Persconferentie van de Senator Binnenlandse Zaken en de politie over de aanslag in Hamburg

Screenshot_183

(Vertaling: E.J. Bron)

Na de mes-aanval gisteren in een supermarkt in Hamburg-Barmbek maakten de autoriteiten nu details over de dader bekend. De 26-jarige moslim, die werd geboren in de Verenigde Arabische Emiraten, zou in een vluchtelingenonderkomen in Hamburg-Langenhorn gewoond hebben. De Hamburger Senator Binnenlandse Zaken, Andy Grote (SPD), en vertegenwoordigers van de politie hebben zojuist een persconferentie gegeven. De dader zou bij de veiligheidsautoriteiten als zogenaamde “islamist” bekend geweest zijn, zei Grote. Er zou enerzijds sprake zijn van “islamistische”motieven en anderzijds zouden er aanwijzingen zijn voor een psychische labiliteit – hoe kon het ook anders.

PI News (2)

De belangrijkste informatie van de persconferentie:

De dader werd geboren in de Verenigde Arabische Emiraten, is een zogenaamde “Palestijn”. Welk staatsburgerschap hij bezit, kon nog steeds niet opgehelderd worden. Dan vraag je je af hoe de asielprocedure verliep. . .

Hij was in 2015 via Noorwegen Duitsland binnengekomen, vraagt zijn asielprocedure aan in Dortmund, vanwaar hij werd doorgeleid naar Hamburg. Daar vroeg hij in mei 2015 asiel aan. De asielaanvraag werd in november 2016 afgewezen, sindsdien was hij verplicht om uit te reizen.

De autoriteiten spreken van een “individuele dader”, die alcohol- en vermoedelijk ook drugsproblemen had. In het onderkomen in Hamburg-Langenhorn, waar hij geregistreerd stond, zou hij steeds weer zijn opgevallen. Over de daad zelf heeft de moslim tot nu toe niets gezegd. De afgelopen maanden was hij echter bij een medebewoner opgevallen door een voortschrijdende verandering in de richting van radicalisering. En wat dit betreft was hij bekend bij het openbaar ministerie in Hamburg. Men zou er echter niet toe zijn gekomen om hem als “gevaarlijk” in te schatten. In april 2017 viel hij op door winkeldiefstal, het onderzoek werd gestopt. Bij het gebruikte wapen zou het gaan om een keukenmes met een 20 cm lang lemmet.

Bron:
www.pi-news.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Integratie", "Palestijnen", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Allochtonen, Arabieren, asielwaanzin, Barbarisme, cultuurrelativisme, Duitsland, Eurabië, Illegalen, Immigratie, Islam, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Krankzinnigheid, landverraad, migrantengeweld, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Rotzakken, Terrorisme, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

19 reacties op Persconferentie van de Senator Binnenlandse Zaken en de politie over de aanslag in Hamburg

  1. Statler & Waldorf zegt:

    Islamistische motieven = psychische labiliteit.

    Like

  2. Pietersen zegt:

    Fout op fout gestapeld, maar ja dat heb je met een ‘ruimhartig’ toelatingsbeleid, net zoals dat in ons land van kracht is.
    De bevolking kan de pleuris krijgen en de schade nergens verhalen.

    Like

  3. kruisridder zegt:

    Labiliteit is verweven met de islam. Het is een ééeiige tweeling.

    Like

  4. kruisridder zegt:

    ééneiige tweeling

    Like

  5. guusvelraeds zegt:

    Gelukkig zijn de meeste moslims héél vredelievend hoor. Laten we eerlijk zijn iedereen kan langer of korter mentaal instabiel zijn. De slachtoffers waren gewoon op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Laten we niet vergeten, de dader is ook slachtoffer. De moslims hebben veel te lijden in onze samenleving, worden veelal met de nek aangekeken en zo. Dat moeten we niet willen. Laten we vooral verbinden, insluiten en niet teveel achterom kijken. Wat geweest is, is geweest. De toekomst heeft nog veel in petto en die toekomst maken we immers samen. We ontvangen de ex Syrië “rebellen” met liefde geven hun huis, baan en vrouw (sorry dat laatste mag niet meer. Ik bedoel dan ook te zeggen partner) en alles komt weer goed.

    In september denk eraan. Stem CDU en stem Merkel.

    Like

  6. koddebeier zegt:

    Er aanwijzingen zijn voor een psychische labiliteit –—- Hoe kan het anders met dat stelletje inteelt parasieten, daar hebben ze allemaal last van !!

    Like

  7. Trucker zegt:

    Openbare omroep BRT in Vlaanderen op hun webstek deredactiebe

    Ter info (voor de Nederlandse lezer/reageerder) dat zijn in de eerste plaats ambtenaren en pas dan journalisten, iedere “journalist” bij de openbare omroep is een ambtenaar, kan je nagaan hoe het gesteld is met hun loyaliteit , wat zich overigs ALTIJD uit in hun verslaggeving : links/multikul/islamofiel gericht.
    Ook steeds suggestief en opinïërend en allesbehalve objectief en neutraal.
    Laatste pareltje deze kop :

    “…Vermeende dader in Hamburg is radicale moslim met psychische problemen…”

    volgens de ambtenaren is het nog niet zeker dat die islamiet wel de dader is, en bovendien zou hij het wezen, tja hij is psychisch labiel dus suggereren de handlangers van de overheid
    –>niks aan t’handje rustig doorlopen.<–

    Like

    • paulzwueste zegt:

      Perfect gedefinieerd.
      Zoiets kunnen ze alléén maar in Vlaanderen!
      En ze hebben nog ’n keer helemaal gelijk ook.
      Het was ’n radicale moslim en je kunt niet ontkennen dat die mensen psychische problemen hebben.
      Nee, met de neutrale objectiviteit van het beroepsambtenaar-journaille in BE. is er niks
      mis hoor…
      En uiterst vilein bedacht, want tegelijkertijd krijgt het gewone volk de indruk dat een geradicaliseerde moslim zònder psychische problemen best meevalt…

      Klasse!

      Like

  8. Sabeltant zegt:

    Door de islam wordt iedereen instabiel, het bewijs hiervoor zien wij dagelijks in het nieuws.

    Like

  9. Hendrik M. zegt:

    Ook in Nederland 1000den van zulk soort gevallen, vuile parasieten die niet uitgezet worden.

    Like

  10. likoednederland zegt:

    Zijn er dan ook Palestijnen die niet ´verward´ zijn? Immers, ze zijn allemaal gehersenspoeld met een totaal verknipt wereldbeeld, barstensvol complottheorieën.

    Like

  11. delamontagne zegt:

    Zijn er al beelden bekend in NL van de gestoorde immigrant.?

    Dit is ‘m dan: Ahmad A., de moordenaar van Hamburg.
    Een tikkeltje gestoord, maar dat zijn alle moslims min-of-veel-meer.
    “Allahu akbar” roepen en dan de media weer horen zeggen/vertellen: “het motief is nog ONDUIDELIJK ” !
    De hakkelbar kan niet worden uitgezet want
    heeft geen papieren……………….?

    Geliked door 1 persoon

    • delamontagne zegt:

      In de consternatie vergat ik zijn foto………………

      Like

      • kampersrene zegt:

        Voor een reis naar het pretpark van Allah heb je geen papieren nodig en de prijs van voor ticket is teverwaarlozen ! Wat kost een kogeltje 6 mm

        Like

    • paulzwueste zegt:

      Vroeger werden mensen die illegaal in het land verbleven en geen papieren hadden, direct de gevangenis in gegooid en daarna zo snel mogelijk de grens over gezet.
      Het illegaal in NL zijn was een serieuze misdaad.
      Nu is het schrijnend, zijn ze hulpeloos zodat wij ze moeten bedelven onder alle aardse goederen en genoegens.
      Totdat ze voldoende geradicaliseerd zijn om een aantal blanke Nederlanders om te brengen…

      Like

Plaats een reactie