De rede van Viktor Orbán over de toekomst van Europa: “Links importeert nieuwe kiezers”

Screenshot_121

(Door: “Young German” – Vertaling: E.J. Bron)

Hieronder de Nederlandse samenvattende vertaling van de rede van Viktor Orbán op het congres van de Europese Volkspartij (EVP) op 22-10-2015 in Madrid:

Beste vrienden,

De gevaren waar we tegenover staan vereisen een eerlijke en open discussie. Eerst dient gezegd te worden dat we hier niet met een vluchtelingencrisis te maken hebben, maar met een migratiebeweging die is samengesteld uit economische migranten, vluchtelingen en ook uit buitenlandse strijders. Het gaat hierbij om een ongecontroleerd en niet gereguleerd proces. Bovendien wil ik graag benadrukken dat er sprake is van een onuitputtelijke aanvoer aan mensen. Syrië, Afghanistan, Pakistan en nu ook Afrika bewegen zich naar Europa toe. De omvang van het gevaar overstijgt onze vrees tot nu toe.

Nu is de tijd gekomen om de aard en de dimensie van onze morele verplichting te verduidelijken. Wij zijn christendemocraten en daarom is de morele verplichting iets dat we altijd in acht moeten nemen. We voelen eerlijk medelijden met de mensen die hun vaderland verlaten. Zij zijn de slachtoffers van slechte politiek in hun eigen landen. Zij zijn de slachtoffers van slechte internationale politieke beslissingen en zij zijn de slachtoffers van slechte Europese politiek, die bij hen verwachtingen heeft gewekt die onmogelijk zijn waar te maken. Zij zijn heel duidelijk slachtoffers van mensenhandelaars. Maar deze mensen als slachtoffers te zien, mag er niet toe leiden dat wij zelf slachtoffers worden. alleen omdat wij deze mensen niet als vijanden beschouwen, betekent niet dat we tegen onze eigen belangen in mogen handelen. Het is onze morele plicht om deze mensen hun eigen vaderland en landen terug te geven. Het kan niet ons doel zijn hen met een nieuw Europees leven uit te rusten. Menswaardigheid en recht op bescherming zijn fundamentele rechten. Maar noch de Duitse, noch de Oostenrijkse noch de Hongaarse wijze van leven is een universeel mensenrecht van alle mensen op aarde. Het is alleen van diegenen die daar vanaf het begin aan bijgedragen hebben. Europa kan niet iedereen opnemen die graag een beter leven wil.

We moeten hen helpen in hun eigen land hun waardigheid te herwinnen. We moeten ze naar hun eigen landen terugsturen! En we kunnen het niet vermijden om over de kwaliteit van onze democratie en vrijheid van informatie te spreken, wanneer men in de media meestal vrouwen en kinderen laat zien, terwijl 70% van de migranten jonge mannen in de strijdbare leeftijd zijn, die eruit zien als een leger! Hoe kon het gebeuren dat onze volkeren denken dat hen helemaal niet naar hun mening wordt gevraagd in deze zaak? En we moeten ons afvragen of onze volkeren deze ontwikkeling willen en we moeten ons alleen via hen laten machtigen om te handelen wanneer we het miljoenen migranten willen toestaan om in onze landen te immigreren. Hebben wij bijvoorbeeld van hen toestemming gekregen om maandenlang het Akkoord van Schengen te misachten? Nee, geeërde afgevaardigden! Dat hebben wij niet! En het is geen overtuigend argument meer wanneer er wordt gezegd dat hetgeen wij gedaan hebben wordt gedaan, omdat het hier gaat om een speciale noodtoestand.

Ik ben ervan overtuigd dat we al onze moed bijeen moeten schrapen, de Political Correctness bij het vuil moeten zetten en een groot debat moeten starten zonder huichelarij en farizeeër-dom. We moeten discussiëren over onze eigen bedoelingen met betrekking tot de toekomst van ons continent. Hoe denken we bijvoorbeeld over ons beschavingserfgoed? Kan de verandering van culturele structuren van buitenaf worden afgedwongen? Accepteren we parallelsamenlevingen? Of verdedigen we onze tolerante en op de wet gebaseerde manier van leven zoals we tot nu toe hebben geleefd?

We kunnen het feit niet negeren dat Europees links een duidelijke agenda heeft. Zij ondersteunt de migratie en ze importeert daarmee toekomstige linkse kiezers, terwijl ze zich achter hun humanisme verbergen. Dat is een oude truc! Maar ik begrijp niet waarom wij dat zouden moeten accepteren. Zij (de linksen) beschouwen registraties en grensbewaking als bureaucratisch, nationalistisch en vijandig tegenover de mensenrechten. Zij hebben de droom van de politiek geconstrueerde wereld zonder religieuze tradities, zonder grenzen, zonder naties. Zij vallen de interne waarden van onze Europese identiteit aan: familie, natie, subsidiariteit en verantwoordelijkheid.

Onze verantwoordelijkheid geldt onze volkeren. Laten we naar het volk luisteren! Laten we vastberaden zijn en Europa verdedigen. Laten we niet toestaan dat de linksen Europa vernietigen en radicaal veranderen! En laten we niet toestaan dat ze de ziel van Europa eruit trekken!

Bron:
http://younggerman.com
Door: “Young German”

Integrale speech in het Engels op de officiële website van de Hongaarse regering:
www.kormany.hu

Video van de volledige toespraak van Viktor Orbán:
www.youtube.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Vluchtelingen", asielwaanzin, christendemocraten, Europa, gezond realisme, Hongarije, Illegalen, Immigratie, Linkse Kerk, Marxisme, Multiculti, political correctness, socialisme, soevereiniteit, tolerantie/intolerantie, verloedering, Verzet, Volksvijandigheid, Zelfbeschikking. Bookmark de permalink .

21 reacties op De rede van Viktor Orbán over de toekomst van Europa: “Links importeert nieuwe kiezers”

 1. Henk der Niederlànder zegt:

  Morgen in de MSM dus of niet.

  Like

 2. ReaGluurder zegt:

  Vandaag even in het winkelcentrum (grote stad, niet in het Westen). Jéééé, wat een treurnis. Lelijk nederlands volk met tattoo’s, allahtonen alom. Snel weer naar huis. Bah!

  Like

 3. Ron zegt:

  Geweldige speech, ook al is het reeds een oudje.

  Geliked door 1 persoon

 4. Statler & Waldorf zegt:

  Amen!!

  Like

 5. Mirjam zegt:

  Helemaal waar!

  Like

 6. tippelaar zegt:

  Deze speech van 2-15 is nu actueler dan ooit. Het daarin geschetste toekomstbeeld bestaat heden ten dagen en wordt steeds grimmiger. Het wachten is nu alleen nog maar op het eerste schot dat gelost wordt.

  Geliked door 1 persoon

 7. Trucker zegt:

  Geheel in de lijn wat mijnheer Orban zegt gaan we dit dus overal (ten lande) zien : rechtop zittende etende vuilniszakken, klep gaat open en voeding wordt door de opening gepropt…

  Like

 8. s.breget zegt:

  Een man met wijsheid, inzicht,en lef waarop vele in Europa op zitten te wachten .

  Like

 9. Tistochwat zegt:

  In ben diep onder de indruk van de wijze woorden van de heer Orban.
  Ik zou nog verder gegaan zijn: het is onmogelijk om de eigen bevolking een leefbaar bestaan te geven en tevens echte vluchtelingen tot aan hun graf te verzorgen, hoe hard dat ook klinkt.
  Zoals Geert Wilders al zei: ‘Dat kunnen we niet betalen!’
  Als het aan mij lag, werd er geen cent meer gestoken in dat gedonder met die ‘vluchtelingen’. Niet hier en niet daar waar ze vandaan komen.
  Straks zijn de al dan niet echte vluchtelingen tot in de puntjes verzorgd en liggen de oorspronkelijke bevolkingen van landen die al het geld moeten ophoesten, verarmd en verwaarloosd in de goot.

  Het barst in de wereld van de vluchtelingen, en er zullen er alleen maar meer bijkomen.
  Ze moeten het zelf maar een keer gaan uitzoeken. Laat de ‘natuurlijke selectie’ haar gang maar gaan. De Afrikaan is tenslotte geen met uitsterven bedreigde diersoort.

  Geliked door 1 persoon

  • Mirjam zegt:

   We kunnen ermee beginnen door deze personen geen ‘vluchtelingen’ meer te noemen, want dat zijn ze niet. Net zoals nu iedereen genderneutraal behandeld en aangesproken moet worden, spreken we deze groep aan met de betekenis van het woord dat ze benoemd: invaders/platlopers/parasieten/veroveraars/omvolkeraars/ oftewel migranten.

   Like

 10. Bob Fleumer zegt:

  Ik hoor dit Rutte niet zeggen ook al is dit hard nodig!
  Wat zou hij een positieve energie losmaken als hij wel voor ons zou kiezen!

  Geliked door 1 persoon

 11. Henk.V zegt:

  Of het nu om een wat oudere rede gaat of niet: ik heb grote bewondering voor het inzicht dat Orban in zijn toespraak etaleert.
  Alle politiekle partijen in de Tweede Kamer zouden aandachtig kennis moeten nemen van dezxe rede.
  Ik weet niet of Wilders op het goede idee is gekomen sterke banden te gaan onderhouden met alle landen die zich het gezonde gedachtegoed van Orban inmiddels hebben eigengemaakt.

  Alleen een volk dat zich in grote meerderheid het inzicht van Orban heeft eigengemaakt, kan succesvol in verzet komen tegen het misdadige tuig dat -vanuit Brussel -en via de aanhangers van de EU die zich in de hoofdsteden van de lidstaten bevinden– onophoudelijk ons autochtone voortbestaan ondermijnt en totaal wil vernietigen..

  Dictatoriaal Brussel pleegt sluipenderwijs een vorm van culturele en etnische genocide op de autochtone ongezetenen van de EU door een niet te stuiten ,voortgaande raciale en ideologische vermening met miljoenen mensen die niets gemeen hebben met onze gezonde wijze van leven. Deze vermenging is OPGELEGD en dus ONGEVRAAGD!

  Politiek correct is niet alleen maar een dwaze denkfout!
  Het is een vorm van onderdrukkend, MISDADIG denken dat geen ander vorm van rechtvaardiging kent dan pure onderdrukking van andere meningen.

  De opvattingen van Wilders en Orban dienen als brandstof voor een noodzakelijke, totale opruiming ervan.

  Geliked door 2 people

 12. eva110 zegt:

  Wat een geweldige LEIDER van zijn land, elk woord is raak!
  Zoals hij zegt dat ze door hulp te geven de mensen waardigheid moeten geven in hun eigen land.
  Wat voor waardigheid heb je als je als moslim op kosten van de gemeenschap langs de weg slentert met een vrouw en een hele kleuterklas vol kinderen ten tijde dat andere mensen aan het werk zijn?
  Wat voor waardigheid heb je als Afrikaan als je op kosten van de gemeenschap overdag rondhangt en andere mensen het leven zuur maakt terwijl in je thuisland jou vrouwen aan het schoffelen zijn om nog iets te eten voor jouw vele kinderen bij elkaar te scharrelen?
  En dan durven dit soort mensen ook nog respect te eisen, respect krijg je niet zo maar, dat moet je verdienen.

  Geliked door 3 people

  • Mirjam zegt:

   Elk woord van Orban is waar en die eerlijkheid zorgt ervoor dat hij zo bewonderd wordt. Hij heeft tenminste de durf om solitair de mistanden te benoemen, net zoals de andere leiders van de visegrad landen. De leiders van de rest van de landen in Europa, verschuilen zich allemaal achter de rokken van de EU- elite te Brussel. Zij zullen nooit hun landen en hun volk op de eerste plaats zetten.

   Like

  • tippelaar zegt:

   eva110. inderdaad, respect moet je verdienen. weg met die gelukszoekers.

   Like

 13. abouneenee zegt:

  Weer een nieuwtje, links importeert stemvee… Om de verschuiving van de balans der machten gunstiger voor links uit te laten vallen is dat geteisem bereid meerdere landen naar de bliksem te helpen. Dit gaat allang niet meer om mensenlevens, die hadden al geen waarde voor dit soort mensen, de gutmenschen, nee hele bevolkingen en beschavingen moeten het maar voelen als ze niet luisteren willen naar prikkels die de machtsbalans zo ver als mogelijk weg wil voeren van de blanke. Het ‘natuurlijke’ verloop, dat doorgang kan blijven vinden doordat de overheden geen (harde) eisen stelt aan allochtonen, verliep niet snel genoeg, dus werd het door Merkel een handje geholpen.

  Misschien een mooi stuk voor Bron om te vertalen: https://www.nzz.ch/meinung/whatever-it-takes-euro-rettung-ezb-chef-draghi-hat-zu-viel-versprochen-ld.1307820

  Kort gezegd sloopt de ECB de EU door middel van haar monetaire beleid. De feitelijke overwaardering van de euro wordt steeds maar opgevangen door het bijdrukken van geld door de ECB. De EU zal vallen en de burgers mogen het gelag betalen. Dit zijn Amerikaanse toestanden en zie waar dat land nu is. Onlangs opnieuw op het nippertje een government shutdown voorkomen…

  Like

 14. Jan zegt:

  Orban: De EU is een mislukking

  Like

  • Jan zegt:

   Spuuglok houdt niet van Orban en vergelijkt hem met Hitler (boeken verbranden)

   nb; Sándor Márai, Spuulok legt de klemtoon verkeert, was een jood en was tegen dictatuur van de sovjetbezetting. Dat vergat Spuuglok even.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s