Terrorist raakt Israëlisch staatsburgerschap kwijt

Screenshot_184

Plaats van de aanslag in oktober 2015. Links: de terrorist Alla Zayud na zijn arrestatie.

(Vertaling: E.J. Bron)

Een uit de stad Umm al-Fahm afkomstige Arabische terrorist met een Israëlisch staatsburgerschap zal dit staatsburgerschap kwijtraken. Dat werd vandaag beslist door de districtsrechtbank in Haifa. De Israëlische minister van Binnenlandse Zaken, Arie Deri, had de rechtbank om deze stap verzocht.

Israel Heute

In oktober 2015 was Alla Zayud met zijn auto in een groep mensen gereden. Daarbij raakte een vrouwelijke soldaat zwaargewond en nog een andere soldaat werd door de auto aangereden. Daarna stapte de terrorist uit en viel de al gewonde vrouwelijke soldaat en twee andere mensen  aan met een mes. De terrorist werd in juni 2016 veroordeeld tot een gevangenisstraf van 25 jaar.

Volgens de beslissing van de rechtbank in Haifa van vandaag zal in oktober 2017 het Israëlisch staatsburgerschap van de terrorist worden afgenomen. Daarna zal hij een verblijfsvergunning krijgen, die regelmatig en na beoordeling door de rechtbank verlengd kan worden.

De beslissing werd als volgt door de rechtbank gemotiveerd: “Het afnemen van het staatsburgerschap is een gepaste stap. Iedere burger heeft behalve zijn rechten ook plichten. Een van deze plichten is een zeer belangrijke plicht, de plicht tot trouw aan de staat, waaronder ook de verplichting geen terreuraanslagen tegen de burgers of de veiligheid van de staat te plegen. Men mag het een burger niet toestaan andere burgers te schaden of in hun eer te kwetsen. Wie daartoe d.m.v. een terreuraanslag besluit, trekt zichzelf terug als behorende tot burger van de staat. Zayud heeft zijn vrijheid ervoor misbruikt door terreur de veiligheid van het land te schenden en de burgers te schaden.” Daarbij noemde de rechter de namen van de desbetreffende slachtoffers van de aanslag in oktober 2015 die de terrorist wilde doden.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Westelijke Jordaanoever", antisemitisme, Arabieren, Barbarisme, gezond realisme, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Justitie, Moslims, Rotzakken, Terrorisme. Bookmark de permalink .

15 reacties op Terrorist raakt Israëlisch staatsburgerschap kwijt

 1. BertG. zegt:

  Sorry hoor, maar wat is dat nou voor maatregel.

  “Daarna zal hij een verblijfsvergunning krijgen, die regelmatig en na beoordeling door de rechtbank verlengd kan worden.”

  Like

  • Cathja zegt:

   Volledig met je eens, @Bert! Waar slaat dit op? Is de democratie daar soms teveel doorgeschoten, evenals het zich correct opstellen jegens de burgers van Israel?
   Ik snap dit besluit beslist niet!

   Like

  • kruisridder zegt:

   Tot de duur van zijn gevangenschap zal zijn verblijfsvergunning verlengd worden. Daarna wordt hij het land uitgegooid.

   Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Beste mensen, het zit zo.
   Zayud verliest in oktober zijn staatsburgerschap.
   Op het moment dat hij, na zijn straf uitgezeten te hebben, uit de gevangenis ontslagen wordt zal hij een verblijfsvergunning moeten aanvragen.
   Als men hem, op basis van goed gedrag, geschikt acht om als inwoner in Israël te mogen verblijven, zal hij die vergunning voor een bepaalde periode krijgen, en dat voor de rest van zijn leven.

   Like

 2. ReaGluurder zegt:

  ’t Is te hopen dat Israel nog een keer van de criminele stad Umm al-Fahm bevrijd wordt,overhevelen naar Fakestina! Scheelt al snel zo’n 20.000 steuntrekkers en een hoop criminelen!

  Geliked door 1 persoon

 3. koddebeier zegt:

  Daar hebben ze nog rechters met hersens !

  Geliked door 1 persoon

 4. Aegolius cs zegt:

  Een geboren staatsburger zijn burgenschap ontnemen, is het laatste wat een democratische rechtstaat kan doen, door hem alleen nog justitieel onderdak te verlenen. Na de maan zenden zou meer welkom zijn.

  Like

 5. delamontagne zegt:

  Dat is een andere = betere aanpak dan dat halfslachtige EU-gedoe.

  Like

 6. guusvelraeds zegt:

  Ik ben meer voor het geven van een injectie. Hiermee bedoel niet de anti griepprik. Begrijp goed, dit soort onmensen (geïndoctrineerd of niet) vallen vanuit een hinderlaag niets vermoedende burgers of ambtenaren in functie aan. Ze zaaien willens en wetens dood en verderf. Ontwrichten complete families, gezinnen en levens van jong en oud. De doodstraf is bij terreur daden de enige rechtvaardige straf. Eerlijk zeggen vindt iemand het oké dat een figuur als Volkert van de Graaf nu een lange neus kan trekken naar de Nederlandse samenleving. Niet de doodstraf geven bij dit soort delicten is geen bewijs van beschaving maar een vergaande vorm van geperverteerde decadentie.

  Geliked door 2 people

  • ReneKampers zegt:

   Aan zijn smoeleke te zien werd hij stevig aangepakt en blijkbaar overtuigd dat hij een stoute jongen was. Inrijden op mensen en ze dan met een mes te lijf gaan. Dat is geen democratische manier om je ongenoegen te uiten . Ik ben ook voorstander voor een spuitje . Maar beschaafde mensen doen zoiets niet . Ik wil niet meer beschaafd zijn en eis voor dat soort krapuul de doodstraf . Hoeveel duizenden doodvonissen werden al uitgevoerd door dat soort , zomaar zonder reden .Maar neen ze worden nog in bescherming genomen . De rechter houdt rekening met zijn cultuur , religie, levenswijze en heel die jannekensnest . Voor Gutmenschen , de linke is hij een mensch zoals wij, die een tweede , derde enz kans verdiend . Terroristen slachtoffer kregen geen tweede kans.Dat krapuul is misschien nog welkom in Merkelland want daar pakken ze alles binnen

   Like

   • tippelaar zegt:

    De doodstraf zoals u die noemt is geen straf maar een maatregel om de bevolking tegen deze terrorist te beschermen. Een echte straf is levenslange gevangenisstraf maar dan volledig afgesloten van menselijk contact. Het probleem bij levenslang is dat er altijd weer een gesubsidieerde linkse advocaat opstaat die probeert de schurk vrij te krijgen. De advocaat weet ook wel dat de kans daarop nihil is maar hij wordt er dik voor betaald, dus proberen maar. In nederland lukt dat ook nog. Vandaar dat een humane levensbeëindiging een zekerder oplossing is. Je kan het ook laten inslapen noemen.

    Like

  • Beschouwer zegt:

   Ik ben ook voor de doodstraf voor terroristen en moordenaars. De politie had beter direct de man kunnen doodschieten. Is ook goedkoper en laat die mensenrechtenzeikerds maar komen. De terrorist probeerde het recht van leven van anderen af te nemen dan mag zijn leven ook afgenomen worden. Terroristen verdienen de dood !

   Like

 7. Beschouwer zegt:

  Men had de terrorist beter kunnen doodschieten. in plaats van een dure gevangenisstraf. Kan men die rotterrorist in de gevangenis niet iets in het eten geven waardoor hij een hartstilstand krijgt. “Een natuurlijke dood gestorven”.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s