Regenboogtaal is absurd en intolerant

Screenshot_182

(Door: Nausicaa Marbe)

Kameraden! Ik begin deze column met de correcte aanspreekvorm uit mijn jeugd, destijds afgedwongen door de communistische taalpolitie. In het Nederlands klinkt kameraad gender-neutraal; de Amsterdamse taalpolitie, die ’dames en heren’ in de ban doet, kan tevreden zijn. Ik ben veilig aan het regenboogkwetteren, conform de richtlijnen van Mokumse vrijetijdsmarxistjes die dol zijn op verboden.

De communistische kameraden deden overigens niet aan gender-neutraliteit. Die bleven hardnekkig kameraad en kameradin roepen. Want gender-verschillen kwamen ideologisch van pas als het socialistische- paradijs de heroïsche moeder wilde eren, die zoveel mogelijk arbeiders moest baren. Voortplanting was politieke plicht, op abortus stond de doodstraf. Baarmoeders waren min of meer collectief bezit. Strikt heteroseksuele relaties waren vereist door de socialistische gezinsmoraal, waarin homoseksualiteit de ultieme zonde was: een kapitalistische perversiteit, een misdrijf tegen de menselijkheid en de communistische ethiek, reden om opgepakt en gemarteld te worden tot je bekende wie je allemaal met je ’ziekte’ had besmet. Homoseksualiteit gold als  een biologisch wapen van het imperialisme.

Lees verder>>>
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", betutteling, Communisme, cultuurrelativisme, establishment, gezond realisme, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, Nederland, nieuw fascisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

4 reacties op Regenboogtaal is absurd en intolerant

 1. Tistochwat zegt:

  Ik zie liever een Lori van de Blauwe Bergen (de vogel op de foto) dan larie uit het rode bolwerk.

  Like

 2. ildiko zegt:

  ik ken dit ook, zo was het inderdaad tijdens Ceausescu dictatuur, maar langzaam hier wordt ook hetzelfde of eigenlijk nog veel erger wegens islam fascisme.

  Like

 3. Taljaard zegt:

  Voor iemand met mijn achtergrond een toch niet helemaal onbekend verschijnsel; zij het dan in een heel andere context. Die van oude boeken met XIXe eeuwse preken, waarbij de aanhef ”Waarde toehoorders”, minstens drie keer op elke pagina is te vinden.
  Of de context van ernstige predikanten, die hun preken beginnen met ; ”Medereiziger op weg naar een nooit aflatende eeuwigheid.”
  Maar dat heeft helemaal niks met gender-neutraliteit te maken.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Ja,zeker is zeker.
   Je kunt het niet vaak genoeg herhalen.
   Ik denk dat dit de drijfveer was achter de definitiviteit van de bevestiging die telkenmale gegeven moest worden.
   En daarna kwam je zeker in de hemel.
   Trouwens er was ook nog zoiets als de verplichte eerbied voor de almachtige God die hiermee werd getoond dus ook weer bevestigd werd.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s