Suddeutsche Zeitung” kotst uit: “The Rolling rechts-populist” Jagger riskeert een grote bek als asiel- en islamcriticus!

Screenshot_29

(Door: Max Erdinger – Vertaling: E.J. Bron)

De “Süddeutsche Zeitung” heeft weer eens iets uitgebraakt. Volgens de krant zou Mick Jagger van de legendarische band “The rolling Stones” zich met twee nieuwe solonummers op een haar na in een Rolling rechts-populist veranderd hebben, mits, ja mits zijn sterk politieke teksten niet volledig onpolitiek zouden zijn. Aha…

journalistenwatch

Wanneer het cultuur-marxistische establishment een van de iconen uit zijn jeugd van de huidige midden-70´ers niet wil opgeven, hoewel die tegenwoordig nummers met rechts-populistische teksten uitbrengt, dan worden die nummers gewoon onpolitiek verklaard. Zo eenvoudig gaat dat. Julian Dörr doet het voor.

Mick Jagger heeft met de nummers “England Lost” en “Gotta Get A Grip” weliswaar de tijdgeest en de toestanden zo aangevallen dat men het hele AfD-bestuur gelijk moet geven, Nigel Farage als tekstschrijver vermoedt, maar dat vecht Julian Dörr niet aan. Hij moet de icoon redden. Hoewel er in “England Lost” letterlijk wordt gezegd . . .

 • “I´m tired of talking about migration”
 • “The men in the suits are taking all the glory”
 • “Everybody´s stuffing their pockets”
 • “The news is all fake”
 • “Immigrants are pouring in, refugees under your skin”
 • “Chaos, crisis, instability, ISIS”

. . . lukt het Julian Dörr om de volgende constructie van mysteries te bouwen – citaat: “Onduidelijk blijft in welke rol Mick Jagger daar eigenlijk kruipt. Wiens standpunt neemt hij in? Zijn eigen zal het nauwelijks zijn. Die van de kleine Britse man? Die van de door de grote politiek teleurgestelde Stones-luisteraar? Wie wil hij eigenlijk ontmaskeren? En wie aanspreken? In zijn tentoongestelde politisering verliest Jagger´s om zich heen slaan zich in het niets.” – einde citaat.

Zo gaat dat: men scheidt de kunstenaar van de tekst en verwijdert zijn persoon van het standpunt. Is het dat van hem? – “Waarschijnlijk nauwelijks!”, beweert Julian Dörr gewoon brutaal. Mick Jagger zou van de dogma´s van de tijdgeest geen afscheid genomen kunnen hebben. Dat weet hij gewoon. Dus moet het wel iemand anders zijn die hij in de tekst laat spreken. En opdat Dörr deze ander niet hoeft te identificeren, beweert hij gewoon dat Jagger er ons over in het onzekere gelaten zou hebben waarom zijn tekst onpolitiek zou zijn.

De eenvoudigste verklaring van het mysterie zou er uiteraard zo hebben uitgezien: De 68´ers zijn een icoon verloren. Mick Jagger zou nu op UKIP, de FPÖ of de AfD stemmen. Dat mag echter in de “Süddeutsche Zeitung” gewoon niet waar zijn. En wat niet waar mag zijn, weet men nauwelijks ergens beter dan bij de “Süddeutsche Zeitung”. Daar zijn namelijk de meest lenige bodemturners aanwezig als het erom gaat de realiteit te verdraaien. Ze zijn zo flexibel, dat zelfs voor de meest eenvoudige zaak de meest gecompliceerde verklaringen worden geconstrueerd om toch maar niet te hoeven zeggen wat er aan de hand is: de cultuur-marxistische debat-hegemonie brokkelt aan alle kanten af en met haar de “Süddeutsche Zeitung”.

Terwijl Mick Jagger alleen maar datgene gedaan heeft wat hij altijd al doet: popmuziek. Muziek voor het volk. Mick Jagger weet wat verkoopt. De “Süddeutsche Zeitung” verkoopt zichzelf echter steeds slechter.

Screenshot_31

Bron:
www.journalistenwatch.com
Auteur: Max Erdinger

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Antifascisten", "diversiteit", "goedmenschen", "Lügenpresse", "Populisme", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", achterlijkheid, asielwaanzin, betutteling, Censuur, Communisme, cultuurrelativisme, demoniseren, Desinformatie, establishment, Graaien, hersenspoeling, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, islam-collaboratie, islamappeasement, islamitische ideologie, Islamkritiek, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, Multiculti, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid van meningsuiting, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

25 reacties op Suddeutsche Zeitung” kotst uit: “The Rolling rechts-populist” Jagger riskeert een grote bek als asiel- en islamcriticus!

 1. T.Troubadour zegt:

  Sueddeutsche Zeitung MSM lying media.

  Geliked door 2 people

 2. Statler & Waldorf zegt:

  Het dunste boekje ter wereld?
  100 jaar Duitse humor.
  Bovendien is zelfspot de Duitser volledig onbekend.
  Introspectie ook, vandaar dat de islam zich daar thuisvoelt en met open armen is ontvangen.
  Gelukkig maar dat de grenzen goed bewaakt worden anders kon e.e.a. makkelijk naar Nederland oversteken.

  Geliked door 4 people

 3. Theresa Geissler zegt:

  David Bowie zei er in zijn leven ooit dít van:
  “Veel mensen denken, dat er achter mijn teksten een boodschap steekt. Maar ik hèb echt niets te zeggen! Het ligt er in zo’n geval niet aan, wát je brengt, maar hóe je het doet.”
  En zo is het natuurlijk 9 van de 10 keer: Boodschappen? Hou op! Artiesten zijn in de regel met drie dingen bezig: De uitingsvorm van wat ze doen, het effect naar het publiek toe en de geestverruimende middelen om op de been te blijven. Dan is er voor de rest geen ruimte meer.
  Ik kan me nog herinneren, dat Martien Pennings zich vier jaar geleden, totaal over de rooie, het hoofd brak, of Roger Waters van The Who soms een nazi was geworden vanwege zijn act in “The Wall” als ik het me goed herinner. Ik, in die tijd toch nog een groentje hier, wist het hem zowaar min of meer uit zijn hoofd te praten.
  Nazi’s? Die pop-artiesten kunnen, mentaal gezien, het woord immers amper spèllen!

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Dit Pennings-artikel was het en het was Pink Floyd i.p.v. The Who. -Sorry, mensen.
   https://ejbron.wordpress.com/2013/07/26/roger-waters-van-pink-floyd-is-een-nazi/

   Like

   • Trucker zegt:

    Meisje Theresa, ergens had M Pennings, (mijn vriendje nooit geweest zo’n opgeblazen ego die man maar de teksten dat hij schreef om duimen en vingers af te likken) helemaal gelijk wat het sujet Waters Roger betreft.
    Die kerel is een onvervalste antisemiet en lust Israël rauw, jammer zo’n begiftigd muzikant die zo fout is als maar kan wezen.

    Like

   • BertG. zegt:

    Trucker, hij schreef niet, hij schrijft, dat doet hij nog steeds.
    https://martienpennings.wordpress.com/

    En wat kleinerend trouwens, Meisje Theresa.
    We hebben het hier niet over een kleuter of zo.

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @BertG.: Laat maar, in dit geval: Da’s Vlaams. (niet qua dialect, maar qua uitdrukkingswijze; niet op die manier bedoeld.)
    (Zie je wel, dat ik niet met iedereen even lichtgeraakt ben: Verschillenden kunnen weer niet met Trucker of met jóu uit de voeten; ik nou juist wèl.
    Het zijn weer àndere types, die m i j het bloed onder de nagels vandaan halen, om andere redenen.

    Like

   • Trucker zegt:

    “…En wat kleinerend trouwens, Meisje Theresa….”

    Man man man jij leest zeker nooit mijn commentaren of behalve als ze over het Katholieke Geloof gaan om dan met scherp te schieten.
    Als ik meisje schrijf (dat pen ik ook over Pamela Geller) is dat als compliment bedoeld, zeker uit mijn bek komend.
    Heb ook een vriendin die ik soms keukenprinses heet omdat ze fantastisch kan loken, in de ogen van het feministas WIJVEN gedoe zou dat neerbuigend zijn, zij vind het leuk dat ik dat zeg.
    Ik heb MEISJE Theresa daar nog nooit een opmerking horen over maken en wel omdat ik haar lang geleden in een comment heb geschreven dat (zoals ik eerder aanhaalde) een COMPLIMENT is als het uit mijn bek komt.
    Verder bedankt voor Martien Penning’s link, weergaloos schrijver.

    Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    Theresa Geissler zegt:
    31 juli 2017 om 09:32

    @BertG.: Laat maar, in dit geval: Da’s Vlaams. (niet qua dialect, maar qua uitdrukkingswijze; niet op die manier bedoeld.)
    (Zie je wel, dat ik niet met iedereen even lichtgeraakt ben: Verschillenden kunnen weer niet met Trucker of met jóu uit de voeten; ik nou juist wèl.
    Het zijn weer àndere types, die m i j het bloed onder de nagels vandaan halen, om andere redenen.

    hey meisje Theresa had dit nog niet gezien, kwam bij “grumpy” BertG’s reactie en dacht dit moet ik eventjes rechtzetten.
    Jaja op E.J. Bron’s fijne blog vertoeven er een paar leuke meisjes (:-) ) zoals jij (ik mag je wel tutoyeren hé) en ook Tistochwat weet ik zeker dat het een schat is.

    Like

   • Trucker zegt:

    “…Verschillenden kunnen weer niet met Trucker…/… uit de voeten; ik nou juist wèl….”

    Komt mij zo spontaan het beeld voor ogen van éne kruidenier Harry die immer weer leutert over zijn vrouwen en mij meer dan eens een virtueel mes in de rug stak.

    Hey meisje Theresa wij zouden misschien wel een leuk stel zijn 🙂 🙂 🙂

    Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Trucker, 12.52u.: Nou, van dat ‘virtuele mes’ kan ik intussen dus meepraten. En hoe!
    Vandaar…..

    Like

   • Tistochwat zegt:

    @ Trucker 31 juli 2017 om 10:12

    Nou, heer Trucker, u mag mij gerust “meisje Tistochwat” blijven noemen, hoor. Ik heb daar totaal geen probleem mee. 😉

    Like

   • Trucker zegt:

    Tistochwat zegt:
    31 juli 2017 om 18:16

    @ Trucker 31 juli 2017 om 10:12

    Nou, heer Trucker, u mag mij gerust “meisje Tistochwat” blijven noemen, hoor. Ik heb daar totaal geen probleem mee. 😉

    Nou nou begin ik hier toch wel te blozen achter mijne toetbordje gelijk ne puber 🙂

    Like

   • Republikein zegt:

    Deze discussie sla ik over.

    Like

 4. Jade zegt:

  Beide songs beluisterd, helemaal top!!!
  Ik wenste Jagger al achter de geraniums,
  maar zo zie je maar weer…

  Like

  • Theresa Geissler zegt:

   Kom op…..Richards en hij gaan door tot ze erbij neervallen, hoor! -Charlie Watts trouwens ook, op zijn geheel eigen, evenwichtige manier.
   Wat dat betreft zeg ik: Respèct voor állemaal!

   Like

 5. koddebeier zegt:

  De mooiste dag zou zijn………De dag dat alle krantenimperiums zijn ingestort en de riooljournalisten werkeloos zijn !! (zonder uitkering)

  Like

  • abouneenee zegt:

   Voor mij zou de mooiste dag zijn: als haatzaaiende ‘religies’ verboden worden (ik kan er zo snel maar één bedenken…), overheden niet nutteloos miljarden zouden herverdelen via de EU naar Portugal, Italië, Ierland, Griekenland en Spanje of direct naar Afrika, maar in plaats daarvan uitgeven aan Nederlanders.

   Geliked door 1 persoon

   • Trucker zegt:

    abouneenee zegt:
    31 juli 2017 om 09:04

    “…haatzaaiende ‘religies…”

    ’???????
    Er hoeft toch geen enkele religie verboden te worden, wat is me dat nou.
    Indien u zou schrijven de –>ideologie<– islam verbieden kunnen we door dezelfde deur.
    Toch maar beter uw huiswerk maken voordat u ongefundeerde …euh proza pent.
    islam is een PERFIDE ideologie

    Geliked door 1 persoon

   • abouneenee zegt:

    Ziet u ook het woord religies tussen aanhalingstekens staan?

    Like

   • Trucker zegt:

    De fout die u maakt is de islam in één zin te verbinden met een religie, schrijftekens of niet.

    Like

   • abouneenee zegt:

    Ik betreur het ten zeerste dat u de nuanceringen niet opmerkt, maar ik heb in dit geval toch echt geen fout gemaakt.

    Like

 6. Wachteres zegt:

  VladTepes:

  https://vladtepesblog.com/2017/07/29/mick-jaggers-new-video-has-evolved/

  Mick Jagger’s new video has evolved
  Posted on July 29, 2017 by Eeyore — 40 Comments ↓

  Yesterday we posted a video from Muck Jagger’s VIVO channel on Youtube.

  It was a tune that clearly dealt with, shall we say, our issues. But was cleverly done so that there was a good deal of ambiguity as to what side he had come down on. In the comments, everyone seemed to be claiming Jagger as theirs.

  Like

 7. Marian zegt:

  Inderdaad koddebeier, dat is altijd nog beter dan feak news.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s