Mainstream media schetsen foutief beeld van “vluchtelingen”

Screenshot_23

(Vertaling: E.J. Bron)

Een actuele bestandsopname laat zien dat de toestroom nog steeds aanhoudt. Vorig jaar kwamen er 362.753 “vluchtelingen” via de Middellandse Zeeroute naar Italië. Tot 4 augustus 2017 waren het 114.000. De “vluchtelingen”, die via Italië naar Europa komen, zijn niet meer afkomstig uit Arabische landen. De aller minsten van hen komen uit Syrië. Ze zijn gelukszoekers uit Afrika, ze zijn mannelijk, jong en weten niet wat hen in Europa wacht.

Terwijl Duitse media zich er het hoofd over breken hoe men ze überhaupt moet noemen – “vluchtelingen”, “gevluchten” of “beschermingzoekers” – en hier in het land nog steeds het idee heerst dat we “bescherming zoekenden” moeten helpen, die vluchten voor oorlog in Syrië, laten de cijfers van de VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR, waarover “Science files” bericht, een ander beeld zien. Daarom draagt het onderzoek ook de naam: “Unpacking a rapidly changing scenario”.

Steekproefsgewijs werd aan de “vluchtelingen” in Italië gevraagd: “Uit welk land komt u en wat kunt u aangeven omtrent uw redenen om naar Europa te komen?” De uitkomsten zijn verrassend.

Syriërs vormen nog maar een klein aandeel. Al in het jaar 2015 waren de “vluchtelingen”, die via de Middellandse Zeeroute naar Italië komen, voornamelijk afkomstig uit Afrikaanse landen zoals Eritrea, Nigeria, Somalië, Soedan, Gambia, Mali en Senegal. Deze trend is de afgelopen jaren nog duidelijker geworden. In 2017 zijn de “vluchtelingen”, die naar Italië gebracht worden, voornamelijk afkomstig uit Nigeria (14,8%), Guinee (9,6%), Ivoorkust (9,0%) en Bangladesh (8,6%). Pas op de vijfde plaats komen “vluchtelingen” uit Syrië (6,5%).

De migranten zijn in vergelijking met diegenen die via Turkije naar Griekenland komen, jonger: 75% is tussen de 18 en 29 jaar. Ze zijn in de regel alleen onderweg en hebben een “secundaire schoolopleiding”, d.w.z. ze hadden al voor hun vlucht een arbeidsplaats en zoeken nu een beter leven in Europa. Het zijn geen “spontane” vluchtelingen, die proberen een actuele noodsituatie te ontvluchten. Vaak hebben ze een jarenlange geschiedenis van migratie achter de rug. Zo hadden veel “vluchtelingen” uit Eritrea voor hun vlucht al in Egypte of Libië gewerkt. “Vluchtelingen” uit Afghanistan hadden vaak jarenlang in Iran gewoond, voordat ze de poging ondernamen om via Libië in Italië terecht te komen.

De schrijvers van het onderzoek vonden het verrassend dat veel van de “vluchtelingen” er geen idee van hadden waar ze naartoe wilden en wat hen in Europa zou verwachten, ze waren “op goed geluk” vertrokken en oriënteerden zich op geruchten en hetgeen hen onderweg verteld werd.

“Science files” klaagt dat de studie het enige onderzoek is dat ze kon vinden. Blijkbaar is de interesse niet echt groot om exacte cijfers over de situatie te verkrijgen.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Vluchtelingen", Afrika, Censuur, Desinformatie, Europa, Illegalen, Immigratie, Italië, Krankzinnigheid, Linkse Kerk, mainstream-media, meningsdictatuur, Rotzakken, Volksvijandigheid. Bookmark de permalink .

13 reacties op Mainstream media schetsen foutief beeld van “vluchtelingen”

 1. Sabeltant zegt:

  De leugenpers draait op volle toeren.
  Merkel zegt in het openbaar dat ze maar liefst 2 x zoveel Syriërs wil opvangen.
  Geen 20.000 maar wel 40.000 verdeeld over Europa.

  Men is bezig de Europeanen te vervangen.

  Het is zinloos om analfabeten en mensen met een anti westerse cultuur naar Europa te laten komen. Ze dienen geen ander doel dan ons te vervangen.

  Like

 2. Beschouwer zegt:

  Daar in de landen waar deze migranten vandaan komen wordt er veel propaganda verspreid dat het hier in Europa en met name Noord Europa een soort land van melk en honing is

  Vandaar de grootse toestroom van migranten

  Like

  • biebie zegt:

   Juist ja propaganda via social media maar of die afkomstig is van mensensmokkelaars betwijfel ik ten zeerste.
   Merkel praat over mensensmokkelaars alsof het de normaalste zaak van de wereld is.
   Dit geeft mij het sterke vermoeden dat dit een simpel afleidingsmanoeuvre is om hun eigen propaganda om de volksverhuizing aan de gang te houden te verdoezelen.
   Met een paar militaire acties zou de toestroom simpel gestopt kunnen worden en dit nieuws zou zich even snel via social media verspreiden.
   Hoe moeten die analfabeten aan het geld komen om smokkelaars te betalen,ik geloof er niks van.

   Like

  • Jules Vismale zegt:

   Om vreemdelingenhaat, xenofobie, racisme etc. even buiten beschouwing te laten is het toch allang duidelijk waarom het hele immigratieproces is mislukt en dat de gastvrijheid in Europa is doorgeslagen! Ik kan me goed indenken dat als er in arme landen armoede, hongersnood en oorlog heerst de mensen dolgraag willen uitwijken naar landen van melk en honing.
   Helaas komen die mensen (en dat was zelfs al voor de tijd van de Franse Revolutie bekend) er snel achter dat de straten in Amerika niét van goud zijn en lang niet alle inwoners van die desbetreffende landen dol zijn op vreemdelingen! Daarbij was het ook zo dat sommige linkse figuren in Europese regeringen veel te veel immigranten hebben toegelaten in Europa die zich hier voor een groot deel niet aanpasten en wilden dat dit andersom gebeurde. Zo werden in Engeland decennia’s lang zoveel allochtonen toegelaten die in steden als Londen overal zijn te vinden dat hierdoor veel autochtoonse Britten én politici geen immigranten meer willen zien omdat voor hen tegenwoordig geldt: “Al te goed is buurmans gek!”
   De problemen van immigranten los je niet op door ze allemaal hier binnen te laten maar in het land van herkomst aan te pakken. Ik zou er bovendien niet aan moeten denken dat er vanuit Egypte, waar blijkbaar nog steeds een bloedige burgeroorlog heerst en ironisch genoeg door de EU vele miljoenen zijn heen gestuurd om de democratie op poten te zetten wat jammerlijk is mislukt, allerlei radicale moslimextremisten naar Nederland uitwijken! Die lui kunnen we hier al helemaal als kiespijn missen omdat ze hier niets dan ellende gaan aanrichten!

   Like

 3. Renske zegt:

  Met dank aan die heks Hillery, waardoor het mogelijk is vanaf Libie naar Europa te komen.

  Like

 4. delamontagne zegt:

  Een waarschuwingsschot voor de boeg van een Spaans ONG-schip langs de kust van Libië: “We zijn die ONG-ers ZAT”
  ………………..

  Op 7 Augustus heeft de Libische Marine 2 waarschuwingsschoten gelost bij een Spaans “migranten”-reddingsboot ” Open Arms”, dat aan de Spaanse organisatie “ProActiva” toebehoort.

  Volgens de Libiërs voer het schip in de territoriale wateren.
  Dit wordt door de Spanjaarden ontkent maar stellen dat zij zich op 1.5 miles van de kust bevonden.
  De Libische Brigadier “Qassem” verklaarde tegenover CNN dat “wij in staat zijn om de reddingsoperaties tegen te gaan.”
  Onze aanwezigheid verhindert HUN aanwezigheid.
  TOEVOEGING: “Wij zijn al die organisaties meer dan beu. Zij hebben ervoor gezorgd dat het aantal “immigranten” is toegenomen en dat de mensen-smokkelaard getolereerd worden.
  En ondertussen worden WIJ bekritiseerd dat we de mensenrechten schenden.
  BRON:
  http://www.bruxelles2.eu/

  Geliked door 1 persoon

 5. Mirjam zegt:

  Europa moet hun eigen cultuur beschermen en niet opkomen voor diegenen die de onze niet erkennen en verwerpen.

  http://www.faqt.nl/recent/vluchteling-brengt-oerconservatief-gedachtengoed/

  Like

 6. delamontagne zegt:

  MSF: «Nous suspendons les opérations de sauvetage» en mer Méditerranée
  ///
  MSF: “Wij schorten onze reddingsoperaties in de Middellandse Zee op.

  BRON:
  http://m.rfi.fr/emission/20170811-msf-suspendons-operations-sauvetage-mer-mediterranee-francoise-bouchet-saulni

  Like

 7. fleckie zegt:

  IS ‘ NIGERIA’ niet die staat, waar Amerikaanse SWARTJES zich gingen vestigen,?… teruggaand naar hun…’OORSPRONKELIJKE…ROOTS’?.

  Like

 8. “Cultuurverrijking”.

  En intussen wordt Italië al meer verrijkt met horden Afrikaanse gelukzoekers die door de mensensmokkelende hulporganisaties (NGO’s) van Libië naar Sicilië zijn gebracht. De video is eind juli jl. opgenomen op de markt in Catania.

  Gerard

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s