EU legt nieuwe sancties op aan Rusland

Screenshot_156

Juncker en Poetin op 16 juni 2016 in Sint Petersburg.

(Vertaling: E.J. Bron)

De EU heeft nieuwe sancties aan Rusland opgelegd wegens de ongeoorloofde levering van Siemens-turbines aan de Krim. De sancties zouden gericht zijn tegen drie Russische ondernemingen en drie Russische staatsburgers, zoals de EU vandaag in Brussel bekendmaakte. Het vermogen van de betrokken personen zou worden bevroren, ze zouden bovendien een verbod krijgen om de EU binnen te komen.

DWN

Duitsland had in juli voorgesteld om de lijst met nog eens vier russen en drie firma´s uit te breiden, waaronder ook de onderneming die de turbines aan het schiereiland had geleverd. De gasturbines waren door Siemens aan Rusland verkocht en volgens informatie van de onderneming tegen het contract in naar de Krim doorgestuurd. Omdat Rusland vanwege de Krim al onderworpen is aan EU-sancties, mogen Europese ondernemingen daar geen zaken doen.

Een woordvoerder van Siemens zei tegen de “Deutsche Wirtschafts Nachrichten”: “Siemens houdt zich altijd en overal aan alle export controlevoorschriften [= sancties].” De woordvoerder voegde er aan toe dat Siemens op geen enkel moment turbines aan het schiereiland de Krim zou hebben geleverd. Een Russische contractpartner [= TPE] zou de turbines naar de Krim hebben doorgestuurd, wat contractbreuk zou betekenen.

De nieuwe strafmaatregelen zouden de draaiende sanctiespiraal tussen de VS, Europa en Rusland wel eens kunnen verscherpen, omdat de Russische regering waarschijnlijk op de nieuwe sancties zal gaan reageren. Noch Russische noch Duitse ondernemingen zullen vermoedelijk op de lange termijn van de sancties profiteren.

De onlangs aangenomen scherpere Amerikaanse sancties tegen Rusland stuiten in de EU daarentegen op heftige kritiek. De gedupeerden van de strafmaatregelen zouden naar inschatting van de EU ook Europese energieondernemingen kunnen zijn.

Bron:
https://deutsche-wirtschafts-nachrichten.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Duitsland, Europa, EUSSR, Hypocrisie, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

21 reacties op EU legt nieuwe sancties op aan Rusland

 1. Statler & Waldorf zegt:

  De USA is een duivels land geworden. 40 jaar geleden was ik dat land nog dankbaar m.b.t. WO II.
  Maar ruim 20 jaar geleden zijn mij de snode plannen van de USA duidelijk geworden.
  De USA zal niet met de ogen knipperen wanneer het Europa in een oorlog weet te storten louter en alleen om haar eigen oorlogsindustrie een enorme dollar-injectie te geven.

  Like

  • fleckie zegt:

   Allicht niet, vraagt men christelijke AMERIKANEN, ( 2x ’s zondags naar d kerk,( naar het gebod : ‘gij zult niet doden’,terwijl ze in de wapenindustrie werken…als antwoord” its my job, and I have to support my family’, zegt men RUSLAND is ook een gedeelte van EUROPA, kijken ze met grote bange ogen,…..( het …VIJANDBEELD..is er immers goed ingehamerd?)

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Statler & Waldorf.
   Je hebt gelijk wat betreft je dankbaarheid voor de VS wat betreft hun aandeel in onze bevrijding.
   Ik denk er precies zo over.
   Goed dat je dat zo preciseert want het is raar, maar tallozen onder ons
   weten nu nog van niets meer.
   Lijkt het wel.
   De “USA” bestaat natuurlijk wel uit ca. 325.000.000 personen die onschuldig zijn aan de snode plannen van ’n stel vervloekte beleidsvoerders.
   Die mogen we niet veroordelen.

   Laten we maar hopen op ’n betere toekomst.

   Like

 2. Bas zegt:

  Agressief gedrag. Onmiskenbaar een gebrek aan realiteitszin. Men ziet de escalatie / consequenties over het hoofd.

  Like

 3. biebie zegt:

  Als ze nou de Emigranten eens een verbod opleggen om de EU binnen te komen wegens het ongeoorloofd leveren van Islam.

  Geliked door 1 persoon

  • tippelaar zegt:

   biebie, een geweldig idee. Als sanctie stel ik voor ze allemaal op te hangen, die moslims.
   In Servie hadden ze vroeger een speciaal mes ontwikkeld om de moslims de strot mee door te snijden. Dat mes was in een soort handvat gemaakt waar de hele hand van de slachter tot over zijn pols in ging omdat hij anders van vermoeidheid het mes niet meer vast kon houden. Dat moest wel, anders kon hij het aantal niet halen dat ze graag voor de lunch wilde doden. Meestal waren dat er 2000 per keer, per slachter.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Goh, zeg Biebie, vindt jij het ook niet vreemd dat niemand daar ooit op is gekomen…?
   Dìt is namelijk de kwintessens van het hele vervloekte probleem.

   Like

 4. biebie zegt:

  China zal weldra volgen met opgelegde sancties.
  De militaire expansie gaat razendsnel (tweede vliegdekschip is in aanbouw)
  Escalatie zal gezocht worden om handels boycot af te roepen om instroom van buitenlands geld te stoppen.(chineese expansie drift met uit zand opgespoten eilandjes in Zuid Chineese zee in internationale wateren)
  Helaas voor bedrijven die hun productie aldaar hebben.
  RAAR de Krim is volgens de EU “bezet”,als je hun niks mag leveren benadeel je ze nog meer !
  En aan de “bezetter” Rusland mogen ze wel leveren Zeer Vreemd.

  Like

 5. Ron zegt:

  Zodra Rusland die turbines gekocht heeft zijn ze eigendom van Rusland. Vanaf dat moment mag Rusland beslissen wat ze met die turbines doen en heeft Europa zich niet meer hiermee te bemoeien.
  Wil de EU niet dat er spullen aan de Krim of welke gebieden dan ook geleverd worden, dan zal de EU alle handel met Rusland moeten beëindigen. Maar ja, dat kost handenvol geld en is min of meer een economische oorlogsverklaring en dat wil de EU natuurlijk niet.

  Like

 6. Jan zegt:

  Er ist wieder da

  Geliked door 4 people

  • paulzwueste zegt:

   Poetin schrikt zich helemaal rot!
   Hitler ziet er overigens goed uit voor zijn toestand.
   Hoe die man dat toch voor elkaar weet te krijgen.
   Ik denk dat het Merkel moet zijn, die is Genderneutraal.

   Like

 7. Marian zegt:

  En maar blijven uitlokken.

  Like

 8. Ron zegt:

  Enige jaren terug was het zo dat een Duits bedrijf (RWE) gas gekocht had van Rusland en datzelfde gas doorverkocht aan Oekraïne.
  Rusland vond dat niet leuk en zei dat dit niet mocht volgens contracten of zo. RWE stelde dat na aankoop het gas hun eigendom geworden was en dat zij dan mochten beslissen wat ermee gebeurde. Algemene instemming in de EU en geen enkel protest.
  Nu doet Rusland precies het omgekeerde als wat RWE eerder deed en staat de EU opeens op de achterste benen.
  Stelletje hypocrieten.

  Geliked door 1 persoon

 9. tippelaar zegt:

  Ik heb liever Rusland als vriend dan die geitenneukersbende uit het middenoosten en Afrika. Daar bedoel ik zeker Israël niet mee. Mijn vriendenstaat. Leve Israël.

  Like

 10. Williaan zegt:

  EU marionet van de USA, Ik denk dat Trump er ook goed is in gestonken, als niet politicus en er nu achter komt wat de werkelijke macht is.

  Like

 11. Gerrit Tienkamp zegt:

  Dit is op NEWS & TRAVEL GURU MAGAZINE (on WP) herblogden reageerde:
  #NEXIT, Pro #Rusland

  Like

 12. Qvic zegt:

  Zodra de gaspijplijn naar China voltooid is, gaat de gaskraan naar Europa dicht en zo ook de olie toevoer. Dan ligt driekwart van Europa plat, want alternatieven zijn er nog steeds niet. De zogenaamde groene energie alternatieve zijn op lange na niet voldoende om voor enkel de huishoudens te voorzien en al helemaal niet voor de industrie. Daar stevenen we met volle vaart op een energie (loze) neutrale EU.

  Like

  • Ron zegt:

   Maar de leiders van de EU willen ook graag dat de EU een derde wereldland wordt, om op arbeidsloon te kunnen concurreren met Afrika. Daarom wordt ook de deur naar Afrika ook geheel opengezet.
   Is de EU een derde wereldland geworden dan heeft die EU al die energie niet meer nodig. Iedereen stookt dan een houtvuurtje voor zijn golfplaten hut in een van de ghetto’s, net als in derde wereldlanden.

   Like

 13. Jan zegt:

  Valt mij vies tegen van Trump

  France, Germany, US and UK issue joint statement blaming Russia for Salisbury attack as Moscow vows to expel British diplomats

  The joint statement represents a major boost for Mrs May and comes one day after she moved to expel 23 Russian diplomats and suspended high-level contact with Moscow in response to the Salisbury incident.

  https://www.blazingcatfur.ca/2018/03/15/france-germany-us-and-uk-issue-joint-statement-blaming-russia-for-salisbury-attack-as-moscow-vows-to-expel-british-diplomats/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s