Israël: ondergrondse muur verandert terreurtunnels in dodelijke valkuilen

Screenshot_279

(Vertaling: E.J. Bron)

De muur, die een einde moet maken aan de terreurtunnels, zal in ieder geval gebouwd worden, zei gisteren de bevelhebber van het zuidelijke commando, generaal Eyal Zamir, op een persconferentie aan de grens met de Gazastrook, waar hij details over het wellicht grootste project van het Israëlische leger bekendmaakte.

Israel Heute

Vorig jaar al werd er een begin gemaakt met de bouw van een ondergrondse muur langs de noordelijke grens van de Gazastrook. De zes meter hoge betonnen muur zal tig meter diep in de grond komen om zodoende de door Hamas gebouwde terreurtunnels nutteloos te maken.

Het zou duidelijk zijn dat de bouw van deze muur de situatie aan de grens met de Gazastrook compleet zou veranderen, zei Zamir. Hamas zou zich de afgelopen jaren sinds de Gaza-oorlog hebben ingespannen voor een stabilisering in de regio, maar wel steeds nieuwe terreurtunnels hebben gebouwd. Nu zou het mogelijk zijn dat de bouw van de ondergrondse muur Hamas ertoe zou kunnen bewegen een ruzie met Israël te beginnen en de bouw van de muur door aanvallen te verstoren. Ook hier zou het Israëlische leger op voorbereid zijn.

Aan de noordelijke grens met de Gazastrook werken sinds september 2016 tien werkploegen aan de bouw van de beschermende muur. Tot november zullen er 40 werkploegen aan werken. De kosten van het project zouden ongeveer 4,4 miljard Israëlische sjekel (ongeveer € 1 miljard). Iedere meter van het project kost ongeveer 41,5 miljoen sjekel (ca. € 10 miljoen). De muur moet binnen 18 maanden tot twee jaar klaar zijn.

Behalve de ondergrondse muur, die tevens zes meter hoog zal zijn, worden er ook sensors geïnstalleerd die graafwerkzaamheden in de grond kunnen herkennen. Na ontdekking van een tunnel zal het systeem deze tunnel verwoesten.

De muur zal uitsluitend op Israëlisch grondgebied gebouwd worden en doorlopen tot in zee. Voor de Gazastrook zal een golfbreker in zee gebouwd worden.

Tot de bouw van dit beveiligingssysteem tegen de terreurtunnels klaar zal zijn, zou het leger de regio nog strenger bewaken om de bouwwerkzaamheden tegen aanvallen te beschermen, verklaarde Zamir.

Vanaf december zullen ongeveer 1000 arbeiders op 40 plaatsen bezig zijn met de bouw van de muur. De Israëlische bouwondernemingen hebben ook buitenlandse deskundigen in dienst, alle buitenlandse arbeiders werden onderworpen aan een strenge veiligheidscontrole. Ook alle Israëlische arbeiders, Joden en Arabische Israëli´s werden gecontroleerd. Bij de bouw zullen geen Palestijnse arbeiders worden ingezet.

Screenshot_280

Tijdens de persconferentie liet men ook zien hoe Hamas steeds meer tunnels bouwt. Men liet bijvoorbeeld een tunnelinstallatie zien die begint onder twee woongebouwen van zes verdiepingen, slechts ongeveer 2 kilometer verwijderd van de noordelijke grens. In de huizen wonen gezinnen met kinderen. Generaal Zamir waarschuwde dat deze woongebouwen vanwege de terreurtunnel in geval van een oorlog een strategisch doelwit van het leger zou vormen. Een van de huizen bevindt zich hemelsbreed maar anderhalve kilometer verwijderd van de Israëlische plaats Netiv HaAsara.

Bron:
www.israelheute.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Palestijnen", "Religie van de vrede", antisemitisme, Gazastrook, gezond realisme, Hamas, Islam, islamitische ideologie, islamofascisme, Israël, Israël-vijandigheid, Jodenhaat, Moslims, Terrorisme. Bookmark de permalink .

12 reacties op Israël: ondergrondse muur verandert terreurtunnels in dodelijke valkuilen

 1. Aegolius cs zegt:

  Eigenlijk volstrekt onvoorstelbaar dat deze maatregelen noodzakelijk zijn tegen de islam. Je land ondergronds, via de lucht en de zee moeten beschermen. De V.N. zal er anders over denken.

  Liked by 1 persoon

 2. tippelaar zegt:

  Hamas en alle palestijnen aan het gifgas. Als dat niet werkt weg bombarderen met fosfor en napalmbommen. Desnoods met een neutronenbom. De burgerslachtoffers zijn een bijverschijnsel, het kan niet anders. Dat het anders zou kunnen en moeten is allemaal onzinpraat van tegenstanders van de joden en Israël. Dat Hamas vrouwen en kinderen als schild gebruikt en ziekenhuizen en scholen als schuilplaats voor zichzelf en hun wapenarsenaal is al veel langer bekend. Het israelische leger moet zich van al dit gedoe niets aantrekken. Uitroeien dat palestijnse getijsem. Te beginnen bij de ziekenhuizen en de scholen en daarna de vrouwen en de kinderen. De volgorde is niet van belang als het maar gedaan wordt. Als een buurland van Israël zich ermee bemoeit, dan deze een zelfde behandeling geven. Terreur en daarna hard weglopen, daar zijn ze goed in die laffe palestijnse schijthuizen.

  Like

  • paulzwueste zegt:

   Daar is het nog ’n beetje te vroeg voor.
   Het zal wel ’n keer gebeuren maar dan moet het echt oorlog zijn.
   Zoals de Engelsen de steden in Duitsland bombardeerden met assistentie van de Amerikanen, en de Amerikanen deden met hun atoombommen op Japan.
   Allez, ge weet wel zunne…!

   Like

  • Alex Delarge zegt:

   uitstekende reactie.

   Like

 3. Cathja zegt:

  Wat een knappe koppen zitten er in Israël! Geniaal wat ze nu weer hebben bedacht. Het land kan ook niet anders doen dan zich beveiligen, want de vijand zit rondom!
  Veel succes daar, en shalom Israël!

  Liked by 3 people

 4. Harry zegt:

  Je kunt je afvragen of het begrip “burgerslachtoffers” wel bestaat onder moslims .
  Eigenlijk zijn het allemaal terroristen , terroristen in spe , of gewezen potentiéle moordenaars , die hun kinderen fout opgevoed hebben .
  Ik heb nul % meelij met moslims .

  Like

 5. kruisridder zegt:

  Geniaal. In één woord gezegd.

  Like

 6. Marian zegt:

  Prachtig, ga zo door. Maak voor die monsters maar valkuilen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s