Pure belastingverspilling: Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen laat asielonderkomen varen en betaalt € 16 miljoen schadevergoeding

Screenshot_130

(Door: “Victoria” – Vertaling: E.J. Bron)

De Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen laat het asielonderkomen op het Opti-industriepark in Essen varen en betaalt aan de verhuurder een enorme schadevergoeding wegens het opzeggen van het contract: € 16 miljoen. In februari zorgde de ongehoorde belastingverspilling al voor krantenkoppen, een bedrag van € 28 miljoen tot 2026 voor een leeg asielzoekerscentrum. Zulke contracten met de asielindustrie zijn een grove nalatigheid en bovendien pure belastingverspilling in grote stijl. Het lijkt erop dat de verantwoordelijke politici het belastinggeld met de schenkkan verdelen, het interesseert ze niet eens in beginsel waar het geld vandaan komt en vooral wie het opbrengt, nee, ze gooien het gewoon uit het raam.

politikstube

[…] Miljoenen en nog eens miljoenen verspild belastinggeld voor een groot asielonderkomen, dat door geen mens gebruikt wordt – zo luidde het scenario sinds het vluchtelingenonderkomen in het Opti-industriepark (foto hieronder), aan de westelijke rand van de binnenstad van Essen, in mei 2016 op stel en sprong ontruimd werd. Sinds woensdagmiddag is de deelstaat Nordrhein-Westfalen van het eigenlijk nog tot eind 2026 geldige huurcontract en zodoende van de slechte pers af. Een compromis met een prijskaartje: € 16 miljoen.

“We hebben onszelf de beslissing niet gemakkelijk gemaakt”, zegt Stefanie Klockhaus, woordvoerster van de districtsregering in Düsseldorf, “want het is veel geld, zonder meer.”

Maar nog altijd beduidend minder dan wat men in het geval van een voortbestaan van het huurcontract tot eind 2026 zou hebben moeten betalen: ongeveer € 30 miljoen namelijk, waarbij de deelstaat behalve de huur en de nevenkosten voor het grote asielonderkomen ook de verplichting had om gedurende bij aan het einde van het contract het onderkomen weer te veranderen in kantoorruimte.

Screenshot_131

Ook van deze verplichting is de deelstaat sinds woensdag met de contract-ondertekening inclusief de overdracht van de sleutels af, alle wederzijdse aanspraken gelden als afgedaan. De eigenaar Peter Jänsch, ondernemer in onroerend goed, bekijkt naar eigen zeggen “met een lachend en een huilend oog” het compromis, dat men in “faire onderhandelingen” bereikt zou hebben. […]

(Bron: www.nrz.de)

Bron:
https://politikstube.com
Door: “Victoria”

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Verrijking", "Vluchtelingen", "Weg met ons!", asielwaanzin, cultuurrelativisme, Duitsland, establishment, Eurabië, Graaien, Hypocrisie, Illegalen, Immigratie, Krankzinnigheid, landverraad, Linkse christenen, Linkse Kerk, Multiculti, Overheid, politici, praatjesmakers, Rotzakken, Socialisten, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

2 reacties op Pure belastingverspilling: Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen laat asielonderkomen varen en betaalt € 16 miljoen schadevergoeding

  1. tippelaar zegt:

    Het is makkelijk weggeven van andermans geld. Dit riekt toch heel erg naar vriendjespolitiek. Wie heeft er het nodige in de zak gestoken? Ze weten het niet en er wordt geen onderzoek naar gedaan.

    Like

  2. Henk der Niederlànder zegt:

    Ik wist niet dat ze daar ook een COA hebben.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s