In het kort: de waarheid over de Kruistochten

Screenshot_16

(Vertaling: E.J. Bron)

Op het moment dat de Kruistochten begonnen, hadden de moslims al twee derde deel van de christelijke wereld veroverd.

Na eeuwen van islamitische invasies, in brand steken van kerken, marteling, slaven maken en gedwongen bekeringen van christenen, begonnen de Kruistochten uiteindelijk in 1095.

457 jaar na de islamitische verovering van Jeruzalem
453 jaar na de islamitische overname van Egypte
443 jaar na de islamitische plundering van Italië
380 jaar na de islamitische bezetting van Spanje
363 jaar na de islamitische aanvallen op Frankrijk
249 jaar na de islamitische overval op Rome

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Christendom, Historie, Islam, Kruistochten. Bookmark de permalink .

24 reacties op In het kort: de waarheid over de Kruistochten

 1. Anna zegt:

  Dit klopt helemaal, maar dit hoor je helaas nooit over selectief nieuws gesproken……

  Like

  • fleckie zegt:

   Anna, 11.12…22.12 u:Allicht niet: dan wordt ..DE..ISLAM…negatief..’belicht’, ( wie weet voor HOEVEEL ..HIER…moslems al, EN..WAAR…hebben geinvesteerder !( men vergete niet 2008, toen de IRANIER AHMEDINEJEHAD ( etc’) …..TEGOEDEN terughaalde uit het WESTEN, , ( het was opvallend dat de goudprijs..ook .. OMHOOG ..schoot!)

   Like

   • rony stokart zegt:

    dank voor bibliografie – maar hier is er nog een in het Nederlands van arabist Hans Jansen : “Op, op, ten strijde, Jeruzalem bevrijden – het ware verhaal van de kruisvaarders” – uitg. Van Praag – derde druk 2015.

    Geliked door 1 persoon

 2. Ja, toen.
  Heb het idee dat de tegenwoordige mens alleen uit watjes bestaat.

  Like

  • Renske zegt:

   Nou toen waren het dus ook watjes als het zo lang geduurd heeft tot men in verzet ging. Als dat nu weer zo gaat zijn we een paar eeuwen verder..

   Like

   • fleckie zegt:

    .’..DE..KRUISTOCHTEN’…Overzicht van 2 eeuwen verbitterde strijd om de heilige plaatsen’. .. schrijver Antony Bridge, uitg.Veen,uitgevers, Utrecht -Antwerpen.isbn 90.204.3198.6 …………..’ tussen de oproep van paus Urbanus ll in 1095 om BYZANTIUM te hulp te snellen tegen de opdringende .. TURKSE..legers en de heilige plaatsen in…PALESTINA… te verdedigen tegen de…ISLAM– in 1291 liggen 2 eeuwen van verbitterde strijd .Zeven kruistochten werden ondernomen die voortdurend werden overschaduwd door hebzucht ,naijver en de ongebreidelde agressiviteit v.d.deelnemers. De steeds wisselende machtsposities van TURKEN, SYRIERS, BYZANTIJNEN en EGYPTENAREN enerzijds,en de burgeroorlogen tussen de christenen
    anderzijds, zorgden voor een grillig verloop v.d.strijd. ………………….Antony Bridge heeft in een bondige en tegelijk beeldende verteltrant het verhaal v.d.kruistochten opnieuw leven ingeblazen. De schrijver volgt de veldtochten op de voet, vanaf …de..EERSTE..GROTE..JODENMOORD…in EUROPA en de lange tocht via…CONSTANTINOPEL tot de vele veroveringen en nederlagen in het Heilige Land. Hij schenkt veel aandacht aan de oorlogstactiek, de problematiek van het andersoortige klimaat en de vele ontberingen die de kruisvaarders moesten doorstaan. ……………Dit boek is voor alles het verhaal v.d.mensen die in de hevige strijd tussen Kruis..en…Halve Maan verwikkeld waren. Bridge schrijft zowel over grote aanvoerders als Godfried van Bouillon,Richard Leeuwenhart en Saladin, als over de…naamloze…strijders uit..alle windstreken,…DIE HET …VUILE..WERK…. moesten opknappen. ……………A. Bridge schreef eerder een biografie over de Byzantijnse keizerin Theodora en is een veelgevraagd medewerker voor radio- en televisie-programma’s.<<<<<<<<<<<<<<>>>>>…..De Kruistochten plm.1095-1300, auteur Regine Pernoud,..uitg. De Tijdstroom, Lochem1965,……….. oorspronkelijke titel….’ .LES CROISADES’……….INLEIDING:…..’ de kruistochten..hebben aan de ..historici ..de..meest verschillende beoordelingen ontlokt en het is merkwaardi te zien hoe de geschiedenis in latere tijden over dit onderwerp is gaan moraliseren en hoe weinig historici de verleiding hebben kunnen weerstaan om de gebeurtenissen,die zij weergeven,te beoordelen en veroordelen. Bovendien bergt het oordeel dat men over het verleden kan geven,onvermijdelijk een element van vergissing in zich, onvermijdelijk ook wordt het gevormd naar maatstaven die uit onze tijd stammen en niet uit het bestudeerde tijdperk. Men kan er zich over verwonderen,dat dit moraliseren over het gebeurde zich juist in de 19e..en…2Oe ..eeuw heeft verbreid, d.w.z. Op het ogenblik ,dat er een bewonderenswaardige poging gedaan werd tot een objectieve,onpartijdige geschiedschrijving,een exacte wetenschap met zeer strenge regels. .Het beoordelen door de historici bracht het bewaarde
    met zich mee van een zeer subjectief element,voorgeschreven door ..de..politieke en godsdienstige opvattingen..v.d.historici zelf– maar ook van’Met historisch kinderlijk houden van h.publiek door hen steeds aan de ene kant’de goeden’ en aan de andere kant..’de slechten’, zoiets als Indianen..en..cowboys,..voor te houden. ……………wat betreft de Kruistochten vindt men als goeden en slechten,naar de opvattingen v.d.auteur of die van h.ogenblik,afwisselend de Mohammedanen ..en..de..Christenen…Zouden deze willekeurige vaststellingen , te eenvoudig om juist te kunnen zijn,niet ontstaan omdat men in het algemeen meer haast heeft om te oordelen dan om te begrijpen? ..Daarom is het zo belangrijk het publiek in..direct..contact met de teksten te brengen. Ook zij,die beslist willen dat..de..geschiedenis..alleen..uit..zwart..en..wit..bestaat,moeten tenminste de kans hebben deze naar eigen opvatting te kiezen.i.p.v…afhankelijk ..te..zijn..van..die..van de historicus ; terwijl anderen hun nieuwsgierigheid van geest de vrije loop kunnen laten bij het doordringen in vreemde werelden,verschillend van de hunne,en het genoegen smaken van deze geestelijk vreemde omgeving,even winstgevend als een verblijf in een vreemd land en, wat ook hun persoonlijke opvattingen mogen zijn,dan weer bij de een, dan weer bij de ander van de tegenstanders v.h.ogenblik de eigenschappen bewonderen,die zij graag in ieder mens terugvinden. ..Een dergelijke opvatting zou,dunkt mij,een goede stap voorwaarts naar een grotere vrijheid van geest betekenen.<<<<<<<>>>>>>>>>CANAILLE…IS…GOEDKOOP……….Hoofdstuk3′ uit het boek ‘ DE GROTE LEUGEN’ van Dick Dreux, uitg. De Arbeiderspers1966. ……………’ Ze leefden als het ware in de SCHADUW van Frankrijks glorie. ze werden geboren langs de wegen,…in de ONTSTELLENDE armoewijken van de steden,in afgelegen bergdorpjes waar de honger een voortdurende levensgezel was………..REEDS op hun tiende,twaalfde jaar ontviel hun alle jeugd,waren ze KLEINE LASTDIEREN die voor een paar centimes vrachten sjouwden die hun nog zo broze beenderen bijna lieten kraken. Voor ..HEN.. waren was er GEEN onderwijs in dansen,SCHERMEN,LATIJN en omgangsvormen…voor..HEN waren de universiteiten NIET. gebouwd, waar de kinderen der gegoeden hun geest konden ontwikkelen.etc.<<<<<<<<<<<<<<<<<<<>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
    ‘DIE..KREUZRITTER’ van ..Martin Erbstosser., eine Kulturgeschichte. Edition Leipzig
    Liz.- Nr.600/2/76 ……Best.- Nr.592.484.8. Einleitung Seite,,7,….. Drei Kulturen Dr miielalterlichen Welt, S. 9,………DAS..ARABISCHE…KALIFAT S.9,….. Das Byzantinische REICH,..S.34,…….WEST-EUROPA!..S..43,…..EUROPA auf dem Weg zum Kreizzug.. S..68,….. Der Kreuzzugaufruf..S.74,…….. DER ZUG DER BAUERN..S..85….. Das RITTERHEER..auf dem Kreuzzug..S.90…..die Kreuzfahrerstaaten..S.98….. Die Kreuzzugsauffassung im 12. und 13 .Jahrhundert..S.152…..Die Handelsexpasionen der oberiyalienischen..Stadte..S.173….. Normannenteich und RECONQUISTA ..S.181….. Die Einflusse der Kreuzzuge auf Europa.. S.185….. Anhang..S.205…….. POLITISCHE Chronologie..S.206….. Literaturverzeichnis..S208….. Abbildingsnachweis.. S.209….. Karten..S.210………….. <<<<< betr. 'Sklavenhandel ' u.a. Seite 133. <<<<<<<<<<<<<=

    .

    schermen

    Like

 3. H J zegt:

  Het plaatje zegt ‘seizure of Rome’, dat is volgens mij niet gebeurd., Seizure = inname.
  U schrijft ‘de islamitische overval op Rome’ en dat is juist.

  Like

  • E.J. Bron zegt:

   “Seizure” kan inderdaad meerdere betekenissen hebben: bezitneming; beslaglegging; arrestatie; (plotselinge) aanval; (n.v.t. beroerte); overmeestering.

   Geen van de synoniemen dekte voor mijn gevoel de lading, aangezien ik wist dat het centrum van Rome destijds niet door de moslims veroverd werd. Ze werden uiteindelijk gestopt door de Aureliaanse muur. Daarom heb ik het even verder goed nageplozen. De Engelsen gebruiken het woord “raid”, dat volgens mij veelmeer de lading dekt. Uiteindelijk heb ik in dit geval gekozen voor “overval” als vertaling.

   Webmaster

   Geliked door 1 persoon

 4. delamontagne zegt:

  Nu worden we van binnenuit Geïslamiseerd en zonder al te veel weerstand.
  Met medewerking van de overheid, zoals in England.
  De nieuwe burgemeester, een moslim, laat de raadsvergadering beginnen met een gebed.
  Een moslim-gebed en wel in het ARABISCH…………..
  De raadslieden staan er inderdaad als Dhimmies bij.

  Hier de burgemeester, zijn vrouw en dochter.
  Typical English
  OLDHAM
  https://pbs.twimg.com/media/DGztJbdXkAMejwr.jpg:large
  Wie volgt in Nederland. ?

  Geliked door 1 persoon

  • H J zegt:

   Bedankt voor deze video. Uitstekend.

   Like

  • Wolf zegt:

   Alex Delarge, ontzettend bedankt voor uw bijdrage. Ik heb alles reeds opgeslagen van Bill Wagner. Ontzettend leerzaam en nuttig om te moeten weten. Hoe lang zal dit stand houden op you tube, Google etc , nu Zuckerberg en Merkel ALLES wat niet links willen en GAAN verwijderen en verbieden! Zie vandaag op Geen Stijl. Erg beangstigend.

   Like

 5. louis-portugal zegt:

  Idd vanaf 632 hebben ze de toen bekende wereld overvallen en veel bezet.
  Nu worden ze “uitgenodigd”.om onze vrouwen te verkrachten en ons om zeep te helpen.

  Like

 6. hendrikush zegt:

  De nieuwe sultan van Turkeye en zijn vizier houden wel van een herdenkingsfeestje.

  “In het Malazgirt-district van de oostelijke provincie Muş wordt op 26 augustus een grote viering gehouden om de 946ste verjaardag van de Slag van Manzikert te markeren, de overwinning van Seljuk Sultan Alparslan tegen het Byzantijnse Rijk in 1071.
  Met de deelname van president Recep Tayyip Erdoğan en premier Binali Yıldırım.”

  http://www.hurriyetdailynews.com/erdogan-yildirim-to-join-946th-anniversary-of-battle-of-manzikert.aspx?pageID=238&nID=116623&NewsCatID=341

  Like

 7. rony stokart zegt:

  Hoewel onderwijs verplicht is in de Benelux toch nooit een woord gehoord of gelezen hierover.
  Fake news werd/wordt ons met de paplepel in de strot geperst. God, Allah, Jaweh of welke kierewiet ook mogen we dankbaar zijn… voor het internet.

  Like

 8. Wolf zegt:

  Prachtig en ZEER leerzaam .

  Like

 9. Wolf zegt:

  islam, een kwaadaardige dodelijke tumor die zich verspreidt en vertakt als de zwarte kanker door de hele gezonde wereld die ten dode opgeschreven is doordat we vergeven zijn van de zachte heelmeesters die stinkende wonden koesteren.

  Like

 10. Onno zegt:

  Mijn voorvaderen zijn bekende en leidinggevende kruisridders. Dat zijn steeds goedhartige en hoogbegaafde lui, echte liefdevol zorgzame en gezaghebbende overheden.
  Van Nassau is uiteindelijk ook op komen dagen, maar dat alleen om zeer (psychopathisch crimineel) gewiekst en overigens gestoord vreesloos, de goegemeente van destijds een politiek correcte ‘mask of sanity’ voor te houden. Voor psychopaten geldt kenmerkend: ‘They blend in’.

  De uitspraak van (voor psychopaten kenmerkend) in zijn normale religieuze integratie fundamenteel gestoorde Prins Bernhard “Het interessiert mai keen bal, iek ka so de moschee ien’ of in goed Nederlands: “Die religieuze apenkool interesseert me geen bal, als het moet ga ik zo de moskee in’ is kenmerkend voor de psychopaten die zich in Europa (als psychopaten door de volkse goegemeente van vandaag ONHERKEND) naar boven gewerkt hebben (steeds kenmerkend UIT op -te perverteren- macht en controle) in de sleutelposities van de macht.

  Like

 11. fleckie zegt:

  Vervolg na’1189-1192..,…3 Kreuzzug, POLITISCHE Chronologie:.’Die Kreuzzuge’…………………….
  1190(10.6) Friedrich BARBAROSSA ertrinkt im Saleph……1190-1197.. Heinrich Vl, Deutscher Kaiser ……1191/92.. nachwechselvollem Kampfen Waffenstillstandzwisxhen den Kreuzfahrerstaaten und Saladin.Nur ein schmaler Kustenreifen verbleibt ..den. Kreuzfahrerstaaten . Jetusalemkann nicht ziruckgewonnen werden. Akkon wird Hauptstadt des Konigreiches. ……1193.. Tod Saladin……1197.. Kreuzzug Kaiser Heinrich Vl……1198-1216 .. Papst Innozens lll……1198.. Der Deutsche Ritterorden begrundet , Hauptsitz Akkon……1202..Teilnehmer des 4 Kreuzzuges erobern fur Venedig Zara an der Dalmatischen Kuste ( Preis fur die Uberfahrt) ……1202-1204..4 Kreuzzug,gegen zagypten geplant,wird unter Fuhrung des venizianischen Dogen Enrico Dandolo zur Eroberung Byzanz’gefuhrt. …..1203(17.7.) Erste Eroberung KONSTANTINOPELS ……1204(12.4.).. Zweite Eroberung und PLUNDERUNG KONSTANTINOPELS……1204-1261.. Grundung des Lateinischen Kaiserreiches durch Teilnehmer des 4. Kreuzzuges. Balduin von Flandern wird Kaiser.Abhangig Lehensfurstentumer in Thessaloniki,Athene,Theben,Achaja,Salona,Byzantinische Kleinreiche verbleiben: Kaiserreich Nicaa,Trapezunt,Despotat Epiros-……1209-1219.. Albigenzerkreuzzug,Militarische Fuhrung im Auftrag des Papstes Simon von Montfort. Der Form nach gegen die Katheser in Susfrankreich gerichtet,werden die Albigensenerkriege in der Folge -1229) ein Instrument zur Unterordnung des Suden unter die franzozische Krone. …..1212-1250.. Kaiser ( seit 1220) Friedrich ll……1212.. KINDERKREUZZUG .Ausgangsgebiete : Rheinland,Ostgrankreich,Nieder- LOTHRINGEN. Es handelt sich easrscheinlich um eine bauerliche Bewegung,anderen Spitze Kinder gestellt wurden……1215.. 4. laterankonzil.die Kreuzzungs-idee wird forceert. Aufforderung an alle Klassen und Schichten.Kreuzungssteuer fur geist.ichen Besitz( in drei Jahren den 20. Teil des Einkommens……1317-1229..Welle des 5. Kreuzzuges in mehreren zeitlich voneinander getrennten Unternehmen. Hauptziel Agypten……1217/18 ..Kreuzzug des Konigs Andreas ll,von UNGARN. Sein Ziel war,Akkon zu sichern…..1219-1229.. Kreuzzug unter Kardinal Pelagius:Ziel Damiette……1228/29.. Kreutzzug Kaiser Friedrich ll.Durch Vertrag Jerusalem an Kreuzfahrerstaaten zuruckgegeben. Friedrich lasst sich in Jerusalem kronen……1219.. Franz von Assisi bemuht sich erfolglos,Sultan Al-Kamil zum Christentum zu bekehren……1230.. Der Deutsche Orden beginnt mit der blutigen Eroberung Preussens ……1236.. Konig Ferdinand lll,von Kastilien erobert CORDOBA……1238.. Vom Konigreich Aragon aus wird Valencia erobert……1245.. Papst Innozenz lV ,schickt Franziskaner unter Leitung von Johannes Carpini zu den Mongolen, zwecks Missionierung und Bundnisverhandlungen ,weigeren Delegationen folgen……1248-1254..6. Kruezzug ,Ludwig lX ,Konig von Frankreich ,erobert Damiette,wird in der Schlacht Bei Mansurah geschlagen,gefangen genomen und gegen Losegeld freigelassen.Anschliessend Aufenthalt in Akkon……1251.. Pastorellenaufstand in Nordostfrankreich. Kreuzzugpredigt.Bewegung richtte sich gegen Kleris……1259.. Baibars,Sultan von Agypten( seit 1260) schlagt Mongolen und Vereinigte Agypten und SYRIEN……1260-1277.. Mamelukkensultan Baibars von Agypten……1261 .. mit der Eroberung KONSTANTINOPELS beendet Bijzanz die EXistenZ des Lateinischen Kaiserreiches ……1268..Sultan Baibars erobert JAFFA und Antiochia……1270..7. Kreuzzug .Feldzug Ludwigs lX,von Frankreich nach Tunis……1289 Tripolis geht den Kreuzfahrerstaaten verloren……1291.. Akkon, letzter Stutzpunkt der Kreuzfahrerstaaten im Oriënt,wird von den Mameluken ( Sultan al- Aschraf ) erobert. Cypern wird Ruckzugsgebiet…….1489.. Zypern wird venezianischer Herrschaft unterworfen..<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s