Ingrijpende bezuiniging ouderenzorg levert geen cent op

Screenshot_82

(Door: Edwin van der Aa en Francine Wildenborg)

De ingrijpende bezuinigingsoperatie in de ouderenzorg van bijna 2 miljard euro levert geen cent op. Kwetsbare senioren zitten intussen thuis en krijgen vaak niet de zorg die ze nodig hebben.

Het kabinet Rutte II dacht bij de start een monsterbedrag van 1,88 miljard te besparen door ouderen minder snel naar het verpleeghuis te laten gaan en tegelijkertijd te beknibbelen op thuiszorg. Maar uiteindelijk blijft er van de hele bezuiniging niks over. Dat blijkt uit berekeningen van deze krant, De Groene Amsterdammer en Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico.

Onder druk van de Tweede Kamer draaide het kabinet al een half miljard aan besparingen terug in de afgelopen jaren. Zowel de verpleeghuizen als de wijkverpleging en huishoudelijke hulp kregen er honderden miljoenen bij, omdat de fikse snijoperatie de kwaliteit van de zorg in het geding bracht.

Lees verder>>>
(h/t S.D.)
Algemeen Dagblad

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

9 reacties op Ingrijpende bezuiniging ouderenzorg levert geen cent op

 1. Renske zegt:

  Maar Rutte blijft maar roepen hoe in wat voor een gaaf land we wonen. Hij heeft het over zichzelf, zoals narcisten altijd vanuit zichzelf denken. Iets verstandigs DOEN daar heb heb ik de man nog niet op kunnen betrappen. Verbazingwekkend dat dit onvolwassen mens door mensen toch steeds weer gekozen word. Zegt wat over die kiezers.

  Liked by 1 persoon

  • Cognitieve-Dissonant zegt:

   Zegt niets over de kiezers, maar alles over de stemmentellers, want het gaat er niet om op wie men stemt, maar om wie de stemmen telt !!!

   Liked by 1 persoon

   • Stemmenteller is een prachtig beroep. Je hoeft nauwlijks iets te kunnen, zelfs tellen maakt niet uit want je krijgt voorafgaand aan het tellen oefenavonden waar je leert om het onwelgevallige stemmetje op jet juiste stapeltje te leggen. Ik zou bijna zeggen dat het de snelste weg naar het burgemeesterschap is.

    Liked by 1 persoon

 2. semper fi zegt:

  Feit is dat deze verraders (lees regering)0zo snel mogelijk van ons ,oudjes af willen,wij hebben nooit gewerkt en ons scheel betaald voor de verzekeringen enz!
  Beter duizenden nieuwkomers in te huldigen die geen cent hebben ingebracht!!!!!
  Toen we nog ziekenfonds hadden was aales ongecompliceerd!!Later kwamen er jaarlijks vele asieligen bij ,uiteraard moesten grote gezinnen ook verzekerd worden van goede zorg ,lees gezondheid!!
  Gek dat de door ons allen opgebouwde pot met geld leger en leger werd,totdat een vetklep alles waar wij voor buffelde af ging schaffen,neem en hoogervorst,die trots op de tv operde IK HEB DE ZIEKENFONDS WEGGETOVERD!
  Deze grafbak kreeg voor zijn goede daden uiteraard een enorm mooie functie!!
  Nu is de oudere verzeilt in een doolhof van regels en stapels papier om de eigen bijdrage,s te verantwoorden!!
  Deze zooi hebben wij aan de verraders des vaderlands te danken,vergeet de vetklep vader van prinses petra o nee die heette meteen Laurentien!!Lourens Jan Brinkhorst !!
  Deze volgevreette pratende vuilniszak heeft ook bijgedragen tot het genot waar wij ,ouderen mee worstelen!
  Het is een strijd mensen!
  Vraag ,waar zijn die miljarden gebleven,ik denk naar de AZC,s
  mooie dag verder

  Liked by 3 people

 3. Cathja zegt:

  Dat snap ik, als het geld wat vrijkomt vanwege bezuiniging in de verkeerde zakken terecht komt!
  Laten de directeuren eerst maar eens flink inleveren, want de grootgraaiers worden nog steeds ongemoeid gelaten. Waarom moet je als verpleeghuisdirecteur twee ton of meer ‘verdienen’?

  En verder moet de nieuwe regering onmiddellijk alle bezuinigingen op bejaardenzorg en gehandicaptenzorg terugdraaien. Er mág niet bezuinigd worden op de meest kwetsbaren in onze samenleving! Laten ze eerst maar eens een enorme schoonmaakoperatie op gang brengen en al die lui eruit flikkeren die hier niks te zoeken hebben, maar wel onze geldpotten leegroven! Woest kan ik worden dat klaplopers uit verre landen hier onderdak, geld, medische zorg etc. opeisen, terwijl daar van hun kant niks tegenover staat! Dáár moet de bezem door! En al die gasten die hun paspoort opzettelijk hebben laten verdwijnen (wat een strafbaar feit is) gewoon uitzetten. Laat ze dan maar statenloos zijn. Ze hebben willens en wetens hun reisdocument weggegooid. Dan zul je daarop afgerekend moeten worden.

  Pas als er een grote zuivering heeft plaatsgevonden komt er geld beschikbaar wat er altijd al was, maar aan de verkeerde personen werd uitgegeven. Het is toch eigenlijk te zot voor woorden dat vreemdelingen hier bakken met geld incasseren, daarvan doodleuk met vakantie gaan naar hun land van herkomst, ‘waar ze de oorlog zijn ontvlucht’, terwijl onze eigen mensen bang zijn om oud en/of ziek te worden?

  Een enorm schandaal, waarvoor de regering zich zeer diep moet schamen!
  We zijn toch een ‘welvarend’ land? Waarom laten wij onze kwetsbare medemensen dan creperen?
  Vanwaar de Voedselbanken?

  Liked by 2 people

  • Cognitieve-Dissonant zegt:

   Ja ja, wij zijn een “welvarend” land met een staatsschuld van 550 miljard smerige pleuro’s en alle geld van de zogenaamde bezuinigingen gaat naar AZC’s en analfabete asielparasieten met gratizzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz BBB.

   Liked by 2 people

 4. Trucker zegt:

  Bezuinigen op mensen die de natie groot gemaakt hebben hun leven lang gezwoegd en dan lees je dat TUIG –>dat de overheid is de getrainde islam(ieten) in urban warfare die op visite komen en bij wijze van test case hier en daar een aanslagje plegen.
  In het doorsnee Nederlands (Kan Vlaams ook zijn hoor) huishouden : “Hey Henk wanneer is het dat leuke kookprogramma” (of welk andere rotzooi dus invullen naar keuze) “op de televisie” hij ach schat het is nu voetbal we gaan daarna maar eens naar de Efteling sprookjes kijken”…weet die Henk veel dat hij in een sprookjeswereld leeft met zijn vrouwmens en dat zij geen benul hebben van the real world, anders zou iedereen (die dus geen lobotomie ondergaan heeft) stemmen op de PVV.
  Highway to hell en geen weg (meer) terug,.

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s