Brief aan Sociale Zaken

Screenshot_134

(Door: “G”)

Dames en heren,

Ik ben de heer “G”. Inmiddels sinds 4½ jaar weduwnaar en woonachtig in een zogenoemde sociale huurwoning. Sinds mijn vrouw is overleden, is het middels mijn WAO-uitkering sappelen om de eindjes aan elkaar te knopen. Tot juli 2017 heb ik ook huurtoeslag ontvangen waarmee ik in de woning kon blijven wonen waar ik zulke warme herinneringen aan mijn vrouw koester. Helaas, u besliste anders. U stelde de hoogte van een inkomen om in aanmerking te komen voor huurtoeslag vast op € 22.200,- In december 2016 heb ik contact gehad met het UWV om te informeren of ik boven dat bedrag zou uitkomen in 2017 en men verzekerde mij dat ik minimaal € 75,- onder dat bedrag zou blijven.

Wat schetste mijn verbazing! Mijn inkomen was € 134,- hoger. Ik krijg dus € 134,- teveel op jaarbasis en heb daarmee meteen geen recht meer op huurtoeslag. Zodoende vervalt mijn recht op jaarlijks € 1476,- maandelijks uitgekeerd in een bedrag van € 123,- Op deze manier heb ik € 11,- teveel aan inkomsten per maand en verlies ik dus € 123,-. Het uiteindelijke resultaat is dat ik moet verhuizen, omdat ik de huur van € 604,- in de maand niet meer kan betalen. Helaas zijn er echter geen sociale huurwoningen meer met een lage huur. En met sociaal bedoel ik huurwoningen die ik met mijn uitkering kan betalen.

Ik woon nu in een eengezinswoning met op de begane grond een vloeroppervlak van 54 m². Let wel, ik heb ook een eerste verdieping en een zolder van die grootte. Waaronder vier slaapkamers en een toilet op de eerste verdieping. Omdat er geen goedkope huurwoningen meer zijn, moet ik nu verhuizen naar een flatje op 1 hoog van 47m², met een open keuken en één slaapkamer, met een huur van € 441,- Dat is natuurlijk niet goedkoper. Ik moet een heleboel spullen wegdoen, omdat ik ze simpelweg niet mee kan nemen naar zo´n kleine ruimte. Spullen die mijn vrouw en ik samen hadden gekocht.

Ook ben ik inmiddels 57, bijna 58, jaar oud en nu moet ik weer opnieuw beginnen op een andere plek. Ik raak bijna al mijn sociale contacten uit de buurt kwijt, mensen die ik al jaren ken en goed mee omga. Uw beleid heeft daarvoor gezorgd, mevrouw Kleinsma, meneer Ascher en meneer Blok. Ik ga hier niet verder uitweiden in welke ellende ik gestort word door uw beleid, zoals de onmogelijkheid om mijn uitkering te verlagen met € 135,- U heeft daar namelijk schijt aan, gezien het feit hoe duizenden Nederlandse gezinnen en nota bene echte Nederlandse mensen door u en uw consorten in treurnis worden gestort. Ik wil alleen even kwijt dat ik vind dat u gespeend bent van elk menselijk gedrag en gevoel.

Door:
“G”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Krankzinnigheid, Overheid, PvdA, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid, VVD. Bookmark de permalink .

23 reacties op Brief aan Sociale Zaken

 1. Thoth zegt:

  Dames en heren(..)

  Hallo, dat is helemaal fout. U hoort nu te zeggen, “Beste mensen”, o.i.d., dat is gender-neutraal, hetzelfde als allochtoon…

  Like

 2. ed zegt:

  We worden al vele jaren besodemietert en tegen elkaar opgezet.ik niet weten ik niet begrijpen,verkiezingen graag,tijd om voor ons landje te kiezen,niemand gelooft meer in die zielige ezeltjes,geld kraan dicht voor al die onzin.HUP GEERD roer om.

  g

  Like

 3. Jade zegt:

  Zo werkt dat tegenwoordig…
  Sinterklaas spelen voor de moslims en
  het eigen volk in de stront trappen.
  Deze kruik gaat mij al veel te lang te water…

  Geliked door 1 persoon

 4. delamontagne zegt:

  Nederland op zijn “best”, voor de autochtoon dan.!
  REGEL = regelland, “een uitzondering kunnen wij niet maken voor U”.
  Ik Zie de inhoud van de ambtelijke brieven al helemaal voor me.
  Onpersoonlijk, geen greintje medeleven, ambtelijk en hard.

  UITZONDERINGEN konden in het verleden wel gemaakt worden voor de nieuwe “Nederlanders” , b.v. in de commercie.
  Die hoefden bepaalde diploma’s / vergunningen etc niet te hebben.
  Als ik een vroegere kennis in NL moet geloven, die een eigen zaak had.
  Ik vind het heel erg voor deze meneer en kan alleen zeggen dat ik op de partij en de man stem en blijf stemmen, die voor zijn eigen Volk opkomt en niet voor allerlei parasieten, die ’t land “leeg-komen-zuigen”.
  Sterkte toegewenst………

  Geliked door 1 persoon

 5. Marian zegt:

  Ja, ik denk dat dit een van de zoveelste intrieste gevallen is, die hier alleen maar toenemen. Het verguisde Nederlandse volk, wij moeten wel heel diep buigen voor de islam en door het stof gaan.

  Like

 6. Elisah zegt:

  Op het journaal wisten ze vandaag te melden dat er steeds meer mensen en gezinnen, wegens financiële problemen, dakloos worden in Nederland.
  Daar kan men toch kwaad om worden, de zgn vluchtelingen krijgen wel een huurwoning en alle hulp, ze worden op hun wenken bedient, terwijl de Nederlanders mogen dokken en kapotvallen.

  Geliked door 1 persoon

 7. Tistochwat zegt:

  Arme man.

  Kun je wel, kromme Jetta, met je moestuintje en je ‘participatie’-zoek-het-maar-lekker-zelf-uit-maatschappij? Zit je nog steeds met je reet op een tandem? Voor de foto dan, hè? Want je laat je natuurlijk liever rijden in een slee met chauffeur.

  Je kunt tegenwoordig maar het beste je baard laten staan en een lange jurk aantrekken.
  Verder net doen of je geen Nederlands spreekt en hup, je wordt ondergebracht in een luxe hotel of op een landgoed en van alle gemakken voorzien.
  Intussen word je door onze fijne overheid volop verwend en beschermd.

  Die eigen bevolking betaalt wel. De overheid knijpt de oorspronkelijke burger uit tot diens laatste cent. En daarna kun je die misschien wel de pil van Drion laten slikken en diens organen verpatsen. Levert ook weer mooi geld op voor het omvolkingsplan.

  Geliked door 2 people

  • Cathja zegt:

   @ Tistochwat,

   volledig mee eens! Wij kunnen volledig barsten, maar de moslims mag het aan niets ontbreken. Het is om uit je vel te springen!
   Mensen die geen kant meer op kunnen brengen ze aan de bedelstaf!
   Het gaat toch zo verschrikkelijk goed in Nederland? Waarom profiteren alleen degenen daarvan die zich prima kunnen redden?
   Is het geen schande dat een ‘rijk’ land als Nederland is, zóveel Voedselbanken kent?

   Onze overheid moet zich DIEP schamen!

   (Doen ze niet. Ze halen de schouders alleen op).

   Like

 8. koddebeier zegt:

  Misschien moet “G” zich aanmelden als asielzoeker, dan krijg je namelijk alles !!

  Like

 9. Stef zegt:

  Maar het gaat goed in Nederland!
  De economie bloeit en de staatsschuld stijgt.
  De inflatie wordt evenals de rente kunstmatig laag gehouden.
  Om nog niet te spreken over onze nieuwe vreemdelingen en islamterreur
  De drama’s komen er nog aan.
  Ik wilde voor deze oude man wel wat bramen gaan plukken om jam van te maken. Maar dat levert een boete op van mogelijk €4100,- of gevangenisstraf.
  DIT IS MIJN LAND NIET MEER.
  Geef het maar aan die kut M?kanen. Maar doe er die vervloekte Antillen ook bij.

  Geliked door 1 persoon

 10. boorzalf zegt:

  Beste Heer “G”,
  Zou toch maar eens informeren bij het Juridisch Loket over de mogelijkheden van Uw situatie.
  Bijvoorbeeld over er een mogelijkheid is om Uw wao uitkering te verlagen met 12 euro per maand.(liever niet natuurlijk)
  Vraag ook over een eventuele advocaat van onvermogen die U kan bijstaan in deze situatie.
  Hier wat adressen: zie link,
  https://www.juridischloket.nl/contact#

  Like

  • Thom zegt:

   Het Juridisch loket weet niet zoveel als een kip met een afgehakte kop. Het wordt bevolkt door rechtenstudenten zonder enige ervaring. Meestal is het zinloos om daar informatie te halen. Informatie van het internet is over het algemeen beter. Waarom koopt de beste man geen huis?
   Met wat eigen geld moet dat lukken. Met een hypotheekschuld van 60.000 euro en aflossingsvrij betaal je nog geen 100 euro per maand.

   Like

   • H J zegt:

    Als je al een hypotheek kunt krijgen met een inkomen van 22.334. (22.200+134).
    Maar inderdaad, kopen is een optie, alhoewel G een fors huis heeft imo en wat gaat zoiets kosten tegenwoordig? Bij 360.000 kostprijs zou een hypotheek dan theoretisch 600 per maand zijn en een huur van 604 zegt G niet op te kunnen brengen.

    Like

 11. leon zegt:

  Zorgtoeslag verlagen via de belasting site. Beslag vrije voet laten vaststellen.

  Like

 12. Greet Houweling zegt:

  De huurders worden steeds armer
  De service kosten worden steeds hoger.
  De huren worden ieder jaar maar hoger.
  De eigen huizenbezitters steeds rijker.
  Mogen ieder jaar weer terug ontvangen van de belasting.
  Wanneer wordt er hier is gekeken naar de lasten voor de burger.
  Misschien worden de ministers dan pas echt wakker.
  Een voorbeeld iemand met een eigen huis waar geen hypotheek meer op staat maar die een laag inkomen bezit wordt aan alle kanten gecomposeerd zorg toeslag ooievaars pas en zokan ik nog wel even doorgaan
  Wanneer wordt er nu eindelijk is gekeken nuet alleen naar de inkomsten maar ook wat iemand aan lasten heeft.
  Minister Blok heeft het goed verbruikt .

  Like

  • Qvic zegt:

   Een inkomen is bepalend voor de overheid waar jij wel of niet in aanmerking komt. De lasten/uitgaves zijn voor iedereen persoonlijk, want iedereen heeft zijn eigen uitgeefpatroon. De een houdt een stukje maand over, de ander spaart erbij en weer een ander investeert het voor de toekomst. Dus iedereen heeft verschillende lasten. Ook al hebben zij de zelfde inkomsten, de lasten zullen altijd anders zijn dan andere, dat bepaald de overheid niet.

   Like

 13. bezwaar maken kan ook nog via de bestuursrechter.

  Like

 14. Republikein zegt:

  Goed stuk maar maakt u zich geen illusies want Grijs 1 is in aantocht en niks zal veranderen.

  Het nieuwe kabinet – als het er al komt, wat gezien de lamlendigheid van de betrokkenen nog maar de vraag is – zal weinig kleurrijk zijn. Grijs I is in aantocht en wij hebben dat maar te accepteren, zo lijkt het. Met een motorblok dat wordt aangevoerd door lieden die hun politieke houdbaarheid allang hebben overschreden, stevent Nederland af op 4 jaar nietszeggende politiek. De hoofdrolspelers laten in alles merken dat ze de samenwerking met de nodige weerstand tegemoet treden. Het ligt dan ook voor de hand dat standpunten zullen worden vervlakt tot inhoudsloze uitingen. Het is om moedeloos van te worden.

  Peter van Dijken voorspelt het.

  https://opiniez.com/2017/07/28/ga-op-vakantie-en-blijf-weg/

  Like

 15. hslot4 zegt:

  Tjah let op komt er nog eentje de gulden tijd Grens hier grens daar en overwerken .
  Als je boven een bepaald bedrag uitkomt op jaarbasis werd je met 50 procent belast van je inkomen .
  Personeelszaken zat te slapen of intreseerde het geen fuck en je werkgever maar vragen of je wil overwerken omdat ze omhoog zitten met onderhouds monteurs .
  Einde van het verhaal 17,50 zeventien gulden en vijftig cent over de grens en pam 50 procent belasting aan je broek .
  Hey sterf even met je werk nooit meer niet een uur niet een minuut .

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s