Beoordeel heilig verklaarde Van der Laan op daden

Screenshot_248

(Door: Afshin Ellian)

De heiligverklaring van burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan heeft te lang geduurd. Ik vind het vreselijk dat hij ziek is en daar onder lijdt. Ook vind ik Van der Laan een sympathieke man. Maar dit zijn allemaal geen gronden voor de heiligverklaring van een politicus. Toch zag ik met verbazing hoe de burgemeester van Amsterdam heilig werd verklaard.

Politici moeten worden beoordeeld op basis van hun politieke en bestuurlijke daden, niet op grond van mooie anekdotes, ernstige ziektes of een sympathieke verschijning. Niet de emoties maar het verantwoordelijkheidsgevoel en vooral het afleggen van verantwoording staat in de politiek centraal.

Lees verder>>>
(h/t “Witte raaf”)
Elsevier

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "Religie van de vrede", Amsterdam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, Islamofilie, Linkse Kerk, PvdA. Bookmark de permalink .

30 reacties op Beoordeel heilig verklaarde Van der Laan op daden

 1. tippelaar zegt:

  Van der Laan kan wel gaan

  Liked by 2 people

  • paulzwueste zegt:

   Ja, die rooien houden niets meer over, uitgezonderd hun
   “kameraden onder mekaar”-gevoel.
   Nu is het zo dat die “kameraden “allemaal dood zijn of bijna dood”.
   Je kan je klok er op gelijkzetten.
   Als je ’n lijstje maakt met de geboortedagen van alle “Kameraden” die er nog over zijn kan je precies uitrekenen op welke verjaardag iemand zal roepen
   “Hé jij daar hele ouwe, wil jij het licht uit doen als bij jou het licht uit gaat…?

   Ja?
   Doen hoor…

   Like

 2. Marian zegt:

  Ik vind van der Laan te ver gegaan is het verzinnen voor een excuus dat er zoveel joden op tramsport gezet zijn. Daar lag de schuld bij Wilhelmina. NIW 4 aug. 2017. De Oranjes en de Joden in oorlogstijd (2).
  Er wordt met geen woord gerept over de opgedoken verslagen die klip en klaar aantonen dat vanuit Wilhelmina’s oorlogskabinet onder ander besloten werd om het verzet – naar aanleiding van een verzoek tot ingrijpen – geen toestemming tot ingrijpen tot het saboteren van de-NS transporten vanuit Westerbork. Als argument werd gebruikt, dat dit de Nederlandse economie na de oorlog ernstig in haar wederopbouw zo kunnen schaden. Dus terwijl niet al te ingewikkelde wijze de
  ‘afvoer’ van Joden naar Poolse gaskamers over het spoor flink vertraagd, zo niet onmogelijk zou zijn gemaakt en misschien wel enige tienduizenden slachtoffers minder waren te betreuren, koos de regering in ballingschap voor het beschermen van de toekomstige handel in bevrijd Nederland. De radioboodschap in 1942 van hare majesteit, dat ze ‘er alles aan zou doen om het leed – waar mogelijk – voor de Joodse landgenoten te verzachten’, komt hiermee wel in schril contrast te staan!
  Geschreven door S. Jacobs, Amsterdam.

  Liked by 1 persoon

 3. BertG. zegt:

  Omdat mensen niet meer de waarheid durven te vertellen tegen iemand die zegt dat ie dood gaat.
  Daarom hebben ze er een heilige van gemaakt i.p.v. ‘m op zijn daden te beoordelen.
  Lijkt mij nou juist het aangewezen moment daarvoor, om iemand eens flink de waarheid te zeggen.

  Liked by 2 people

  • Cathja zegt:

   @ BertG.

   Maar als je hem op dit moment ‘eens flink de waarheid zou zeggen’, dan kan die man daarmee niets meer goedmaken van hetgeen hij kapot gemaakt heeft. Het lijkt mij juist geen goed moment om mensen ‘de waarheid te vertellen’ als ze bij wijze van spreken met één been in het graf staan.
   Van der Laan had tijdens zijn gezonde periode op zijn gedrag aangesproken moeten worden. Nu zou ik het persoonlijk niet meer doen.

   P.s.: voor mij is hij beslist geen heilige hoor!

   Liked by 1 persoon

   • BertG. zegt:

    “Van der Laan had tijdens zijn gezonde periode op zijn gedrag aangesproken moeten worden. Nu zou ik het persoonlijk niet meer doen.”

    En zo komen de grootste ploerten overal mee weg.
    Net zo goed als dat ik het niet snap dat mensen naar een begrafenis gaan van iemand die ze tijdens zijn leven niet mochten.
    Helemaal niets heb ik met het begrip van iemand een laatste eer bewijzen.

    Liked by 1 persoon

   • Waarom dit mededogen met lui die bij leven dood gewenst worden en als het gebed verhoord wordt hoeft ’t opeens niet meer.

    Liked by 1 persoon

   • Of, is het ‘over de doden niets dan goed’? Dan kunnen ze nu over Adolf ook wel alleen z’n goede daden op gaan sommen en daar dan lyrisch over doen. Dat ie eigenlijk toch best een leuk soort oom was, met dat handje. Ik wens nog steeds elke rooje rotzak, ook als ie groen is de vinketering en ze kunnen van mij niet snel genoeg gaan.

    Liked by 4 people

   • Cathja zegt:

    @ Breinbrouwsels op 9/8 om 21:28 en 21:31

    Vervelend voor je dat ik een iets andere mening heb dan jij, maar sla dan niet meteen door richting Adolf Hitler. Dat vind ik erg ver gezocht! Ik heb nu eenmaal geen behoefte om mensen keihard om de oren te slaan als ze ernstig ziek zijn. Dat heeft niets te maken met mijn mening over deze man (ik was bepaald geen fan van hem!), maar met een klein stukje menselijkheid. Als dat er ook al niet meer is…..?

    Like

   • @Cathja
    Nee, het is helemaal niet vervelend dat je hier anders over denkt. Ik ben nogal kort van stof en misschien zelfs erg neanderthalerig op het terrein van het liefhebben van mijn vijanden. Komt misschien omdat ik al heel vroeg het geloof van de andere wang de rug toe heb gekeerd. Voor mijn medemensen heb ik respect en mededogen, voor mijn vijanden koester ik haat en liefde ken ik alleen voor mijn familie.

    Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   “Lijkt mij nou juist het aangewezen moment daarvoor, om iemand eens flink de waarheid te zeggen.”

   Je kunt zeggen wat je wilt, maar de PvdA-opvolger van Vander Laan staat waarschijnlijk al klaar. Marcouch? De Nederlandse regering is namelijk via het Verdrag van Straatsburg verplicht de islamisering niets in de weg te leggen. Die opdracht voeren ze vakkundig uit, waarvan akte!

   Als wij, Nederlandse burgers, er niets aan doen, gaat alles verder volgens plan. Een opstand is de enige oplossing. Bestorming van Het Binnenhof! Het schoftentuig van Rutte en zijn trawanten eruit en Geert Wilders erin. Geweldloos lukt het niet, dus zal het anders moeten. En alle Haagse witteboordencriminelen voor het gerecht.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Liked by 2 people

   • Taljaard zegt:

    @J.C. Th.
    Marcouch Kush, Kush zit al in Arnhem.
    Ik gok op Lodewijk Asscher.

    Like

   • J. C. Th. Köhler zegt:

    Taljaard:

    “Marcouch Kush, Kush zit al in Arnhem.”

    Tijd voor een promotie. Want hij doet het wel érg goed. Vind je niet? Heel verbindend en bruggen bouwend en zo.

    j.c.th.kohler@ziggo.nl

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Volkomen kaal gedraaid refrein.
    Iemand over.
    Dan burgervader van Amsterdam gemaakt.
    Het linkse afval strandt op de waterkering van het Amsterdamse open riool.
    Ze kunnen daar dan in alle luister nog vele jaren Amsterdam in verval-stand en het linkse ideaal in ere houden.

    Wanneer, wanneer oh wanneer zal die linkse asociale invloed eindelijk tot de laatste smet zijn weggespoeld door datzelfde open riool…
    Dat we daarna zullen dichtplempen…!!!???

    Liked by 1 persoon

 4. ReaGluurder zegt:

  LIEFfffffffff… Amsterdam is lief, vd Laan is lief…… Een stad vol TUIG, 1000en slachtoffers, een Slappe Hap boergemeester….

  Like

 5. heilig verklaren is altijd linke soep , maar bij de Partij van de Allochtonen schijnt iedereen die niet bekend maakt hoeveel oproepen tot massamoord er in de Koran staan heilig te zijn

  Liked by 1 persoon

 6. zwartschakel zegt:

  Niet omdat ik menselike gevoelens öntbeer ,maar ik hoop dat hij zo snel mogelijk zijn functie neer leggen moet ,door zijn ziekte,zijn bemoeiênis samen met Lodewijk A ,heeft veel onuitwisbare “maatschappelijke elende veroorzaakt ! Prostituees die door hun foutief handelen,nu in achterkamertje,s garage,s etc hun “werk verrichten ,volledig uit het “zicht ! Têgen vrouwenhandel gericht ! Hun/zijn Moslim-wanbeleidt ! En dan zijn “schreeuw om aandacht ,dat hij aan het volk zijn ziekte öpenbaard ,terwijl hij gewoon” aanblijft ? Toen stak hij zichzelf al, niet êên veer ,”maar een hele “Plumeau ! in zijn “reet ! Dus juist uit medemenselijk öogpunt ,door mij bekeken ,zeg ik hoe eerder hoe beter, dat hij uit de “roulatie verdwijnt ! {als “jood ! ziet hij zelfs geen gevaar uit de Moslim”hoek !}

  Liked by 1 persoon

 7. Harry zegt:

  Amsterdam , de plaats waar het islamitische koekkoeksei vrijwillig wordt uitgebroed door het rooie krapuul .
  Nog even , dan wordt het de zustergemeente van het kalifaat Molenbeek .

  Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   “Zustergemeente van kalifaat Molenbeek”
   Geweldig!
   Molenbeek is ’n gemeente met oude huizen waar iedereen iedereen kent.
   Daar voelen die moslims zich nog het meest op hun plek.
   Amsterdam is daarvoor te kil in de buitenwijken.
   De binnenstad staat onder cultureel toezicht en is in handen van de “Grachtengordel”.
   ’n Gordeldier uit de aanpalende prehistorie.

   Nee, ik denk nooit dat het dáár zo ver gaat komen.
   Daarvoor moet je in België zijn met typisch Belgische burgemeester-toestanden.
   Te moeilijk om uit te leggen…

   Like

 8. Cleo zegt:

  Als Rotterdamse heb ik altijd al geweten dat het bombardement op Rotterdam een gruwelijke fout van de nazi’s was; Amsterdam was een beter doelwit geweest.
  Bovendien waren we dan meteen ook van die navelstaarderige, narcistische, volstrekt misplaatste mokumse zelfgenoegzaamheid verlost…

  Liked by 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Hoe gruwelijke fout van de Nazi’s…?
   Hoe kom je dáár nou bij…?
   NL capituleerde de volgende morgen al…!

   Nee, perfecte keuze.
   Amsterdam maakt toch geen enkele indruk joh.
   Wie wil dat nou bombarderen?
   Dat rot vanzelf wel weg.
   Nee, ik als Rotterdam-bombardemenstoorlogsdeskundige zie dit totaal anders.

   Like

 9. kort maar krachtig gezegd POLITIEK IS EN BLIJFT SMERIG en niet alleen maar hier maar wereldwijd het zijn pure machtige en vunzige spel van de witte boorden.

  Like

  • J. C. Th. Köhler zegt:

   Politiek is de kunst om stemmen te krijgen van de armen en geld van de rijken, door te beloven de een tegen de ander te beschermen.

   j.c.th.kohler@ziggo.nl

   Liked by 3 people

   • tippelaar zegt:

    Köhler, dat is een hele mooie, die zal ik onthouden. Doet me een beetje denken aan de marktkoopman/standwerker, die verrassingsdozen verkocht aan het samengedromde publiek waarbij riep tegen de meute “Heeft u geen geld om te kopen? Steek gerust uw hand in de zak van uw buurman want dat is geen diefstal maar alleen het verplaatsen van kapitaal”.

    Liked by 1 persoon

   • paulzwueste zegt:

    Zo is het en zo hoort het ook.
    De mens wil namelijk NIETS anders…

    Spijtig.

    Like

 10. Alex Delarge zegt:

  Ik heb helemaal niets met die boerkameister uit Amsterdam.

  Liked by 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s