De bijdrage van Donner en Lubbers aan het multiculturele drama

Screenshot_135

Ruud Lubbers en Piet Hein Donner.

(Door: Afshin Ellian)

Het CDA leverde een bijzondere bijdrage aan de multiculturele problemen: de dubbele nationaliteit. Het was CDA-premier Ruud Lubbers (1982-1994) die de dubbele nationaliteit zonder uitzondering mogelijk maakte. Voorheen werd alleen een uitzondering gemaakt voor politieke vluchtelingen.

Het CDA liet beleidsmatig de afstandseis, namelijk het afstand doen van de oorspronkelijke nationaliteit, buiten beschouwing. In 1990 vroegen slechts drieduizend Turken per jaar de Nederlandse nationaliteit aan. Maar met de beleidswijziging van Lubbers verkregen tussen 1992 en 1995 200.000 vreemdelingen, onder wie 85.000 Turken en 37.000 Marokkanen, de Nederlandse nationaliteit. Van deze groep behielden 110.000 nieuwe Nederlanders hun oorspronkelijke nationaliteit. Dit proces ging onverminderd door. Zo kwam het multiculturele drama tot stand.

Lees verder>>>
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Allochtonen, Barbarisme, christendemocraten, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Elite, establishment, Eurabië, Hypocrisie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Linkse christenen, Moslims, Multiculti, Nederland, political correctness, politici, Rotzakken, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op De bijdrage van Donner en Lubbers aan het multiculturele drama

 1. tippelaar zegt:

  Als er vanuit dommigheid, desinteresse, of desnoods opzet van de toenmalige bestuurders, zoals Lubbers en Donner, wetten werden doorgedrukt om meerdere nationaliteiten te kunnen hebben, dan moet het ook mogelijk zijn om die wetten weer af te schaffen. Wanneer 1 van de verantwoordelijken zegt dat dit niet kan dan concludeer ik daaruit pollitieke onwil en een dubbele agenda ten aan zien van immigratie van moslims. Dit soort bestuurders horen niet de in de statengeneraal of in de regering thuis, sterker nog, ze horen niet in nederland. Terug naar hun eigen zandbank en de verantwoordelijke vanuit het verleden, nu alsnog berechten. Ook daarvoor kunnen wetten worden aangenomen. Kijk maar naar de vervolging van oorlogsmisdadigers. Daarbij kan het wel. Ik denk dat veel politici hier niet voor zijn omdat ze bang zijn zelf voor hun politieke daden in het verleden alsnog bestraft te worden. Zo blijkt dus dat het privébelang van de betrokken politici gaat boven het algemeen belang waarvan zij ons willen doen geloven dat ze onze belangen behartigen. Zij behartigen alleen hun eigen belang. Het “Kalt stellen ” van de PVV met Geert Wilders is daar een keihard voorbeeld van

  Geliked door 1 persoon

  • N.E. Derlander zegt:

   Bepaalde CDA leden hebben hun ziel verkocht aan Zeus (EU) en Lucifer (NWO). Zij hebben daarvoor in ruil tijdelijke macht gekregen, maar daar heeft Satan een prijs aan gekoppeld en die zullen zij nog moeten betalen. Daar hoeven gewone stervelingen, zoals wij, niets aan te doen.

   Geldt overigens ook voor een aantal andere machthebbers binnen de politiek en daarbuiten.

   Daarom ben ik ook zo verbaasd over de verkiezingsuitslag van 15 maart jl. Kennelijk is het effect van het beleid van deze lieden nog niet voldoende merkbaar voor een deel van het Nederlandse volk (wordt natuurlijk ook wel onwetend gehou8den door de berichtgevers, die gelieerd zijn aan deze nep machthebbers.

   Het ter verantwoording roepen van deze nep machthebbers en hun gelieerde berichtgevers is zelfs niet nodig, zij vallen op een gegeven moment vanzelf door eigen toedoen door de mand………..

   Geliked door 1 persoon

 2. Marian zegt:

  Je kan niet ontkennen dat wij niets aan ze te danken hebben. In ieder geval een behoorlijk zootje ellende en terrorisme

  Geliked door 1 persoon

  • Theresa Geissler zegt:

   Dat hebben we dus aan ze te WIJTEN, niet te DANKEN. Maar goed….
   Wat dat toch met het CDA is…..Telkens als ze aanstalten lijken te maken om een iets consequenter beleid te gaan voeren – in ieder geval niet zo als Links – lijken ze het volgende ogenblik weer te denken: “Ja, maarmaarmaar……we zijn immers nog altijd een partij op christelijke grondslag….We kunnen op het gebied van naastenliefde toch zeker niet minder zijn dan Links…… Waarop al hun goede voornemens weer als een kaartenhuis in elkaar storten.
   Alleen met de PVV en haar kiezers hebben ze dan weer géén scrupules; dát zijn ‘maar’ Nederlanders.
   Bepaald farizeïsch!

   Geliked door 1 persoon

 3. Thoth zegt:

  (..)Ik begrijp dat het CDA aan deze discussie niet wil worden herinnerd. Vooral nu, in het licht van het islamitische terrorisme, krijgt deze discussie een bloedige en heldere dimensie.(..)

  Ondanks dat hij toen nog niet geëmigreerd was, is dit JUIST.

  Geliked door 1 persoon

 4. ReaGluurder zegt:

  Klopt! Lubbers was heel erg enthousiast over gastarbeiders, vluchtelingen ed. Is immers ook nog commissaris voor de Vluchtelingen bij de Verenigde Naties (UNHCR) geweest (NewYork)! Als het aan hem had gelegen hadden we nu wel 500.000 meer “vluchtelingen” in ons midden, en aan het UitkeringsInfuus hangen!! Lubbers cs. zijn net zo goed Slopers van Nederland en Europa! Zijn kleinkinderen zullen het meemaken!

  Geliked door 1 persoon

 5. koddebeier zegt:

  Twee landverraders pur sang !

  Geliked door 1 persoon

 6. Republikein zegt:

  Slimme dwazen.

  Like

 7. Pietersen zegt:

  Lubbers sprak destijds over : ‘Er is ruimte voor een multiculturele samenleving’. Dit citaat of woorden van bijna gelijke strekking is vast nog wel ergens terug te vinden, alsmede de context.
  Nu hebben wij spijt als haren op ons hoofd van deze samenleving, laat staan dat er nog ruimte is in Nederland zowel in letterlijke als figuurlijke zin.

  Ben zeer benieuwd naar de meest recente mening van de heer Lubbers die dit alles mogelijk heeft gemaakt als Christenmens. Hij zal ook vast wel gemikt hebben op goedkope arbeidskrachten voor het familiebedrijf de scheepswerf Hollandia Kloos.

  Geliked door 1 persoon

 8. alle andere partijen keken toe en deden niks, m.u.v. CD en CP

  Like

 9. R.Kroonenberg zegt:

  .
  Zie hier de aanzetters van Neêrlands Ondergang
  Zij hebben die verantwoordelijkheid natuurlijk nooit genomen
  zijn zelfs weer bezig uit d’eigen schaduwen te komen
  het CDA met haar ontembare Dictator-drang !
  .
  het complete rijm: http://www.Jasterke WordPress.com
  .

  Like

 10. Beste mensen, deze rat Lubbers was een vrijmetselaar, evenals de rat Van den Broek ; beide loge broeders trokken samen op om het CDA te vernietigen (tegen Brinkman) en om van NL een multi cultureel paradijs te maken, onderhorig aan Brussel. Overigens, onder CDA kamer leden werd Lubbers hartgrondig gehaat.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s