De zwanenzang van het gezond verstand

Screenshot_36

(Door: “eg regs”)

Er bestaat een theorie die stelt dat progressieve mensen wel bijzonder intelligent moeten zijn. Slechts iemand met een uitzonderlijk hoge mate van intelligentie, zo gaat de gedachtegang, zou immers al die moeilijke en ingewikkelde argumenten kunnen verzinnen die nodig zijn om de verwrongen, linkse denkkronkels nog enigszins aannemelijk te maken. Maar het zou natuurlijk ook kunnen dat links-denkers in werkelijkheid helemaal niet zo slim zijn, of althans dat hun verstand verduisterd is; dat hun rebellie tegen normaalheid en natuurlijke orde hen verblind heeft voor de onwillekeurige onwerkbaarheid en de ingebouwde tegenstrijdigheid van de eigen illusies.

Zo heet het dat alle rassen gelijk te zijn. Maar als dat zo is, hoe kan het ene ras (laten we als een willekeurig voorbeeld het blanke ras nemen) dan ooit ‘verrijkt’ worden door de instroom van anders gekleurden? Dit is dan toch per definitie lood om oud ijzer? En als grensoverschrijdende migratie zo’n geweldig fenomeen is, wat was er dan eigenlijk zo ‘fout’ aan het westerse kolonialisme? Toch zeker niet het aspect van ‘onvrijwilligheid’, want toen ik dit voor het laatst naging, heeft evenmin in Nederland ooit een luide, democratische roep om ‘diversiteit’ geklonken. Zolang de multiculturele kostenteller op enkele honderden miljarden euro´s staat, hoeven we ons denk ik ook niet de les te laten lezen over de ‘inheemse rijkdommen’ die onze voorouders zogezegd gestolen zouden hebben. Trouwens, aan wie waren in Indië en Suriname de scholen, de ziekenhuizen, de stuwdammen, de raffinaderijen en de spoorwegen te danken? Maar ik dwaal af.

Als gelijkerwijze ook alle culturen gelijk zijn, waarom is het dan onafscheidelijk de christelijke en blanke cultuur die zich in het beklaagdenbankje geplaatst ziet. Waarom zijn wij de enigen die verrijking behoeven en die het niet vergund wordt een trots op onze eigenheid te koesteren. Waarom zijn ‘respect’, ‘tolerantie’ en ‘pluriformiteit’ voor ons (en alléén voor ons) altijd zulke doodlopende eenrichtingsstraten?

Het repertoire aan inherente inconsistentie en doortrapte oneerlijkheid is in het politiek-correcte denken zo goed als onuitputtelijk. Onze grondwet verbiedt bijvoorbeeld iedere vorm van ‘discriminatie’, maar om de één of andere reden is er geen vuiltje aan de lucht zolang deze misdaad maar bedreven wordt onder het dekmantel van ‘quota’ of ‘afspiegeling’. En hoewel ieder exclusief blank verenigingsverband onmiddellijk door de rechter ontbonden zou worden (zie de Europese jurisprudentie op dit gebied), laat dit onverlet dat we ondertussen Turkse voetbalclubs, Turkse arbeidersverenigingen en Turkse ‘inspraakorganen’ hebben.

Toen de ‘Surinaamse gemeenschap’ in 2013 openlijk en onomwonden ijverde om blanken uit het Kwaku-bestuur te weren, was er vanzelfsprekend ook geen ‘meldpunt’ of ‘discriminatiebureau’ dat hierin iets verkeerds kon ontdekken. Ziet u, alle rassen zijn hetzelfde, maar het zijn slechts de blanken die zich aan ‘racisme’ schuldig kunnen maken. Een vergelijkbaar mechanisme van discriminatoire antidiscriminatie ijver is actief op het gebied van ‘haatspraak’. Iedereen en alles moet namelijk ontzien worden, maar niet als dit het christelijke geloof betreft. Dan is geen provocatie te obsceen en geen belediging te grof.

De LBGT-agenda is wel het ultieme toonbeeld van incoherente onevenwichtigheid. We willen dat 0.1% van de bevolking zich ‘op z’n gemak’ voelt, ook al brengt dit met zich mee dat vrouwen voortaan behaarde mannen naast zich in de kleedkamer moeten dulden. En er is ook iets raars aan de propagandalijn, die voorwendt dat mensen nou eenmaal ‘zó geboren zijn’. Want wat is het hele fenomeen van ‘transgenderism’ ánders dan de weigering om zich neer te leggen bij de biologisch bepaalde ‘natuurlijke staat’?

Ooit was de KLM onze nationale trots, de verzinnebeelding van onze Nederlandse kan-niet-is-dood pioniersmentaliteit. De oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld, met een imposante geschiedenis waarvan de meeste Nederlanders waarschijnlijk, doch helaas, slechts maar een summier begrip zullen hebben. Misschien dat namen zoals ‘Uiver’ of ‘Snip’ sommigen nog wat zullen zeggen, maar wie had bijvoorbeeld kunnen raden dat het moderne concept van de ‘business class’ in feite een KLM-innovatie was? En wie zou vandaag de dag nog weten van de ‘Mauritius route’?: dat huzarenstukje van Nederlandse waaghalzerij die in de naoorlogse periode de Aziatische overvlieg-boycot omzeilde. Toen de KLM – middels de in eigen beheer gemodificeerde vliegtuigen, een privé tankdienst op Mauritius en een varend radiobaken halverwege de oceaan – erin slaagde de verbindingen tussen Indië en het moederland intact te houden. Wat een maatschappij!

Inmiddels is de KLM niet ‘nationaal’ meer en heeft zij aan haar pioniersdrift een onmiskenbare ‘sociale’ wending gegeven. Dientengevolge bezit ook het woordje ‘trots’ – in relatie tot KLM –  een geheel eigentijdse betekenis. De roze lessen uit het handboek ‘sociaal verantwoord ondernemen’ worden op tal van manieren toegepast. Van de door de KLM gesponsorde (en uiteindelijk financieel uit de brand geholpen) ‘gaygames’ in 1998 tot aan de ‘homoprijsvraag’ van een aantal jaar geleden. How hot are you on your gay capitals, was de vraag die aan de  potentiële clientèle bij die gelegenheid gesteld werd. Deze openlijke ‘knipoog‘ aan sauna’s, schandknapen, badhuizen en massa-orgies zou 20 jaar geleden nog als ‘te riskee’ zijn beoordeeld. 50 jaar geleden zou het een ongekend schandaal hebben teweeggebracht. Blasé en berustend laten we dit anno 2017 allemaal maar begaan.

Als intelligentsia, media en overheid samenspannen om een soort massaconditionering onder de bevolking te effectueren, is dit behoorlijk zorgelijk. Indien dan ook nog het corporate wereldje aan boord springt, is de resulterende aanblik er één van een onbeschrijfelijk eng totalitarisme, dat onmiskenbaar Orwelliaans aandoet. Gelukkig echter vindt er soms een ‘zelf-ontmaskering’ plaats. Het moment dus waarop de keizer ontdaan wordt van zijn niet-bestaande kleren en de onontwarbare schizofrenie van linkse onlogica breed wordt uitgestald voor een ieder om te zien. Zo’n moment diende zich verleden week aan, toen de KLM zich verslikte in haar eigen pride-propaganda:

unnamed (1)

Passagier: Deze stoelriemen werken niet.
Steward: Het maakt niet uit met wie je klikt.
Passagier: Maar dat is gevaarlijk.
Steward: Homofoob!

 Door:
“eg regs”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Algemeen. Bookmark de permalink .

16 reacties op De zwanenzang van het gezond verstand

 1. koddebeier zegt:

  Links zijn kan een dwaling zijn, links blijven is een hersenafwijking !!

  Like

 2. Jean zegt:

  Beste Eg Regs, hoe kun je er dadelijk achter komen of je met een linkse of een rechtse persoon te maken hebt?
  Zet 10 personen naast mekaar en vraag ze hun handen vooruit te steken, de linksen staan ALTIJD met de handpalm naar boven w.w.z. ‘vangen’ en de rechtsen met de handpalm naar beneden w.w.z. ‘werken’.

  Liked by 3 people

 3. delamontagne zegt:

  Ook nog even vermelden de “Noordpool-route”.
  Amsterdam – Tokyo via de meest noordelijke route.
  De eerste Luchtvaart Maatschappij die dit deed.
  Bij terugkeer in NL kon je je Noordpool brevet ophalen bij de KLM.

  Like

 4. H J zegt:

  Goed verhaal Eg Regs.

  Like

 5. Theo Prinse zegt:

  Het is een door links in stand gehouden leugen dat op basis van een uiterlijk kenmerk zoals huidskleur een kwalificatie gegeven kan worden over iemands intellect of intelligentie. De Nederlandse cultuur komt voort uit de Hollandse verlichting die afkomstig is van de Griekse klassieke intellectuelen zoals Aristoteles, Zeno, Thales, Democritus

  Like

  • Petra DeBoer zegt:

   @Theo Prince, onjuist want het fundament van Nederland is het christendom.

   Like

   • Nikolaos zegt:

    Dat weet ik niet Petra, ik denk dat de “Klassieke Traditie”, of hoe je het ook noemen wilt een belangrijke rol speelt of heeft gespeeld in onze cultuur en in de vorming van het christendom zoals wij het nu kennen.

    Like

 6. Petra DeBoer zegt:

  Er zijn geen verschillende rassen en wie dat toch denkt is niet realistisch en wie niet realistisch is, heeft op zijn minst een denkstoornis en anders een psychose.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s