Het Tsjechische terreurslachtoffer is overleden . . . en het theater op de Tempelberg gaat verder

Screenshot_140

(Door: Lubomír Stejskal – Vertaling: Z.B.)

Als je nog op vakantie met vliegtuig gaat en de luchthavenpolitie je herhaaldelijk door de detectiepoorten laat gaan, omdat de metaaldetectors blijven piepen, denk dan aan de Palestijnse Arabieren. We zijn allemaal gelijk, maar sommigen zijn meer gelijk dan anderen. We moeten allemaal door de beveiligingspoorten, maar niet de Arabieren op de Tempelberg. Door hysterisch geschreeuw en met massale steun van hun broeders uit de brede moslimwereld hebben ze hun doel bereikt. De veiligheidspoorten bij de ingangen naar de Tempelberg zijn verwijderd.

Maar dat niet alleen. De woordvoerster van de Israëlische politie, Luba Samri (een Israëlische- Arabische met ‘Palestijnse’ wortels overigens), heeft donderdagochtend 27-07 bevestigd dat behalve de veiligheidspoorten ook de bewakingscamera’s en ijzeren versperringen verwijderd werden.

Ik wil hier niet nutteloos speculeren over de vraag of deze Israëlische maatregel  een teken van zwakte is of het tot stand brengen van een compromis met als doel de spanning niet verder te laten escaleren en tot het oplossen van de kunstmatig op de spits gedreven situatie bij te dragen. Dit onderwerp  zou een thema voor een aparte artikel zijn.

Het gaat me om iets anders. Kunnen wij, als individuele leden van een groep reizigers die wacht op inchecken voor ons vliegtuig, door hysterische te gaan jengelen het verwijderen van de detectiepoorten afdwingen? Zeer waarschijnlijk niet. Ook al zullen we met argumenten komen dat we echt geen terroristen zijn, dat we gewone toeristen zijn die lekker op vakantie naar de zon willen; dat we echt niet van plan zijn onze eigen dood aan het boord van het vliegtuig te organiseren met een gesmokkelde bom.

Wat zou er dan gebeuren? Zou de preventieve veiligheidstechnologie verwijderd worden? Denk het niet. De kans is groot dat we niet mee zouden mogen vliegen. En dat geldt voor alle mensen in de wereld op plaatsen waar deze poorten geplaatst zijn.  Met één uitzondering: de Arabieren op de Tempelberg in Jeruzalem. (Zelfs in Mekka, de meest heilige plaats van islam, bevinden zich detectiepoorten).

Waarom dan zo´n circus in Jeruzalem? Omdat de westerse wereld niet eenduidig achter Israël staat en geen ‘ballen’ heeft om grenzen te stellen aan de Arabieren.

Het is absurd en voor mensen met gezond verstand onacceptabel – maar toch gebeurt het. De Arabieren eisen ‘terugkeer naar de toestand van voor 14 juli’. Op die dag werd in het Egyptische Hurgharda een Tsjechische toeriste neergestoken (dodelijk bleek later) door een islamitische terrorist (hoe kan het ook anders, het was niets anders dan een laffe terroristische daad) en op de Tempelberg werden – weer door islamitische terroristen – twee Israëlische politieagenten vermoord. Het is gedocumenteerd hoe: een handlanger heeft wapens gesmokkeld naar het heilige complex op de Tempelberg waarmee de terroristen op de Tempelberg dodelijk konden toeslaan.

Elk staat op de wereld zou na zo´n gebeurtenis strenge maatregelen invoeren die op begrip en steun van elk normaal denkend mens in de geciviliseerde wereld zou kunnen rekenen. En anderzijds, als de staat met een normaal denkende regering de maatregelen zou afschaffen, zou dit als iets krankzinnigs beschouwd worden. En weer hebben we hier met een uitzondering te maken: de moslimlanden eisen van Israël het verwijderen van alle veiligheidsmaatregelen. Tot die landen behoort ook Turkije, dat meer dan genoeg problemen met terrorisme heeft. Toch oefent de hysterische en onredelijke Erdoğan op onsmakelijk wijze druk uit op Israël en appelleert aan de moslims om ‘Al -Aqsa  te verdedigen’.

Men kan het niet nalaten om zich af te vragen welke maatregelen deze politicus, die soms  de meest rare taal uitkraamt,  zal doen als de Koerdische militanten arglistig de Turkse dienstdoende politieagenten bij  de moskee van sultan Ahmed in Istanbul zouden neerschieten. En wat zou hij zeggen als de hele wereld zou schreeuwen om alle veiligheidsmaatregelen te verwijderen en niet meer olie op het vuur te gooien bij de toch al zo gespannen Turks- Koerdische betrekkingen?

En exact zo´n theater wordt gespeeld met Israël, dat tot op het bot van het compromis gaat. Welke tegenprestatie gaan de Arabieren, de islamitische Tembelberg-beheerders van  de stichting Waqf, de Palestijnse Autoriteit, de Jordaanse monarchie leveren?

Net toen ik de vorige zin had geschreven kwam er bericht binnen waar we al bang voor waren: de gewonde Tsjechische is in Egypte overleden.

Dit is het ware gezicht van de moslimterreur. Misschien wordt in de context van deze verschrikkelijke tragedie ook de Israëlische strijd tegen deze terreur en de naïviteit van iedereen die Israël voor zijn methoden en de antiterroristische maatregelen bekritiseert duidelijk. Kritiek en naïviteit die Israël tot compromissen dwingt waar vaak het verstand bij stil blijft staan.

En de laatste vraag die ik (bewust) blijf herhalen: wat hebben de Arabieren tot nu toe gedaan om de situatie op de Tempelberg tot rust te brengen? Afgezien van he stellen van hun maximalistische eisen?

Bron:
http://lubomirstejskal.blog.
Auteur: Lubomír Stejskal

Vertaald uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Palestina", "Religie van de vrede", antisemitisme, Arabieren, Arabische wereld, Barbarisme, demoniseren, Dhimmitude, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël, Israël-vijandigheid, Jeruzalem, Jihad, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Midden-Oosten, Moslims, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, propaganda, Racisme, Rotzakken, Terrorisme, verloedering, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

14 reacties op Het Tsjechische terreurslachtoffer is overleden . . . en het theater op de Tempelberg gaat verder

 1. Beschouwer zegt:

  Jeruzalem is de hoofdstad van Israel en Judea en Samaria en de Golan behoren bij israel. Wat mij betreft worden de Rotskoepelmoskee en de Al Aqsamoskee gesloopt en wordt de Joodse synagoge daar herbouwd. Echter deze droom zal wel heel wat voeten in de aarde hebben.

  Geliked door 1 persoon

  • Alex Delarge zegt:   Like

  • paulzwueste zegt:

   Laten we alstublieft realistisch zijn.
   Israël is gedwongen om alles wat nu verwijderd is te verwijderen…
   Gedwongen dus…
   En dan kun je eindeloos gaan zeuren over wel zwak of niet zwak…
   Natuurlijk is het zwakte.
   Ze doen het niet omdat ze zo ongelofelijk sterk zijn…
   Het enige wat ik kan zeggen jammer, hadden ze nooit mogen doen.
   Maar ja, ik kan het niet beoordelen…

   Like

 2. Aegolius cs zegt:

  Jordaanse koning eist vervolging Israëlische beveiliger

  De Jordaanse koning Abdullah heeft hard uitgehaald naar de Israëlische premier Netanyahu. Hij eist dat een Israëlische ambassadebeveiliger wordt vervolgd voor de dood van twee Jordaniërs, afgelopen zondag in de Israëlische ambassade in Amman.

  Israël had die poortjes geplaatst na een aanslag, twee weken geleden. Veel moslims waren daar woedend over; ze vonden de veiligheidsmaatregel vernederend. Verhitte protesten waren het gevolg. Jordanië, dat de islamitische heiligdommen op de Tempelberg beheert, eiste dat Israël de poortjes zou weghalen.

  http://nos.nl/artikel/2185347-jordaanse-koning-eist-vervolging-israelische-beveiliger.html

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Tsja.
   Dan weten we het.
   Jordanië is kennelijk te belangrijk om ’n slechte relatie mee te hebben.
   Dus weer even alle veiligheidspoortjes weghalen en wachten op de komende aanslagen.
   Als die er zijn geweest weer alles terugplaatsen.
   Sta je ’n stuk sterker.
   Wel jammer van al die mensen die ondertussen om het leven gebracht zijn.

   Geliked door 1 persoon

 3. koddebeier zegt:

  De ‘westerse wereld’ zijn smerige verraders !

  Geliked door 2 people

 4. Ahava zegt:

  Jeruzalem ligt in Oost-Israel, niet op een rivieroever die vanuit Jordanie gezien in het westen ligt

  Like

 5. tippelaar zegt:

  Dood aan de moslims en LEVE ISRAËL

  Like

 6. Marian zegt:

  Zo denk ik er ook over tippelaar.

  Like

 7. Jade zegt:

  Helemaal eens met Beschouwer.
  Die moslim-shit hoort niet op die berg.
  De bulldozers erin, en moslims de
  toegang tot de tempelberg ontzeggen.
  Beter nog:
  Maak heel Jeruzalem verboden gebied voor moslims.
  Het is toch van der zotte dat niet-moslims
  de Rotskoepel niet eens mogen bezichtigen en
  dat Joden niet mogen bidden op hun eigen berg.
  De enige reden dat moslims op die berg zitten
  is om te zieken. Dus, trap ze eraf!!!

  Like

 8. ReaGluurder zegt:

  Door de beveiligingsapparatuur weg te halen, kreeg BIbi de beveiliger weer terug uit Amman. Als dit incident niet had plaatsgevonden, was al die apparatuur niet verwijderd, vlgs mij. Bibi wou de beveiliger hoe dan ook weer terughebben. Hierna heeft Bibi de pallies alweer flink in de gordijnen gekregen met allerlei uitspraken en acties. In Hebron hebben Joden appartementen gekraakt en Bibi doet daar niet moeilijk over. Hieronder nog een actie van Israel waar de pallies pissed off van werden.

  Geliked door 1 persoon

 9. fleckie zegt:

  ‘DE WAANZIN VAN DAT BESUIT DIE BERG AAN DE OVERWONNEN ..JORDANIERS TE LATEN, CREEERDE EEN KRUIDVAT MET ZELF BIJGELEVERDE LONT’, NW.ISR.WEEKBLAD 28.7.2017. ..van…Paul DAMEN. ………..’TEGEN ..de…MUUR’……………………
  BIJ de Muir altijd mot, op de. berg altijd bonje dat is dagelijks JERUSALEM. Op de Tempelberg schieten Arabieren op Israelische agenten. Beneden bij de met een christelijke spot naam aangeduide’klaagmuur’ steggelen we met ons zelf. Netanyahu’ s besluit het bidden daar te blokkeren leverde een perfecte metafoor op: alle energie beneden gaat op aan onderlinge vetes, en erboven is het een vrijhaven van Jodenhaat in het hart van Jerusalem,die de regering van de eerste Joodse staat nota bene zelf ‘Jodenrein’ heeft verklaard. De waanzin van dat besluit die berg aan de overwonnen Jordaniers te laten, creeerde een kruitvat met zelf bij geleverd lont. Vorige week smokkelden 3 Arabieren machine geweren de berg op en schoten daar,op dat door Jordanie beheerd grondgebied ,twee Israelische politiemannen in hun rug. Was u katholiek-ging u dan met een stiekeme kalasjnikov naar us kerkplein om daar de dominee aan de overkant lafhartig meer te knallen?… ZIJ. WEL………..Het heilige der heiligen uit handen geven : alsof de geallieerden na de laatste Wereldoorlog de Sint Pieter in beheer gaven bij verstokte Mussolini’s-fans ,als of wij het monument op de Dam laten beheren door Duitse Oostfrontveteranen. Jerusalem was, ondanks alle verbanning ,vernietiging en moord in meerderheid al een Joodse stad voor de christelijke jaar telling. Hoog tijd dat ook het Midden-Oosten daar aan went. De moslims, die nu de Tempelberg claimen voor hun zelfs bij het Nederlandse ANPal opduikende onzinterm’Het Verheven Heiligdom’, bouwden hun Al Aqua-moskee op een BIJZANTIJNSE kerk met behoud van de binnenste pilaren.Die stond weer boven op een enorme synagogue. Wie zijn geschiedenis boek je lest ,kan daar niet omheen-al probeert de ARABISCHE wereld dat nog zo wanhopig,daarin slaafs gevolgd door de cooperatieve Vereenigingvan cultuurvernieler,de …UNESCO…………………HALLUCINATIE ..ANNEX…NACHTRIT . De araBieren claimden de Tempelberg pas toen te veel teruggekeerde Joden daar weer een keppel op hun kop zetten.In een patheticsche poging die plea te Arabieren ,zou Mohammed op zijn paard Al-Buraq daar gel and zijn tijdens die befaamde hallucinatie annex nachtrit Mekka- Jerusalem-Hemel en re tour. . Geef mij met de , met El.Al – tarieven ,ook zo’n paard je hee, De profeet stalde zijn. paard aan een moslimmuur die pas veel later zeven steenlagen boven op de Joodse muurresten gebouwd werd. Maar ja, Buraq kon vliegen.Mo’s helicopter platform ,die Rotskoepel,werd pas gebouwd toen de profeet,laat staan zijn H.Paard,al ruim een halve eeuw overleden was……………….Stop die waanzin.Bewaak die berg net als andere religieuze centra, van het vaticaan tot en met Mekka, Met detected-poortjes. Want dat er massaal machinegeweren de berg op werden gesmokkeld ,daarvan getuigen die twee Israelische agenten in hun graf. ……….Dan lees ik hoe Rotterdamse Palestijnen-vrienden die plek ‘een oases van Rust en VREDE voor burgers van bezet Jerusalem noemen.” Vrouwen zitten er te picknicken en kinderen kunnen er zonder angst voor Israelische repressive splelen”. Die Rotterdammers zijn er dus nooit geweest. De hele dag door word je daar achtervolgd door agressieve Arabieren die je de andere kant op sturen,kijvende wijven die je doorlopend intimideren en luidruchtig tegen de moskeemuuur voetballende pubers. Niks ‘ oase van rust en vrede’. …..Wie weigert zich daar te laten fouilleren,erkent dus eigenlijk dat daar zo weinig heiligs te vinden is dat je er een kanon kunt afschieten. Of een uzi, zo als vorige week. …Daarom,hou die poortjes ,het op die haat- enclave ,en maak het tot het Israelisch grondgebied dat het al is. Bij die moskee aan het strand van Tel Aviv gaat het ook al driekwart eeuw goed,waarom zou dat elders anders moeten? Natuurlijk komt er dan stampei door moslims,Maar die maken altijd mot. Enkel een geplande uit gang,in 1996 ,voor die historische tunnels aan de basis van die berg,kostte al 80 doden-hun doden. En dat ze nu weigeren die berg op te gaan,levert het voordeel op dat voor het eerst iedereen daar heen mag. ……………Dezer dagen wordt weer op Tisza Be’av,9 van,in de wandering tisjebof ,de vernietiging van de Tempel herdacht.Ooit stond ik beneden aan de Muur ervan. Twee papiertjes in gedaan. . Een van persoonlijke aard en een met de tekst:’ niks te klagen hier’.Immers : alleen al de term’klaagmuur’ is,ik zei het al ,nogal beledigend . …..WAS er maar niks te klagen daar.*

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s