De lakmoesproef voor de vrije samenleving: tolerantie zonder dwingende conformiteit

Screenshot_300

(Door: Alexandra Tompson)

Diversiteit wordt alom gevierd. Maar een bepaalde vorm tellen we niet mee. De diversiteit in het denken. Mensen mogen verschillen… zolang ze denken zoals wij. We proberen begrip op te brengen voor vluchtelingen, vrouwen, zwarten, Latino’s en moslims, maar we tonen geen enkele empathie voor bakkers die weigeren een taart te bakken voor een homohuwelijk of voor een conservatieve professor die ontslagen wordt.

Lees verder>>>
(h/t “Wachteres”)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", "Weg met ons!", gezond realisme, moralisme, Multiculti, Naïviteit, tolerantie/intolerantie. Bookmark de permalink .

2 reacties op De lakmoesproef voor de vrije samenleving: tolerantie zonder dwingende conformiteit

 1. Theresa Geissler zegt:

  Ja, die andere kant van de medaille bestaat inderdaad en is geldt zelfs universeel! Toch zou ik voorzichtig willen opperen, dat in dit ene, met name genoemde voorbeeld (trouwens wel een héél sprekend voorbeeld) ergens ook weer gaat om iets doorgeslagens, dat vooral de Zwéden weer kenmerkt: Dat deze vroedvrouw over de grens, in buurland Noorwegen, haar beroep wel kan uitoefenen, spreekt wat dat betreft al boekdelen en ik heb ergens het idee, dat ze dat, hoeveel er bij ons ook scheef mag zitten, in Nederland eveneens zou kunnen.; ik heb tenminste nog nooit gehoord, dat een verloskundige hier verplicht is, tevens aan abortussen mee te werken en een beroep doen op gewetensbezwaren lijkt me hier nog steeds mogelijk.
  Maar dit is ècht iets van Zweden, die met de intrede van de socialistische regeringen vanaf de jaren ’60 abortus zo ongeveer in de gezondheidszorg hebben ingecalculeerd, op gelijke voet als alle andere mogelijkheden tot “geboortebeperking.” Alles in het kader van de sociale wetgeving, welke de belastingen zó hoog opschroefde, dat in vrijwel alle Zweedse gezinnen beide ouders wel móesten werken – hiertoe diende b.v. ook de voor iedereen bereikbare èn betaalbare ‘buitenschoolse opvang, typisch socialistisch. En met dit precies hetzelfde: Abortus aanbieden, of je een hoofdpijnpilletje aanbiedt! En voorál niet letten op al die gevallen van vrouwen, die een zwangerschap, gepland of niet, misschien wel helemáál niet willen laten afbreken, maar daar door hun partner, die er fysiek en mentaal anders in staat en het een gemakkelijke oplossing vindt, in wezen toe worden gedwóngen. Néé, dat is van geen enkel belang: Officieel gebeurt het állemaal
  ‘vrijwillig” en geldt het al een ‘zegen’ van een “moderne, tolerante” samenleving! Daarom mag niemand er vragen bij zetten en wordt men gewoon geacht, er aan mee te helpen, als het zo uitkomt. Walgelijk, gewoon walgelijk!
  Zweden is doodziek en het VERDIENT het in feite om ten onder te gaan: Het heeft er zelf om gevraagd!

  Geliked door 1 persoon

 2. Renske zegt:

  Beetje vreemd voorbeeld dat van die bakker. Hangt ervan af wie of wat die bakker is of er wel of niet empathie voor bestaat. Als het bij een cultuur hoort wordt het althans hier meer geaccepteerd. Als een moslimambtenaar een homostel weigert te trouwen kun je er de donder op zeggen dat het geaccepteerd word. Want is cultuur.

  Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s