Frankrijk: kerken verdwijnen, moskeeën ontstaan

Screenshot_212

In Frankrijk is het einde van het christendom ingeleid.

(Door: Marilla Slominski – Vertaling: E.J. Bron)

Twee jaar geleden richtte de Franse journalist Denis Tillinac samen met een dozijn andere prominenten een wanhopig appel tot het publiek: “Frankrijk is geen toevallige ruimte… vijftienhonderd jaar historische en geografische geschiedenis zijn de basis van zijn karakter. Beschreven, diep ingebed in onze landschappen, zijn de kerken en kathedralen en pelgrimsoorden geven betekenis en vorm aan ons patriottisme. Laten we onze autoriteiten en politici ertoe oproepen dat te respecteren”, aldus de journalist.

journalistenwatch

Hij richtte deze woorden tot de verantwoordelijken, nadat Franse imams geëist hadden lege kerken in moskeeën te veranderen.

Slechts een jaar later werd de Franse priester Jacques Hamel door koran-gelovigen op de treden van het altaar van zijn katholieke kerk Saint-Étienne-du-Rouvray onthoofd. Een zaak, die niet alleen voor een schreeuw van ontsteltenis zorgde. Het was de eerste grote aanval op de christelijke symboliek.

Na deze dag verijdelde de Franse politie diverse islamitische aanvallen op de kathedraal Notre Dame in Parijs. Nog in juni schoot de politie een moslim dood, die hen op de trappen van de Notre Dame met een hamer aanviel. Ook een aanslag door een groep moslima´s, die op bevel van het Syrische ISIS een aanslag op de Notre Dame gepland hadden, kon op tijd verijdeld worden.

Frankrijk´s beroemdste kathedraal is het favoriete doel van de islamgelovigen.

Tegelijkertijd keren Frankrijk´s verantwoordelijken zich van de symbolen van hun christelijke geschiedenis af en laten steeds meer kerken afbreken. Vorige maand werd de kapel Saint Martin in Sablé-sur-Sarthe, die van 1880-1886 gebouwd en in 2015 gesloten werd, met de grond gelijkgemaakt. Ze moest wijken voor een parkeerplaats.

Foto´s op de sociale netwerken laten zien hoe het kruis van toren gerukt en de kapel vernietigd wordt. De beelden herinneren fataal aan de beelden uit de ISIS-gebieden, waarin de ene na de andere kerk door islamgelovigen werd vernietigd.

Met de inwerkingtreding van de wet tot scheiding van kerk en staat van 9 december 1905 gingen alle kerkgebouwen over in het bezit van de staat. Sindsdien hebben de autoriteiten er het laatste woord over of een kerk behouden blijft of dat de kosten voor haar behoud niet opwegen tegen haar instandhouding en ze afgebroken wordt.

Hoe de beslissing met het oog op de lege kassen zal zijn, is niet moeilijk te raden en zo is Frankrijk er ijverig mee bezig zijn kerken “terug te bouwen”, zoals dat in het jargon van de autoriteiten bagatelliserend genoemd wordt.

En de Franse autoriteiten zijn ijverig: in de afgelopen twee jaar werden er 27 kerken vernietigd. In Frankrijk worden meer dan 1000 kerken bedreigd door verkoop of afbraak, maakte de katholieke kerk bekend. Anderen vrezen zelfs dat het land tot 2030 5.000 tot 10.000 kerken zal kwijtraken.

En exact dezelfde autoriteiten en burgemeesters, die zo zuinig zijn als het om historische gebouwen gaat, zijn heel royaal als er een nieuwe moskee dient te ontstaan. Waren er in het jaar 2013 nog 1500 islamitische gebedshuizen in het hele land, nu zijn dat er al bijna 2400.

Als het om de islam gaat, is het in Frankrijk met de veelgeroemde neutraliteit snel voorbij. Zo verkocht de gemeente Évreux een grondstuk van 5000 m² voor één symbolische euro aan de gemeenschap van het islamitische geloof. In Frankrijk werden in de afgelopen 30 jaar meer moskeeën opgericht dan katholieke kerken in de hele vorige eeuw.

Slechts enkele maanden na de bloedige executie van de katholieke priester Jacques Hamel ontruimde de Franse politie de kerk Santa Rita in het 15e arrondissement van Parijs. De agenten droegen de priesters, die op dat moment een mis hielden, aan armen en benen de kerk uit. Nu is er een parkeerplaats. In Frankrijk genieten bomen inmiddels meer bescherming dan kerken. De Franse autoriteiten zouden het niet wagen om zo tegen de islam op te treden zoals ze dat op dit moment tegen het christendom doen. Marine Le Pen stelde vorig jaar al de vraag: “Waarom leggen we de parkeerplaatsen niet daar aan waar de salafistische moskeeën zijn in plaats van daar waar onze kerken staan?”

Bron:
www.journalistenwatch.com
Auteur: Marilla Slominski

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, Christendom, christenhaat, Communisme, cultuurrelativisme, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Frankrijk, Historie, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Jihad, katholieke kerk, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, nieuw fascisme, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Salafisten, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Frankrijk: kerken verdwijnen, moskeeën ontstaan

 1. Williaan zegt:

  De massa in Frankrijk wilden blijkbaar liever moskeeën dan le Pen

  Like

 2. J.C. zegt:

  Frankrijk roept een vloek over zichzelf af op deze manier en die vloek heet islam.
  Verwijder de GOD van Jakob, Izaak en David uit het midden van de samenleving (ook al hebben sommigen daar geen enkel probleem mee) en deze lege plaats zal “automatisch” worden ingenomen door een ander soort god, eigenlijk meer een zware afgod. Want de islam is niets anders dan een afstammeling van Ba’al, de heidense god uit het middenoosten waaraan uit ieder gezin het oudste kind moest worden geofferd. Hetzelfde geldt net zo goed voor NL. Lege plekken worden hier ook opgevuld met vul zelf maar in!!

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @J.C. Allah is een maangod en heeft niks met Baäl van doen. De halve maan sikkel is daarvan mede een bewijs die op elke moskee staat, de halve maan sikkel op islamitische vlaggen e.d.

   Like

   • J.C. zegt:

    Quote: Heidense Arabieren gebruikte ‘Allah’ in de namen van hun kinderen. Bijvoorbeeld Mohammeds vader heette Abdullah, ‘dienaar van Allah.’ Het Babylonische woord voor god is Bel [Baäl in het Oude Testament] en Bel werd gezien als de maangod Sin; de hoogste god voor de mensheid. Door handel, oorlogen en culturele contacten verspreidde Bel of Baäl zich over het gehele Midden-Oosten Unquote.

    Is dus hetzelfde, maar dat is niet de strekking van mijn bovenstaande reactie snap je ??

    http://westerse-beschaving.org/baal-hoebal-en-allah/
    http://www.freerepublic.com/focus/f-religion/2934695/posts

    Like

   • Petra DeBoer zegt:

    @J.C.,Baäl is een regengod en zie dus geen verband met de maangod van de islam behalve dan dat het beide afgoden zijn. De moslims mogen Baäl niet aanbidden en hebben ze ook nooit gedaan. Hun voorouders, voordat de valse profeet Mohammed kwam, wellicht wel maar de regengod heeft echt niets met de islam van doen.

    Uiteraard begrijp ik de strekking van uw reactie en ben het daar mee eens.

    Like

 3. Peacepipe zegt:

  Dat is allemaal volgens EU-resolutie 1743 ofwel ISLAMISERING volgens plan!

  Like

 4. Zijlstra zegt:

  Door tweedracht en nalatigheid zal Frankrijk een lesje krijgen wat ze nog lang zal heugen (Nostradamus).
  Churchil: Als je volken gaat vermengen krijg je oorlog!
  Putin: Te veel macht aan minderheden!
  Frankrijk slaap lekker door!

  Like

 5. Marian zegt:

  Ja dat kan gebeuren, als de bevolking zelf dit toe laat.

  Like

 6. ReneKampers zegt:

  Kerken verdwijnen Moskeeen ontstaan maar die achterlijke godsdienst die geen liefde maar haat verspreidt zal niet blijven bestaan !

  Like

 7. Jan zegt:

  Frankrijk gaat ISIS achterna: kruis moet verdwijnen van standbeeld

  The French administrative court has ordered the removal of a cross from a monument to Saint John Paul II in a public square in the northwest of France, saying it violates the … Islamic nature of the state.

  The Conseil d’Etat, France’s highest administrative court, ruled last week that the statue of the Polish Pope in Ploërmel, Brittany, could remain but the large cross above the monument must be eliminated.
  The 25-foot high monument was donated to mayor Paul Anselin by Russian artist Zurab Tsereteli in 2006 and erected in a town square. The sculpture depicts Pope John Paul standing in prayer with his hands clasped, with a simple arch above him, surmounted by a cross.

  http://barenakedislam.com/2017/10/31/oh-mon-dieu-french-high-court-orders-removal-of-cross-above-statue-of-pope-john-paul-ii-because-it-is-offensive-to-muslims/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s