Trump maakt einde aan ondersteuning voor anti-Assad-rebellen

Screenshot_54

(Vertaling: E.J. Bron)

De Amerikaanse president Donald Trump heeft een einde gemaakt aan de door zijn voorganger Obama begonnen ondersteuning van anti-Assad-rebellen in Syrië. Omdat deze zelf vaak radicaalislamitisch zouden zijn, zou de strategie te gevaarlijk en te kostbaar geweest zijn.

Die Freie Welt

De Amerikaanse president verklaarde de ondersteuning van zijn land aan de “rebellen” in Syrië als mislukt. De 71-jarige maakte bekend dat hij een einde gemaakt zou hebben aan de door zijn voorganger Barack Obama begonnen “massale, gevaarlijke en dure betalingen aan Syrische rebellen die tegen Assad vechten.”

Daarmee reageerde de president op een bericht van de “Washington Post”, volgens welk de Amerikaanse regering de controle over grote delen van Centraal- en Zuid-Syrië zou willen overlaten aan de Syrische president Bashar al-Assad. Als tegenprestatie dienen Rusland en haar bondgenoten de VS de vrije hand te geven bij de vervolging van de terreurmilitie “Islamitische Staat” (ISIS.

Afgelopen weekend al kondigde een Amerikaanse generaal het einde van de ondersteuning aan de gewapende tegenstanders van de regering in Syrië aan. De VS zouden tot nu toe “rebellen” ondersteunen, die ook tegen Assad en zodoende ook tegen diens bondgenoot Rusland zouden vechten. Tijdens de G20-top in Hamburg werden Rusland en de VS het al eens over het instellen van een “de-escalatiezone” in het zuiden van Syrië.

Barack Obama startte in 2013 een ondersteuningsprogramma voor de Syrische rebellen, waarin duizenden rebellenstrijders opgeleid en bewapend werden. De politieke ruggensteun voor de rebellen verminderde echter in de VS, omdat deze deels zelf radicaalislamitische doelstellingen en niet die van een democratisch geregeerd Syrië zouden vervolgen.

Voor de Amerikaanse regering is in Syrië de strijd tegen ISIS, die ook door het leger van Assad wordt bestreden, veel belangrijker geworden dan de val van Assad met onduidelijke gevolgen. Bovendien verloren de “rebellen” na verliezen tegen het Syrische leger ook strategisch aan betekenis.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, ISIS, Poetin, Rusland, Syrië, VS. Bookmark de permalink .

9 reacties op Trump maakt einde aan ondersteuning voor anti-Assad-rebellen

 1. Japio zegt:

  Goed gedaan jochie en nu terugtrekken en dat wespennest verlaten.

  Like

 2. Harry zegt:

  Toen hier voor het eerst verhalen verschenen dat de Amerikaanse inlichtingendiensten de salafistische moordenaarsbenden zouden steunen , kon ik dat niet geloven en ben toch onderhand echt wel aan een boel dwaasheid gewend .

  Nu valt dat voor niemand meer te ontkennen , die steun .
  Moet men die Obama en Clinton daar dan niet voor oppakken ?

  Toen bleek dat Isis zo’n dertigduizend nieuwe Toyota jeeps ter beschikking had , begon het duidelijk te worden , DIE KON JE IN HEEL SYRIE NIET BIJ ELKAAR SPROKKELEN !
  Je kunt niks geks verzinnen dat niet door de realiteit overtroffen wordt !

  Kom op , Donald , de beuk er in !

  En al die republikeinse senatoren , hebben die nou met z’n allen zitten maffen ?
  Of werden die ook allemaal door de Clintons bedreigd ?

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   Het zijn oorlogsmisdaden om een soeverein land binnen te vallen met een proxyleger. Dus alle verantwoordelijken berechten en zeer zwaar straffen.

   Met dank aan o.a. de USA moesten wij vluchtelingen opnemen en die waren hier niet geweest als Obama de rebellen (jihadisten van al Qaida, al Nusra en IS) niet hadden gesteund met wapens, opleidingen en wedde. Syrië overweegt inmiddels om schadevergoedingen van o.a. de USA te claimen om het land weer op te bouwen zoals de infrastructuur, woningen e.d.

   John McCain is geen democraat en deed volop met de democraten mee. Hij is een neocon.

   Wat velen niet weten is dat het leger van Syrië en het leger van Rusland alles documenteren. Ze hebben inmiddels meer dan genoeg bewijs waar de wapens van de jihadisten vandaan komen, waar het geld vandaan komt enz.

   Like

 3. Harry zegt:

  Amerika , het land waar we heel lang respect voor gehad hebben en dat we dankbaar waren omdat ze die duitse rotsocialist met dat debiele snorretje van ons nek gehaald hebben ,
  is verworden tot een maffia land .
  Zo zie je , in de politiek is weinig meer eerlijk , waarom zouden wij nog respect op moeten brengen voor politici ?

  Op een paar goede na zijn het eigenlijk gewoon onze vijanden !

  Geliked door 1 persoon

 4. Beschouwer zegt:

  Weg met die anti-Assadrebellen. Dat zijn vaak moslimextremisten.

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   Klopt en de burgers van Syrië die achter Assad staan willen geen land waar de sharia word ingevoerd door die jihadisten. Ze moeten niks van het wahabisme en salafisme hebben. Dat wij het salafisme toestaan in Europa begrijpen zij dan ook echt niet.

   Like

 5. Johan zegt:

  die moslim Obama met zijn man michelle hebben wat aangericht in de wereld het wordt tijd dat zij en hun kliek voor het tribunal in Den Haag komen wegens onmenselijkheid op aarde

  Like

 6. Pietersen zegt:

  De FSA(Free Syrian Army) heeft als zodanig nooit bestaan. Zoals deze islamitische knakker uitlegt (of mond voorbij praat) zijn het streng religieuze islam facties die onder deze naam opereren.
  FSA klinkt heel nobel maar is niet meer dan een stelletje slachters uit de naam van Allah, het ergste van het ergste soort dus.
  Assad stond best wel veel vrijheden toe toe zoals, het drinken van alcohol, alleen werd de vrijheid van islamitisch geloof beperkt. Ik denk dat vooral de religieuze fanatici daaronder vielen, maar een fanaticus is in wezen iedere moslim, behalve de Alevieten waaronder Assad valt.

  Komt erop neer dat de zogenaamde revolutie is ontstaan vanuit de moskeeen met als doel (de ware religie) en dat is voor moslims uiteraard de islam, in vrijheid te mogen belijden. Aan de vrijheden die Assad hen al schonk hadden zij niets, zij wilden moslim zijn en anders niets.
  Natuurlijk begreep Assad ook wel dat als hij de moslims eenmaal die vrijheid toestond, het binnen de kortste tijd zou zijn afgelopen met alle vrijheden in Syrie, want de islam stopt nooit met opslokken.

  Zeer kortzichtig dat Assad altijd overal de schuld van kreeg in de linkse westerse media, terwijl hij juist zijn land probeerde te behoeden voor het ergste.https://www.liveleak.com/view?i=d76_1500798331

  Geliked door 1 persoon

  • Petra DeBoer zegt:

   De revolutie is ontstaan door aanhangers van het moslimbroederschap en dat waren geen Syriërs. Door propaganda van beelden die geen juiste weergave waren van de werkelijkheid (zoals Hamas werkt) hebben ze de mensen laten geloven dat er een opstand was tegen Assad, Dit kwam Amerika natuurlijk goed uit maar verbaas u niet want het opzetje kwam vanuit Amerika want het gaat om olie en gas.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s