EU-peiling: 95% van de EU-burgers tegen verbod op contant geld

Screenshot_44

(Vertaling: E.J. Bron)

Uit een door de EU in opdracht gegeven peiling is gebleken dat een overweldigende meerderheid van bijna 95% van de geënquêteerden zich uitspreekt tegen beperkingen op het gebruik van contant geld.

DWN

Volgens de peiling antwoordde 94,4% van de geënquêteerden met “Nee” op de vraag of zij het eens zou zijn met de invoering van bovengrenzen bij betalingen met contant geld op EU-niveau. Slechts 4% sprak zich hier voor uit. Mochten zulke restricties desondanks toch ingevoerd worden, dan sprak een grote meerderheid van bijna 50% zich voor bovengrenzen van boven de € 9.500,- bij contante betalingen uit. Slechts ongeveer 2,5% was voorstander van bovengrenzen vanaf ongeveer € 500,- bij contante betalingen.

34% van de geënquêteerden gaf bovendien aan dat er in hun land al bovengrenzen voor het betalen met contant geld zouden bestaan. 53% ontkende dit. Meer dan 12% wist niets van mogelijke bovengrenzen.

Op de vraag hoe de al bestaande bovengrenzen voor contant geld ingeschat zouden moeten worden, antwoordde bijna 28% dat deze te restrictief zouden zijn. Slechts 4% zei dat de restricties gepast zouden zijn. Een meerderheid van meer dan 66% van de geënquêteerden zei daarop geen antwoord te kunnen geven.

In het kader van de peiling werden in totaal ongeveer 30.000 burgers uit alle EU-landen geënquêteerd. De meesten kwamen uit Duitsland (11.259), Frankrijk (10.838) en Oostenrijk (5.724).

De initiatieven, die gericht zijn op een beperking of de afschaffing van het contante geld zijn de afgelopen jaren toegenomen. De Europese Commissie heeft bijvoorbeeld besloten om het eurobiljet van € 500,- af te schaffen. Meestal worden deze restricties gemotiveerd met de strijd tegen zwart werken, geld witwassen of de financiering van terrorisme.

Dat lijkt weliswaar plausibel, maar waarschijnlijk hebben de eisen naar een digitalisering van het geld veel minder altruïstische redenen. In dit verband is het opmerkelijk dat contant geld de enige mogelijkheid van de burgers vormt om hun spaartegoeden te beschermen tegen de greep van de landen en banken en eventuele speciale heffingen of vermogensbelastingen.

Bron:
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, euro, Europese Commissie, EUSSR, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

32 reacties op EU-peiling: 95% van de EU-burgers tegen verbod op contant geld

 1. Claudia M. zegt:

  Nu wist ook ik niets van bovengrenzen, maar ach…, wat je niet hebt, kun je ook niet uitgeven, toch?

  Daarnaast het heeft geen zin contant geld af te schaffen, men zal andere wegen vinden om de boel toch betaald te krijgen; ‘one way or the other’.

  Geliked door 1 persoon

  • hans-e-pans zegt:

   Minister J Dijsselbloem van financien en voorzitter van de Eurogroep, zei tijdens de Cyprus-crisis dat hij verkeerd geintrepeteerd was toen hij het woord “Templet” gebruikte tijdens de tekst en uitleg hoe de EU in de toekomst financiele problemen wilde aanpakken.

   Hij probeerde omslachtig uit te leggen dat het woord “Templet” verkeerd was uitgelegd/vertaald, dat blijkt nu dus niet waar te zijn. Het goede Nederlandse woord voor het Engelse woord “Templet” is “Sjabloon”. Hij had zich dus gewoon versproken en meer verteld als dat eigenlijk de bedoeling was.

   Zoals we alleaal weten is hij van de PvdA en daar zijn er meer van die nog niet in de eerste leugen gestikt zijn.

   Geliked door 3 people

 2. Statler & Waldorf zegt:

  95% is tegen?
  Dan komt zo’n verbod er zeker de EU kennende.

  Geliked door 5 people

 3. Wim zegt:

  Het meedoen aan dergelijke enquêtes bergt al een gevaar in zich. Neem zo’n vraag over een eventuele bovengrens aan contante betalingen. Als een meerderheid zich daarvoor uitspreekt, geeft dat een zekere legitimatie aan invoering. En door zo’n bovengrens in te voeren en vervolgens alsmaar te verlagen bereikt men op termijn het gestelde doel waar in eerste instantie ruim 94% tegen was! EU tactiek zeg maar.
  Er is maar één probaat middel: massaal zoveel mogelijk contant (blijven) betalen en alle ‘makkelijke manieren van betalen’ links (voor deze keer) laten liggen. Maar het gemaksargument verblindt de domme massa. Neem het invoeren van de euro en het wegvallen van de grenscontroles: iedereen voor, want zo makkelijk als we eens op vakantie gaan. Aanschouw de ellende die het ons heeft gebracht. Niet zozeer omdat een euro per definitie slecht is of open grenzen dat zijn, maar wel omdat het instrumenten gebleken zijn op weg naar ongelimiteerde en vooral ongelegaliseerde macht voor de EU.

  Geliked door 4 people

  • Cognitieve-Dissonant zegt:

   Dergelijke enquêtes hebben heel vaak insinuerende vragen die men gewoon niet zou moeten beantwoorden. Dat is de rattenstreek ervan. Domme mensen gaan dan over een bovengrens lullen terwijl ze die in principe helemaal niet willen. Slimme marketiers kunnen de boel zo verdraaien dat we toch weer verneukt worden.

   Geliked door 3 people

 4. R.Kroonenberg zegt:

  Dit is op Jasterke's kwijt-zonder-spijtsite herblogden reageerde:
  .
  Wij blijven het Volk hier van handje-contantje
  dus EU zeg maar rustig weer dag met je handje
  WIJ kiezen voor geld voor ons werken betaald
  en geen Brusselse Macht die wat slimmers bepaalt
  wij gaan met die link-miegelplannen niet mee
  en hoe méér jullie pressen…des te harder ons NEE !
  .
  Jasterke
  .

  Geliked door 3 people

 5. Wachteres zegt:

  Dat zouden de EU-rotzakken wel willen!

  Helemaal niets meer over je eigen geld te zeggen hebben en de EU kan ermee doen en laten wat zij wil.

  Geld te kort voor de broodnodige salarisverhogingen? Dan halen we het toch bij het volk?

  Banken die gered moeten worden? Daar is het ‘klootjesvolk’ goed voor: Kom maar op met de poen.

  Heb je wat geld aan je kinderen gegeven? Leuk, maar daarover moet je wel belasting betalen.

  Kortom: Vadertje-EU kan dan letterlijk alles onder controle houden en dat is precies de reden waarom die alle moeite zal doen om dit te bereiken, wat het volk er ook van vindt.

  Niet voor niets gooit het tuig een [onderzoeks]balletje op.

  Geliked door 3 people

 6. Marlies zegt:

  95% tegen? In een dictatuur heb je helemaal niets te vertellen. Let op: het gaat gewoon door.

  Geliked door 3 people

 7. Aegolius cs zegt:

  Met plastic is geen ruilhandel te bedrijven. Met echt geld is het al lastig genoeg en als het eropaan mocht komen geldt de primaire regel: tastbaar goed in ruil voor het andere.

  Geliked door 1 persoon

 8. Wim Vreeswijk zegt:

  De EU wil zo snel mogelijk van af van al dat contante geld, zodat ze al die geldstromen zelf kunnen controleren. Iedereen moet dan ook gaan internetbankieren en Brussel gaat dan wel die geldstromen verdelen over de eigen ambtenaren.

  Geliked door 2 people

  • Cognitieve-Dissonant zegt:

   De NWO (satanische elite) wil af van het contante geld zodat ieder mens op deze hele aardkloot gecontroleerd kan worden. Daarna kunnen “lastige” mensen uitgesloten worden van alle betaalverkeer, dus alle oppositie in een klap kapot gemaakt. Er zit veel meer achter dit plan dan men denkt. Kom ik in de supermarkt wordt een rolletje drop met een pin afgerekend, je wil het toch niet geloven, Er zijn al zoveel angstige mensen die geen cash meer hebben omdat ze bang zijn voor……………………
   Maar dezelfde sufkudt zombies in dit land vinden het allemaal wel makkelijk. Demensen kunnen niet meer doordenken naar het grotere plaatje, missen de helicopter view. En straks iedereen gechiped en de controle is maximaal.
   De bende in den Haag is niets anders dan een stelletje trekpoppen, of wel trekvogels die daar alleen maar zitten om het grote wereldwijde plan erdoor te jassen. Demonen666 is de meest enge club van het hele stel met hun veiling meester die zelfs zijn oude moeder zou verkopen als hij er beter van kon worden.

   Geliked door 2 people

 9. Oeps48 zegt:

  Goede middag Dames en Heren.
  Zijn de EU zakkenrollers helemaal van de pot gerukt ???
  Het contante geld MOET gewoon BLIJVEN !!!
  Ik deed het toch al zo min mogelijk, maar ik heb nu besloten, om niet meer met m’n pinpas te betalen. Ik betaal in winkels voortaan alleen nog maar contant. Ik geef GEEN nieuwe machtigingen meer. Ik doe toch al geen betalingen via internetbankieren. Rekeningen worden alleen per bankgiro of acceptgiro betaald. Zo simpel is dat.
  Ik heb meer dan genoeg van die EUROTATUUR.
  NEXIT !!!

  Geliked door 2 people

 10. Golden Girl zegt:

  ik bepaal zelf of ik contanten wil hebben, eerst die euro ongevraagd aan ons opgedrongen en zie daar nu willen ze ons die zelfde K.. euro weer afpakken door je te laten pinnen en 24 uur per dag zien wat je koopt en betaald, ze willen totale controle over de burgers

  Geliked door 1 persoon

 11. Marian zegt:

  Je gaat toch niet je macht uit eigen handen geven. Dat zouden ze echt wel willen. mooi niet. Ik vertrouw geen bank.

  Geliked door 2 people

 12. Stef zegt:

  Al dit gedonder komt door de criminele maroccanen die ouderen beroven,winkels leegroven,pinautomaten verwoesten,woninginbraken plegen,vrouwen aanranden,auto,s stelen , buschauffeurs te bedreigen etc.
  En hun hand ophouden. Dat noemt men medeburgers.
  De roverheid heeft hierdoor een vrijbrief om het contante geld weg te toveren dus dezelfde dief als de maroccanen.
  De enige koopkracht die er onder de zzp ers nog is d.m.v. Wat zwart bij te verdienen vervalt dan ook. En de burger die nog een klusje in het zwart kon laten doen (en nu niet ) geeft dus ook geen werkgelegenheid meer.
  Het zal funest zijn voor de 2e economie van kleine mensen.
  De maroccanen verzinnen wel een andere manier om te plunderen.

  Geliked door 2 people

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Al dit gedonder komt door de criminele maroccanen die ouderen beroven,winkels leegroven,pinautomaten verwoesten,woninginbraken plegen,vrouwen aanranden,auto,s stelen , buschauffeurs te bedreigen etc.”

   Onzin, Stef. Al dit gedonder komt door de criminele kongsi in Brussel. Dat zijn degenen die zeggenschap willen hebben over onze centen. Als al onze centjes op de bank staan is het voor hen gemakkelijker om dat er af te halen. Contant geld moeten ze huis voor huis bij je komen halen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Geliked door 1 persoon

 13. Beschouwer zegt:

  Precies die 95 % heeft door dat als contant geld wordt afgeschaft dat men dan gevangen zit in een digitale controledictatuur. Ik trek altijd geld uit de muur en betaal ermee in de winkel en als de winkel contant geld niet meer wil accepteren is men mij als klant kwijt.

  Geliked door 1 persoon

 14. Steven zegt:

  Zo’n enquête houden ze niet voor NIKS. Eerst vragen…en ongeacht het antwoord schaffen ze contant geld straks gewoon af om de burger nog meer de keel dicht te knijpen. Ligt u dwars?..dan blokkeren we gewoon even uw rekening totdat u weer in de pas loopt.
  Als een bank dreigt om te vallen…jammer dan voor UW geld..want u kan het er niet meer af halen…

  Geliked door 1 persoon

 15. Qvic zegt:

  Dan moeten ze eerst de wet aanpassen, want contantgeld is nog steeds het enige wettelijke betaalmiddel. Pinnen of digitaal geld overmaken zijn GEEN wettelijke betaalmiddelen en kunnen daarom niet verplicht worden gesteld door wie dan ook. Dat de meeste onder ons dit ook accepteert is een ander verhaal. Alle leningen die banken afgeven zijn eigenlijk allemaal illegaal, want zijn doen dat enkel digitaal en nooit met contant geld. Als jij vraagt of jij de lening in contanten uitbetaald wilt hebben, dan is die bewuste lening in eens niet meer mogelijk. Want anders moet de bank eerst contant geld opvragen bij de Nederlandse Bank en daar een 100% tegenwaarde tegenover stellen, om vervolgens jou die lening in contant geld te kunnen uitbetalen.
  Als zij dit digitaal op je rekening zetten behoeven zij enkel het gewenste bedrag in te typen op de computer en dat naar jou bankrekening te zenden. Dan behoeven zij maar 2 à 3% van het geleende bedrag in kas te hebben volgens de wet. Hiermee wordt het ook duidelijk dat banken eigenlijk nooit failliet kunnen gaan op slechte leningen, die zij op hun balans hebben staan. Als de mensen die hun leningen niet terug kunnen betalen. Want het geleende geld is voor 97 à 98% een illusie en heeft nooit echt bestaan. Dus bankje redden van belasting geld is de desbetreffende bank het recht geven om een vette rekening door de belasting gelden van het land te vereffenen, zodat de aandeelhouders van die bank niet voor de verliezen op hoeven te draaien. Dit is een ordinaire een bankroof 2.0 door de witte boord criminelen, wat ook nog eens gelegaliseerd is door de staat.

  Geliked door 2 people

 16. Het wordt de hoogste tijd om lokale betaaleenheden in te gaan voeren en te gebruiken. Dat scheelt alweer Brusselse beroving door de achterdeur van de geldontwaring die met de draaiende Zuideuropese geldpers wagenwijd open staat.

  Geliked door 1 persoon

 17. A. van der Peijl zegt:

  Ik zag bij Albert Hein dat er nog maar 1 kassa was om kontant te betalen. De rest is per Pin.
  Ik raad mensen aan om in ieder geval een gedeelte van hun geld van de bank te halen, bewaar het maar ergens in huis. ,

  Like

 18. Pietersen zegt:

  De EU probeert via allerlei weggetjes ons geld ook af te pakken, want zij zijn op weg naar de socialistische EU-heilstaat.
  Wat benijd ik de Engelsen die hebben kunnen ontsnappen aan dit monstrum.

  Like

 19. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogd.

  Like

 20. tippelaar zegt:

  Als u nog meer wil weten over de staatsmacht om u eronder te houden, kijk dan eens naar de film “Anemy of the State” met Will Smith i n de hoofdrol. Huiveringwekkend om te zien met welke machtsmiddelen die het totale leven van mensen beheersen, u door de staat wordt onderdrukt en gemanipuleerd. Alles wat electronisch was in het leven van de hoofdpersoon, zoals betaalpas, creditcard, telefoon, letterlijk alles werd geblokkeerd. Hij kon geen brood meer kopen.

  Like

 21. M. zegt:

  In een demoncreatie doet men juist precies waar de meerderheid tegen is. Net als de grenzen open houden als de meerderheid ze gesloten wil zien. De plannen voor uw elektronische gevangenis zijn al in ver gevorderd stadium.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s