Het multiculturele drama: VVD zegt veel, bereikt niets

Screenshot_118

Rutte en Bolkestein.

(Door: Afshin Ellian)

Vooral links wordt verantwoordelijk gehouden voor het multiculturele drama, en dan met name de PvdA. Maar de problematiek is veel omvangrijker, schrijft Afshin Ellian. Niet alleen de sociaaldemocraten, ook het CDA en de VVD hebben er, al dan niet bewust, hun bijdrage aan geleverd.

Screenshot_119Frits Bolkestein, VVD-leider in de jaren negentig, zette het multiculturele vraagstuk op de agenda. En vervolgens, wat gebeurde er daarna? Columnisten zetten iets op de agenda, maar dat betekent nog geen politiek succes. Bolkestein heeft niets tastbaars gedaan. De opkomst van Pim Fortuyn wordt vaak toegeschreven aan Paars (1994-2002), en in dat kabinet zat ook de VVD. Het kabinet is mede door Bolkestein gevormd.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", Allochtonen, cultuurrelativisme, Elite, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Immigratie, Islamisering, lafheid, landverraad, Multiculti, Naïviteit, Nederland, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

16 reacties op Het multiculturele drama: VVD zegt veel, bereikt niets

 1. Trucker zegt:

  Martin Bosma De schijn-elite van de valsemunters
  Ik ben dit boek aan het lezen (pas aan het 2d hoofdstuk).
  Heb het online in PDF gedownload, is echt een aanrader om te lezen.

  Liked by 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Ik heb de papieren uitgave al de nodige jaren in de kast staan. (En inmiddels uitgelezen, vanzelfsprekend.)
   Benieuwd, wat je bijvoorbeeld vindt van “Het dossier Janmaat.”

   Like

   • Trucker zegt:

    Hou je op de hoogte, benijd je wel voor de papieren versie, ik ben nog van de generatie die liever een boek in papieren versie leest als op het scherm.

    Like

 2. BigLJohn zegt:

  Als ik de reacties op Elsevier lees, staat het daar bol van kritieken op de VVD. En dat steeds meer mensen de VVD de rug toekeren. Bij nieuwe verkiezingen zou de VVD net als de PvdA gedecimeerd worden. Maar wat deed Nederland bij de laatste verkiezingen ? Massaal op de VVD stemmen, nu alweer goed voor 33 Kamerzetels. Maar volgens mij ligt de nadruk op stembusfraude, want dat is volgens mij hetgene wat zich tijdens iedere verkiezing plaatsvindt. En wat te denken van de PVV, die vlak voor de laatste verkiezingen goed was voor 36 virtuele Kamerzetels, en een dag later na de verkiezingen moest concluderen dat de teller bij 20 bleef steken. Een goed verstaander heeft maar een half woord nodig zegt men wel eens ! Rutte is net een hardnekkig kankergezwel; hij blijft telkens weer terugkomen, ondanks alle bestralingen en chemokuren. Rutte kankert net zo lang door tot Nederland er aan dood gaat ! Anno nu bevind Nederland zich al in de terminale fase.

  Liked by 2 people

  • Harry zegt:

   Precies !

   Like

  • Wachteres zegt:

   Jaren gelden gebeurde al hetzelfde. Las je ook op Elsevier: “Rutte bedondert ons, ik ga nooit weer op hem stemmen. En toch ….

   Of zouden wij al jaren door de politiek bedonderd worden.

   Like

   • Wachteres zegt:

    En dan bedoel ik dat er – in opdracht van hogerhand – met stemmen wordt gezwendeld.

    Like

   • Cognitieve-Dissonant zegt:

    Nogmaals wakker worden uit een droomwereld:
    Het gaat er niet om op wie je stemt, maar om wie de stemmen telt!!
    En dit is al misschien wel 50 jaar gaande

    Like

 3. ReaGluurder zegt:

  Rutte is 1 van de Landverraders die nog lang herinnerd zal worden in hele negatieve zin, een vieze Gluiperd! Dom volk trappen in zijn gladde haatpraat! Maar wat viel die door de mand, toen hij zich verlaagde tot straattaal. Een MP onwaardig! Ook dankzij hem kachelen we hier elke dag verder achteruit. Moord en doodslag, misdaad alom, plofkraken 24/7, verpestte wijken etc etc.

  Like

 4. leefbarbaar zegt:

  De titel wekt de suggestie dat de VVD iets tegen de massa-immigratie zou hebben. Dat ze er tegen zijn, maar niet in staat zijn de massa’s te stoppen. Dat is niet juist; de VVD is er volkomen schuldig aan. En net als bij de PvdA, verdienen velen er een vette boterham mee.
  Iedere eurofiele partij is er schuldig aan.

  Like

 5. Ik krijg sterk het gevoel dat al die stukjesschrijvers bij EJ Bron komen kijken en dan de reacties een beetje knippen en plakken zodat ze dan weer een stukje hebben om een open deur nog eens een paar keer in te trappen. Alles wat ik van deze opinieduiders lees heb ik hier al eens eeuwen geleden gelezen. Lulhoeren noemde opa ze altijd, lulhoeren dat zijn hoeren die met lullen [en schrijven, maar dat deden ze toen nog niet] de kost verdienen.

  Like

 6. Wim zegt:

  Goede analyse van Ellian. Alleen te veel eer voor Rutte dat Nederland ‘dank zij Rutte uit de crisis is’. Over het middel ‘lastenverzwaring’ dat Rutte inzette verschillen de meningen sterk. Bovendien is er ook nog zoiets als de internationale context die veel van wat er in NL gebeurt bepaalt.
  En, we mogen nu wel ‘uit de crisis’ zijn, maar we horen alsmaar ‘het herstel is broos’, waarbij terecht verwezen wordt naar de impact van internationale ontwikkelingen. Trouwens de groei in NL blijft achter vergeleken met die in andere landen en de bevolking profiteert al helemaal niet van het ‘herstel’. Grote groepen hebben te maken met verarming en verlies van levensstandaard.

  Like

 7. Marian zegt:

  Hoelang weten we dit allemaal al en toch weer stemmen ze op de VVD.

  Like

 8. kampersrene zegt:

  Als Nederland in slaagt die beminnelijke glimlach samen met die uitbundige ontboezeming van zijn
  Rutte gezicht te toveren , dan is Nederland gered !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s