Waarom terroristen terroriseren

Screenshot_188

(Door: Pavel Kohout – Vertaling: Z.B.)

Dit artikel heb ik voor grootste deel na de terroristische aanslag in Manchester geschreven. Ondertussen is in de wereld een reeks nieuwe aanslagen gepleegd. Ik weet niet wanneer de volgende staat te gebeuren, maar helaas moeten we er  rekening mee houden dat hij gaat gebeuren. Hoe werkt het terrorisme? Welk effect heeft een terroristische aanslag op de westerse samenleving? Hij heeft meerdere dimensies, maar elk volgende aanslag wil de westerling grofweg het volgende meedelen:

1. “We zijn stoere gozers en we hebben lef!“

Ook al staan deze gozers met lef aan de kant van het kwaad, toch springt er een vonkje van sympathie op een zeker percentage mensen in de westerse samenleving over. Mensen houden van stoere mannen, ook al zijn ze uitgesproken kwaadaardig. Ook de negatieve held is een held. Hoeveel sympathie roepen nog steeds de nazi’s niet op! En hoe breed is in het Westen de vaste kern van de bewonderaars van Mao, Lenin en zelfs Stalin, en dan hebben we het nog niet eens over Fidel Castro!

Na 11 september 2001 was de veroordeling van de islam, respectievelijk van zijn radicale vorm, in de VS niet eens algemeen. Integendeel. De sympathie voor de islam nam toe. Veel Amerikanen raakten geïnteresseerd in de islam en sommigen beviel het geloof verbonden met een politieke overtuiging en lifestyle zelfs wel. Stoere kerels die lef hebben, zijn interessanter dan de saaie politici in pakken met stropdas.

2. “We zijn wanhopig, daarom doen we wanhopige dingen”

De moderne westerse maatschappij is een maatschappij van medelijders. Ze zoeken de schuld overal, behalve bij de dader. Als iemand aan het moorden slaat, zullen vasten zeker het onrecht en andere externe oorzaken de schuld krijgen, niet de dader zelf. En zo wordt de schuld gezocht in de erfenis van het westerse imperialisme, in het kapitalisme, in het tekortschieten van de ontwikkelingshulp, de vermeende Israëlische bezetting van de Palestijnse gebieden, de globale opwarming, kortom, overal behalve daar waar de schuld werkelijk ligt. Niemand heeft het er over dat het westerse imperialisme een einde maakte aan de slavernij, dat het kapitalisme meer mensen uit de armoede heeft geholpen dan welke andere systeem dan ook, dat de ontwikkelingshulp ter plaatse meestal geroofd wordt, dat de Palestijnse gebieden bezet worden vooral door de terroristische organisatie Hamas en dat de aarde al honderden jaren aan het opwarmen is.

Met de foutieve logica van ‘de mens moet wanhopig zijn om zulke wanhopige daden te plegen’, is de westerse manier van denken doordrenkt. De politici en journalisten proberen angstvallig om de zó gevoelige zielen in de Arabisch-islamitische samenleving, waar het overgrote deel van de huidige terroristen vandaan komt, niet te kwetsen. Stel je voor dat een van hen zich beledigd zou gaan voelen – en daar heeft hij het volste recht toe, want onze misselijkmakende, imperialistische, kapitalistische civilisatie is voor zijn zich ongelukkig voelen verantwoordelijk. Stel je voor dat hij dan een wanhoopsdaad zou kunnen plegen. Dan is het onze eigen schuld.

3. “Misschien worden we redelijker en rustiger, maar dan moeten jullie aardig voor ons zijn.”

De overtuiging dat de terroristen in principe normale mensen zijn die alleen maar onder druk van de omstandigheden op het slecht pad terechtkwamen, leidt tot het bedenken van de oplossing:

“Wij gaan aardig tegen ze doen. Wij gaan hun geloof respecteren en niet eens met een toespeling hun gevoelens kwetsen. Wij overspoelen ze met sociale voordelen en gaan hun politieke vertegenwoordiging in het Westen steunen. Hun thuislanden zullen we een royale ontwikkelingshulp schenken. Wij zullen alle xenofoben en islamofoben hard aanpakken. En, last but not least, moeten we Israël, deze zionistische entiteit, goed onder de duim houden, want onze emotioneel aangelegde Arabische vrienden erkennen deze staat niet. We moeten de Israëli´s dwingen om grondige  concessies te doen. Land voor vrede, Palestijnse staat, recht op terugkeer enzovoort. Israël mag de gevoelens van onze moslim-medeburgers in Europa niet meer kwetsen!”

Natuurlijk, een burger van een land dat slachtoffer werd van het verraad van München is zich ervan bewust dat zo´n redenering onvoorstelbaar  dom is en alleen maar tot een ramp kan leiden. Door een gewelddadige afperser zijn zin te geven, komt er geen einde aan  de gewelddadig afpersing. Als je hem zijn zin geeft, blijf je in zijn ogen een ongelovige, wiens leven niets waard is. Alleen word je dan een ongelovige, wiens leven niets waard is en die bovendien walgelijk laf is.

Maar de inwoners van de ‘ontwikkelde’ Europese landen willen  maar al te graag het verraad van München vergeten. Geen wonder, want het was een periode van grote vernedering voor de westerse democratie. Ze vergeten helaas dat niet alleen Israël (dat gelukkig een effectief leger heeft) zich bevindt in dezelfde situatie als waarin Tsjecho-Slowakije zich destijds bevond, maar in feite de hele westerse wereld. We bevinden ons nu op het punt wanneer besloten wordt of we steeds stapje voor stapje terug zullen wijken tot we onszelf volkomen volledig vernietigen of dat we de fanatici daar naartoe terugsturen waar ze thuishoren. Mooi ver weg van Europa met haar comfortabele sociale stelsels.

In geen geval moeten we ‘aardig’ zijn. Zij zien ons niet als menselijke wezens. Als ze de kans zouden krijgen, zouden ze ons uitroeien, net zoals Hitler, Himmler of Eichmann als ze de kans gehad zouden hebben. Ze verschillen alleen van de nazi’s door het feit dat ze niet gewapend zijn. Er is nog steeds kans om deze strijd te winnen.

4. “Jullie politici zijn een bende incompetente idioten die ons niets kunnen maken.”

Ook dit is een boodschap van elke aanslag. En jammer genoeg is de boodschap waar. Let op hoe dement zich de politici uitdrukken, zelfs die relatief slimmeren onder hen als het zover is. “Wij zijn geschokt, verontwaardigd, vastberaden, geven niet op, barbaarse daad, onbegrijpelijke daad, verwerpelijke daad. Wij zijn in onze gedachten en gebeden bij de slachtoffers van de aanslag, sorry, ik bedoel een tragische incident.” Naast de huidige Europese leiders, uitzonderingen daargelaten, zou zelfs Neville Chamberlain een moedige en vastberaden man lijken.

En het grootste pareltje: “Nee, wij laten ons geen angst aanjagen, wij veranderen onze manier van leven niet.” Wat een bullshit. Onze manier van leven is al lang veranderd. Ten kwade. De angst is ons al aangejaagd, we leven anders dan voorheen. Dankzij al die lafaards die een rol van leiders van het moderne Europa spelen, terwijl ze van ons continent het Midden-Oosten maken.

5. “Wij hebben jullie media in de zak.”

Het is een standaard ritueel geworden, dat men in enkele punten kan samenvatten: ‘Tragisch incident, psychisch gestoorde dader, stond bij de buren bekend als een stille, aardige jongen, we zijn geschokt, ontdaan, we geven niet op, barbaarse daad, onbegrijpelijk, in gedachten bij de nabestaanden, gevaar van xenofobie en islamofobie, niets met de islam te maken, enz… Om kierewiet van te worden.

Uit de westerse media is de informatieve functie verdwenen en deze is vervangen door een opvoedkundige taak. De moderne consument van de zgn. mainstream media wordt als een groot, achterlijk kind gezien die men in simpele taal  moet uitleggen wat hij moet denken. Let maar eens op het arrogante optreden van de presentatoren die oh zo overtuigd zijn van hun morele superioriteit wanneer ze tot het plebs spreken: “Meer dan voor islamitisch terrorisme ben ik bang voor de toenemende xenofobie, islamofobie en het populisme… men moet zich er van bewust zijn dat er geen eenvoudige en korte termijn oplossingen bestaan… men moet de oorzaken en wortels van het terrorisme begrijpen… bla, bla, bla”.

Als Winston Churchill zo redeneerde, zou nu op de Adolf Hitler Tower in Londen een vlag met een swastika wapperen. Churchill heeft zich niet in de oorzaken van het nazisme verdiept; hij probeerde het te verslaan.

Maar terug tot de kern van de zaak. De terroristen terroriseren, omdat de terreur inderdaad onze civilisatie effectief bestrijdt. Ze beseffen dat ze ons niet door middel van een militaire kracht kunnen verslaan, maar dat ze wel de moraal van de Europese burgerbevolking kunnen vernietigen, maar dat het nog makkelijker gaat als ze de moraal van de Europese politici en de geloofwaardigheid van de media breken. Met elke volgende aanval verliest onze civilisatie iets van haar krachten. Maar het is nog niet te laat. Nog steeds is Europa te redden. Hoe? In de eerste plaats door niet op incapabele idioten te stemmen en de leugen-pers te negeren. Ja, het is mogelijk, het kost wel wat zelfstandig nadenken. Het is nog niet te laat – het is pas te laat wanneer de wanhopige Europeanen tot wanhopige daden overgaan.

Bron:
www.pavel-kohout.cz
Auteur: Pavel Kohout

Vertaald uit het Tsjechisch door:
Z.B.
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, nieuw fascisme, Terrorisme, Westen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Waarom terroristen terroriseren

 1. Henk der Niederlànder zegt:

  De reden waarom de Tsjechen en de andere Visegradlanden overhoop liggen met Brussel word in dit artikel dus wel heel duidelijk aangegeven.

  Like

 2. koddebeier zegt:

  “Jullie politici zijn een bende incompetente idioten die ons niets kunnen maken.” Dat klopt, zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Terroristen snappen alleen keihard terugslaan op een onmenselijke manier, je moet ze uitroeien tot de laatste man/vrouw anders leren zij niet !!

  Like

 3. Jules Vismale zegt:

  Wat zou Adolf Hitler (die naast Jozef Stalin en Mao Zedong de grootste opperterrorist in de geschiedenis was) in zijn graf lachen als hij te weten was gekomen dat de huidige (Britse) jeugd tegenwoordig niet meer weet wie hij in werkelijkheid was! En het idee dat Joseph Goebbels verward wordt met een joods meisje en dat Auschwitz een pretpark zou zijn! En Heinrich Himmler was tenslotte ook geen schoolmeester maar wel gek op de islam!
  Het herschrijven, verloocheren en vergeten van de geschiedenis werkt alleen in het voordeel van kwaadaardige figuren waaronder de moslimterroristen. Jaren geleden was al bekend dat veel Britse kinderen zelfs niet eens meer wisten wie Winston Churchill was. Toch is er ook van hem thans bekend (al was hij Hitlers aardsvijand) dat Churchill allerminst een onschuldig persoon bleek! Hij deed géén enkele poging om de Europese joden te redden, liet half Europa platgooien, offerde tienduizenden Britse soldaten voor niets op in WO I en WOII en leverde Oost-Europa uit aan Jozef Stalin die veel meer Russen de dood injoeg dan Hitler!
  Het wordt hoog tijd dat de Europese jeugd de betekenis van geschiedenis opnieuw leert kennen en vooral dat de linkse klootzakken en hun nieuwe moslimvrienden nooit en te nimmer elkaar bondgenoten kunnen wezen! Wie te toeschietelijk naar zijn vijanden toe oogst van dezen alleen maar minachtig en afkeer!

  Like

 4. renato zegt:

  Jules, helemaal mee eens. Wat een baggerzooi. Het lijkt allemaal op oude wijn in nieuwe flessen. En het volk vreet het. Als er maar een krat bier en een zak chips met een fussbalkrieg op het scherm binnen de zeepbel te verteren valt. Zolang iedereen de waterkraan nog kan gebruiken en kan schijten in de eigen pot, kan neuken in het eigen nest en das fressen op tijd wordt opgediend, dan is er niets aan de hand. Totdat de deuren worden ingetrapt en onder bedreiging van wapens vrouw en dochters worden uitgewoond. En dan nog vragen met name de ingekakte watjes zich af hoe dit nu weer mogelijk is. Zelfs de verdoving welke door dit soort gebeurtenissen ontstaat, zal de autochtone samenleving niet tot zinnen kunnen brengen en zich doen organiseren tot samenballende krachten die de indringers zullen weren of elimineren. Om de samenleving scherp te houden zal wellicht en helaas elke generatie hun tanden moeten laten zien en bereid zijn tot het aangaan van een conflict. Niet alleen naar buiten toe, maar vooral gericht naar het landelijk en lokale bestuur en hen zwaar afrekenen op besluiten en beleid dat haaks staat op hetgeen namens de samenleving wordt verlangd. Zij zijn het die door het volk zijn ingehuurd om de natie met hun kennis en verstand te besturen. Dat geldt vooral voor de onderliggende grootverdieners die de werkelijke macht bezitten en buiten het gezichtsveld van de kiezer en waarheidsgetrouwe publiciteit blijven. Dat soort media is dus ook ver te zoeken. Ik schenk nog maar een glas wijn in, want ik weet het ook even niet meer. Dat wil niet zeggen dat ik mij er, als ouwe geriaat, bij neerleg. Ik steek de vlag uit wanneer er reuring ontstaat en er van binnenuit een correctie ontstaat. Wellicht is dit een utopie, want de geschiedenis leert dat met name na 1945 de fouterikken gewoon hun positie weer konden innemen. Business as usual. Toch die wijn maar even koel zetten. Fijne avond nog.

  Like

 5. Wachteres zegt:

  Wat een geweldig artikel.

  Zou de ‘eliite’ hier niet van schrikken, als zij dit las?

  Of verwacht ik teveel als ik hoop dat zij zich nog kunnen beteren.

  Like

 6. Zijlstra zegt:

  De elite wordt pas wakker als er een burgeroorlog uitbreekt. En die gaan er komen ook!

  Like

 7. Marian zegt:

  Rutte weet dat het volk te soft is om te protesteren, daarom lacht hij ons gewoon uit.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s