Vliegreis EC-baas Juncker: € 25.000,-

Screenshot_282

Eurocommissarissen hebben afgelopen jaren soms tienduizenden euro’s per reis in rekening gebracht. Voorzitter Jean-Claude Juncker gaf bijna €25.000 uit aan een vlucht, nodig om een EU-delegatie naar Rome te vliegen.

Dat blijkt uit het onderzoek naar alle declaraties door de Spaanse de non-gouvernementele instelling Access Info Europe en het Belgische tijdschrift Knack. Ze kregen de gegevens na drie jaar procederen in handen.

Lees verder>>>
(h/t “Heer M”)
De Telegraaf

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Brussel, Elite, establishment, Europese Commissie, EUSSR, Graaien, Hypocrisie, Rotzakken, verloedering, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

28 reacties op Vliegreis EC-baas Juncker: € 25.000,-

 1. Verhuftering in Nederland: Geen respect meer voor iemand die eerste hulp verleent

  Maarten Voet (29) uit het Groningse Uithuizermeeden is verbijsterd. Terwijl hij een bejaarde man met hartritmestoornissen probeert te redden op de vloer bij de kassa’s in de supermarkt, wordt een man boos dat het allemaal te lang duurt voor hij zijn pakje sigaretten af kan rekenen. ,,Het moet eens klaar zijn met de verhuftering.”

  Simone van Zwienen

  Voet doet woensdagmiddag even snel een boodschap voor hij aan het werk moet bij het beveiligingsbedrijf waar hij stage loopt. Als hij bij de kassa van supermarkt Coop in het Groningse Uithuizermeeden aankomt ziet hij een man van ver in de 80 jaar oud op een stoel gezet worden. ,,Hij was niet goed geworden, voelde zich duizelig. Hij zakte steeds verder weg. Hij transpireerde en had moeite met ademhalen”, vertelt de Groninger.

  Hij belt resoluut 112 voor een ambulance en hij belt zijn vriendin. ,,Ze heeft EHBO, werkt met ouderen en we wonen om de hoek. Terwijl we op onze knieën zitten om de man te helpen, staat er een andere man af te rekenen en zich ermee te bemoeien. Hij was boos dat zijn zoontje van een jaar of 4, 5 dit allemaal moest zien.”

  Voet voelt de hartslag van de man verder wegzakken. ,,Terwijl we de AED aansloten bleef de man bij de kassa staan en schelden. Hoewel ik probeerde de oude man te troosten en kalmeren omdat hij zelf ook voelde dat het niet goed ging, had ik misschien beter die man bij de kassa moeten troosten. Vanwege het feit dat hij en zijn kind dit moesten zien”, zegt de Groninger sarcastisch.

  Slopen
  Als zijn vriendin Jennifer van de Wetering zegt dat de man misschien beter weg kan gaan, zegt hij volgens Voet ‘Ik ga, voor ik iedereen ga slopen hier’. Voet kan er met zijn verstand niet bij dat iemand zo reageert. ,,De caissière was helemaal in paniek na zijn tirade. Ze huilde en was helemaal van slag.”

  Twee dagen later belt Voet naar het verzorgingstehuis waar de oude man woont. ,,Hij is later in het ziekenhuis overleden.”

  Normaal
  Het hele voorval heeft meer impact op Voet dan hij had gedacht. ,,Die man zakte weg in mijn armen, dat doet iets met je. Toen hij bijkwam pakte hij mijn hand vast, omdat hij bang was. Dat moment was zo heftig. Je doet je best, je doet wat denkt dat goed is. Dat is toch niet meer dan normaal?”

  Het verbaast hem dat iemand zo kan reageren als de man bij de kassa. ,,Ik ben ervan geschrokken. Daarom wil ik mijn verhaal delen. Dit verhaal staat niet op zichzelf. Het moet eens klaar zijn met de verhuftering in deze samenleving. Gedraag je een beetje. Ik hoop dat dit verhaal bijdraagt aan de bewustwording.”

  De supermarkt wil desgevraagd niet reageren om redenen van privacy.

  Liked by 2 people

 2. Steven zegt:

  Die vent moeten ze een strijker in zijn reet douwen

  Liked by 1 persoon

  • Golden Girl zegt:

   spietsen zoals ze vroeger deden, paal in je achterste die er in je mond weer uit kwam en dan werd je zo langs de kant van de weg gezet, de beulen lachten zich rot als mensen nog een paar dagen vreselijke pijn hadden, maar dat uitlachen van Juncker, wie het laatst lacht, lacht het best en ik hoop dat wij als laatste zullen lachen

   Liked by 1 persoon

 3. BertG. zegt:

  Helaas, de meeste hier zijn inmiddels veranderd in gewetenloze hufters.
  En dat merk je dan ook bijna dagelijks, er hoeft maar wat te gebeuren of ze gaan helemaal los.
  Ik kijk nergens meer van op.
  Je kan alleen maar zorgen dat jezelf een overtreffende trap hiervan bent en ze finaal de grond in boort met woorden.
  Moet je wel zin in hebben trouwens, is niet voor iedereen weg gelegd.

  Liked by 1 persoon

 4. tippelaar zegt:

  Omdat de staat en zijn organen ons, de burgers als uitschot ziet en als zodanig behandelt, gaan we ons ook als zodanig voelen. We zijn als mensen van nul en generlei waarde meer. De emphatie met anderen zakt daardoor zover weg dat we als gevoelloze robotten gaan functioneren en ook anderen als robotten gaan behandelen. (zie “1984”van george Orwell) Wat kan het ons schelen dat iemand doodgaat bij de kassa van de supermarkt. Hij had beter op straat dood kunnen gaan dan hadden we er geen last van gehad Zo, dat is de maatschappij van vandaag de dag , wen er maar aan. Ik ken de man niet die zo reageerde bij de kassa maar het zou interessant zijn om te weten wie dat was, niet bij naam of zo maar vanwege zijn achtergrond. Hoe is die mens zo verworden dat hij zo reageert?
  Wij weten allemaal het antwoord. De ontmenselijking van de samenleving met als voorbeeld de papierwinkel van de ambtenarij waarin velen de kost verdienen maar hun werk is voor anderen een doodsteek voor hun menszijn omdat zij geen ambtelijke macht hebben en alleen de regels tellen waarvan zij, de machtelozen de dupe worden. Ook in de supermarkt.

  Liked by 3 people

 5. Renske zegt:

  Ik ben niet verbaasd door dit verhaal Laatst knalde een jongen van een jaar of 25 schat ik en op de fiets (ik ook op de fiets) bijna tegen me op, omdat hij op zn mobiel zat te kijken. Als ik schrik dan ga ik schreeuwen: kijk uit idioot en zit niet op dat ding te kijken. De jongen werd heel kwaad en riep kijk zelf uit. Ik werd zo godvergeten boos door dat antwoord, dat ik een paar minder gezellige dingen riep. Toen begon meneer dat ik netjes moest blijven. Ja halve zool eerst op me af laten knallen door jouw schuld en dan beleefd vragen of je voortaan niet meer op je mobiel zou willen kijken tijdens het fietsen. Totale onredelijkheid, die je steeds vaker tegenkomt in de samenleving. Ik pik het NIET.

  Liked by 1 persoon

  • BertG. zegt:

   Ik heb een hele grote harde ding dong bel op mijn fiets zitten, en iedereen die mij tegemoet fiets, starend op ze smartfoon, dan bel ik even.
   Dan trekken ze alleen een vies gezicht, meer niet.
   Beter dan dat ik aangereden word door zo’n slingerde mongool.

   Like

   • BertG. zegt:

    Ik heb er over zitten denken om zo’n luchthoorn op mijn fiets te zetten.
    Maar de kans dat ze dan direct op hun bek gaan met hun fiets is dan wel vrij groot.
    Ze schrikken zich dan helemaal de tyfus als je naar je smartfoon zit te staren op je fietsje.

    Like

 6. Wachteres zegt:

  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4776424/Juncker-lavishes-24-000-taxpayer-cash-air-taxi.html?ITO=1490&ns_mchannel=rss&ns_campaign=1490

  Feestneus Juncker verspilt 24.000 dollar aan belastinggeld voor een ‘air taxi’ vanwege een plezierreisje naar Rome en de Eurocraten hebben jarenlang gestreden om dat – en 425.000 pond voor de reiskosten van zijn vrienden – voor u geheim te houden

  • Jean-Claude Juncker gaf bijna 24.000 dollar uit aan een privé jet voor één nacht naar Rome
  • De declaraties voor twee maanden van het afgelopen jaar waren 450.000 pond voor 261 officiële reizen
  • Activisten hebben twee jaar strijd gevoerd om toegang te krijgen tot de uitgaven van de niet-gekozen commissarissen, maar de EU heeft slechts de uitgaven van twee maanden vrijgegeven
  • Een groot deel van het geld werd besteed aan gecharterde privé-vliegtuigreizen

  De Eurocommissaris, Jean-Claude Juncker, heeft bijna 24.000 dollar uitgegeven aan een privé jet voor een reis van één nacht naar Rome, werd gisteren onthuld.

  Het bezoek – dat gefinancierd wordt door de belastingbetalers van de EU – was slechts één voorbeeld van ‘buitensporige’ uitgaven, omdat de onkosten van de Commissie voor het eerst werden vrijgegeven.

  De declaraties van de eerste twee maanden van vorig jaar liepen op tot bijna £ 450.000 voor 261 officiële reizen – 8.000 dollar per maand voor elk van de 28 niet-gekozen Eurocommissarissen.

  Activisten hebben twee jaar gestreden om toegang tot de uitgaven van de niet-gekozen commissarissen te krijgen, maar de EU heeft slechts de uitgaven van twee maanden vrijgegeven.

  De Europese Commissie weigert andere onkosten te onthullen, vanwege de ‘buitensporige administratieve last’ – zij beweert dat de EC al ‘een van de meest gecontroleerde organisaties van de wereld’ is.

  De commissie zei dat dergelijke ‘air taxi’s’ kunnen worden gebruikt als er geen commerciële vluchten beschikbaar zijn die passen in het schema van een commissaris.

  Maar er zijn zes dagelijkse commerciële vluchten tussen de Belgische hoofdstad en Rome, plus een andere vlucht vanuit de nabijgelegen luchthaven van Brussel, Charleroi-Zuid.

  Federica Mogherini, de chef Buitenlandse Zaken van de EU, heeft de duurste reis gemaakt en 77,118 euro (69,995 euro) uitgegeven, toen zij van België naar Baku in Azerbeidzjan ging.

  Dit behelsde de kosten van een gecharterd vliegtuig voor een delegatie van zes tot acht personen, die vervolgens naar een andere top in Armenië reisden alvorens terug te keren naar Brussel.

  De voormalige Ukip-leider Nigel Farage brandmerkte de declaraties als ‘schandelijk’.

  Like

 7. Jan zegt:

  De dieven, plunderaars, oplichters, een overzicht en het topje van de ijsberg.

  Slecht voor hart en bloedvaten. Lezen op eigen verantwoording.
  http://www.dailymail.co.uk/news/article-4776424/Juncker-lavishes-24-000-taxpayer-cash-air-taxi.html

  Liked by 1 persoon

 8. koddebeier zegt:

  Daar was zeker alle drank bij inbegrepen !!

  Liked by 1 persoon

 9. Tistochwat zegt:

  Ja, JIJ kunt wel lachen, hè, linkse graaier?
  Zuipen, zoenen en zakkenvullen:

  https://ejbron.wordpress.com/2015/12/19/stripverhaal-jean-claude-juncker/

  Liked by 1 persoon

 10. Motorman zegt:

  Ook in dit artikel een stukje over Marianne Thyssen, Belgisch commissaris. Zij declareerde kosten om naar recepties van haar eigen partij te gaan. Schransen en drinken en er nog voor betaald worden! Waarschijnlijk ook nog vervoer heen en terug door een chauffeur.

  Thyssen declareerde zo volgens Knack “de ‘Nationale nieuwjaarsreceptie CD&V in Antwerpen’ (48,30 euro), ‘CD&V nieuwjaarsontbijt in Ninove’ (48,30 euro), ‘Séances de voeux Conseil Economique et Social de Wallonie, Liège’ (48,30 euro), ‘CD&V nieuwjaarsreceptie (Veerle Heeren)’ (19,32 euro), ‘Nieuwjaarsreceptie Lubbeek’ (19,32 euro), ‘Nieuwjaarsreceptie in Westerloo – Kristof Welters’ (19,32 euro) en ‘Mission “Afdeling” in Wuustwezel’ (19,32 euro)”. In totaal declareerde zij voor deze zeven ‘officiële missies’ 230 euro.

  Liked by 1 persoon

 11. tippelaar zegt:

  Onze niet gekozen leiders hebben een ego als een kankergezwel, het blijft groeien en er is geen kruid tegen gewassen. Alleen kruit met een t houdt ze tegen, definitief. Wat zou dat nou zijn, kruit met een t vraagt men zich af. Kruit met een t is ouderwets, liever gebruik de term semtex o.i.d.

  Liked by 1 persoon

 12. Oeps48 zegt:

  Goede avond Dames en Heren.

  Ik kan hier heel kort zijn, Die Juncker krijgt van mij slechts 5 minuten. om uit te leggen, waarom hij denkt een 25.000 Euro kostend vliegreisje van Brussel naar Rome te kunnen declareren. Ik denk niet, dat hij een goed verhaal kan opdissen. Dan rest niets anders dan oneervol ontslag op staande voet met aangifte wegens diefstal en provisorisch beslag op zijn totale privévermogen in afwachting van de resultaten van verder onderzoek. Ik ken mensen, die om minder ontslagen zijn.
  Schoften, die dergelijke streken uithalen verdienen een gepaste straf.

  Liked by 1 persoon

  • Mirjam zegt:

   Als straf kan hij de reis nogmaals overdoen, maar dan te voet, vanaf het laagste Europese land. Voetreis naar Rome, precies goed.

   Like

   • Oeps48 zegt:

    @ Mirjam (11 augustus 2017 om 20:15)
    Goede avond Dames en Heren.
    Juncker te voet naar Rome sturen heeft iets weg van de beruchte gang naar Canossa. Ik weet niet, of dat wel zo verstandig is. Zou Juncker, de dronkaard, er iets van leren ?

    De Duitse keizer Hendrik IV (keizer van 1056 tot 1106) maakte ruzie met paus Gregorius VII. In 1076 liet Hendrik IV de paus afzetten, die hem vervolgens in de ban deed. Om van de ban te worden ontheven moest Hendrik vergiffenis afsmeken aan Gregorius. Op het moment dat Hendrik dat wilde doen, op 25 januari 1077, had de paus zich teruggetrokken in de burcht van Matilda te Canossa. Hendrik volbracht de kerkelijk voorgeschreven boete door op drie achtereenvolgende dagen in boetekleed en blootsvoets voor de poort van dit kasteel te verschijnen. Hoewel het vernederend was voor de keizer om zich aan de paus te onderwerpen, leed de paus een grotere nederlaag dan de keizer: hij was genoodzaakt de keizer van de ban te ontslaan. Menig monarch heeft sedertdien gezegd niet naar Canossa te zullen gaan.

    De paus had toendertijd een amoureuze relatie met de contessa Matilda van Toscane (1046-1115). Matilda was met hulp van de paus gescheiden van haar achterneef Godfried de bultenaar, die haar van haar gebieden in Lotharingen (Zuidelijke Belgische Ardennen) had beroofd. Matilda was een rechstreekse afstammelinge van keizer Karel de Grote en verwant aan Godfried van Bouillon. Zij heeft in de Belgische Ardennen in Orval (vallei van goud) een nonnenklooster laten bouwen. Matida was een trouwe aanhangster van de Katharen (ketterse sekte) en lraadpleegde graag het labyrinth. Mathilda heeft de paus geïntroduceerd in het hieros gamos (symbolisch goddelijk huwelijks-ritueel) en toen was zij een klein beetje zwanger. Haar buitenechtelijke zoon, Guidone genaamd, heeft zij laten opgroeien in een klooster in Toscane. Toen het kind een jaar of 4 oud was mocht de jongen een keer thuiskomen. Zij trok een blauwe jurk aan en zette het kind op schoot. Daar moest een schilder een schilderij van maken. Dat schilderij heeft zij naar de paus gestuurd, die dat in zijn slaapkamer hing. Wie zou er enig kwaad zoeken achter een schilderij van de madonna met kind in de slaapkamer van de paus? Later heeft zij ook de bouw van de kathedraal van Chartres gefinancierd. Vandaar het grote labyrinth in Chartres. Een kopie van het schilderij “madonna met kind” is ook te vinden in een glas-in-lood-raam in de kathedraal van Chartres. Er wordt beweerd, dat Guidone, de buitenechtelijke zoon van Matilda en de paus Gregorius VII, de stamvader van Michelangelo zou zijn. Mathilda is de enige vrouw, die een grafmonument in de Sint Pieter in Rome heeft. Hoe zou dat toch kunnen (???) O ja, Godfried de bultenaar is nog eens in Toscane verhaal gaan halen, maar had geen succes. Op de terugweg naar Duitsland maakte hij kamp en moest ‘s-nachts zijn tent uit om te plassen. ‘s-Morgens vonden zijn soldaten hem met doorgesneden keel.
    Hè, soms lijken geschiedenisboeken wel roddelverhalen.


    Kathedraal van Chartres.


    Labyrith in de kathedraal van Chartres.


    Madonna (Matilda) met kind in de kathedraal van Chartres.


    De heilige (???) paus Gregorius VII.


    Het grafmonument van Matilda van Toscane in de Sint Pieter te Rome.

    Like

 13. Anton Haksteeg zegt:

  Juncker en de rest van die 24 commissarissen en zeker Mogherini dienen afgezet te worden. Ze zijn niet gekozen door welk volk dan ook en inderdaad alleen opvreters. Weg met de EU het deugt nergens voor en kost alleen vreselijk veel geld en welk land weil er nu door Merkel bestuurd worden met “wir schaffen das”?

  Liked by 1 persoon

 14. paulzwueste zegt:

  Die goot die moeten wij zien te vinden.
  Hij is er wel maar volkomen verstopt door de frauduleuze overheden van de meeste Europese landen.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s