Rechtse Slowaakse partij SNS beëindigt regeringscoalitie wegens sociaaldemocratisch oud zeer van vroeger

Screenshot_269

(Vertaling: E.J. Bron)

In Slowakije tekent zich een verrassende regeringscrisis af. In de voormalige deelstaat van Tsjecho-Slowakije heeft de rechts-populistische Slowaakse Nationale Partij (SNS) het sinds bijna een jaar bestaande coalitieakkoord onder de sociaaldemocratische minister-president Robert Fico opgezegd. Dat deelde een woordvoerster van de SNS mee.

Duits - Zuerst

Als reden voor de verrassende stap noemt de SNS de “noodzaak tot het opstellen van nieuwe regels” in de regeringscoalitie en de “reorganisatie van de interne betrekkingen om het vertrouwen tussen de coalitiepartners weer te herstellen”.

Zoals kenners van de politieke scene in Bratislava vermoeden, bestaan er blijkbaar andere redenen. De SNS werd onlangs geconfronteerd met een verdenking van corruptie tegen het door haar geleide ministerie van Onderwijs – de beschuldiging luidt misbruik van EU-geld. De SNS benadrukte echter dat ze niet verantwoordelijk zou willen zijn voor wantoestanden die in 2015 op het destijds door de sociaaldemocraten geleide ministerie optraden.

Het coalitieakkoord tussen de sociaaldemocratische “Smer”, de partij van de Hongaren “Most-Hid” en de SNS werd op 1 september 2016 ondertekend. Hoe het nu in en met de Slowaakse regering verdergaat, is onduidelijk. Bij de SNS worden ook nieuwe verkiezingen in gesprek gebracht. Daarmee zouden echter minstens 90 van de 150 parlementariërs moeten instemmen.

Bron:
http://zuerst.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Slowakije. Bookmark de permalink .

Een reactie op Rechtse Slowaakse partij SNS beëindigt regeringscoalitie wegens sociaaldemocratisch oud zeer van vroeger

 1. abouneenee zegt:

  Eigenlijk is dit dus net als met de PVV tijdens Rutte 1. Als de (internationaal) socialisten een herhaling van zetten doen, betekend dit dus dat de val van het kabinet in de media immer toegeschreven zal worden aan SNS, een boodschap die de media-volgende schapen in Slowakije in de richting van links zal sturen al was het alleen maar omdat de media-herhalingen deze schapen vrijwaart van de noodzaak zelf meningen te vormen. Zij zijn dus te zwak om de lawine aan berichtgeving te pareren met eigen meningen, die niet kunnen vormen omdat deze mensen daar mede dankzij belastingdruk de tijd niet voor hebben en zij niet hun volledige hersencapaciteit gebruiken. Dit laatste effect kan worden gestimuleerd door de wapenwedloop van wifi, een techniek die werd gebruikt door de USSR om tegenstanders te verzwakken. Geen hotel, restaurant, huishouden en zelfs geen kamping is tegenwoordig nog gevrijwaard van deze ‘gadget’, terwijl het wetenschappelijke bewijs dat deze technologie ons leven verziekt zeer sterk is. Wifi is één van de vele methodes gebruikt door socialisten om het volk kneedbaar te houden in hun hang naar zombieficering van mensen die tegenstand kunnen leveren op weg naar het ultieme globalisme.

  Het verbaasd mij totaal niet dat kamerleden in de staten generaal niet meer of moeilijker zelf kunnen nadenken, aangezien daar ook wifi ‘nodig’ is om met hun wifi-only iPads verbinding te maken met het internet. Hoe vaak zien wij Rutte niet lachend met zijn telefoon spelen als Wilders weer eens een vurig betoog houdt over zaken die het volk raken!

  Wifi is 10.000 keer zwakker dan UMTS gebruikt in mobiele telefonie, nog maar te zwijgen van de snellere LTE-technologie. De laatste techniek wordt, net als zijn voorganger(s), uitgerold zonder dat het bevonden is veilig te zijn.
  Toch had de PVV na de vorige verkiezingen meer zetels dan daarvoor, maar ik vermoed dat de PVV de grootste was geworden als mensen zelf konden nadenken.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s