Privé “vluchtelingenredders” weigeren de Italiaanse vluchtelingencodex te ondertekenen

Screenshot_72

(Vertaling: E.J. Bron)

“Artsen zonder Grenzen” en de Duitse organisatie “Jugend Rettet” verklaarden vandaag dat ze de codex voor de redding van “vluchtelingen” niet zouden ondertekenen. Deze codex werd uitgewerkt door de Italiaanse regering.

epoch times

Meerdere NGO´s verzetten zich tegen een door Italië gepresenteerde codex voor de redding van “vluchtelingen” in de Middellandse Zee.

“Artsen zonder Grenzen” en de Duitse organisatie “Jugend Rettet” verklaarden vandaag dat zij de codex niet zouden ondertekenen – en zich zodoende niet aan de eisen van de regering houden. Zij verzetten zich o.a. tegen de eis om gewapende politieagenten aan boord van hun schepen te laten. Het doel van Italië is om d.m.v. de codex ervoor te zorgen dat er minder “vluchtelingen” op zijn kusten landen.

De voorzitter van “Artsen zonder Grenzen” in Italië, Tommaso Fabbri, verklaarde na verdere onderhandelingen met de regering in Rome: “We zullen onze reddingsacties zonder wijzigingen voortzetten.” Bij de organisaties stuit ook de Italiaanse eis op kritiek dat “vluchtelingen” niet van het ene schip aan ander schip mogen worden overgedragen.

Een woordvoerder van “Jugend Rettet” zei dat de regels het werk in de Middellandse Zee gemakkelijker zouden moeten maken en niet moeilijker. Bovendien zou de veiligheid van de hulpverleners gegarandeerd moeten worden.

Drie andere organisatie zegden Italië daarentegen hun medewerking toe. Daarbij gaat het om “Save the Children”, “Moas” en “Proactiva Open Arms”.

Italië had van de organisaties ook geëist hun peilapparatuur niet uit te schakelen en niet met smokkelaars te communiceren. Volgens informatie van de hulpverleners zou men zich nu al houden aan deze voorschriften.

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Italië, Links fascisme, Linkse Kerk, Marxisme, NGO´s, Rotzakken, Socialisten. Bookmark de permalink .

14 reacties op Privé “vluchtelingenredders” weigeren de Italiaanse vluchtelingencodex te ondertekenen

 1. Mirjam zegt:

  Dan weet je meteen waar de ‘corrupte kwaden’ zitten. En welke organisaties juist de opdracht hebben om tegenrechtelijk en illegaal Europa te overspoelen met migranten.

  Ze hebben zich aan de wetten te houden van de landen waar zij de ‘vluchtelingen’ willen droppen en als ze dit niet doen, kan Italië ze wegens mensensmokkel arresteren.

  Like

 2. Trucker zegt:

  Gelukkig is europa HQ brussel met hoogdringende zaken bezig zoals : hoe bruin kan men het bakken (de friet hé) ondertussen bestormen islam(ieten) invaders de open grenzen die apothekers en open hart chirurgen niet verhinderen naar onze ziekenhuizen te komen voor een sollicitatie gesprek.
  Spanje Ceuta …
  Minimi om de 300m vrij schootsveld, 5.56 en zeer performant (daar geil ik nu eens echt op maar daar zal het bij blijven), en blijven gespaard van vakkrachten die ons komen beconcureren op de arbeidsmarkt.
  Humanere oplossing (strijk soms even over mijn hart jawel) gilettedraad of scheermes draad ipv de klassieke prikkeldraad zijn ze wat geschonden in het beste geval zijn ze net geen lichaamsdeel kwijt maar àle ze leven nog hé.
  Ook een optie 380V krachtstroom dat is netter als de twee voorgaande oplossingen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Scheermes-draad.
   De scheermesjes hebben ’n coating van kopersulfaat.
   Als je het na drie weken nog steeds hebt overleeft krijg je ’n gratis flesje koperpoets thuis gezonden.
   Kun je je zelf af en toe eens oppoetsen.

   Like

 3. Williaan zegt:

  Duizenden worden wat ze ten onrechte “gered” noemen. Waardoor het niet stopt en velen de overtocht wagen en honderden omkomen. Én ook nog eens vele miljoenen in Europa het verderf worden gestort door die meute. Zij willen niet de gevolgen van hun goed bedoelde doch zeer onbezonnen daden zien.

  Like

 4. Hendrik zegt:

  En bovendien worden ze indirect door de Duitse overheid betaald. Snap je het nog?

  Like

  • fleckie zegt:

   ‘MEN’ …is er…MISSCHIEN? …van uitgegaan dat de …GROTE MASSA……toch niet be grijpt wat bijvoorbeeld. NGO’S etc….betekenen ,( en hoe ze…’ondermijnend’..werken!!!

   Like

 5. Pingback: Italiaanse kustwacht onderschept Duits NGO-schip voor de kust van Lampedusa | E.J. Bron

 6. Marc zegt:

  Waarom worden die lui van AzG niet gewoon, zoals het hoort, veroordeeld tot dertig jaar cel?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s