Wie is stafchef John Kelly?

Screenshot_186

President Donald Trump en zijn nieuwe stafchef John F. Kelly.

(Door: “Manna”)

Gisteravond werd bekend dat Reince Priebus zijn ontslag had ingediend bij president Trump. Priebus’ opvolger is de huidige minister van Binnenlandse Veiligheid (Homeland Security), John F. Kelly. Maar wie is John Kelly?

In feite valt hier weinig te vertellen. Wat eigenlijk het mooiste aan het verhaal is. Kelly heeft zich eigenlijk nooit op politiek vlak geroerd, was van jongs af aan in dienst van het leger en heeft zich hier opgewerkt tot generaal, waarna hij met pensioen ging. Tot president Trump een beroep op hem deed. Gewoon een old guard traditionele Amerikaan. En als de president een beroep op je doet, is er geen keuze: you have to serve your country.

Zo anders was Reince Priebus: van jongs af aan in de politiek, zich hierbinnen opgewerkt, vanaf 2010 voorzitter van de Republikeinse Partij. Een appeaser. Maar wel één die het klappen van de zweep binnen de politieke arena kende en er gebruik van maakte.

Hoewel ik meer waardering heb voor de kwaliteiten van Kelly mogen de verdiensten van Priebus niet onderschat worden, zowel voor als na de verkiezingen. Priebus zorgde ervoor dat de Republikeinen en Trump het in hoofdlijnen met elkaar eens waren. En anders dan de MSM u willen doen geloven, er zijn reeds bergen verzet en de economie groeit als kool.

Priebus is echter nooit echt een stafchef geworden, maar altijd politicus gebleven. Hierdoor hebben de verschillende (belangen)groepen in het witte Huis zich tot nu toe niet kunnen verenigen. En waren er veel informatielekken, velen ook toegeschreven aan Priebus zelf. Gisteren werd op Fox gekscherend gezegd dat het enige dat niet gelekt was het ontslag van Priebus op donderdag was… Om deze reden was zijn houdbaarheidsdatum verstreken.

Tijd voor structuur. Tijd voor orde. Time to join forces. En John Kelly is hiervoor de geschikte man op het juiste moment. Een patriot, net als Trump.

Door:
“Manna”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Donald Trump, gezond realisme, VS. Bookmark de permalink .

8 reacties op Wie is stafchef John Kelly?

 1. Marlies zegt:

  Onacceptabele lekkages daargelaten, een liaison tussen de President en dat deel van de Republikeinen dat zich steeds meer van zijn werkwijze afkeert, is toch van levensbelang. Of orde en structuur kunnen worden aangebracht bij de dissidenten door een generaal betwijfel ik.

  Like

  • Manna zegt:

   Een generaal in de VS dwingt eenieders respect af Marlies, zeker bij de republikeinen. Een stafchef is een manager, iets wat Kelly 40 jaar uitmuntend gedaan heeft.

   Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Als het belang maar groot genoeg is gaat is elke manier waarop het werk wordt gedaan perefect.
    Het gaat altijd om de resultaten.
    Ondertussen zullen de kritische en jaloerse toekijkers hun afkeer uitspreken over degene die de meeste risico’s loopt en het vuile werk doet.

    Like

   • Marlies zegt:

    Ah, dat respect voor een generaal is dus hier in Nederland volledig afwezig. Zal wel het gebroken geweer syndroom zijn…

    Like

   • Manna zegt:

    Marlies, ik denk idd een hoge officier in NL door de meerderheid van de bevolking als een naar boven gevallen ambtenaar bezien wordt. Een uitzondering nagelaten. Zie jij dit anders?

    Liked by 1 persoon

 2. Japio zegt:

  Europese Commissie start juridische procedure tegen Polen om nieuwe wet
  http://nu.nl/buitenland/4861329/europese-commissie-start-juridische-procedure-polen-nieuwe-wet.html

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Hahahahahaha!
   Wat hebben ze achter de hand als Polen zich er niets van aan zal trekken.
   Als de EU de financiële steun aan Polen staakt zal Polen zich los maken van de EU en zal Poetin klaar staan om ze op te vangen.
   Grote kans dat de overige Visad-landen dan zullen volgen.
   Horror-scenario voor de EU!

   Like

 3. Marlies zegt:

  @Manna: Mooi woord trouwens,dat “manna”) De Nederlander en Defensie, een vreemde relatie. Oorlogvoering/verdediging is een vak. De tragiek zit hem in de associatie van onnozele bewindslieden die onmogelijke opdrachten geven aan defensie. Weigeren is insubordinatie, dus ze gaan. Loopt het mis (Srebrenica b.v.) dan is het de schuld van Defensie.
  De generaal,die daar de waarheid over sprak (Couzy) moest met vervroegd pensioen. De top houdt dus naar buiten zijn mond dicht.
  Norman Schwarzkopf wilde doorstoten naar Bagdad om de boel op te schonen, maar werd teruggefloten door Bush (politicus). Was toen korte metten gemaakt met Irak, dan hadden we niet de huidige puinhoop gehad. Kijk ‘ns naar de huidige minister van Defensie: een secretaresse. Welk strategisch inzicht heeft zo’n muts? Hoeft ook niet, “she follows orders” van de NWO.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s