Multiculti creëert maatschappelijke conflicten

Screenshot_299

(Vertaling: E.J. Bron)

Saoedi-Arabië en Afghanistan zijn niet Europa

Elke civilisatie is anders. Wanneer in Saoedi-Arabië of Afghanistan een vrouw vreemdgaat, dreigt voor haar de doodstraf. Als ze dat in Duitsland doet, kan ze zich van haar man laten scheiden en krijgt ze alimentatie. Een groter verschil bestaat er niet. Hoe zou een multicultureel compromis er dan uit moeten zien?

Die Freie Welt

Elke civilisatie heeft haar eigen verplichtingen, taboes, waarden en codes. Deze elementen hebben een bindende werking op de samenleving. Het opgroeien in een bepaalde maatschappelijke omgeving zorgt ervoor dat mensen zich deze elementen eigen maken. Ze vormen de persoonlijkheid van de mens.

Maar elke civilisatie is anders. Wanneer in Saoedi-Arabië of Afghanistan een vrouw vreemdgaat, dreigt voor haar de doodstraf. Als ze dat in Duitsland doet, kan ze zich van haar man laten scheiden en krijgt ze alimentatie. Een groter verschil bestaat er niet.

Bij ons ondenkbaar, in Saoedi-Arabië normaal: een ambulancedokter wordt niet bij een studente toegelaten die een hartaanval heeft gekregen. Motivering: ze zou niet correct gekleed geweest zijn. Uiteindelijk gaat ze dood. En pas in 2010 besliste een Saoedisch ministerie dat brandweerlieden ook vrouwen en meisjes mogen redden. Daarvoor werd dit verboden door religiewachters – met dodelijke gevolgen voor veel vrouwen, die verbrandden, omdat brandweerlieden hen niet mochten redden. Wat bij ons beoordeeld wordt als dood door schuld wegens niet geboden hulp, werd in Saoedi-Arabië tot voor kort als morele standaard beschouwd. Is er nog een groter verschil mogelijk?

In Duitsland of Amerika geldt vrij geleefde homoseksualiteit als volledig maatschappelijk geaccepteerd. In verschillende islamitische landen staat daarop de doodstraf. Kan het verschil nog groter zijn?

De hamvraag aan de multiculti-protagonisten: hoe moet hier een wederzijds tegemoetkomen eruit zien?

In Saoedi-Arabië, in Jemen, in Pakistan of Afghanistan hebben zich compleet andere werelden van waarden ontwikkeld dan in Europa. Het morele kompas is op een andere elektrische pool aangesloten. Wat daar een taboe is, geldt hier als normaliteit en omgekeerd.

Het voordeel van vrije verschillende staten met vrije verschillende volkeren is dat de mensen daar hun eigen morele kompas kunnen volgen. Conflicten ontstaan pas dan, wanneer er compleet verschillende waardewerelden in het dagelijks leven op elkaar botsen. Hier zijn geen compromissen mogelijk. Want hoe zou bij de hierboven genoemde voorbeelden een compromis eruit moeten zien?

Veel moslims in Duitsland, Groot-Brittannië, Zweden en Frankrijk hebben voor zichzelf het antwoord al gevonden: er is geen compromis. Voor hen geldt de sharia. Daarom lopen jongeren rond als zelfbenoemde sharia-agenten.

Bron:
www.freiewelt.net

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Nuttige idioten", Islam, meningsdictatuur, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, sharia, tolerantie/intolerantie, Volksvijandigheid, Westen. Bookmark de permalink .

7 reacties op Multiculti creëert maatschappelijke conflicten

  1. Theresa Geissler zegt:

    Ja, en daarom zou het voor ons eveneens duidelijk moeten zijn: Compromis is niet mogelijk. Sharia is niet iets van onze cultuur en alle principes die er uit voortvloeien automatisch evenmin, dús is dat alles out of the question en dús heeft eenieder, die dat als leidraad wil nemen, even ronduit gezegd óp te bonjouren, hier.
    Sommige dingen zijn toch zó eenvoudig, als we maar willen.

    Geliked door 2 people

  2. Zouden Merkel en Tmmermans dit weten?

    Like

    • A.J. de Koning zegt:

      Dit weten Merkel en Timmermans heel goed maar dat kan ze echt niets schelen, die denken dat ze zelf de dans zullen ontspringen maar daar komen ze nog wel achter als het te laat is, hoe dom kun je zijn.

      Like

  3. biebie zegt:

    Heel logisch en helder maar wegkijkers worden pas wakker als ze zelf op het schavot staan volgens de sharia wet.
    De ondergang van het Romeinse rijk was ook het gevolg van multiculti door verschillende culturen binnen hun rijk zelfbestuur te geven.
    Lering trekken uit het verleden is voor de meeste politici onmogelijk.

    Like

  4. M.A.L. Sion zegt:

    @ Theresa
    ” even ronduit gezegd óp te bonjouren, hier.
    Sommige dingen zijn toch zó eenvoudig, als we maar willen. ”
    —-
    Inderdaad, het is eenvoudig als we maar DURVEN. En ‘óp te bonjouren’ betekent op grote schaal DEPORTEREN. Daar is dat lef voor nodig. Het gaat namelijk lijnrecht tegen de mentaliteit van ‘welkom migranten’ in en die omslag moeten we maken.
    We zullen veel meer mensen nodig hebben dan de aanhang van PVV en FvD samen. We zullen ons ook moeten realiseren dat het moskee-volk zich hevig zal verzetten. We zullen ook vooraf verdragen moeten opzeggen. Daar zal een flink deel van de Tweede Kamer niet zomaar toe bereid zijn. Er is veel werk aan de winkel om de geesten te rijpen voor deze enorme operatie.
    ISLAM ??? – Weg ermee !!! – Nederland voor de (autochtone) Nederlanders.
    malsion@orange.fr – aanspreekpunt De Patriotten – http://depatriotten.weebly.com

    Like

  5. Steven zegt:

    In elk ander land moet de nieuwkomer zich maar aanpassen…hier is het krankzinnig andersom.
    We gaan lekker in Iran wonen..dan lekker NAAKT gaan zwemmen..want dat doen we hier ook…
    Ze moeten daar in Iran maar aan wennen dat wij een andere leefwijze hebben….en we laten ook nog een paar miljoen blanken overkomen die hetzelfde gaan doen…en dan gaan we lekker die wijven met die hoofdmutsen de hele dag op straat voor HOERRR uitschelden…wat een LOL wordt dat….

    Like

    • Mirjam zegt:

      Op het moment dat je in Iran ook maar één stukje naakt laat zien, wordt je al opgepakt of krijg je de kogel. Daar gelden HUN regels. Hier in Nederland zijn ze té slap met alles, en daarom doen en laten ze hier wat ze willen en vooral kunnen ze doen wat ze willen.

      Like

Plaats een reactie