CITAAT Joop den Uyl (PvdA) . . .

Door:
Gerard de Boer
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Links fascisme, nationaalsocialisme, nazisme, Nederland, PvdA. Bookmark de permalink .

28 reacties op CITAAT Joop den Uyl (PvdA) . . .

 1. Marc zegt:

  Wel even eerlijk blijven: Den Uyl was toen zestien jaar. In 1948 heeft hij nog Klerk en Beul van Felix Kersten in het Nederlands vertaald. Dat was een aanklacht tegen Himmler. Bovendien huwde hij een joodse vrouw en was hij zeer pro-Israël.

  Wat niet wegneemt dat hij de deur wagenwijd opengezet heeft voor gezinshereniging van islamitische gastarbeiders, toen deze weigerden terug te keren naar hun eigen land.

  Like

 2. guusvelraeds zegt:

  Ook vandaag bij vele socialisten en de nodige sociaal democraten. Alleen de verpakking is anders de inhoud heeft nog steeds veel raak vlakken met het nationaal socialisme van weleer. De nationaal socialisten waren voor een alles bedisselende verzorgingsstaat. De oude nazi’s gingen naarstig op zoek naar slachtoffers en daders, komt allemaal bekend voor. De P.v.d.A. is de partij bij uitstek geweest van heropvoeding bevolking. Dat was vroeger en dat is vandaag niet echt veranderd. Zoals laatst nog de P.v.d.A. Den Haag die het eten van donuts wil verbieden. Donuts zijn slecht, islam is goed. De partij van de verbinding heeft grote groepen Nederlanders verweest, verweest van hun cultuur, hun omgeving en hun mede Nederlanders. Goed functionerende wijken en buurten zijn verworden tot broedplaatsen van geweld, achterstelling vrouwen en uitsluiting van alles dat niet islamitisch is.

  http://www.vrijspreker.nl/wp/2008/02/den-uyl/

  Geliked door 1 persoon

 3. Oeps48 zegt:

  Beste Dames en Heren.

  Dit citaat spreek boekdelen. Joop den Uyl was dus al goed fout vóór de oorlog.
  En Joop den Uyl was niet goed bezig na de oorlog. Door zijn toedoen ontstond er een grote staatsschuld. Hij strooide het geld rond in de achterlijk gebleven ontwikkelingslanden.
  Autoloze zondag en benzine op de bon.

  Geliked door 1 persoon

  • Jan zegt:

   en kruipen voor de beroepsantisemiet Mahmoud Rabbani, lid van de PLO. Later zouden anderen het stokje van Den Uyl overnemen zoals Max van der Stoel, Frans Timmermans, Diederik Samsom, allen Israëlhaters en antisemieten want pro BDS.
   Partij van de Antisemieten

   Geliked door 1 persoon

 4. Wim Vreeswijk zegt:

  In het boekje van Geert Mak las ik ook dat Joop tijdens de oorlogsjaren in Berlijn sociologie studeerde en idolaat was van AH. Doch toen zijn joodse vriendin opgehaald werd voor een vernietigingskamp switschte hij van extreem rechts naar extreem links, sloot zich aan bij de PvdA……

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   Het nazisme was nationaal-SOCIALISTISCH! NIET extreemrechts!

   Webmaster

   Geliked door 3 people

   • Theresa Geissler zegt:

    Tja, Bert, zeker de eerste 40 jaar na de bevrijding kregen we dat ‘extreem-rechts’ nu eenmaal met de paplepel ingegeven door een hele generatie, die evenmin het fijne ervan wist en die er gemakshalve maar niet eens bij stil stond, wat dat woord “socialistisch’ er dan wel in deed.
    Of ze noemden het eenvoudigweg “Fascistisch,” net als de richting van Mussolini, dan hoefde er helemáál niets te worden uitgelegd.
    Mijn ouders waren zéker niet socialistisch, dus het was niet hun bedoeling om iets te verdoezelen, maar ze konden zelf niet vakkundig genoeg het kaf van het koren scheiden. Niemand trouwens, als je het mij vraagt.

    Geliked door 1 persoon

  • leefbarbaar zegt:

   Geert Mak is PvdA.

   Like

 5. Mary zegt:

  Volgens mij is Hitler niet alleen voor de hele PvdA een inspiratie geweest maar voor alle linkse partijen die wij hier hebben, blijft alleen PVV en FvD over die je nazi loos zijn.

  Geliked door 2 people

 6. paulzwueste zegt:

  Ach, een idealist die in later jaren zelfs uitgevonden had dat
  “iedereen het recht had om niet te willen, en daardoor niet te hoeven werken”.
  Nederland is een land waar je je hele leven geen dag gewerkt hoeft te hebben om het volledig staatspensioen uitbetaald te krijgen.
  De enige voorwaarde is dat je 40 jaar in Nederland gewoond moet hebben.
  In die 40 jaar kan je elke maand je werkeloosheidsuitkering opstrijken.
  In de andere landen van Europa, die tot de westerse landen behoren, krijg je staatspensioen op basis van het aantal gewerkte jaren of delen daarvan.
  Heb je niet willen werken dan ontvang je ’n absoluut minimum van 300-400 Euro per maand!
  Dat verklaart waardoor zo’n linkse waanzinnige “Den Uyl” het in Nederland tot minister president kon schoppen.

  Nu is het geen cent beter met die gestoorde gevoelsarme psychopaat Rutte aan het roer, die het land zelfs bij opbod verkocht aan Brussel.

  Geliked door 2 people

 7. Taljaard zegt:

  Dom jochie, dat later wel wat heeft bij geleerd.
  Door schade en schande.
  Maar veel slimmer is hij daarna ook niet echt geworden.
  Nogal veel van die oude rooien stonden in de jaren `30 sympathiek tegenover de ”nieuwe orde” in Duitsland en Italie. En na de oorlog wasten zij hun handen in onschuld en waren ze opeens heel erg ”antifascistisch” Gerrit Jan Zwertbroek ging ver over de schreef en was na de oorlog uit gekotst. Maar daar bleef het verder wel bij.

  Like

 8. Alex Delarge zegt:

  Jopie was natuurlijk heel erg fout. in andere landen werd korte meten gemaakt met socialisten en sociaal democraten door nationaal socialisten. Soms gingen ze zelf de internationale zingen vlak voordat de fallbeil naar beneden ging.Hoe heeft Jopie dit kunnen voorkomen?https://youtu.be/D59FMsB17MU

  Like

 9. leefbarbaar zegt:

  Socialisten kunnen het vaak heel goed vinden met socialisten.

  Like

 10. fransdewit zegt:

  Hij haalde de goedkopere “gastarbeiders”, hierin, zodat ik niet meer hoefde te komen. Ik werd te duur

  Like

 11. Marian zegt:

  Hij was een beeeeeeetje dom.

  Like

 12. Luchtpint zegt:

  Zjop den Oewil.

  Like

 13. Anton Klunder zegt:

  Klopt, en uit diezelfde biografie:
  in mei 1940 sloeg zijn visie radicaal om en ontpopte hij zich in een half jaar tijd tot een sociaal-democraat, voor wie de parlementaire democratie, de rechtsstaat en de actieve betrokkenheid van vrije burgers bij de politiek de vaste ijkpunten waren.
  In de loop van de oorlog raakte hij betrokken bij de verzetsbladen De Nieuwe Vrijheid en Vrij Nederland, waar hij na de oorlog enige jaren als redacteur werkte, alvorens voorgoed naar de politiek over te stappen.

  Misschien had ejbron dit er ook nog bij moeten vertellen. Of kwam dat niet zo goed uit bij het framen?

  Like

 14. Wim Vreeswijk zegt:

  Joop heeft er ook voor gezorgd dat er vele miljarden gemeenschapsgeld weggegooid werden in allerlei totaal corrupte ontwikkelingslanden, waardoor onze staatsschuld onnodig opliep. De bekende Sinterklaas speelde zoals Wiegel hem treffende kwalificeerde !

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s