Ongeveer 12% van de moslims in de VS beschouwt het doden van burgers als gerechtvaardigd!

Screenshot_4

(Vertaling: E.J. Bron)

Uit een nieuw onderzoek van het Pew Research Center blijkt dat 12% van de Amerikaanse moslims terreur als gerechtvaardigd beschouwt. Men had aan moslims gevraagd of ze het eens waren met de uitspraak dat “het in het vizier nemen en doden van burgers om politieke, sociale of religieuze redenen nooit gerechtvaardigd kan worden.” 8% zei dat zulke handelingen “nauwelijks” gerechtvaardigd zouden zijn, terwijl 12% vond dat terreurmoorden “soms” of “vaak” gerechtvaardigd zouden zijn. Natuurlijk zouden deze cijfers veel hoger kunnen liggen, want per slot van rekening wil men niet openlijk toegeven dat men voorstander van terreur is.

EuropeNews

Terwijl de formulering van de vraag door Pew impliceert dat het “islamisme” een van de verschillende “politieke, sociale of religieuze” redenen is dat terroristisch geweld ondersteunt, probeerde het onderzoek er niet achter te komen hoe het is gesteld met het geweld dat nadrukkelijk in naam van de islam wordt gepleegd, of zich tegen speciale landen, hoofdzakelijk tegen Israël, richt.

Tegelijkertijd bleek uit het onderzoek een grotere twijfel m.b.t. het islamitisch extremisme onder de moslims dan in de rest van de bevolking. 66% van de geënquêteerden zei “zeer bezorgd” te zijn over het “extremisme in naam van de islam” in de hele wereld, in vergelijking met 49% van de niet-islamitische Amerikanen.

Weinig verrassend was dat 68% van de Amerikaanse moslims zei dat ze vanwege Trump verontrust zou zijn, terwijl 45% antwoordde dat Trump hem woedend zou maken. Nauwkeuriger gezegd: 76% van de islamitische vrouwen zei dat Trump hen zou verontrusten. 74% beschouwt hem als “onvriendelijk” met betrekking tot hun gemeenschap.

Het onderzoek voegt er echter aan toe dat “dit niet de eerste keer is dat een gemeenschap een Republikein in het Witte Huis scheef aankijkt. Veel islamitische Amerikanen drukken tegen Trump net zoveel afkeuring uit als destijds tegen George W. Bush tien jaar geleden in zijn tweede ambtstermijn.

Uit de peiling bleek bovendien dat 38% van de islamitische vrouwen altijd een hidjab in het openbaar draagt.

Met betrekking tot het opvolgen van religieuze praktijken was het resultaat dat vier op de tien moslims 5 maal per dag bidden in overeenstemming met de islamitische gebruiken. “Maar veel anderen zeggen dat religie minder belangrijk voor hen zou zijn”, staat er verder in het onderzoek, “en dat ze niet zo consequent zouden zijn in het uitoefenen van de salat, die een van de vijf zuilen van de islam is en traditioneel vijfmaal per dag wordt uitgevoerd.”

In z´n geheel ziet het beeld van de moslims in Amerika er wezenlijk rooskleuriger uit dan in Europa en het Midden-Oosten.

“Ondanks de bedenkingen en waargenomen voorbehouden zegt 89% van de moslims er trots op te zijn zowel Amerikaan als moslim te zijn. Acht van de tien zeggen tevreden te zijn met de manier waarop hun leven verloopt. En een grote meerderheid van de Amerikaanse moslims gelooft nog steeds in de ´American Dream´. 70% zegt dat de mensen die vooruit willen komen dit ook kan lukken in Amerika als ze er hard voor willen werken.”

Er wonen ongeveer 3,3 miljoen moslims – circa 1% van de bevolking – in de Verenigde Staten. Het is een van de meest multiculturele en linguïstisch verschillende bevolkingen met betrekking tot haar migranten. De Amerikaanse islamitische gemeenschappen zijn samengesteld uit Arabische landen en landen/gebieden zoals Iran, Turkije, Afrika, de Balkan en Zuid-Azië.

Bron:
https://de.europenews.dk

Bronnen oorspronkelijke artikelen:
www.therebel.media
www.algemeiner.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Religie van de vrede", Islam, Moslims, VS. Bookmark de permalink .

8 reacties op Ongeveer 12% van de moslims in de VS beschouwt het doden van burgers als gerechtvaardigd!

 1. Aegolius cs zegt:

  Ik vermoed dat genoemde percentage overeenstemt in andere landen.

  Like

 2. Wolf zegt:

  Onverbiddelijk onmiddellijk oppakken en de doodstraf voltrekken bij die 12 %. De V.S, hebben in ieder geval nog een Doodstraf! Als we uit de EU zijn getreden hoop ik dat ons land ook weer de Doodstraf per direct gaat invoeren in de Wet.DAT kan alleen wanneer we de PVV NOG groter maken. Als er ook maar 1 aanslag komt in Nederland wordt er nog massaler op onze Geert gestemd.

  Geliked door 1 persoon

 3. Tistochwat zegt:

  Wat is dat voor een ding op die foto?

  Geliked door 1 persoon

 4. Thom zegt:

  Gewoon een lulonderzoek. Iedereen weet dat moslims volgens de islam verplicht zijn om te liegen. Ze mogen omdat ze nog niet in de meerderheid zijn hun plannen niet verraden. Die plannen zijn: “Bekeer je tot de islam of als je een gelovige van Het Boek betaal dan islambelasting of je gaat over de kling

  Like

 5. Sabeltant zegt:

  Met Trump aan de macht zullen het er maar een paar zijn.
  De Amerikanen houden niet van volk wat hun komt vertellen hoe ze zich moeten gedragen.
  Die lossen dat zelf wel even op.

  2e amandement recht op het dragen van een wapen en zo nodig in te zetten om zichzelf te beschermen.

  Geliked door 1 persoon

 6. Marian zegt:

  Helemaal mee eens Sabetant. Het zijn Amerikanen die van hun land houden en waar van vele de Amerikaanse vlag hebben uithangen. Zouden wij ook eens moeten doen met onze vlag!!!!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s