“Zou een film over Auschwitz ook het lijden van de families van SS-wachters tot onderwerp moeten hebben?”

Screenshot_111

(Door: Dr. Manfred Gerstenfeld – Vertaling: E.J. Bron)

“Als ik een documentaire over Auschwitz maak, moet ik dan ook het lijden van de families van de SS-wachters tot onderwerp maken?” Dat is een van de commentaren van de filmmaker Joachim Schröder over het voortdurende gedoe rondom zijn documentaire “Uitverkoren en buitengesloten – De haat op Joden in Europa” over Europees antisemitisme. Het schandaal moet gezien worden tegen de achtergrond dat in Duitsland 41% van de bevolking vindt dat Israël zich tegenover de Palestijnen net zo zou gedragen als de nazi´s tegenover de Joden.

De film van Joachim Schröder en Sophie Hafner werd oorspronkelijk door de EU-gesubsidieerde, Frans-Duitse publiekrechtelijke radio-omroep Arte in opdracht gegeven. De WDR – onderdeel van de Duitse ARD – was operatief voor de filmmakers verantwoordelijk. Die leverden hun eindproduct bij de WDR af, waar het zonder commentaar werd aangenomen. Arte echter weigerde om onduideljike redenen de film uit te zenden.

Daarop liet het grootste Duitse dagblad “Bild” de film 24 uur lang zien, hoewel ze niet beschikte over het auteursrecht. Toen zond de ARD een verminkte versie uit, waarbij de WDR beweerde dat er talrijke fouten in de film zouden zitten. Het was een unieke, aanzienlijke verdraaiing van het werk van een filmproducent, die er moreel recht op heeft dat zijn werk volledig wordt uitgezonden. Enkele van de punten van kritiek van de WDR waren onzinnig, andere zeer omstreden. De Israëlische NGO-Monitor beweerde dat enkele van deze invoegingen de film zouden zwartmaken. Dat leidde tot een vruchteloze uitwisseling van E-mails met de WDR.

De producenten accepteerden niet zomaar de laster en verdraaiing van hun film. Schröder gaf voor de uitzending door de ARD een radio-interview in het Engels aan een Amerikaanse radiopresentator. Daarna gaf hij aan de Duitse website “Achse des Guten” een interview van 15 minuten. Zijn argumenten verdien meer aandacht dan alleen in de Duitstalige publieke opinie. Ze werpen een licht op de neiging van enkele publieke media om wezenlijke aspecten van het Europese antisemitisme mooi te praten.

 

Schröder deelde mee dat hij een jaar lang met Arte onderhandeld zou hebben om de opdracht voor de documentaire te krijgen. Hij zei dat hij het voorstel aan hen zou hebben moeten “opdringen” en hij “moest veel, veel papieren schrijven; ze moesten liberaler zijn, vager, aan het eind opener, minder scherp – dat was wat de zender in principe altijd wilde.” Diegene van de zender die hem de opdracht had gegeven, zei tegen hem dat antisemitisme een heikel onderwerp zou zijn, “omdat zjin onderneming tussen de lobbyisten van de moslims en van de Joden ingeklemd zou zitten.” Schröder was aan de weet gekomen dat de grote beslissingscommissie van Arte slechts met één stem meerderheid voor zijn project had gestemd.

Volgens Schröder zou Arte liever gezien hebben dat zijn film zich geconcentreerd zou hebben op rechts antisemitisme, neonazi´s en Auschwitz. Zo´n beginsel, zei hij, zou niemand gestoord hebben. Hij en zijn coproducent hadden echter aan het licht gebracht wat beter verborgen zou moeten blijven: “Het linkse antisemitisme, dat mainstream is geworden, en het islamitische antisemitisme, dat de media binnensijpelt.” Schröder zei dat de zenders die zijn film zouden afwijzen, tegelijkertijd tientallen producties zouden uitzenden met totaal Israël-vijandige en Palestijnen-vriendelijke opvattingen, zonder dat hierover ooit vragen gesteld zouden worden. Bovendien stelde hij vast dat e ronder de opdrachtgevers van de film sprake zou zijn van een absoluut gebrek aan empathie en fatsoen met betrekking tot de actuele zorgen van Joden.

Schröder zei dat zijn partner bij de WDR professor Sabine Rollberg was geweest. Zij heeft een opmerkelijke carrière gemaakt bij de zender. Veel documentaires waar zij mee te maken had, hebben bij gerenommeerde internationale festivals prijzen gewonnen. Aan haar had hij de definitieve versie laten zien. Deze werd door haar zonder commentaar geaccepteerd en de producenten kregen uitbetaald. Schröder onthulde dat Rollberg vroegtijdig bij de WDR gestopt zou zijn, omdat zij wegens het accepteren van de film gepest zou zijn.

Schröder zei dat de WDR hem er niet eens over zou hebben ingelicht dat ze de documentaire heel verdraaid zou uitzenden. Hij nam aan dat de zender het geïrriteerd zou hebben dat de film de “zogenaamde vredestichter”, de Palestijnse president Mahmoud Abbas zou hebben getoond hoe hij in het Europees Parlement antisemitische beschuldigingen tegen Israël te berde bracht.

Er dient aan herinnerd te worden dat in de middeleeuwen valse beschuldigingen tegen de Joden, dat ze bronnen van christenen zouden vergiftigen, tot massamoorden hebben geleid. Abbas had in principe hetzelfde gezegd, toen hij de uitspraak van een fictieve rabbi citeerde, die door de Palestijnen bedacht was. De NGO “Palestinian Media Watch” heeft aangetoond dat de tv-zender van de Palestijnse Autoriteit en ook elders door vooraanstaande Palestijnen moderne varianten van het klassieke, antisemitische gif-motief worden verbreid. Een uitgebreid voorbeeld van valse beschuldigingen door de Palestijnen dat men zou proberen hen te vergiftigen, wordt door Raphael Israeli in zijn boek “Poison; Modern Manifestations of a Blood Libel” beschreven.

Peter Grimm, die Schröder op de “Achse des Guten” interviewde, begon zijn uitzending met de vraag of antisemitisme neutraal zou moeten worden bekeken en of men ook argumenten zou noemen die de antisemieten in de kaart zouden spelen. Hij voegde er aan toe dat deze vraag enkele jaren geleden als absurd gegolden zou hebben. Toen vroeg Grimm: “Zou men tegenwoordig de positieve aspecten van het nationaalsocialisme moeten noemen als men daarover schrijft?”

Grimm sloot zijn introductie in het interview af met de opmerking van Schröder dat men in de huidige sfeer trammelant zou riskeren als men een standpunt zou innemen tegen antisemitisme en antisemitische risico´s. Hij vatte het schandaal samen met de woorden dat de producenten door die mensen zouden zijn aangevallen die aan hen de opdracht tot de productie zouden hebben gegeven. Grimm sloot af met de vraag: “Is dat de nieuwe manier om met antisemitisme in Duitsland om te gaan?”

Het schandaal rondom de film zal zich waarschijnlijk uitbreiden als de Engelstalige versie beschikbaar komt.

Bron:
www.audiatur-online.ch
Auteur: Dr. Manfred Gerstenfeld

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in antisemitisme, Censuur, demoniseren, Duitsland, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Israël-vijandigheid, Joden, Jodenhaat, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse media, mainstream-media, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, nieuw fascisme, Racisme, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

33 reacties op “Zou een film over Auschwitz ook het lijden van de families van SS-wachters tot onderwerp moeten hebben?”

 1. Anton Haksteeg zegt:

  Neen, nooit maar dan ook nooit kan en mag er sympathie of begrip opgebracht worden voor wie dan ook bij de SS betrokken was. Hij of zij die bij de SS ging deed dat als keuze en vrijwillig. Ik hoef voor moordenaars en zij die het martelen toepasten geen enkel begrip op te brengen. In tegendeel er zijn er te weinig gestraft voor de gruwelijke daden die in de concentratiekampen en daarbuiten met graagte verricht zijn. Heeft hun familie hun ooit afgewezen? Ik waag het te betwijfelen.

  Geliked door 4 people

  • Taljaard zegt:

   Het werkkamp, annex kolenmijn, in Oost Silezie waar mijn vader 8 helse maanden in moest verblijven, en waar voormalige Duitse tuchthuisboeven in uniform een waar schrikbewind uitoefenden, werd in februari 1945 bevrijd door een West Siberisch infanterieregiment van het Rode Leger. Er verbleven in dat kamp ook veel Russische krijgsgevangenen.
   Er werd heel korte metten gemaakt met die tuchthuisboeven.
   Hun commandant werd door de bevrijde gevangenen levend boven een kolenvuur geroosterd en wie ”gewoon” werd opgehangen mocht van geluk spreken.
   Maar geen van hen heeft het overleefd.
   Het was voor de meeste van die psychopaten’ een volslagen verrassing dat de Russen ineens op de stoep stonden. Een officier van de Waffen SS had de commandant de dag hiervoor N.B.nog gezegd dat ze er maar beter vandoor konden gaan, maar dat geloofde dat gedegenereerde en achterlijke stuk vreten gewoon niet.

   Geliked door 2 people

   • Oeps48 zegt:

    @ Taljaard (3 augustus 2017 om 11:02)
    Goede middag Dames en Heren.
    Dit verhaal toont aan, wat de gevolgen zijn, als een ideologie hoogtij gaat vieren en waarden en normen worden losgelaten. Dan is er geen beschaving meer te vinden en degenereert de mens tot zijn oerdriften en -instinkten. Dat kan dus blijkbaar ook zover gaan, dat de commandant zijn eigen deplorabele situatie niet eens meer kan inschatten. Dat de krijgsgevangenen zich aan hun wraakgevoelens overgaven is in een dergelijke situatie uiteraard volkomen excusabel.
    Helaas heeft de huidige politieke elite de lessen uit de fouten van het verleden niet geleerd. Ze zijn weer op dezelfde wijze bezig hun heerschappij over de mensheid te bevestigen. De mensheid wordt wederom geslachtofferd aan de idiote ideologie van Globalisering en Nieuwe Wereld Orde. Geen middel wordt onbenut gelaten, of is te smerig, om dit satanische doel, het “VIERDE RIJK” te realiseren. En het erge is, dat wij erbij staan, het zien gebeuren en wel klagen, maar helemaal niets doen, om het te verhinderen. QUO VADIS ???

    https://images0.persgroep.net/rcs/YXvFbIU7sKAuJlNBm_yJw1Yrl2k/diocontent/102676153/_fill/495/330/?appId=f215d2ebdcdad4aa3dc78550c5970d02&quality=0.90&format=jpg

    Like

   • fleckie zegt:

    betreffende ‘Duitse tuchthuisboeven ed.tijdens W.O.ll verhaalt Will Berhold , in zijn boek’ AAN HET FRONT’,….. ‘BRIGADE DIRLEWANGER ‘.CIP-gegevens Koninklijke Bibliotheek ,den Haag.uitg. ‘De Boekerij b.b. A’dam. Isbn 90.225.0961-3………..’ In de smeulende straten van WARSCHAU wordt in 1944 het verzet door de..MEEDOGENLOZE misdadigers- brigade van…DIRLEWANGER in bloed gesmoord..
    ……De speciale eenheid ,onder leading van Dr.OSKAR ..DIRLEWANGER !…waar in INBREKERS! MOORDENAARS, en ander gespuis hun PROEFTIJD..UITDIENEN, wordt zelfs door de ..GEREGELDE ..SS..-onderdelen verafschuwd . De Jong recruit Paul Vonwegh die niet vatbaar blijkt voor de terreur,honker en smerigheid v.h. Oorlogsbedrijf,wordt de tegenspeler …DIRLEWANGER……………..( over o.a. DIRLEWANGER staat in het boek van EUGEN KOGON! OP BLZ.342,’Ein gewisser DIRLEWANGER,..een schwer vorbestrafter Bursche, der auf fachistister Seite am…SPANIENKAMPF beteligt geweest war,hate such…HIMMLER… zur Verfugung gestellt,um wahrend des Krieges KL- Gefangene auf> Front- Freiwillige< umzuschulen. Der Mann wurde spater mit dem..RITTERKREUZ.. und dem SS- GRUPPENFUHRERRANG bedacht….Er war Einer der schlimmsten …BLUTHUNDE….
    im Lubliner Bezirk und hat personlich .GREUEL..begangen ,die wegen Ihrer Abgrundigheit ..hire..NICHT..beschrieben worden konnen. In manchen Konzenstrazionslagern ,wie zum Beispel in Sachsenhausen und Dachau ,wurden politische Haftlinge einfach zwangsweise zur DIRLEWANGER-AKTION..ABKOMMANDIERT'. <<<<<<<<<<<<<<<fleckie: en dan te bedenken dat er…meerdere… van dat soort 'brigades' bstonden)

    Like

   • fleckie zegt:

    Op pag.303, uit ‘ ANATOMIE des SS-STAATES, band1,Deutscher Taschenbuch Verlag,GmbH & Co.KG. Munchen…isbn 3.423..02915.3, van div.auteurs, ……….staat een zeer uitvoerige beschrijving over Dirlewanger, en ‘soortgenoten’!

    Like

 2. Oeps48 zegt:

  Goede avond Dames en Heren
  In de huidige tijd in Duitsland een documentaire gaan maken over Auschwitz., die aan zoveel randvoorwaarden moet gaan voldoen is een mission impossible. Dat is vragen om grote problemen. Het is duidelijk, dat deze film bedoeld was, om zwarte bladzijden in de Duitse geschiedenisboekjes op te schonen. Wat niet mag zijn is niet. Zaken en feiten worden omgedraaid. Slachtoffers worden daders en daders slachtoffers. Zo’n film wordt een fiasco. Daar is geen eer aan te behalen. Je wordt door alles en iedereen afgemaakt. Eer je het weet, sta je voor de rechter. En je verdere carrière is binnen de kortste keren naar de mallemoer. Je gaat er aan failliet en anderen gaan er mee aan de haal. Bezint, eer ge begint aan zo’n opdracht.
  Over Auschwitz is al zoveel gezegd, geschreven, gefilmd, herdacht en wat dies meer zij. De feiten zijn genoegzaam bekend. Wat kan de zoveelste documentaire daar nog aan toevoegen ???
  Het opschonen van de geschiedenisboekjes hoort blijkbaar bij de nieuwe tijdgeest, liegen, bedriegen en de ontkenning door de strot duwen. Onze oosterburen zijn nog steeds Moffen.
  Wir haben es nicht gewusst. Wir wollen es nicht wissen. Wir leben jetzt. Wir werden die Geschichte ausradieren. Wir schaffen das.

  Geliked door 3 people

 3. BertG. zegt:

  Oskar Gröning, DE boekhouder van concentratiekamp Auschwitz, werd twee jaar geleden tot slechts vier jaar cel veroordeeld voor medeplichtigheid aan de moord op 300.000 mensen en het achterover drukken van geld van gedeporteerde Joden.
  https://www.powned.tv/artikel/naziboekhouder-96-fit-genoeg-voor-cel-af

  Geliked door 1 persoon

  • Asgard zegt:

   Bert,…in een oorlog komt het ware beeld van de mens naar boven, zo de mens eigenlijk is, wij als mens zijn mooi maar we hebben ook een hele duistere kant,..we kunnen het verleden niet veranderen Bert,..wij leven nu in deze tijd en wij hebben een nieuwe tegenstander, deze tegenstander zorgt voor een nieuwe culture clash, daarin zijn de moslims een goed wapen voor hen, daarbij nog talloze hersenloze kindsoldaten uit Afrika richting Europa,…laat het verleden rusten Bert, richt je op deze tijd, we leven in een bijzondere tijd, het antisemitisme komt niet uit de Europese burger maar wat wij hier naar toe importeren.

   Like

   • BertG. zegt:

    Laat het verleden rusten?

    Ik plak enkel een link van een oorlog misdadiger die ze toch nog even gepakt hebben i.v.m. het artikel, wat veel eerder had moeten gebeuren.
    Of je medelijden moet hebben met de man zijn familie, die waarschijnlijk al die tijd goed voor de man gezorgd hebben.

    Like

   • tippelaar zegt:

    Als een volk zijn verleden niet kent heeft het ook geen toekomst.

    Like

  • Marian zegt:

   Waar heeft die Merkel dan nog zo’n schuldgevoel over?

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik mag toch hopen omdat er blijkbaar nog steeds oorlog misdadigers rond lopen.
    Daar zou ik me dan ook schuldig over voelen als dat nog steeds niet opgelost is, terwijl ik denk dat ik de baas ben.

    Like

  • fleckie zegt:

   EN, dan bestaat er OOK NOG het boek ‘HITLERS BANKIERS’…’Het VERBIJSTERENDE verhaal, hoe ZWITSERSE BANKIERS : het ROOFGOUD van HITLER ..HEELDEN,..WITWASTEN, en ..ZODOENDE de DUITSE OORLOGSMACHINE …DRAAIENDE..hielden. , schrijver Jean Ziegler, uitg. Meulenhoff-Kritak,,isbn 90.290.5519.7 voor Nederland, …..90.6303.721 voor Belgie….’
   Zonder de Zwitsers banken zou de Tweede Wereldoorlog eerder beeindigd zijn en zouden honderdduizenden mensen in leven zijn gebleven’,zo stelt de vooraanstaande Zwitserse hoogleraar Jean Ziegler. In zijn onthullende boek HITLERS BANKIERS presenteert de auteur nauwgezet en gedetailleerd bewijzen dat de INTERNATIONALE MACHTSPOSITIE van de Zwitserse banken is gegrondvest op …astronomisch hoge oorlogswinsten. In die periode stuurde de Zwitsers overheid …TIENDUIZENDEN Joodse vluchtelingen ..aan..de..grens…terug, van wie velen in de handen van de…SS..vielen………..Nieuwe gegevens ,voor het merendeel afkomstig v.d.Amerikaanse inlichtingendienst,onderschrijven de ZWITSERSE..MEDEPLICHTIGHEID aan de misdaden van de nazi’s. ..Deze nieuwe informatie toont aan welke..enorme..kapitalen IN DE KELDERS van de ZWITSERSE ..BANKEN ..opgeslagen zijn: kapitaal dat OOIT..TOEBEHOORDE ..aan de slachtoffers van de..HOLOCAUST……Meer dan 50 jaar wist ZWITSERLAND de wereld voor te liegen dat het een NEUTRAAL land is, de..FEITEN in..HITLERS..BANKIERS ..bewijzen het tegendeel’……………..
   …Jean Ziegler is hoogleraar ..sociologist aan de Universiteit van GENEVE en lector aan de Sorbonne. Tevens is hij lid van het Zwitsers Parlement. Hij is de auteur van een omvangrijke oeuvre,toegespitst op de Derde Wereld. Zijn boek ..ZWITSERLAND WAST WITTER …..stond maanden Lang op de internationale bestsellerlijsten.<<<<<<<<<<<

   Geliked door 1 persoon

 4. Jan zegt:

  Antisemitisme in Europa

  Let op het debieltje rechts (met verplichte paardestaart (want dat maakt hem intelligent, vindt hijzelf) op 10:36

  Like

  • Asgard zegt:

   Goeie Documentaire Jan,…maar vandaag de dag Jan is totaal anders dan toen,…nu word alles door elkaar geschud, volkeren worden tegen elkaar opgezet, ik heb de oorlog niet meegemaakt dus ik kan de haat niet voelen wat er in die tijd rondging,..wel voel ik de haat op dit moment in de straten, en dat voelt niet goed, dus ik concentreer mij liever op onze huidige tijd, dan op het verleden,..het verleden is geweest, kun je niets meer aan veranderen.

   Like

   • Theresa Geissler zegt:

    @Asgard: Goed opgemerkt. Twee dingen vooral springen er wat mij betreft uit:
    1.: Vandaag de dag wordt alles door mekaar geschud en 2.: Doordat ik de oorlog niet heb meegemaakt, kan ik de haat, die er in die tijd rondging, niet meevoelen.
    Zo is het precies, wat mij betreft.
    Omdat ík met Duitsland en de Duitsers juist góede ervaringen heb, heb ik geleerd, ze te waarderen en van het land te houden en dat krijg je er bij mij niet meer uit óók. Spijt me.
    Wat niet wil zeggen, dat ik niets over die periode zou wéten: Stel mij een vraag er over en ik geef antwoord, tot en met námen aan toe.
    Maar zonder èchte emotie of wrok, daar ga ik niet over huichelen.
    Dat soort gevoelens heb ik weer wel m.b.t. de islam, onze vijand van dít moment. En m.b.t. het communisme heb ik het, omdat we dáár tot eind jaren ’80 pal naast hebben moeten leven.
    Zal wel een natuurlijke selectie zijn, die ergens goed voor is, zullen we maar denken.

    Like

   • Marian zegt:

    Maar wel proberen te voorkomen dat het zich niet herhaald.

    Like

  • Anna zegt:

   Jan; Dankjewel voor het plaatsen van deze documentaire hier…. ik heb hem helemaal bekeken en het probleem wordt hier duidelijk en objectief weergegeven.

   Helaas mag dit in Europa niet meer worden uitgesproken…… Europa is BANG!!!! ( van de islam )

   Like

   • fleckie zegt:

    Ja, en naar islamitische landen zijn wel …enorm veel nazi’s ..MET HULP van diverse INSTANTIES kunnen ontkomen aan hun straffen( meerdere malen heb ik de namen van DIE HULPORGANISATIES gemeld)

    Like

 5. Jan zegt:

  ‘moderne variant(en) van het klassieke, antisemitische gif-motief ‘ wordt gebezigd door antisemiet Maarten Jan Heijmans die aanhoudend schrijft dat Israëlische militairen die een terrorist hebben gedood die met een mes aanviel dat dit gelogen is en dat er jacht gemaakt wordt op moslims en een mes bij het lijk wordt gelegd.

  Messen van doodgeschoten Palestijnen werden neergelegd door Israelische politie
  http://abu-pessoptimist.blogspot.nl/2016/04/messen-van-doodgeschoten-palestijnen.html

  Like

 6. Asgard zegt:

  Jodenhaat in Europa, nog steeds???? Er is geen haat tegen de blanke man en vrouw??,..hou eens op over Jodenhaat, volkeren haten elkaar gewoon, waarom??? De Joden zijn wereldwijd verspreid, net zoals de mens,…wat is er nou zo bijzonder aan om Jood te zijn, leg mij dat nou eens uit??

  Like

  • Asgard zegt:

   Ik bedoel ik ben Nederlander, wat vind ik er zo bijzonder aan om Nederlander te zijn,..ehhh helemaal niets, dat bedoel ik, gewoon leven en laten leven.

   Like

   • Rene zegt:

    Kruip maar gauw weer in je schelp.

    Like

   • tippelaar zegt:

    Asgard. U bent niets. Koningin Maxima zei het al, de nederlander bestaat niet. Kunt u ook niet leven en laten leven. Lekker makkelijk.

    Like

   • Shimon Koppenhol zegt:

    Dat kan voor jou wel zo vanzelfsprekend zijn. Vanaf 1932 waren joden toch eerst Duitser of Nederlander. Dat was hen afgenomen en wat er over bleef was hun jood-zijn. Dat was nou de precieze reden ze te vervolgen en te vernietigen na een grondige hetze tegen hen en een grote menigte met het. Israëliër zijn is niet zo vanzelfsprekend als er velen zijn die je niet als zodanig accepteren edoch willen vernietigen. De hetze is al lang begonnen met een grote menigte met het. “Leven en laten leven” is zo relatief en gemakkelijk te verwerpen.

    Like

 7. Jan zegt:

  Kijk eens aan, EAJG voorzitter Jaap Hamburger citeert van de antisemitische site Global Research om aan te tonen dat de beide Jordaniërs in Amman door Shin Bet zomaar zijn dood geschoten.

  Nou meen ik dat die Al Aqsa kazerne toch echt in Jeruzalem ligt

  Jaap Hamburger, Broek in Waterland zei…

  Door Richard Silverstein

  Jordanian authorities have published for the first time the name of the Israeli Shin Bet agent who killed two Jordanian civilians and severely wounded a third. Further, there have been mass protests in Amman against the country’s government for going lightly on the killer and the Israeli government, not to mention anger over the lack of Jordanian response to the Al Aqsa crisis.

  https://www.blogger.com/comment.g?blogID=8437359859068435113&postID=3521167029134563787&bpli=1

  Global Reasearch:

  B’nai B’rith Canada has filed a complaint with the University of Ottawa against one of its professors following the discovery of content on his website that blames Jews for the terrorist attacks on the United States, and claims the numbers who died at Auschwitz were exaggerated. The site, http://www.globalresearch.ca, also reprints articles from other writers who accuse Jews of controlling the US media and masterminding the attacks of 11 September 2001.
  ..
  http://www.worldjewishcongress.org/en/news/anti-semitic-canadian-website-criticized

  Like

  • Anton Haksteeg zegt:

   That idiot in Canada is definitely not a professor but a typical anti-Semitic piece of scum who should be forced to go to Auschwitz and clean the main street with a tooth brush, maybe just maybe then he will learn the meaning of the Holocaust.

   Like

 8. Jules Vismale zegt:

  Ik weet thans een véél betere reisbestemming (die ze dan zélf moeten betalen!) voor de huidige reljeugd: stuur ze naar Polen toe richting Auschwitz of Madjanek om daar Duitse gaskamers te bzichtigen! Een geweldig programma lijkt me voor hen want dan leren ze tenminste nog iets van geschiedenis en niet van die oerdwaze linkse bestuursleden van de Amsterdamse De Baarsjes en andere linkse knuppels in onze regering. Of laat de laatstgenoemden uit hun eigen portemonnee maar alles bekostigen want ze zijn tenslotte stapeldol op allochtonen, vooral als ze crimineel zijn! En stuur die PVDA er ook maar meteen richting Polen om daar voorgoed te blijven!

  Like

  • Jan zegt:

   …oerdwaze linkse bestuursleden….

   Wist je dat Amsterdam een figuur als Adolf Hitler vereerd heeft met een straatnaam, een pad en een metrohalte? Henk Sneevliet, de grondlegger van de communistische partij van China en dus tevens wegbereider van de massa-executies en kampen waarin meer dan 50 miljoen Chinezen over de kling gejaagd werden.

   Henk Sneevliet legde basis voor Chinese Communistische Partij (video)
   Leermeester van Mao Zedong
   https://anderetijden.nl/artikel/199/Henk-Sneevliet-legde-basis-voor-Chinese-Communistische-Partij-

   Ook de Partai Komunis Indonesia (PKI) werd door hem opgericht

   The party was established in Surabaya by Dutch communist Henricus Sneevliet aka Maring in 1914 as Indies Social Democratic Association (Dutch: Indische Sociaal-Democratische Vereeniging ; ISDV). Maring would later go on to found the Chinese Communist Party in 1921. ISDV originally consisted of 85 members, all whites, members of Dutch socialist parties SDAP (Sociaal-Democratische Arbeiders Partij) and SDP (Sociaal-Democratische Partij) residing in Indonesia.

   http://historum.com/asian-history/48131-indonesian-communist-party-pki.html


   Sneevliet, tweede van links

   De idealen van de SDAP waarvan de marxist en communist Franc van der Goes* was, zouden inspiratie vormen voor de PvdA en het is dus niet verwonderlijk dat Sneevliet in Amsterdam vereerd worden (en de PvdA dus niets anders is dan een crypto-communistische partij)

   *

   https://socialhistory.org/bwsa/biografie/goes

   Over Adolf Baars

   Adolf Baars, geboren Asser Baars, was voorzitter van de Indische Sociaal-Democratische Vereeniging en mede-oprichter van de Communistische Partij van Indonesië. Asser, wiens roepnaam Dolf was, liet in 1937 zijn voornaam officieel wijzigen naar Adolf.

   https://www.joodsmonument.nl/nl/page/157649/adolf-baars

   Meer info over deze Hitlervereerder op https://socialhistory.org/bwsa/biografie/baars
   Zijn voornaam veranderen zou hem niets helpen want ook hij werd uiteindelijk in Auschwitz vermoord

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s