Verbod op sektes?

Screenshot_149

(Door: Drs. E.N. Schilder)

In België staat de vraag op een verbod op sektes al sinds 2011 nog open en in Rusland is de Jehova-beweging sinds april dit jaar inmiddels benoemd en verboden als extremistische sekte. In Nederland bestaan er geen wetten aangaande sektes, wij hebben namelijk ‘vrijheid van godsdienst’. Maar wat is een sekte en is een sekte echt iets héél anders dan een ‘erkende’ godsdienst?

Afsplitsing

Een sekte wordt omschreven als (kleine) afsplitsing van een bestaand ‘geloof’, alhoewel het woord ‘sekte’ de laatste decennia een heel eigen betekenis heeft gekregen. Maar afscheiding of niet, praktiserend is er geen enkel verschil met welk geloof dan ook. Het gaat namelijk altijd om een groep volgers die klein begint en één persoon volgt, omdat die zèlf, blijkbaar zeer overtuigend, beweert de profeet of Messias te zijn en ‘direct in verbinding te staan met god’. Alles wat die persoon beweert, wordt voor zoete koek geslikt, wat voor onzin het ook is. Het betreft helaas vaak doorgedraaide ‘gelovigen’ en psychopaten, en waarom zouden Jezus of Mohammed daar toentertijd niet toe behoord hebben? Als ú dingen ziet die geen ander mens ziet, heeft dat namelijk eerder met geestverruimende middelen of een psychose te maken dan met de werkelijkheid, laat staan dat u een heilige opdracht van ‘de hogere waarheid’ verkondigt waarvan het werkelijke bestaan nog nooit is bewezen.

Sektes

Veel sektes zijn ingegeven met uitermate extremistische ideeën, uiteenlopend van seks-orgiën en massale zelfmoord tot een eerbetoon aan ruimtewezens of extreme gewelddadigheden jegens anders- of niet gelovenden. Die ideeën worden steevast d.m.v. indoctrinatie/hersenspoeling op de volgers overgebracht. Ik noem er enkele met tot de verbeelding sprekende namen en waarvan u inmiddels bekend is wat zij, nog redelijk recent zelfs, hebben aangericht en waar hùn ‘gelovigen’ volledig hersendood en ‘verblind door god’ in mee zijn gegaan: de Aum Shinrikyo, de Studenten van de Zeven Zegels, Heaven’s Gate, The People’s Temple en de The Manson ‘Family’ zijn inmiddels wereldbekende sektes die door geloofswaanzin ontstaan zijn uit o.a. het christelijke geloof. Het vreemde is dat deze ‘geloven’ allemaal ‘het goede’ met de mens en de aarde zeggen voor te hebben, maar u kunt geen sneller beledigd, wraakzuchtiger en haatdragender volk vinden dan dit soort ‘ware gelovigen’. De reacties op het satirisch bedoelde ‘geloof van het vliegende spaghetti monster’ (zie de link onderaan de pagina) is er een elementair voorbeeld van. Streng gelovigen hebben veelal namelijk geen greintje humor, nemen zichzelf heel serieus, zijn uitermate snel beledigd en zien wèl de splinter in het oog van een ander (geloof) maar zien de balk van gepantserd schokbeton in hun eigen ogen niet. En tegenwoordig gaan zij al snel over op doodsbedreigingen. Uiteraard ingegeven vanuit het er bij hun vroege jeugd (bij de islam vanaf hun tiende jaar letterlijk!) in geramde ‘liefdevolle geloof’.

Vult u het zelf maar in

Gereformeerde christenen in de Biblebelt zijn, net als de Joden, óók een afsplitsing van het christelijk geloof en zijn dus formeel gezien een sekte met zeer streng gecontroleerde waanideeën. ‘God’ (die zich nog nooit vertoond heeft) erkennen zij WEL maar een arts of iemand die medicijnen ontwikkelt lijkt NIET door diezelfde ‘god’ te zijn gezonden? Vreemd wat mensen zichzelf en anderen aandoen ‘uit naam van god’ of uit puur egoïsme ‘om hun eigen zieltje te redden’. Ondanks dat er nergens iets over in de Bijbel staat beschreven, heeft een of andere geestelijke charlatan hen zelfs verboden televisie te kijken. En een televisie vindt u nog altijd niet terug in de huiskamer van een streng gereformeerd christen. Wél staat er een tv in het keukenkastje of kijken zij stiekem de nieuwste series en programma’s terug op een laptop of tablet, want daar was (toentertijd) niets over gezegd… Creatief met oplossingen of ronduit hypocriet? U vult het zelf maar in.

Nog meer ‘geestelijke’ logica? Een Amerikaanse geestelijke verkondigde jaren geleden dat heavy metal muziek van de duivel zou zijn, want als je die muziek achterstevoren afspeelde, hoorde je duivelse geluiden… hoe krijg je het in vredesnaam verzonnen!? Dan ben je behoorlijk van god los, of juist te veel ‘in god’, waardoor je verdwaasd en totaal van de wereld vervreemd bent. Naar ik vermoed zijn dat echter dezelfde soort geluiden als wanneer u zíjn preken achterstevoren zou afdraaien…? Godsdienstwaanzin of gewoon heel erg zielig? Vult u het zelf maar weer in.

Gevaarlijkste sekte wereldwijd

De islam is mijns inziens een 610 jaar latere afsplitsing van het christendom waarbij hij (de profeet?) alleen het Eerste Testament met alle gruwelijkheden naar eigen idee heeft herschreven en die met nog meer barbaarsheden en vrijheidsbeperkende maatregelen heeft aangevuld. Een tweede, barmhartiger deel hoeft u overigens niet te verwachten, dat deel vullen zij nu zelf in met hun zogenaamde ‘zelf-opofferingen’ in ‘de heilige oorlog’, lees; ronduit laffe aanslagen op onschuldige, weerloze slachtoffers d.m.v. explosieven en AK47’s. Wauw, èchte helden…

De ‘Studenten van de Zeven Zegels’, ‘Heaven’s Gate’ en ‘The People’s Temple’ pleegden in ieder geval nog massaal zèlfmoord. In tegenstelling daarvan werden de leden van de Aum Shinrikyo vanuit hun ‘geloof’ zowel fysiek als geestelijk getraind om alles vernietigende aanslagen te plegen met explosieven, gifgassen en biologische wapens. Een directe vergelijking dus met de islam die eveneens alle tegenstanders en criticasters op grote schaal wil vernietigen en waarbij alles lijkt toegestaan. Een zich steeds verder verspreidende ideologie/idioterie waarvoor heel Europa met de talloos toestromende moslimnieuwkomers inmiddels angstvallig mee buigt. Want alles wordt door moslims misbruikt als zogenaamde ‘belediging van hun geloof’ en Europa is als de dood dat ze op zijn meterslange overgevoelige teentjes gaat staan. De misstanden die voortkomen uit de islam worden genegeerd, ontkend, weg gelogen of zelfs verheerlijkt, en wie er iets van/over durft te zeggen ‘liegt zelf’ of is op slag extreemrechts… En niet in de laatste plaats door hypocriete moslims zo bestempeld. Zo mag iemand wèl met een IS-vlag rondlopen, maar wordt iemand met een nazivlag direct gearresteerd. Ik zie persoonlijk geen verschil, maar ik vraag mij meer dan eens af hoeveel geld Europese regeringsleiders en linkse partijen vanuit het Midden-Oosten betaald krijgen om de islam in het Westen zo snel mogelijk te implementeren. Hoe verklaart u het anders dat Macron het Franse leger in tijden van oorlog tegen het toenemende moslimterrorisme en extremisme met 850 miljoen wil bekorten? Overal waar moslims zich vestigen, breekt namelijk de pleuris uit en dan zou Jehova, met de Wachttoren in de hand, extremistisch zijn? Ik begrijp werkelijk niet dat deze grootste, wel degelijk extremistische en gewelddadige, moslimsekte overal zijn gang kan blijven gaan en niet wereldwijd bestreden, verboden en verbannen wordt.

Kuddedieren en ontwikkeling

Geloven kunnen slecht omgaan met evolutie en maatschappelijke en technische ontwikkeling. Zij willen liefst terug en blijven hangen in de datum van het ontstaan van hun ‘geloof’ en doen er alles aan om u buiten te sluiten van de samenleving door u van alles te verbieden, waardoor u een bredere kijk zou kunnen krijgen op het normale leven. Dat is namelijk zeer bedreigend voor hun macht en de grip die zij op u hebben. Maar als iedereen zou blijven hangen in de tijd waarin hij of zij geboren was, leefden we allemaal nog in het stenen tijdperk…

Zoals hierboven al met enkele voorbeelden aangegeven, worden u dagelijks allerlei onlogica en leugens gepresenteerd en het is maar net hoe u het zèlf wilt zien en opvat/aanneemt. Bangmakerij met hel en verdoemenis, maar ook een vreselijke arrogantie en kortzichtige domheid van de ‘hoger opgeleiden’ van de overheid. Het recente eierverhaal is kenmerkend hoe men ermee omgaat en hoe mensen, volledig onterecht, bang gemaakt en kort gehouden worden, terwijl wetenschappelijk is bewezen dat het pas bij het eten van duizend eieren op een dag gevaarlijk zal zijn. Blijkbaar regeert de angst en de zucht naar sensatie boven het heldere verstand en is het net als de vluchtelingen- en zielige kindertjesindustrie een ordinair verdienmodel geworden, met helaas heel veel financiële slachtoffers tot gevolg.

Merkel op het schavot

Linkse lampjes (lichtpunten) vinden dat elke kansarme persoon in Europa toegelaten moet worden. Vervolgens wordt het door hen aangevraagde asiel afgewezen, maar mógen ze van Brussel en de VN gewoon NIET uitgezet worden! Zij blijven daarmee de samenleving, al dan niet door gewelddadige en/of criminele bezigheden, verstoren en exorbitant veel geld kosten, wat ú mag blijven ophoesten. Dat scenario had ú vooraf natuurlijk allang kunnen bedenken, maar regeringsleiders en hoogopgeleiden hebben daar (uiteraard!) vooraf niet over nagedacht, waarmee blinde moederkoe Merkel in Duitsland momenteel zeer zwaar onder druk staat. En terecht!

Er worden u dus op allerhande manieren verdraaide ‘feiten’ en verkeerd uitgelegde termen voorgeschoteld om hun eigen geschapen wereldje en daarmee hun riante inkomens te garanderen. Zij zien zichzelf namelijk als heel erg slim. Maar slim betekent intelligentie… Een eenvoudig voorbeeld van een totaal verkeerd uitgelegde term is bijvoorbeeld alleen de naam van het programma ‘De slimste mens’ al. Het betreft voor meer dan 90% uitsluitend geheugenvragen, gerelateerd aan snelheid, wat logisch gezien niets met slimheid te maken heeft. Als uw geheugen al dan niet door een NAH of AH slecht is, en ook uw snelheid daardoor minder is, bent u dus dom? Ècht intelligente mensen hebben zowel de capaciteit als creativiteit om zèlf vraagstukken op te lossen en daarvoor zèlf gereedschappen (tegenwoordig moet dat blijkbaar ‘tools’ heten) te ontwikkelen en we zitten al meer dan genoeg opgescheept met de zogenaamd ‘slimme mensen’ op regerings- en overheidsniveau die door hun tunnelvisie een zeer beperkte kijk op de rest van de maatschappij hebben en, inmiddels ruim bewezen, wèl complexe vraagstukken kunnen creëren, maar deze NIET kunnen oplossen, omdat hen de creativiteit en het inzicht daarvoor eenvoudig ontberen. Het moeten doorwerken tot uw 67e zegt hierbij genoeg. Het is in de meeste gevallen, zowel fysiek als geestelijk, absoluut niet haalbaar, maar het is al wèl door hen bepaald en ingevoerd, met alle gevolgen (en torenhoge kosten in de nabije toekomst) van dien.

Ik probeer u slechts te laten inzien dat u slachtoffer bent van anderen (geloven en wetgeving) en door hen ge- en misbruikt wordt voor hun eigen belangen die veelal om macht en/of ordinair geld draaien. Uw verzekeringspremie gaat overigens ook weer omhoog als compensatie voor de € 400 miljoen die ze door een ‘rekenfoutje’ zijn misgelopen en dus zouden moeten inboeten op hun miljarden (!) aan reserve. Logisch toch? Waar zijn die reserves voor dan? Voor de gouden handdrukken en topsalarissen waarschijnlijk.

Bevrijd uzelf van de misleidende onderdrukkingen van een geloof (en van een steeds hufteriger en door pure kortzichtigheid heel veel onnodig geld verspillende overheid) en wees vrij in denken en doen, want ze werken allemaal als sektes; wurgend, uitzuigend en alles voor u regulerend.

https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Sekte
http://www.alletop10lijstjes.nl/tien-bizarre-sektes/
http://www.ninefornews.nl/extremistische-sekte-verboden-rusland/
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Vliegend_Spaghettimonster

Door:
Drs. E.N. Schilder
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

27 reacties op Verbod op sektes?

 1. tippelaar zegt:

  Als kind van een ouder die door zijn familie werd uitgekotst omdat hij zich niet wenste te conformeren aan de zwarte kousenkerk (gereformeerd), heb ik aan den lijve ondervonden wat het betekent om een dissident te zijn in die zwarte kousenkerk. Als ik mijn opoe op straat tegenkwam, zij was geheel in het zwart gekleed, keek zij mij aan alsof zij mij ter plekke wilde doden. Vernietigend. Ook heeft zij mij wel eens gezegd (toen ik ongeveer 7 jaar was) dat ik verdoemd was en in de hel kwam. Alleen als ik mij tot de zwarte kerk zou bekeren kon ik dat onheil afwenden.
  Nu ben ik op een leeftijd dat ik dat kan relativeren. Het geeft echter wel aan hoever de macht van christelijke indoctrinatie kan gaan. Zwarte kousenkerk gereformeerden zijn voor mij nog erger dan moslims

  Like

 2. Bob Fleumer zegt:

  Dit artikel moet letter voor letter in het voorhoofd van onze onvolprezen Rutte geslagen worden, hij die kan lezen; leere!

  Like

 3. Peacepipe zegt:

  Vrijheid van godsdienst dient te betekenen, dat men een godsdienst ook de rug kan toekeren als men er niets meer mee te maken wil hebben. Vrijheid van godsdienst is een wetsartikel waar moslims zich graag op beroepen. Echter op het verlaten van de islam staan zeer zware straffen, zelfs de doodstraf in sommige landen. Eens een moslim, ALTIJD een moslim. De islam zou hier helemaal geen vrijheid van godsdienst kunnen hebben vanwege het niet mogen verlaten van de islam.
  De Universele Verklaring van de Rechten van Mens, UVRM) Verenigde Naties, New York 10 december 1948 is daar zeer duidelijk over:
  Art. 4
  Niemand zal in slavernij of HORIGHEID gehouden worden. Een moslim dient zijn leven lang in HORIGHEID van de islam te blijven!!! Dat is dus in strijd met genoemde UVRM die ook door Nederland is ondertekent. En internationale verdragen zijn heilig in Nederland, behalve als het niet zo goed uitkomt om de afgesproken regels te handhaven. Zoals met alle moeilijke zaken kijken opeenvolgende kabinetten zolang mogelijk de andere kant op.

  Like

  • tinekevanschagen zegt:

   Klopt, ik heb me uit laten schrijven uit de RK kerk.
   Daar heb ik heel wat voor moeten schrijven en bellen.
   Al met al duurde dat 4 maanden.
   Pas toen ik dreigde de publiciteit op te gaan zoeken,kwam er schot in de zaak.
   Zijn ze helemaal besodemieterd….

   Like

   • tinekevanschagen zegt:

    Kleine aanvulling; Ik ben er niet uitgestapt,want ik was er al 40 jaar niet meer in geweest.
    Ik heb er afstand van genomen.
    Geloof zit in je hart,en sinds de paus heult met de vijand (vieze hypocriet)
    Wilde ik pertinent geen onderdeel zijn van dit instituut ..punt.

    Like

   • Nemesis zegt:

    Ging het bij mij wel iets makkelijker. Een formulier bij de gemeente oogehaald en ingevuld. Met dat inevulde formulier naar de pasroor, alwaar ik de nodige donderpreken over me heen kreeg. Heefts niks geholpen, pastoor moest zijn handtekening zetten. Met dat papiertje getekend en wel weer naar de gemeente. De maand daarop geen kerkenbelasting meer afgetrokken.

    Like

 4. leefbarbaar zegt:

  Sektes verbieden en de islam stimuleren. Pleur toch op.
  Alle geloof terug achter de voordeur en geen cent er meer naar toe.

  Geliked door 1 persoon

 5. Jean zegt:

  Vraagje: Wat is godsdienst???
  Wat ik er nog van weet van ± 70 jaar geleden is dat het fabeltjes zijn, fabeltjes die al heel veel ellende gebracht hebben…

  Like

 6. carthago zegt:

  De pislam is een insekte dus die kun je het beste gewoon doodmeppen.zoals in elke huiskamer reeds met alle insekten gebeurt.

  Like

 7. Henk.V zegt:

  Een van de doelstellingen van de Frankfurter Schule is dat men de westerse maatschappij moet ontwrichten en uiteindelijk vernietigen door alle bouwstenen van die maatschappij te vernietigen en die vervolgens te vervangen door puur materialistische, linkse bouwelementen,.

  Zo werd er een bom gelegd onder een buitengewoon belangrijke bouwsteen voor een stabiele maatschappij: een gezond gezin , gevormd door een man en een vrouw ,waarin de kinderen onder de bescherming van de ouders in rust en veiligheid konden opgroeien, met goede voorbeelden van een gezonde manier van relatievorming voor ogen,

  Links stelde allerlei vormen van vervangende, zinvolle substituten voor.en dramde net zo lang dat de hele samenleving in de war raakte.
  Het resultaat van dit linkse gewroet hoef ik niet verder te verduidelijken.

  Een ander doel waarop de Frankfurter Schule zich richtte was de inspiratiebron waaruit de westerse cultuur voortkwam: de godsdienst. Het christendom werd systematisch belachelijk gemaakt..
  Iedereen die de inspiratiebronnen van onze westerse beschaving onder vuur neemt draagt bij aan de afbraak van onze samenleving ! Dat zie ik zelf hier, waar atheïstische zendelingen werkelijk proberen godsdienst uit de hoofden van de lezers te verdrijven.
  Ook iemand die zegt tegen de islamisering te strijden en tegelijk hele verschijnsel van geloofsbelevenis onder vuur blijft nemen holt onze samenleving van binnen uit!.

  Mensen die het atheïsme willen propageren, en voortdurend mensen onder vuur nemen die wel geloven, beseffen vaak niet dat atheïsme OOK een soort religie is, net zoals het marxisme een religie is, en het politiek correcte denken.
  IEDER mens houdt er een soort religie op na, een sterke overtuiging die zijn of haar gedrag en denken richting geeft.
  De ‘religie van een atheïst stelt het zonder een hoger wezen, wat er MOGELIJK op kan duiden dat men de eigen inzichten als de hoogste graad van beoordelingsvermogen ziet.
  Maar wanneer een atheïst er zeker van is dat er vele dingen in het leven zijn die men NIET VOLLEDIG kan overzien, dan kan het misschien geen kwaad war terughoudend te zijn, wanneer men oordeelt over de geloofsinhoud van mensen die een godsdienst aanhangen.

  Zelf ben ik een christen en ik voel mij daar uitstekend bij. Niet dat ik daar veel over schrijf.! De reden is simpel: wij zijn hier om over een politieke situatie te praten, want wij willen ons land gezond houden.! Dat verbindt ons.

  Hier zijn mensen met zeer uiteenlopende opvattingen, wat prima is. De enige maatstaf die ik voor ideologieën of sekten of religies heb, is dat zij absoluut onze grote vrijheid op geen enkele manier mogen ontwrichten.

  Geliked door 4 people

  • BertG. zegt:

   Henk V, iemand die continue god zit te promoten komt bij mij net zo kinderachtig over als dat ik een volwassen mens hoor kletsen over dat ie ze schoentje neer gezet heeft, omdat sinterklaas komt.
   Zo iemand zou door niemand serieus genomen worden.
   Haal ik een ander fantasie figuurtje er bij, dan schijnt dat ineens een religie te zijn, een doel om naar te leven.
   Ik zie echt het verschil niet tussen sinterklaas en welk ander fantasie figuurtje.

   En als ieder mens, ook atheïsten, er een geloof op na houden, dan geloof ik in de religie van Bert.
   Ik geloof namelijk alleen in mezelf.

   Geliked door 3 people

  • Asgard zegt:

   Henk,Netjes verwoord!

   Like

 8. Beschouwer zegt:

  Worden salafistische islam sektes dan ook verboden ?

  Like

 9. Beschouwer zegt:

  En wordt de KLIMAATSEKTE dan verboden ?

  Graag de KLIMAATSEKTE te verbieden

  Deze klimaatsprookjessekte heeft veel mensen vergiftigd met valse leugens

  Klimaatverandering komt door de ZON en in het verleden zijn er al vele klimaatveranderingen door de ZON geweest. Bijvoorbeeld de ijstijden

  Like

 10. Marian zegt:

  Mag je nog wel je eigen filosofie hebben over de dingen om je heen?

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s