Der Untergang . . .

Screenshot_195

(Door: Drs. E.N. Schilder)

Schaf Nederland gewoon af…

Veelal op basis van mijn onderzoek naar zowel menselijke als dierlijke, en daarmee zowel afwijkende als overeenkomende,  gedragsvormen zijn mijn teksten gebaseerd op (recent) gebeur(en)de zaken. Ik verzin dus niets, maar ik zie iets gebeuren of hoor iets uit eerste hand en probeer vervolgens te begrijpen wat de drijfveer van mensen is om bepaalde acties te ondernemen. Iets dat veel kritieken ontberen, want veel reacties worden geschreven zonder ook maar een seconde nagedacht te hebben over wat de achterliggende gedachte mogelijk zou kunnen zijn.

Nr. 51

Dat we (qua veelal ronduit dom en kortzichtig beleid) mijns inziens steeds meer de eenenvijftigste staat van de VS zijn geworden, is evident. Alles is uitsluitend korte termijn gerelateerd, terwijl het spreekwoord ‘regeren is vooruitzien’ slechts tot een inhoudsloos oud-Hollands gezegde is verworden. Aansluitend daarop heeft hoogleraar Chinese taal Rint Sybesma in de Volkskrant onlangs een stuk geschreven waarin hij aangeeft dat de Nederlands taal gewoon moet worden afgeschaft, want dat brengt zoveel voordelen met zich mee en er verdwijnen tenslotte jaarlijks tientallen talen… De voordelen zoals die in zijn epistel, overigens zeer kort door de bocht en uitsluitend positief, zijn omschreven, onderken ik wel, maar over de nadelen, laat staan praktische uitvoerbaarheid daarvan, heeft meneer Sybesma het liever niet. Zoals te doen gebruikelijk wordt er iets geroepen, maar is er vooraf vooral niet nagedacht over de gevolgen en de problematiek die zoiets met zich meebrengt, laat staan dat hij over constructieve oplossingen c.q. een geleidelijke en verantwoorde overgang nagedacht zou hebben. Kenmerkend gedrag van hoogopgeleiden en hedendaagse politici die zogenaamd een ‘heli-visie’ hebben, maar de details zelfs met de sterkste telelens nog niet (willen) zien. Zèlfs niet als ze daar door anderen met hun arrogante ‘wijs’neus op gedrukt worden, want dan bent u negatief…

Dat hogeropgeleiden de Engelse taal tot in de perfectie beheersen en vervolgens over de wereld uitzwermen op zoek naar het grote geld en status is prima, maar meneer Sybesma denkt in zijn kortzichtige betoog niet aan de laagopgeleiden en/of moeilijker lerende mensen, laat staan de oudere generaties die nu al problemen hebben om de jongere generaties te kunnen volgen, omdat die in het dagelijks taalgebruik meer Engels spreken dan Nederlands. Er zal letterlijk een generatiekloof ontstaan tussen mensen die elkaar totaal niet meer begrijpen, maar dat is duidelijk niet ZIJN probleem, want HIJ spreekt perfect Engels… Dat probleem is ook maar tijdelijk zegt hij en daar heeft hij in principe ook gelijk in, maar dat wil niet zeggen dat je hele generaties aan hun lot moet overlaten. Er worden namelijk wel héél gemakkelijk conclusies getrokken zonder vooraf (uiteraard!) over uitermate voorspelbare en realistische problematiek na te denken. In vergelijking: de totale digitalisering van o.a. banken en overheidsinstanties, die onze ouderen en laag opgeleiden niet begrijpen en tot grote wanhoop drijven. Met het wegvallen van de persoonlijke servicepunten zijn ouderen en de meer hulpbehoevenden steeds meer op anderen aangewezen en daarmee een gemakkelijke prooi voor niet alleen criminele zaken en oplichters, maar ook van een steeds Amerikaanser, lees; hufteriger wordende overheid. Zij worden naast de verplichting om tot in het absurde en totaal onverantwoordelijk steeds langer thuis te moeten blijven wonen op deze manier nòg verder van de samenleving gescheiden. Zij zullen daarmee nòg meer vereenzamen dan nu al het geval is. Maar ook dàt is uiteraard niet ZIJN probleem… Dat zal waarschijnlijk, volgens het bekende afschuif-systeem, ter verantwoordelijkheid van de gemeenten komen. En we kennen inmiddels de harde werkelijkheid en de schrijnende uitkomsten van wat er is afgeschoven naar gemeentelijke verantwoordelijkheden.

Daarnaast is het opleidingsniveau op de scholen momenteel tot een dramatisch laag niveau gedaald met leraren die op alle vlakken qua kennis en kunde tekortschieten in het lager onderwijs en Engelstalig gaat dat geen enkele verbetering opleveren. Bij het hoger onderwijs wordt overigens veelal gebruik gemaakt van professoren en hoog opgeleiden uit o.a. het bedrijfsleven met, qua didactische vaardigheden, een inhoudelijke bagage van 0,0 en een ‘gave’ om iets aan iemand uit te kunnen leggen van eveneens 0,0. En niet in de laatste plaats omdat zij in hun narcistische arrogantie denken dat ze door hun (theoretische) kennis geen verdere aanvullende vaardigheden of opleiding nodig hebben om les te kunnen geven. Aanpassen aan het referentiekader? Nooit van gehoord!

Denkend aan het utopische streven tot één Europa hoeft u, op België na misschien, van de overige Europese landen niet te verwachten dat zij hun taal zullen opgeven. Die synchroniseren films en buitenlandse programma’s tot op de dag van vandaag nog altijd na in hun eigen taal. Elke film met dezelfde stemmen… en ze leren er geen woord Engels mee. Het afschaffen van de eigen taal kunt u alleen van het zich aan alles en iedere andere cultuur aanpassende Nederland verwachten… Alles in het Engels en het Nederlands helemaal afschaffen is overigens bij voorbaat ook erg handig voor al die nieuwkomers met het intelligentiequotiënt van een 1400 jaar stilgezet uurwerk ‘waar we ècht op zitten te wachten’. Het Nederlands is namelijk te moeilijk voor ze. Ik zeg; moet je ergens anders gaan wonen en neem Rint meteen even mee! Die gaan we niet missen, want er verdwijnen jaarlijks wel meer mensen…

Ik vraag mij overigens af welk volk de ‘Volkskrant’ eigenlijk nog vertegenwoordigt en diezelfde vraag stel ik inmiddels ook bij het AD. Zoals bekend heeft AD-columniste Hanina Ajarai namelijk wél getreurd om de hersenschade van Ajax-voetballer Abdelhak Nouri, maar niet om de bijna 300 dodelijke slachtoffers van de MH17. Wat maar weer eens driedubbel onderstreept dat dit hier geboren en getogen K(oran)-volk zich GEEN Nederlander voelt en dat ook helemaal niet WIL zijn, maar zich slechts het lot van ‘zijn eigen volk’ aantrekt. Maar wèl janken dat ze zogenaamd als tweederangs volk behandeld worden… Schaf de Nederlandse taal gewoon af? Dan zegt u ‘schaf de Nederlandse cultuur, wat zeg ik, schaf Nederland gewoon af’ en laat het als een ‘gewillige’ marionet opgaan in de Amerikaanse, Europese (lees; Franse of Duitse) of in de ver achtergebleven, hypocriete moslimcultuur…

Vergeten volkeren

In de zesdelige reisserie “Van Nablus naar Ninevé” keert de Nederlandse presentator Kefah Allush terug naar zijn geboortegrond. Over 3 generaties kunnen ze op zoek naar een ander vergeten volk, het Nederlandse volk(!) dat door proleten als Sybesma van binnenuit is uitgehold en is verdwenen ten gunste van ‘de Engelse taal’ en de nieuwkomers.

‘We zijn een rijk land en die rijkdom moeten we delen’, heeft mafklapper Klaver meermaals verkondigd. Een Nederlandse achternaam verbergt duidelijk zijn gedeeltelijk Marokkaanse afkomst niet, want net als Ajarai voelt hij zich blijkbaar alleen verbonden met ‘zijn eigen volk’ en parasiteert hij qua inkomsten op uw belastinggeld om nog meer van dat zogenaamd ‘zielige’, maar criminele volk binnen te halen. Onze cultuur en sociale zekerheden zijn in het verleden met ons geld, maar vooràl met het geld van onze ouderen opgebouwd voor hèn en ònze oude dag en niet voor parasieten en uitzuigers uit andere culturen die te dom en/of te lamlendig zijn om zelf iets te doen. Met het binnenhalen van deze parasieten kost het òns steeds meer overheidsgeld en worden decennialange, zorgvuldig opgebouwde voorzieningen tot op het bot uitgekleed om deze nieuwkomers van ‘inkomen’ en ‘werk’ te kunnen voorzien. En ze weten van gekkigheid niet meer waar ze dat geld vandaan moeten halen, want naast een steeds onbetaalbaar wordend zorgsysteem gaat nu ook de BTW op andere gezondheidsmiddelen omhoog. Ofwel, mensen die qua gezondheid baat hebben bij bepaalde middelen en daar afhankelijk van zijn èn dat al zèlf betalen, worden nóg een keer extra gepakt. Een ronduit smerige politieke zet van de heersende elite in den Haag, die uiteraard wederom niet inziet dat de gezondheid van deze betreffende groep mensen op termijn dus óók meer zal kosten, omdat zij nu moeten bezuinigen op voor hen belangrijke geneesmiddelen. Daarmee komt de Nederlandse gezondheidszorg op Trump-niveau, ofwel; alleen als u geld genoeg heeft kunt u gezond blijven, zo niet dan mag u verder creperen. Dat is waar we als 51e staat van Amerika op afstevenen. Er moet tenslotte erg veel geld beschikbaar komen voor de niet werkende, stevig rokende en (op basis van voeding en onderdak) inmiddels uw voorheen betaalde baan ingenomen hebbende nieuwkomers. En u weet inmiddels wie daar het slachtoffer van zijn geworden. Daarvoor hoeft u maar richting de verzorgingstehuizen te kijken waar zich dagelijks zeer schrijnende toestanden voordoen wegens de totale uitkleding die wordt geduid als ‘noodzakelijke bezuinigingen’. Klaver mag ZIJN rijkdom dus best met zijn lamlendige soortgenoten delen, maar NIET van òns geld!

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Nederland. Bookmark de permalink .

18 reacties op Der Untergang . . .

 1. Williaan zegt:

  Schaf Nederland gewoon af… NOOIT!!
  De Nederlanden hebben vele eeuwen van “barbaarse” buurvolkeren te lijden gehad en zich steeds weer na hevige en bloedige strijd weten te handhaven. De geschiedenis zal zich herhalen!

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ik vind het juist altijd leuk om dingen te schrijven zonder mij te bekommeren om realiteit of maakbaarheid.
   Bovendien zijn er héél véél mensen die wèl kunnen studeren, maar het niet willen omdat ze totaal géén enkele interesse hebben.
   Opvallend is bovendien dat intellectuelen meestal denken dat die mensen dus die niet gestudeerd hebben omdat ze geen enkele interesse hadden, dat niet konden omdat ze te dom waren.
   Hoe komt de Heer Schilder er bij dat België als enig land in Europa zijn taal zou afschaffen?
   Over welke taal heeft de Heer Schilder het?
   Het Nederlands (Vlaams dus), het Frans of het Duits?
   Als er een volk is dat zich zijn taal niet zou laten afnemen is het het Vlaamse volk wel.
   Dat u het weet Heer Schilder.

   Dat krijg je er nou van als je dingen beweert zonder behoorlijk wetenschappelijk onderzoek gedaan te hebben…

   Like

 2. Taljaard zegt:

  Beheers 3 andere talen, Engels, Duits en Frans, perfect.
  In ieder geval schriftelijk en verbaal met een licht accent.
  Maar mijn eerste en meest dierbare taal is her Nedersaksisch plat van mijn ouders en grootouders, waarin ik mij ook nog steeds het beste kan uitdrukken
  En mijn tweede taal is het prachtige Nederlands; dat ik altijd zal blijven bezigen; ongeacht het standpunt van enkele pseudo-intellectuele, pretentieuze hotemetoten.
  Goat `n hiel ende an `t heideplukk’n, halve goare!

  Geliked door 2 people

 3. Angie1968 zegt:

  Helder, raak betoog. Behalve de sneer naar Trump. Obama, niet Trump, heeft het amerikaanse zorgstelsel om zeep geholpen, zozeer dat die nu voor miljoenen onbetaalbaar is geworden. Triple premiums and far less deductables. Trump wil zorg liberaliseren en veel goedkoper maken. Geen single-payer-systeem dus. Geen socialisme dus. Meer vrijheid dus. Graag wat genuanceerder en zorgvuldiger formuleren graag. Er wordt Trump al genoeg in de schoenen geschoven waar anderen verantwoordelijk voor zijn/waren.

  Geliked door 3 people

 4. Cognitieve-Dissonant zegt:

  White Genocide by Design: The Role of the Mass Media in the Destruction of the European People
  Long Read:
  http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=155390

  Like

 5. Beschouwer zegt:

  De massa-immigratie en kimaatsprrookjes onzin moet dus echt gaan stoppen. Net als de toenemende macht van de EUSSR. En blijf met contant geld betalen

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Blijven roken.
   Friet blijven eten.
   ’n Meneer ’n Heer noemen en ’n mevrouw Mevrouw.
   Met contant geld blijven betalen.
   Goed Nederlands blijven spreken.

   En laat ze daar in Brussel maar snel allemaal de pleuris krijgen…!

   Like

 6. Tom zegt:

  De heer Schilder is een onbegrijpelijk en niet te begrijpen persoon… In een eerder artikel gaf hij aan te streven naar absolute gelijkheid voor ieder persoon… Nu weer dit artikel… Wat wilt u nu precies meneer Schilder?
  ‘Ein Volk, Ein Reich, Ein Führer’
  Absolute gelijkheid voor iedereen toch? Of twijfelt u nu toch?

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Wel aan.
   Ik ben dan toch niet de enige criticaster hier op deze site.
   De Heer Schilder wordt hier nauwlettend gevolgd en dat moet kunnen…

   V

   Like

 7. Marian zegt:

  Waarom gooien ze niet een atoombom op Nederland, dan hoeven ze er ook niet meer over na te denken wat ze nog meer kunnen af schaffen. Het begint er op te lijken of wij niet meer mogen bestaan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s