Over occidentofobie: haat tegen westerse cultuur

Screenshot_94

(Door: Prof. Paul Cliteur)

“Nuttige idioten die wij zijn, zijn we gaan denken dat onze eigen cultuur ‘relatief’ is”

In een vorig TPO-stukje (Racificatie als maatschappelijke kwaal) heb ik het gehad over ‘racificatie’: het tot een rassenkwestie maken van iets dat met ‘ras’ niets te maken heeft. Nu een nieuwe term: occidentofobie.

Een van de grote problemen van onze tijd, een probleem dat filosofen, politici, intellectuelen en geëngageerde schrijvers van onze tijd zou moeten bezighouden, is de haat jegens de westerse cultuur: de occidentofobie. De westerse cultuur, tot ontwikkeling gekomen in het oude Griekenland, het oude Rome, vermengd met christelijke elementen in de middeleeuwen, tot een herleving gebracht in de renaissance en geseculariseerd in de Verlichting is de bron van democratie, rechtsstaat en mensenrechten. Het is wat wij ‘zijn’. Of waar we ‘vandaan komen’. Het is de voedingsbodem voor de waarden die in grondwetten en verdragen worden uitgedragen. Het is waar onze ‘kernwaarden’ vandaan komen.

Lees verder>>>
Post online

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", cultuurrelativisme, Europa, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, landverraad, Links fascisme, Marxisme, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, propaganda, Rotzakken, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

10 reacties op Over occidentofobie: haat tegen westerse cultuur

 1. Marlies zegt:

  Top artikel van Cliteur. Helaas aan dovemans oren gericht. tenzij de burgers wakker worden.

  Like

 2. Thoth zegt:

  Zeker zo als het er nu toe gaat, met de ‘vluchtelingen’ crisis die wordt geïnstigeerd door de EU. Een EU die niemand wilde, maar werd opgericht door de ‘elite’ van elke staat. Zoal bv. Nederland waar zo’n 64% van de populatie… er tegen was. Amoebes zijn het. Getverderrie.

  Like

 3. Frans Brassens zegt:

  “We moeten”

  Cliteur: “Occidentofobische delicten zullen moeten worden gestraft. Occidentofobische partijen zullen, als in strijd met de openbare orde en de goede zeden, moeten worden verboden. We moeten ook een cordon sanitaire bouwen rond occidentofobische partijen en we zullen op zijn minst de adverteerders in occidentofobische kranten moeten waarschuwen dat zij een bijdrage leveren aan de Untergang des Abendlandes.”

  Er is een mooi woord bedacht voor wat nadenkende mensen al beseften. Maar daar schieten we weinig mee op. Zomin als met het bedenken van het woord kartel voor wat we óók al weten.

  De grote vraag is: Hoe gaan we dit gestalte geven?
  De basis moet dan de juiste zijn, en die komt alleen tot stand wanneer er overheden geformeerd worden die dat ‘moeten’ onderschrijven.
  Die overheden komen tot stand wanneer het kiezersvolk de juiste mensen daarvoor in het zadel helpt.
  Die kans was er al vele malen, maar is nooit opgepakt.

  Ergo: Met een kiezersvolkje dat grotendeels maar blijft slapen hebben we hier te maken met een fraaie analyse c.q. diagnose waarbij de remedie (vooralsnog?…) uitblijft.
  Een jammerlijke constatering.

  Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Dezelfde gedachte.
   Het is leuk en erg aardig om alles ’n naam te geven en er interessante verhalen om heen te schrijven, maar wat nu verder?
   Als Cliteur er een conclusie inzake toekomstbeeld en oplossing aan zou koppelen,
   zou ik dat logisch vinden.
   Maar Cliteur kan zich dat “in zijn situatie” niet permitteren.
   Hij zou direct en met succes door zijn linkse vijanden (lees landverraders) worden aangeklaagd.
   Dat is de oorzaak van het gevoel dat het hier om intellectuele betweterigheid
   gaat.

   De jaren 30 zijn weer terug…

   Like

 4. Thoth zegt:

  Cliteur geeft wat voorbeelden :

  “We zijn een beetje doorgeschoten in de tolerantie. De voorbeelden daarvan zijn talrijk. Bijvoorbeeld onze postmoderne vicepresident van de Raad van State, Piet Hein Donner: die vindt dat bij tweederde meerderheid de sharia in Nederland moet worden ingevoerd. Of de Nederlandse politie, die agenten met hoofddoek wil toestaan: volstrekte onzin en een schoffering van islamitische vrouwen die hun hoofddoek in de openbare ruimte thuislaten. En dan zijn er nog de iftarmaaltijden, georganiseerd door de Amsterdamse politie. Wat de politie doet, is volstrekt contraproductief. De staat moet onafhankelijk blijven van religieuze rituelen.”

  Zie : http://www.elsevierweekblad.nl/nederland/achtergrond/2017/08/paul-cliteur-occidentofobie-doet-onze-samenleving-geen-goed-528354/

  Like

 5. Renske zegt:

  Ik zie het anders. Ik zie bij bepaalde groepen buitenlanders zeker haat tegen de westerse cultuur. Echter ik ben nog geen autochtoon tegengekomen, waarbij ik haat zie tegen de westerse cultuur. Wat ik wel zie is een collectief schuldgevoel dat we minderheden moeten pamperen. En dat schuldgevoel word constant iedere dag weer aangepraat door de staats tv en het grootste gedeelte van de media. Plus dat die minderheid ook constant in de slachtofferrol vervallen en zo tezamen met de staatstv een collectief schuldgevoel aansmeren. Er is niets demotiverender dan het meedragen van een schuldgevoel. Niet door 1 mens en ook niet collectief door een heel volk. Het nekt een mens en in dit geval een heel volk. Let eens op de tv. Constant om de minuut word er ingespeeld op je schuldgevoel. Wat doet dat met een mens. Dieren die mishandeld worden. Kinderen die verhongeren zoals kleine John van 2 jaar, die inmiddels al een paar jaar ouder moet zijn zolang als die reclame al inspeelt op de schuldgevoelens van mensen De hele wereld word op de nek gelegd van mensen en door mensen. Daar zou men zich eens over kunnen buigen . De gutmenschen gebruiken deze minderheden om hun imago op te poetsen. Hoe in en in goed ze van binnen zijn. Deze mensen zijn heel vaak niet: in en in goed. Sterker het zijn heel vaak juist de mensen, die werkelijk niets, maar dan ook niets voor hun medemens over hebben. (in daden) Maar met de woorden die ze spreken en waarin ze de meeste hypocriete mensen zijn komen ze er ook nog mee weg bij de mensen, die dat niet goed door hebben. Al zijn er ook die het nodig hebben om goed te zijn, om zich ook belangrijk te kunnen voelen en dus ook weer eigenbelang. Dat het uiteindelijk hun eigen ondergang zal worden hebben ze niet door. Zij zijn de nuttige idioten voor degenen, die flink verdienen aan de immigratie en de nuttige idioten voor de groepen buitenlanders die de westerse cultuur wel echt tot diep in hun binnenste haten. Maar intussen wel gebruik maken van de faciliteiten die de democratie heeft, om hun eigen belangen door te kunnen drukken. Hoe krijg je een omslag? De gevestigde politiek moet weggevaagd worden. Als dat niet binnen korte tijd gaat gebeuren vrees ik het ergste. Ik zal hier maar niet schrijven wat ik ze daar toewens in Den Haag. Die hele gevestigde orde. Over arrogantie gesproken. Ik zie alleen maar arrogantie in de gevestigde politiek Het is niet alleen Nederland. Je ziet de slapheid van politici in heel Europa. Geheel waardeloze hersenloze gluiperds, die enkel hun eigen belang dienen.

  Like

  • Republikein zegt:

   Het draait om geld beste Renske, maar dat is al bekend toch?

   Like

  • Thoth zegt:

   (..)Kinderen die verhongeren (..)

   Zoals in Afrika. Bij de Discovery en National Geographic. Constant zie je een uitgemergelde koter. Wel, ik zie het al meer dan 50 jaar… Heeft dat iets veranderd? Helemaal geen donder. Hier heb je moeders die een tiental kinderen produceren. Waarom zou ik daar verantwoordelijk voor moeten zijn? Wanneer er weer zo’n ‘tragisch’ reclamebeeld voorkomt, dan switch van het station. Gvd, ik laat mij echt niet gek maken. Ook wat betreft de Artsen zonder Grenzen. Daar heb ik vroeger aardig wat voor gegeven. Nu dus helemaal niets meer.

   Like

   • Renske zegt:

    Nee jij laat je niet gek maken. Ik ook niet. Maar hele hordes mensen gaan er wel in mee. En daar zit het gevaar in.

    Like

   • Mirjam zegt:

    Het zijn ook bodemloze putten en tearjerkers. Jarenlang hebben ze gebedeld, maar doen ze iets concreets aan geboorteplanning of aan het opzetten van een economie? Nee.
    Al het geld is voor niets geweest, het was makkelijk te ontvangen, want zo hoefden ze zelf de handen niet uit de mouwen te steken. Ze blijven kinderen produceren voor de grootste economie dat het land rijk is: het bedelcircuit.

    Iedereen kan zich rijk bedelen in deze landen en ze hoeven er zelfs geen ‘poot’ voor uit te steken. Wij moeten stoppen met de melkkoe te zijn voor mensen die te lui zijn om zelf te werken, weten dat er ‘armoe’ is en toch nog kind op kind verwekken en krijgen, terwijl ze het niet kunnen onderhouden. De gekken zijn wij, niet zij.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s