet om of de burgers op zondag winkels geopend willen zien, maar om de gemeentelijke beslissing om ze niét open te doen.
    Deze ‘schijt-aan’-houding van moslims zagen we toch ook al tijdens de ramadan? Toen werd er een oogje dicht geknepen en mochten de winkels ’s avonds tot 23:00 uur open zijn, zodat er nog verse waar gekocht kon worden (al vraag ik me af waarom je dat zó laat nog moet doen als je een uur eerder al mag eten als moslims!). Maar wat werd er geconstateerd? De winkels bleven zelfs tot 0:00 uur open, en de wijkagenten knepen een oogje toe.
    Altijd maar treiteren, regels overtreden, arrogant gedrag laten zien! Wat wálg ik van dit volk zeg!!

    Liked by 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Zo kennen we de Nederlander weer, regel zijn regels.
    En maar klagen over dit zwaar over geregelden land waar werkelijk overal wel regeltjes voor zijn.
    Wat zal jij blij zijn met al die terroriserende BOA’s die overal op letten om alles en iedereen te treiteren met diezelfde regeltjes.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ BertG.

    Jij zou wel graag in een ongeordende en wat chaotische samenleving willen leven denk ik, als ik jouw geïrriteerde reactie lees.
    Nou, ik niet. Ik wil graag weten waar ik aan toe ben. Bevallen de gemeentelijke regels je niet, dan moeten via de stembus andere regels worden afgedwongen. Zo werkt dat Bert.

    Waar het hier over gaat zijn de islamieten, die schijt aan al onze wetten en regels hebben. Eén ding vergeten ze: ook zij moeten zich aan de regels houden waar de hardwerkende Nederlanders zich ook aan hebben te houden! Je kunt niet de Nederlanders op de bon slingeren, en de Turken (om maar een bepaalde groep te noemen) de vrije hand geven.
    Zo krijg je geheid gedonder in de samenleving!

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Bert.
    Als ik Cathja zo lees kun jij het beste zo snel mogelijk naar Vlaanderen verhuizen.
    In principieel Nederland moet alles kunnen.
    HAHAHAHA! Laat me even uitlachen.
    Daardoor kan er ook niks.

    Ik vind wel dat ze principieel die vent z’n winkel moeten sluiten en het land uit flikkeren…
    Wat denktie wel, smerige Nomade.
    We zijn hier niet in Turkijë!
    Ga daar maar op die brug in Istanboel met je stalletje staan te verkopen op Zondag.
    Hier genieten wij de Zondagsrust…!
    Christus, wat heb ik dáár ’n hekel aan.
    Je mag niks, je kan niks, geen lawaai maken, geen seksuele betrekkingen…

    Hier kan lekker alles.

    Like

  • Beschouwer zegt:

   Sluiten die winkel .

   Like

   • Harry zegt:

    Als ik me niet vergis heeft diezelfde turk al eens gedonder met de politie gehad omdat ie over zijn eigen groente stond te urineren .
    Dat werd gezien door iemand op twee of drie hoog die op het binnenplaatsje achter de winkel uit keek !

    De motivatie zal wel haat tegen de Nederlanders zijn , want om de groente vers te houden lijkt het me niet de ideale optie .
    Buurtbewoners komen er nog gewoon , alsof het normaal zou zijn .

    Als je daar iemand op aanspreekt krijg je steevast het antwoord : hij is niet duur en heeft lekkere verse producten !
    Een misselijk bijverschijnsel van die verdomde Hollandse zuinigheid .

    Onbegrijpelijk dat er nog mensen zijn die daar hun boodschappen halen !
    Maar je ziet daar dagelijks autochtonen naar binnen stappen !
    Mijn woonplaats namelijk .

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Wat hebben die verdomde allochtonen toch met urine…?
    Ze drinken kamelenpis en urineren over hun eigen groenten…!
    Achtergebleven hersengroei.
    Blijven steken op de leeftijd van een kind van 3/4 jaar.

    Like

 4. Trucker zegt:

  Terug een (nou ja) leuke video maar dan wel helemaal on topic want speelt zich af in de context van ziekenzorg/belastingbetaler.
  Het gegeven :speelt zich af in Canada, het land waar er een Trudeau premier is, een “man” (twijfel of hij ballen heeft) die absoluut onvoorwaardelijk pro islam(ieten) is en het nodig acht om zoveel als mogelijk islam(ieten)invaders in “zijn” land te laten binnen marcheren.
  Wie tegen zijn politiek van “refugees” (lees invaders) is wordt weggezet als racist en xenofoob en in Trudeau’s land ASAP vervolgd.
  Moeder zit met haar zoontje in een kliniek (zoontje heeft pijn in de borst) en heeft reeds een “Paki” (Pakistaane) dokter gezien(die haar zoontje niet geholpen heeft).
  Ze is/wordt geïrriteerd als ze luidop naar een blanke dokter vraagt en (heel voorspelbaar) krijgt ze de hele wachtzaal over zich.
  Let eens op dat zwarte kreng dat kwaakt dat de moeder “extremely rude and racist” is…), ik voor mezelf zou nooit bij een andere dan een blanke (Westerse) arts (of whatever) gaan dus geef deze moedige moeder gelijk over de gehele lijn.
  Wat ook opvalt is dat het brave mens geen nanoseconde steun krijgt van de blanke schapen in de wachtzaal, INTEGENDEEL.
  Welcome to Trudeau’s Canada het knuffeldiertje van de links/multikul/islamofiele mainstream media, een rat die op zijn knieën gaat zitten in een haatkazerne (dhimmis heten dat een moskee)en openlijk promoot dat Canada multicultural moet (en zal) worden.

  Like

  • Tistochwat zegt:

   @ Trucker 24 juli 2017 om 10:31

   Het is in feite tegennatuurlijk om diverse soorten/rassen in één hok te zetten.
   Elk ras heeft een eigen land (continent) en iedereen dient zelf iets van zijn land te maken.
   Dat is nuttiger dan elkaar afslachten omdat men het niet met elkaars godje/allaatje eens is.

   Even voor de duidelijkheid, ‘Stasi’, ik heb niets tegen andere huidskleuren, maar ik zie hen liever in hun eigen landen, anders gaat onze cultuur naar de knoppen en ik zou eindelijk eens een keer veel meer bleekscheten willen zien, dat voelt namelijk vertrouwd omdat ik zelf ook een roomblanke bleekscheet ben. En áls ik dan eens een getinte wil zien, ga ik wel op vakantie naar diens land. Dát is pas leuk voor de variatie. Dan blijft het ook nieuw.

   Like

   • Trucker zegt:

    Ik voor mezelf heb hoegenaamd geen probleem met de afhaal Chinees, helaas geen in de streek waar ik woon 😦 maar ben wel een onvoorwaardelijke tegenstander van de islamitische cultuur (IN AL ZIJN FACETTEN) in de Vrije Westerse Wereld.
    Ik zou het NOOIT in mijn hoofd halen een islamitisch land binnen te gaan en in het verlengde daarvan wens ik hun rotzooi eettenten niet te zien in onze maatschappij.
    Jammer genoeg beslis ik dat niet en (zoals ik al vaker geschreven heb) zou de rechtse islamofoben die als toerist naar een islamietenland gaan geen eten willen geven.
    Dat soortement volk doet mij denken aan zij die tegen de invaders zijn maar hun gebuur ahmed of weet ik veel “is toch ne brave”…
    Principes, er zijn mensen die ze hebben maar een hoop denkt dat dat iets is waar je je voeten kan aan vegen.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Trucker 24 juli 2017 om 11:36

    Om misverstanden te voorkomen: ik zou NOOIT naar een mohammedaans land op vakantie gaan! Sterker nog: ik ga helemaal nooit op vakantie. Ik heb geen zin in gereis en getrek.

    Wat ik hier schreef:

    En áls ik dan eens een getinte wil zien, ga ik wel op vakantie naar diens land. Dát is pas leuk voor de variatie. Dan blijft het ook nieuw.

    was slechts bij wijze van spreken.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ Tistochwat om 11:05

    Maar je bent wel een móóie bleekscheet…!! 🙂
    En verder heb je gelijk met je reactie.

    Liked by 1 persoon

   • ReaGluurder zegt:

    Tijd terug in het nieuws. Meen dat er zo’n 300.000 (!) probleembetalers zijn. Zelf gehoord op de radio; veel jonge allochtonen betalen niet!! Neem het zo voor waar aan. Tuurlijk, dat volk heeft schijt aan NL’instanties. Worden immers toch wel behandeld bij serieuze kwalen. De premies hoesten Henk en Ingrid L. wel op. Zonder protest! Niet gaan zeuren over de premies!

    Like

   • Trucker zegt:

    Tistochwat zegt:
    24 juli 2017 om 11:05

    “…Wat ik hier schreef:

    En áls ik dan eens een getinte wil zien, ga ik wel op vakantie naar diens land. Dát is pas leuk voor de variatie. Dan blijft het ook nieuw.

    was slechts bij wijze van spreken…”

    hey meisje Tistochwat niet ongerust zijn hoor, ik ken je (alé online hé 🙂 ) al langer als vandaag en wat ik aanhaal was niet voor jou bedoeld hoor.
    Is door mij wat ongelukkig geformuleerd zodat het als commentaar op jouw reactie leek –>is het niet<–.
    Denk trouwens dat jij goed gezelschap zou zijn als virulente islamofobe (én dan wel eentje met principes).
    Dus Tistochwat (met de ooit zo mooie avatar met het gele vogeltje) mijn reactie van lieden met dubbele moraal is NIET VOOR JOU bedoeld, laat daar geen misverstand over bestaan.

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Cathja 24 juli 2017 om 12:19

    Haha, die Cathja.
    Vroeger was het een stuk mooier. Ik was toen ook al een licht poppetje en mannen schenen het op de een of andere manier leuk te vinden om mij op te tillen en boven hun hoofd te houden. Niet dat ze iets ‘seksueels’ wilden, maar gewoon, ik weet niet, ik vertederde hen op een bepaalde manier. Ik vond het wel leuk. Ik kreeg ook vaak alles van mannen gedaan zonder dat ik daar op uit was.
    Ach, waar blijft de tijd… Toen alles ook nog niet zo ‘zwart’ was…

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Trucker 24 juli 2017 om 13:27

    O, dank u wel, ik dacht even dat u misschien dacht dat ik zo’n idioot zonder principes was, die elk jaar op een Turks strand ligt te braden.
    En dat vogeltje? Ach, het beestje is al een paar jaar dood, de lieverd. Ik had hem ooit uit de klauwen gered van iemand die hem een hels leven bezorgde. Hij was op een haar na dood en gelukkig heeft hij het bij mij nog goed gehad. Al dat vogeltjesleed, vandaar die avatar met die traan…

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ ReaGluurder 24 juli 2017 om 12:34

    Worden immers toch wel behandeld bij serieuze kwalen. De premies hoesten Henk en Ingrid L. wel op.

    Dat klopt en daarvan gaat mijn bloed koken! Die stinkdieren brengen ook nog eens allerlei smerige ziektes uit hun woestijn hierheen, waardoor de kosten voor óns nóg meer zullen stijgen.
    Ik werd een tijd terug afgescheept met de goedkoopste varianten van bepaalde ‘medicijnen’. Die zouden hetzelfde zijn als de originele ‘merkmedicijnen’, maar vergeet dat maar: de hulpstoffen verschillen wel degelijk.
    Dus – eigenwijs en dwars als ik ben – hoef ik helemaal geen ‘medicijnen’ meer. Ze kunnen die tweederangstroep voor mijn part in hun hol steken.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ Tistochwat om 15:12

    Tja, een mens verandert met de jaren. Dat houden we niet tegen. Hoeft ook niet. Elke leeftijd heeft zijn schoonheid.
    Maar je verhaaltje vond ik wel grappig! Alleen jammer dat mooie herinneringen aan ‘vroeger’ overschaduwd worden door de sombere tijd waarin we nu leven.
    Ik probeer zoveel mogelijk te genieten van de kleine dingen om mij heen. Wij gaan niet meer met vakantie. Overal is de glans vanaf. Overal kom je die mossels tegen. Bijna overal….
    Gelukkig kunnen we op deze site zo nu en dan een beetje stoom afblazen.
    Dat ervaar ik wel als positief.

    Groetjes, Cathja. 🙂

    Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Verdomme.
   Ik begrijp niet dat ze die smerige islam-varkens die het verdommen om een vrouw een hand te geven wèl gewoon hun gang laten gaan…
   Dan komen ze aan met “Ja maar dat is nou eenmaal die man z’n geloof…”

   Ja,maar dit is nu eenmaal ons land en onze samenleving!
   Het land uit flikkeren!
   Nogmaals…!

   Liked by 1 persoon

   • tinekevanschagen zegt:

    Ik ben zo en zo al het spoor een beetje bijster de laatste tijd(door vervelende omstandigheden) maar wat ik zo mis in alles is ,We hebben toch scheiding van kerk en staat? hoe kan het dat er al zo een zeven basisscholen naar de moskee gaan? Hoe kan het dat je er niemand over hoort? Ik sprak mijn ex het weekend en vroeg of hij dit een normale gang van zaken vond…..zegt ie …we zullen het toch met elkaar moeten zien te rooien…Tering , daar zakt je broek van af.
    Tegelijkertijd realiseer je je waar het was mis gegaan.

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Ha die Tineke.
    Daar ben je weer.
    Ik dacht al de laatste tijd, wat is Tineke toch stilletjes.
    Die zogenaamde “Scheiding van Kerk en Staat” bestaat dus helemaal niet meer in NL.
    Dat blijft ’n prachtig cliché en iedereen staat gelijk in de houding als Rutte dat weer eens de ruimte in slingert.
    Net als dat: “We zijn met meer…”
    Wat hij daarmee bedoelde is mij een raadsel.
    Was dat tegen de moslims gericht of voor z’n moeder die het huis ook niet meer uitkomt omdat ze bang is voor al die negers die ze op straat tegenkomt.
    Tsja, over de ex.
    Nou dan weet je weer waarom je van die vent van af bent gegaan.
    Moet je horen “we zullen het samen moeten rooien…”.
    Alsof die socialisten nog niet genoeg ellende hebben gebracht komt hij toch weer met die rooien aan.
    Ja, sommige mensen leren het nooit.
    Maar ja, je bent er van af dus kan jou het schelen…

    Liked by 1 persoon

 5. Cathja zegt:

  Daar zijn ze mooi klaar mee! Maar zou het bij ons veel anders zijn, behalve dan de aantallen gelukszoekers? Ik denk het niet. Wij krijgen de exacte bedragen echt niet te horen. Dat zou alleen maar voor onrust onder de burgers zorgen.

  Liked by 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Ca. 45 % wordt bijbetaald door “Het Zilveren Kruis.”
   Dat is de overkoepelende Ziektekostenverzekering-Verzekering.
   Een coöperatieve verzekeringsmaatschappij waar alle zorgverzekeringen in verzekerd zijn voor wanbetalers.
   Niet betalen…? Niks beslag leggen enzovoort, gewoon gedogen

   Wij, het volk van NL, zullen alles wel betalen…!!!
   Vandaar die hoge maandelijkse premie (die dus èlk jaar hoger zal worden) zo lang die volksverraders, die beroepspolitici dus nog elke keer weer opnieuw door datzelfde volk gekozen worden!!!

   Liked by 1 persoon

   • delamontagne zegt:

    Ik lees hier boven over 2e Keus Medicijnen die je in NL soms kunt krijgen.
    Daar wilde ik op reageren.
    Maar op jouw advies dus maar niet.
    Nu komen wij hier zo-nu-en-dan :”inpandige” NL-ers tegen.
    Die wonen dus niet hier maar in Nl.
    Dan vragen ze: “is de ZORG hier ook zo goed [ als bij ons in NL ] . ?
    Als ik ze dan later weer eens tegen kom vertellen ze dat ze proberen, ALS ,T EVEN KAN, niet naar de huisarts te gaan om de eigen bijdrage te ontwijken.
    Vreemde “zorg”, als ik bedenk dat ik wel elke mnd hier naar die man moet voor controle.
    Eigen bijdrage bestaat hier niet.

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Wees blij.
    Geen wonder dat de eigen bijdrage in La France niet bestaat.
    NL zal het wel betalen.
    Via de EU weet je wel.
    Samen met Duitsland houden we La France op de been, want zo zijn we wel.
    Al die leuke Franse vrouwtjes die een veloeren geraaktheid hebben of ongesteld zijn.
    Denk dáár eens aan.
    Alléén daarvoor al.
    Dáár doen we het voor.
    Die Franse mannen niet hoor.
    Die moeten alles zèlf betalen.
    Maar nu hoor ik dat jij ook niks betaald.
    Zal wel komen omdat je buitenlander bent.
    Ik zou zeggen profiteer maar lekker.

    Like

 6. koddebeier zegt:

  En dan te denken dat we nog jaren en jaren kunnen blijven betalen voor de asielparasieten !

  Like

 7. Trucker zegt:

  opgelet sterke maag aanbevolen (geen geweld) maar iets veel erger !
  Welkom in Italië, denk eraan deze gasten (de vele tientallen die in het filmpje rondkruipen), gaan daarna overal opzitten en vliegen wel eens een voedingszaak binnen.
  Dit is vies in de overtreffende trap.

  Like

 8. Japio zegt:

  BertG op 24/07/17 11.18. Typisch een BertG reactie haha, lekker zeiken op alles en iedereen. Het is nou eenmaal nodig op regels en wetten te hebben anders wordt het een t…zooitje in dit land. Als Nederlander wordt je geacht je daaraan te houden. Maar nu komt het, een moslim heeft daar SCHIJT aan. En daarom doen die lui waar ze zin in hebben. En als dat gebeurt lopen we met z’n allen te klagen over dat asociale tuig. Liever rotten ze op met z’n allen maar dat gaat helaas niet gebeuren. Als voor den Nederlander geldt dat de winkel op zondag gesloten moet blijven moet de moslim zich daar ook aan houden anders zitten zij in een uitzonderingspositie en dat moeten we niet willen. En nogmaals BertG, of je het er mee eens bent of niet dat de winkels op zondag dicht zijn, dat zijn de plaatselijke regels. En anders moet je bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen op een partij stemmen die wel op zondag de winkels open willen. Sliedrecht is een overwegend christelijk stadje/dorp en als je daar wars van bent moet je je spullen pakken en verhuizen naar Rotterdam ofzo, lekker tussen de moslims. Daar zijn de winkels wel 7 dagen per week open.

  Like

  • BertG. zegt:

   Nederlanders zijn een bang en schijterig volkje.
   En verraden zit ze in het bloed.
   Net zo iets als met die plastic tasjes waar ze in eens een stuiver voor moeten hebben.
   Bijna niemand houd zich daar meer aan omdat het klanten kost.
   Blijf je toch kinderachtig doen als winkelier, dan ben je mij als klant kwijt.
   Dan hou je toch lekker je tasjes maar verkoop je ook niks meer aan mij.

   Like

  • BertG. zegt:

   Hier zijn de winkels ook 7 dagen in de week open en daar hoef ik voor tussen de mossels te wonen.
   Maar een redelijk bestuur en mensen die zelf kunnen nadenken over hoe ze hun tijd besteden.

   Like

   • Japio zegt:

    Dat is mooi BertG, het volk heeft gekozen. Dat is ook het geval in Sliedrecht en dat is ook te respecteren. Een moslim moet niet proberen in een overwegend christelijk of whatever dorp zijn wil op te leggen. In islamitische landen waar die lui vandaan komen gelden hun regels en worden andersdenkenden vervolgt en vermoord. Ze proberen via dit soort acties hun zin door te drammen en zo is het met alles wat ze doen.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ BertG. om 12:57

    (Mij wordt niks gevraagd, maar toch reageer ik even)

    De winkeltijdenwet is ooit in het leven geroepen om oneerlijke concurrentie tegen te gaan.
    Als de ene winkel vele uren langer open mag zijn dan de ander, kost het de winkel die zich aan de regels houdt (vele) klanten!
    Ik dacht toch echt dat jij snugger genoeg was om dat te weten Bert!
    Het heeft niks met betutteling te maken, ook niks met vriendelijke BOA’s (ja ja, ze zijn er écht en ik ken er zo al twee persoonlijk – nee, geen familiebetrekkingen of vrienden van ons), maar gewoon ‘gelijke monniken, gelijke kappen’.
    En het heeft ook niks te maken met mensen die zelf kunnen nadenken over hoe ze hun tijd besteden. Stel je voor dat ik naast een Turkenwinkel zou wonen waarvan de eigenaar het noodzakelijk vindt om tot ’s avonds laat zijn winkel open te houden, met alle herrie en overlast die daarbij komt kijken, want die lui práten niet alleen knetters hard, maar de herrie, veroorzaakt door kratten en andere goed bedoelde troep is ook niet om aan te horen. En wat te denken van het veelvuldig gebruik van scootertjes en andere rokende en stinkende gemotoriseerde vervoermiddelen……? 😦 😦 😦

    Dan is het met mijn rust wel gedaan!

    Like

   • BertG. zegt:

    Ik snap het wel, je hebt ergens wel gelijk.
    Maar ik wordt soms toch zo moe van mensen die altijd maar direct gaan roepen, ja maar er zijn regels en daar moeten we ons aan houden, zo hoort dat nou eenmaal.
    Wat hoort bepaal ik zelf altijd wel.
    Ik hou niet zo van mensen die altijd andere willen corrigeren.

    Liked by 1 persoon

   • BertG. zegt:

    Klein foutje.
    en daar hoef ik NIET voor tussen de mossels te wonen.

    Like

   • Cathja zegt:

    @ BertG. om 15:01

    Okee Bert, ik wilde je de les niet lezen, maar soms sta je bij bepaalde zaken even niet stil, welke zaken nou nét verschil kunnen maken. De door mij genoemde bezwaren zijn van praktische aard. Hoewel…., als je omzet misloopt vanwege een overijverige Turkse winkelier is dat natuurlijk geen praktische kwestie maar het heeft alles met concurrentie te maken.
    En verder ben ik ook wel een typetje dat zich niet alles laat zeggen hoor! Dus dat jouw stekeltjes even gingen staan kan ik nog begrijpen ook…! 🙂

    Liked by 1 persoon

 9. Golden Girl zegt:

  die 385,00 euro eigen risico is me al jaren een doorn in het oog,ik ben er door ziekte al in 3 a 4 maanden doorheen, eerst kreeg je vergoeding van CAK, is ook afgeschaft, Rutte wil van mensen in de bijstand het vakantiegeld inpikken voor de zgn vluchtelingen, dus mijn vakantiegeld wordt afgepakt terwijl dit een maandelijkse reservering is en je dat in juni betaald krijgt, en dan krijgen de vluchtelingen het en ik zit met kapotte meubels, mijn wasmachine wast heel slecht en het dan aan hun geven, ga toch weg, vieze binnendringers, moet je ze boodschappen zien doen hun hele winkelwagen vol, gekocht van de nederlanders hun belasting centjes

  Like

  • BertG. zegt:

   Die vergoeding is niet verdwenen, dat hangt van je uitkering af.
   Als die van het UWV komt en je bent meer dan zoveel % afgekeurd, dan krijg je nog steeds ergens in Augustus of September een tegemoetkoming voor ziekte kosten van een paar 100 euro.

   Like

  • BertG. zegt:

   + dat je elk jaar een langdurigheid toeslag kan aanvragen bij de gemeente bij een laag inkomen.
   Is ook iets van 250 euro.
   Alles bij elkaar is dat meer dan je eigen risico.

   Like

   • tinekevanschagen zegt:

    Dan vraag je dat aan. en daarmee kun je dan je eigen risico betalen,
    feit blijft dat onze medelanders alles krijgen…zomaar ..gratis..belangeloos …voor niets.

    Like

   • BertG. zegt:

    Daar kan ik ook verder niks aan veranderen.
    Ik kan enkel wat tips plaatsen om ook aan dit bedrag te komen, mocht iemand dit niet weten.
    Ik had het ook graag anders gezien.

    Liked by 1 persoon

  • Cathja zegt:

   @ Golden Girl

   Als je dát ziet, dan gaat je bloed echt koken! En als je ze dan recht in hun arrogante smoelen kijkt, dan straalt de brutaliteit je tegen!
   BAH!

   Liked by 1 persoon

   • Golden Girl zegt:

    Hoe bedoel je? Die volle winkelwagens?
    Ik loop met een mandje met halfje brood pak melk en beetje kaas
    Soms ben ik in staat om te zeggen lekker hè gratis geld voor boodschappen
    En voor diegene die zeggen ga maar werken,ik heb 38 jaar gewerkt en door ziekte gaat dat niet meer

    Liked by 1 persoon

 10. Henk der Niederlànder zegt:

  Men zou zich eens af moeten vragen wat die gelukzoekers niet belasten.
  Je kunt gerust stellen dat overal waar ze aankomen en bij betrokken zijn inclusief de gutmenschen die nog steeds denken dat ze welkom geheten moeten worden zwaar belast worden.
  Gisteren nog zo’n muurbloempje uitgelegt dat als ze vind dat ze welkom zijn ze zelf maar een stuk of vier van die opvreters in huis moet nemen.
  Je had haar gezicht moeten zien.

  Like

 11. Mirjam zegt:

  Ze pakken gewoon wat hen vrijwillig gegeven wordt door de regering. Ze zouden gek zijn als ze het niet zouden doen. Ze hoeven er niets eens om te vragen.
  De regeringen zijn het die dit onrecht de wereld in hebben geholpen en die het ook moeten oplossen. Zij moeten uitkeringen aan vluchtelingen stop zetten.
  Deze personen hebben hier nooit gewerkt, geen sociale verzekeringen betaald en niets afgedragen aan belastingen, wat wél de voorwaarden zijn voor het krijgen van een uitkering van de gemiddelde Nederlander, nota bene hun EIGEN volk.
  Er wordt met twee maten gemeten, wat die voorwaarden betreft en daarin is onze regering corrupt.
  Ik heb het al eerder gezegd, maar je kunt het de ‘asielzoekers’, ‘vluchtelingen’ etc. nog niet eens kwalijk nemen dat ze hier vegeteren op ons geld, het geld van de Nederlandse bevolking, want het wordt hen vrijwillig door onze regering gegeven. Je zou gek zijn als je het niet zou willen.
  De regering smeekt hen bijna om het aan te nemen.

  Als er iets moet veranderen, dan is het onze regering, dan zijn het onze wetten binnen het sociale zekerheidsstelsel, dan is het de waanzin politiek die al jaren in Nederland wordt gevoerd.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s