Nordrhein-Westfalen ondersteunt “liberale moskeeën”

Screenshot_261

(Vertaling: E.J. Bron)

De nieuwe christendemocratisch-liberale (CDU/FDP) regering van de Duitse deelstaat Nordrhein-Westfalen heeft zich uitgesproken voor de oprichting van “liberale moskeeën”. Zulke gebedshuizen zouden de diversiteit van de islam laten zien, zei de minister van Integratie van Nordrhein-Westfalen, Joachim Stamp (FDP), tegen de “Rheinische Post”. “Daarom verwelkom ik desbetreffende initiatieven.” Het zou belangrijk zijn dat een religieuze gemeenschap zich niet voor een politiek karretje zou laten spannen.

Contra magazine

De staatssecretaris van Integratie, Serap Güler (CDU), zei: “Moslims in Nordrhein-Westfalen willen zich niet in een bepaalde la laten stoppen. Ze verbinden hun religie minder met het beeld dat de publieke waarneming domineert. Voor velen van hen staat de islam niet voor achtergeblevenheid en geweld.” Daarom zou het goed zijn dat er d.m.v. de oprichting van “liberale moskeeën” iets tegenover deze waarneming gezet zou worden.

Zijn ministerie sloot een financiële ondersteuning voor de bouw van “liberale moskeeën” echter uit. De moskeebouw van andere islamitische verenigingen zou tot nu toe ook niet gesubsidieerd zijn, zei men. Zo zou bij de bouw van de Merkez-moskee van de Duits-Turkse islamvereniging DITIB in Duisburg-Marxloh slechts de ontmoetingsplaats van de moskee gesubsidieerd zijn – een van de moskee afgescheiden gebied, dat voor iedereen openstaat als plaats van ontmoeting, onderwijs en informatie.

Bron:
www.contra-magazin.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "Religie van de vrede", "Weg met ons!", achterlijkheid, christendemocraten, cultuurrelativisme, Dhimmitude, Duitsland, establishment, Eurabië, Hypocrisie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, Islamofilie, Krankzinnigheid, lafheid, landverraad, liberalen, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Overheid, Pacifisme, political correctness, politici, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, Taqiyya, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

11 reacties op Nordrhein-Westfalen ondersteunt “liberale moskeeën”

 1. koddebeier zegt:

  Het zijn ook een stel imbecielen die lui van het CDU/FDP, liberale moslims bestaan niet !!!! En er is maar één islam !!!

  Like

 2. Marian zegt:

  Het wordt hoe langer hoe meer kneuteriger.

  Like

 3. hendrikush zegt:

  Serap Güler (CDU), zei: “Moslims in Nordrhein-Westfalen willen zich niet in een bepaalde la laten stoppen.”
  Een moslim die zich aansluit bij de CDU is een taqqiya christendemocraat. zulke moslims hoef je niet in een bepaald laatje te stoppen want daar kruipen ze uit eigen beweging al in.

  Like

 4. guusvelraeds zegt:

  Liberale moskeeën zullen in de toekomst het sektarische geweld nog meer aanwakkeren. Als je dat niet geloofd vraag het de liberalen in islamitische landen.

  Like

 5. Sharia Council

  Every mosque has a secret sharia council inside and the imam is one of them.

  Jack Terrible

  Like

 6. Feniks zegt:

  op youtube
  Time of Violence (deel 1 en 2)
  Gebaseerd op de werkelijkheid,
  Islam is onveranderbaar.
  Time of Violence IS het ware gezicht van Islam.

  Like

 7. leefbarbaar zegt:

  Domme Moffen snappen het niet.
  De liberale islam bestaat niet. Dat heeft hier al miljoenen gekost, waarom die onzin in Duitsland nog een keer proberen?
  De liberale islam hoort in het rijtje thuis van
  integere VVD-ers,
  betrouwbare media,
  eerlijke autoverkopers,
  juiste peilingen,
  toezichthoudende toezichthouders,
  modale managers,
  solliciterende PvdA-ers; heus het bestaat niet.
  En zelfs al zou het bestaan, dan moeten ze dat in de zandbak maar bedenken en uitvechten, niet hier.

  Like

 8. Renske zegt:

  Het leuke van Duitsland vond ik het luiden van de kerkklokken. En meestal alleen op zondag en 1 keer op een dag Ik ben niet gelovig, maar ja het is herkenbaar en ik ben er mee opgegroeid.15 jaar geleden vond ik een moskee nog wel grappig. Dat gezang uit die luidsprekers. Nu ben ik al zover gekomen dat ik er niet aan denken moet als in de toekomst dat gejank 5 keer per dag je huis binnen galmt. Gelukkig is het hier in mijn stad nog niet te horen en ik dat zou ik graag zo willen houden. In die landen beginnen ze vaak om 4 uur in de ochtend al. Daar moet je toch niet aan denken. En een moslim kan gematigd lijken, maar als het erop aan komt dan scharen ze zich toch achter zich meer extreem gedragende moslims Omdat ze anders zelf de klos zijn.

  Like

 9. Henk der Niederlànder zegt:

  Niet zo janken mensen, heel mooi dat NRW liberale mosketen wil gaan steunen.
  Ik bedoel maar zo.
  In Berlijn is er toch al eentje en daar zijn ze zo liberaal dat deze zelfs geleid word door een vrouwelijke Imam.
  Het kleine weeffoutje is dan wel dat er dagelijks bedreigingen binnenkomen, maar dat mag de pret niet drukken.
  Nog even wachten totdat een nieuwe Duitser met een verhoogde suikerspiegel binnen komt vliegen en een bom binnenflikkert.
  Gelukkig hebben we dan wel weer experts die dan uitvinden dat de dader niet alleen een verhoogde suikerspiegel had maar uiteraard ook een verward persoon was.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s