NEDERLAND IS EEN SCHIJNDEMOCRATIE

Screenshot_41

(Door: Gerard de Boer)

Weliswaar mogen we in de regel één maal in de vier jaar de gang naar de stembus maken, maar voor de rest hebben we niets in te brengen en gaan de politici hun eigen gang. Zo is de Euro ons door de strot geduwd, hebben we niets te vertellen over zaken als de Europese Unie, de NAVO, de massa-immigratie, etc. Ook de monarchie (erfopvolging) en het benoemen van burgemeesters is volstrekt ondemocratisch. Wat dat betreft is het zogeheten ‘Zwitsers model’ veel democratischer.

Hierbij wordt de president door het parlement voor 1 jaar gekozen uit de leden van de regering. Hij is tevens voorzitter van de gekozen regering volgens het principe primus inter pares (is eerste onder gelijken). Hij voert alleen representatieve functies uit en heeft niet de leiding in het land. Die wordt gevormd door de regering in het geheel en het volk kan middels bindende referenda een directe invloed uitoefenen op de regering. Deze directe invloed geldt ook voor de gemeenten. Zo worden burgemeesters door de inwoners gekozen en kunnen zij direct invloed uitoefenen op allerlei zaken die zich binnen hun gemeenten afspelen, zoals de aanleg van een windmolenpark, de bouw van een AZC, etc., etc. Dit systeem is veel democratischer dan de Nederlandse schijndemocratie, waar een directe invloed van de bevolking middels bindende referenda een nachtmerrie is voor onze Haagse volksverlakkers.

Bron:
https://gerard1945.wordpress.com
Auteur: Gerard de Boer

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in democratie, Elite, establishment, Koningshuis, Nederland, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

20 reacties op NEDERLAND IS EEN SCHIJNDEMOCRATIE

 1. Bob Fleumer zegt:

  Wat wil je ook als je eigen regering praktisch alle bevoegdheden heeft overgedragen aan Juncker en co, als je er goed over nadenkt is het echt van de gekke dat een eens zelfstandig en welvarend land zich zo heeft laten belazeren.
  Ons land is verworden tot een financieel vergiet t.b.v. de EU.

  Geliked door 2 people

 2. Johan zegt:

  Ja geheel mee eens, een land met partijen zoals d66 pvda gl sp waarvan de leden geen respect kunnen opbrengen voor anderstemmende burgers. De bovengenoemde partijen en hun leden zijn volksverraders, maarja het grootste deel van het volk is te laf ze zijn niet trots op hun nationale gevoelens en sympatiseren eerder met moslims en de extreme linkse neo fascist.

  Geliked door 1 persoon

  • tippelaar zegt:

   Eerst heeft ons nepparlement ons gevoel voor de natiestaat Nederland volledig vernietigd (met dank aan de linkse ellendelingen die door andere linkse ellendelingen zijn gekozen). Daarna doet links al jaren moeite om onze burgermoed om zeepte helpen, zodat we nu als gelijkgeschakelde burgers de term laffe schijthuizen volledig verdienen want ook daarin heeft de besmettelijke linkse ziekte huisgehouden. We kijken liever naar een stelletje van god verlaten sexisten in het tv.programma Utopia dan dat we ons met de echte situatie bezig houden, een enkeling zoals hier, daargelaten. In de romeinse oudheid was het al van wat wil het volk? Brood en spelen. Dat volk, die het allemaal geen reet kan schelen, komt echt niet in beweging om zaken te veranderen. Dat kun je de linkse ziekte veroorzakers na geven, ze hebben de omturning van het volk naar linkse denkbeelden goed aangepakt, Marx, Lenin en Stalin zouden trots op hen zijn om ze daarna dood te schieten vanwege staatsgevaarlijke aktiviteiten. Ik stem PVV en ondanks dat ik weet dat ik als PVV.stemmer de minachting over me krijg van de rest van het haagse getijsem, blijf ik de PVV trouw want ik heb geen alternatief. Misschien dat ik het ooit nog eens mee mag maken dat de PVV het startschot geeft voor een revolutie in nederland. Daarom mogen wij ons in dit …land niet bewapenen. De politiek is bang van ons, PVV.stemmers. En daar hebben ze alle reden voor. In plaats van de Bastille, bestormen wij het Binnenhof.

   Like

 3. koddebeier zegt:

  Dat klopt als een bus en we hebben er meer dan genoeg van !!!!!

  Like

 4. Marian zegt:

  Een schijndemocratie is het juiste woord voor Nederland, daar ben ik het helemaal mee eens.

  Like

 5. koddebeier zegt:

  Rot op met schijn parlement, je nep democratie, je nep politiek, je belazerende politici, enz. enz !!

  Like

 6. Beschouwer zegt:

  De spijker op zijn kop. Nederland is een nepdemocratie. Een provincie van de EU. De Nederlandse politiek is een der heiligste boontjes in de klas van de nieuwe wereldorde.

  Like

 7. Statler & Waldorf zegt:

  En blijkbaar vinden veel Nederlanders dat prima gezien de uitslag van de afgelopen Tweede Kamerverkiezingen.
  Weet je Gerard? Het zal de Nederlander aan zijn/haar/het gender neutrale bips oxideren, zolang de hypotheek netjes betaald kan worden, de XTC-pil voorhanden is, de schappen van de supermarkt vol blijven liggen en de all-inclusive Turkije vakantie is geboekt.
  Mensen kunnen en/of willen blijkbaar niet vooruit kijken en zijn afgestompt en volledig apathisch aangaande hun toekomst of die van hun kinderen en kleinkinderen.

  Geliked door 3 people

  • Beschouwer zegt:

   De spijker op zijn kop. En bij de supermarkt dan modebewust contactloos betalen en meewarig naar mij kijken met dat stomme hipsterknotje als ik contant betaal. Men is al klaar voor de digitale klimaatdictatuur met massa-immigratie en men past heel schijnheilig en nepperig snel de mening aan als neuroot aan de hoogste bieder. Maar onderhuids broeit het en die burgeroorlog komt er wel. Met stokken en stenen gaan de deugers vele vele klappen oplopen. Geldermalsen was een teken aan de wand. De Geldermalsers werden in de media weg gezet als asosocialen. Ik weet zeker dat er vele hardwerkende mensen tussen zaten.

   Like

 8. Theresa Geissler zegt:

  Ja, het ís je reinste schijndemocratie, maar dat was het al vanaf 1813, toen ze da zoon van de gevluchte Stadhouder zo nodig kóning moesten maken: Dág, Republiek!
  Sindsdien zijn alle partijen het steeds weer ‘aan de top’ op een fatsoenlijke manier min of meer ‘eens’ geworden -met kleine ‘beroeringen’ door de socialisten -maar och, wat had dat hier nu voor naam- en kon het klootjesvolk eens in de vier jaar op z’n eigen “zuil” gaan stemmen, zonder er ooit wijzer van te worden. Kroon, kapitaal en kerk hadden en hielden de touwtjes in handen en het volk bleef er intrappen.
  En maar Oranjefeestjes blijven geven op koninginnedag, jongens, want oh, we zijn zo tevreden!
  En nu het hele zooitje ons, met al onze tevredenheid, in de fuik van de EU heeft laten zwemmen, wat nu? Nou, niks, want we zijn nog steeds even tevreden, met alles! Té veel wezenloze figuren zijn dat in ieder geval.
  Maar ga er maar vanuit, dat dat al zo is sinds 1813, dus.

  Geliked door 3 people

 9. die Brexit was zo dom nog niet: minder toekomstige schade aan natuur en welvaart

  Like

 10. Joshua zegt:

  Verachtelijke slinkse politici,

  Waar is DE democratie gebleven waar jullie je mond zo vol van hebben?
  De 2de partij in de verkiezingen volkomen negeren wie denken jullie wel wie je bent???
  Jullie zijn gekozen om je eigen volk te dienen, maar jullie hebben je verheven tot oppwezen waar jullie al helemaal niets van wilt weten maar wel die alla snackbar barbaren het roer in handen geven, zij die alla juist tot in de treuren aanbidden en alles ten uitvoer brengen wat die idioot voorgeschreven heeft, wie heeft jullie daar opdracht voor gegeven “Volksvertegenwoordigers”?
  Smerige narcistische klootzakken !!

  Geliked door 1 persoon

 11. Aegolius cs zegt:

  Democratie is een tijdelijk verschijnsel in de kringloop van (kies)generaties.

  http://commonsensegovernment.com/the-tytler-cycle-revisited/

  En meer te lezen:

  The Truth About Tytler by Loren Collins

  A democracy cannot exist as a permanent form of government. It can only exist until the voters discover that they can vote themselves largesse from the public treasury. From that moment on, the majority always votes for the candidates promising the most benefits from the public treasury with the result that a democracy always collapses over loose fiscal policy, always followed by a dictatorship. The average age of the world’s greatest civilizations has been 200 years.

  http://www.lorencollins.net/tytler.html

  Like

 12. Jan zegt:

  Persvrijheid – NRC-fotograaf in cel omdat hij camera niet aan politie wilde afgeven
  Geïntimideerd door politie en marechaussee

  Persfotograaf Chris Keulen is aangehouden omdat hij weigerde zijn camera af te geven aan de politie. Dat gebeurde afgelopen zondag, toen Keulen in Limburg bezig was met een reportage voor NRC over geluidsoverlast van NAVO-vliegtuigen.

  Toen hij met een beroep op de persvrijheid bleef weigeren zijn beelden af te staan (“Ik ben geen verlengstuk van de politie”) werd zijn fototoestel afgepakt, werd hij aangehouden en bracht hij ruim twee uur in een cel door.

  http://media.tpo.nl/2017/09/13/persvrijheid-nrc-fotograaf-cel-camera-aan-politie-wilde-afgeven/

  Like

  • decloese1945 zegt:

   De politie moet zo flink eens optreden tegen moslimgespuis maar dat durven ze niet. Ik raad u aan een klacht in te dienen bij het gerechtshof waar u de onwettelijke behandeling heeft ondergaan. Geen klacht indienen bij de politie zelf want die schoffelen hem onder het kleed of ze raken hem “toevallig kwijt”. Succes ermee.

   Like

 13. M. zegt:

  Het is geen democratie en geen schijndemocratie maar een demoncreatie.
  Alles wat Goddelijk is of eerlijk of de waarheid verteld moet kapot gemaakt tot dat iedereen voor de duvel danst. En u kan dat weg wuiven zoals meestal gebeurd maar dat wegwuiven heeft er juist voor gezorgd dat het zo ver kon komen.

  Misschien dat dit uw ogen opent ……zal de laatste regels neerzetten ……..

  Hun kinderen zullen voor hun ogen geslacht worden: Hun huizen zullen worde geplunderd en hun vrouwen verkracht.

  Jesaja 13:6 t/m 16

  Geliked door 1 persoon

 14. decloese1945 zegt:

  Beste M. Uw Jesaja-tekst is van alle eeuwen, dus het gaat ook nu wel weer kloppen.

  Like

 15. Burger Slaven Nummer zegt:

  Nederland B.V. Is één groot industrie terein van Burger Slaven Nummers die volledig onder de plak van het grootkapitaal alles draaiende moeten houden.
  Ik begrijp niet dat mensen zich oprecht vrij kunnen voelen terwijl ze levenslang gevangen zijn van het grootkapitaal.
  Ik begrijp niet dat een VVD wederom de grootste partij is en mensen collectief klakkenloos geloven dat dit een echte verkiezingsuitslag is.
  Niet alleen in Nederland B.V. Maar in geheel Europa B.V. is er geen lidstaat die een exit referendum durft te houden maar toch overal Pro Europese parijen aan de macht zijn.
  Ik zou zeggen wake the F-ck up!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s