Het gevaar ligt in de gehele Koran

Screenshot_75

(Door: Sonja Dahlmans)

“Mekkaanse” versus “Medinese” islam

Ik heb er in Doorbraak eerder al op gewezen, en via Ayaan Hirsi Ali hebben de begrippen wereldwijd weerklank gekregen: de Mekkaanse en Medinese periode in de islam, en respectievelijk het verschil tussen de Koran-verzen die werden geopenbaard in Mekka enerzijds en in Medina anderzijds. Ik heb betoogd dat de islam leert dat de gewelddadige Koran-verzen die Mohammed in Medina heeft ‘ontvangen’ voorrang hebben op vredelievende Koran-verzen uit de Mekkaanse periode. Hirsi Ali breekt een lans voor de grote groep vredelievende wat zij noemt ‘Mekkaanse’ moslims. Ze wil hen overhalen om een levensnoodzakelijke hervorming van de islam te accepteren, waarbij de intolerante en gewelddadige islamitische fundamenten worden verworpen. De Nederlandse theologe Sonja Dahlmans betoogt echter dat het verkeerd is om te stellen dat de Mekkaanse Koran-verzen vredelievend zijn, en derhalve concludeert ze dat ‘het gevaar in de gehele Koran ligt’. Hieronder legt ze uit waarom. [Sam Van Rooy]

 Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, koran, Moslims. Bookmark de permalink .

14 reacties op Het gevaar ligt in de gehele Koran

 1. Sabeltant zegt:

  Er is maar één oplossing.
  Weg met de islam.
  Goedschiks of kwaadschiks!

  Like

 2. Aar zegt:

  Als we blijven leven volgens de leefvoorschriften uit boeken, zoals de Koran en de Bijbel, die mensen psychisch totaal in een onmenselijke roes brengen, dan is het gedaan met de aardse mens. Elk geloof op zich en binnen elke religie is enorme verdeeldheid. Omdat die god niet bestaat en iedere gelovige zijn eigen interpretatie heeft na het lezen van het boek. Verbieden net als Mein Kampf!!

  Like

 3. Petra DeBoer zegt:

  Islam verbieden want het is een ideologie die niet te rijmen is met de rechten van de mens.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Begrijpen we nu waarom het Israëlisch, Arabisch Palestijns conflict nooit opgelost kan worden. De koran verbiedt een oplossing. Eerst zal de islam in casu de koran verworpen en/of vernietigd moeten worden. Gebeurd dat niet zal vroeg of later de hele niet islamitische wereld zich keren tegen de moslim en zijn ideologie. Dit zou dan door bepaalde niet gewenste maar ook niet te stoppen ontwikkelingen kunnen resulteren in de grootste genocide ooit. Tenzij de moslim zelf in staat is de islam naar de achtergrond te drukken.

  Like

 5. Mary zegt:

  Het gevaar komt van diegene die de Islam toestaan in hun land, zoals een van de eerste Amerikaanse presidenten nadat hij zich uit had laten leggen wat die Islam nu precies inhield aankondigde kort maar bondig, “dan moeten we dus zorgen dat ze hier nooit het land in komen”. Hij had zo gelijk!!!!

  Like

 6. delamontagne zegt:

  Tijdens een “preek” van een imam uit Jordanië uitgenodigd in een moskee te Montreal, Canada:
  “JODEN ZIJN DE SLECHTSTE VAN DE MENSHEID, MENSELIJKE DEMONEN……………………….. en hierna herhaalt hij een passage uit de [“heilige”] koran aan, waarin opgeroepen wordt om alle Joden te vermoorden.

  Like

 7. BigLJohn zegt:

  De Koran is net zo verderfelijk als een redevoering van Adolf Hitler. Als hij begon met spreken begon hij rustig een thema te verwoorden. Langzaam aan ging hij dan harder praten, en nog wat later stond hij te schreeuwen als een dokwerker, dood en verderf uitschreeuwend over een ieder die hem niet welgevallig was. De Joden speciaal. De Koran voegt daar iedereen aan toe, uitgezonderd Moslims. Mein Kampf bleef vele jaren lang een verboden boek. Deze bemoeienis van de overheid is ronduit schandalig te noemen. Maar dat de Koran zelfs naast de Bijbel in de tweede Kamer ligt, is een notoire misdaad tegen de mensheid te noemen !

  Like

 8. Pietersen zegt:

  De enige die voordeel heeft van de zogenaamde Mekka of Medina islam is de islam zelf die daardoor het westen zand in de ogen kan strooien. De islam is het pure kwaad, dat is meer dan genoeg aangetoond en moet verdwijnen.

  Like

 9. Republikein zegt:

  Het is toch barbaars als je soms die beelden ziet, onmenselijk.

  Like

 10. Marian zegt:

  GEWOON VERWERPELIJK DIE HELE ISLAM !!!!!!!!!

  Like

 11. Het ongedierte kroop over de Aarde terwijl de mensen zich op lieten vreten en ruzie maakten of je wel of niet een goed gesprek met ze moest hebben of zelfs een ferme brief moest sturen. Want het zou vanzelf wel over gaan als je maar lief voor ze was en het ongedierte genoeg gevreten had.

  Like

 12. Onno zegt:

  Het gevaar ligt inderdaad in de gehele Koran. Het is aantrekkelijk voor psychopaten van de USA/GB ‘deep state’ waarvan wij dankzij SS (later CIA via soortgenoot psychopaat Allen Dulles) psychopaat Bernhard zur Lippe Biesterfeld (verholen) een vazalstaat zijn sedert 1945.
  Psychopaten kunnen immers geen object-liefde kennen en kennen ook geen normale psychische/religieuze integratie.
  Hiermee ontkennen ze dus en staan als verraderlijke VIJAND tegenover de God van Abraham, Isaac en Jacob en daarmee ook TEGENOVER Christus (overigens doodgemoedereerd het tegendeel bewerend).
  Dit komt overeen met de verraderlijke VIJANDIGE Islam, die zegt Jezus te erkennen als (een groot) profeet, maar niet als de Zoon van God en de Mensenzoon. Hiermee wordt God ontkend en is dit dus geen godsdienst maar een ANTI-godsdienst, die vervolgens natuurlijk wel beroep doet op de vrijheid van godsdienst, hetgeen door psychopaten, ongetest geïnfiltreerd in de politiek, zoals Donner, Zalm en Kamp (dat soort glibbers) natuurlijk gehonoreerd wordt. Waarom ook niet…….

  Like

 13. Leon zegt:

  Puur vergif.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s