Trump en Noord-Korea: walk the walk, talk the talk

Screenshot_27

(Door: “Manna”)

Het politieke steekspel rond Noord-Korea is begonnen. De deling van Korea in een communistisch en kapitalistisch gedeelte na WO2 loopt ten einde.  Kim Jong-un heeft zijn hand overspeeld met dreigementen, nu met een dreigende aanval op Guam. 

Waar of niet, en ik vermoed het laatste, de Amerikaanse inlichtingendiensten hebben bekendgemaakt dat Noord-Korea technisch in staat is langeafstandraketten te bewapenen met atoomkoppen. Iets waarvan president Trump, maar ook zijn voorgangers, hebben aangegeven dit niet te tolereren.

Zoals het hoort in de Aziatische cultuur heeft Trump zijn tanden laten zien: “Fire and Fury”, “Armed and Ready”, “Locked and Loaded”. Een schending van territoriaal gebied is de Red- Line die de VS er, zonder aarzeling, toe zal dwingen aan te vallen. En dit weet Noord-Korea, dus zal het dit nooit proberen.

Maar nu worden de scenario’s in kaart gebracht: Noord-Korea beweegt niet, maar als ze stil blijft zitten, heeft niet Trump een probleem, maar China en in mindere mate Rusland. Want een gek heeft volgens de VS de middelen hun metropolen in de as te leggen! En ook dit kan niet getolereerd worden. China, dat aast op de grondstoffen in Noord-Korea, moet dus iets. De eerste stap is meegaan (samen met Rusland) met de door de VS voorgestelde sancties in de Veiligheidsraad.

Trump heeft de langste adem, en als hij zich focust op de verdediging van Japan en Zuid-Korea, komt hij als winnaar uit de bus. Wellicht moet hij, net als Reagan, een nieuw ‘Star Wars’ – programma propageren met intensieve samenwerking met Israël…

Door:
“Manna”
(voor www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in China, Donald Trump, Noord-Korea, Rusland, VS. Bookmark de permalink .

39 reacties op Trump en Noord-Korea: walk the walk, talk the talk

 1. Cathja zegt:

  Het worden hoe dan ook zéér spannende tijden! Ik kan niet zeggen dat ik reikhalzend uitkijk naar de vernietiging van Noord-Korea en zijn walgelijke leider, maar dat er ernstig gewaarschuwd moet worden richting die Noord-Koreaanse plofkop is wel duidelijk.
  Hij lijkt me nog een graadje erger dan zijn vader, met zijn oorlogszuchtige taal en dreigingen richting zowat de hele wereld!

  Like

 2. Wim Vreeswijk zegt:

  Zodra Kim maar iets lanceert krijgt hij een bommenregen terug. Jammer voor de bevolking, maar het is helaas niet anders!

  Like

 3. Oeps48 zegt:

  Goede morgen Dames en Heren.
  De kwestie Noord-Korea zorgt voor grote spanningen in de wereld. Deze spanningen lopen naar een climax. De situatie is veel ernstiger, dan in de media wordt bericht. Er hoeft niet veel meer te gebeuren, of het kruitvat ontploft. Kim Jong-un is niet dom, maar hij overschat zijn mogelijkheden. Ja, hij is in staat, om de Verenigde Staten een gevoelige slag toe te brengen. Zijn dreigementen moeten zeer zeker serieus genomen worden. Hij heeft zichzelf inmiddels alwel in een onmogelijke postitie gemanipuleerd, waarbij hij niet zonder groot gezichtsverlies op zijn voetstappen kan terugkeren. En gezichtsverlies ligt bij Aziaten toevallig heel gevoelig. Trump heeft inmiddels zijn tanden laten zien. Één verkeerde beweging van Kim Jong-un en Trump gaat bijten. Het conflict zou zo maar in een atoomoorlog kunnen ontaarden. Of de rest van de wereld dit laten gebeuren is niet duidelijk. Berichtgeving hierover is nogal gekleurd en tegenstrijdig. De grote vraag is, wat VN, NATO, Rusland en China gaan doen. Als Kim Jong-un of Trump met atoombommen gaan spelen, moeten zij wel ingrijpen. En dan zitten we opeens in de hel van WO3. Dat wordt de ergste oorlog, die de wereld ooit heeft gezien. De gehele wereld zal erbij betrokken worden. Over en weer zullen atoombommen vallen. Er zullen bommen vallen op Brussel, Parijs, Berlijn, Londen, Rome, Moskou, Washington en vele andere steden. Deze oorlog zal niet lang duren en geen winnaar kennen. Maar de aarde zal wel zijn verwoest. Een groot deel van de mensheid zal zijn uitgeroeid. En door de enorme straling zal vrijwel de gehele planeet onbewoonbaar zijn. Zij, die de strijd overleven, zullen zich gesteld zien voor de onmogelijke opgave te overleven in de enorme chaos van een vergiftigde en wetteloze wereld zonder voedsel, techniek en infrastructuur. Laten we hopen, dat de huidige situatie niet gaat escaleren en dat het gezonde verstand mag zegevieren. Het is de hoogste tijd voor een topconferentie van de grote mogendheden, om het kwaad af te wenden en de wereldvrede te waarborgen. Het gezonde verstand zegt, dat de problemen moeten worden opgelost aan de conferentietafel en niet met atoombommen. VN enVeiligheidsraad doe je werk !!! Wij willen GEEN oorlog. Wij willen VREDE, VREDE, VREDE, !!!

  Liked by 3 people

   • Oeps48 zegt:

    @ willie (12 augustus 2017 om 12:43)
    Goede middag Dames en Heren.
    Niburu heeft in dit artikel inderdaad verwezen naar de spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten en een mogelijke aanval met atoombommen. Maar u moet dit artikel wel met enige gereserveerdheid lezen. Het artikel was geschreven als een ijkpunt in de door Niburu verwachte passage van het mini zonnestelsel c.q. de planeet Nibiru dwars door ons zonnestelsel. De datum van 23 september zou belangrijk zijn.
    Het ligt uiteraard niet in de verwachting dat Trump als eerste een atoombom zal werpen. Een pre-emptive strike met conventionele wapens daarentegen wel. Dat Kim Jong-un daarop al reageren met een atoombom ligt in de verwachting. Die bom zal wellicht doel raken. Daarna is de kans groot, dat de hel losbreekt. De ernst van de huidige situatie is zeker vergelijkbaar met de Cubacrisis van 1962. Echter met dit verschil, dat toen John F. Kennedy en Nikita Chroesjtsjov achter de knoppen zaten. Zij waren militair aan elkaar gewaagd. Nu zitten Kim Jong-un en Donald Trump achter de knoppen. Zij zijn allebei minder stabiel en minder berekenbaar. En dat is een hemelsbreed verschil met toen. De Verenigde Staten zijn militair superieur aan Noord-Korea. Maar er zijn hele sterke spelers aan de zijlijn staan, Rusland en China. Voor wie zij partij zullen kiezen, is nog geenszins duidelijk. De kans, dat het conflict tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten uitloopt op een oorlog met atoombommen en evt. WO3 met alle gevolgen van dien, acht ik zeer groot. Er hoeft niet veel mee te gebeuren, of het gaat goed fout.


    Cubacrisis 1962


    Donald Trump vs. Kim Jong-un

    http://www.telegraph.co.uk/content/dam/news/2017/08/11/image_trans_NvBQzQNjv4BqfTCWBQ5pcVqNtVYH0DiOskljCEHhppWeqFAzBrNtD18.png?imwidth=450

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Nogmaals Oeps.
    Rusland en China zullen zich absoluut zeker NIET in het conflict mengen.
    De VS zullen NOOIT nucleaire wapens inzetten.

    En doe die schijtduiven weg!

    Like

  • Aegolius cs zegt:

   En “wij” zullen vechten voor de vrede van de een, of voor de ander.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Oeps.
   Ik kan het niet met je eens zijn.
   De tijden van onderhandelen en geduld bewaren zijn helemaal voorbij.
   Noord-Korea heeft zich in een onmogelijke positie geplaatst door tegen Trump hetzelfde spel te willen als wat zij al decennia lang tegen de VS hebben gespeeld.
   Trump is Trump en je zult de eerste hier niet zijn die Trump verkeerd inschat.
   Het wordt oorlog.
   Zo zeker als wat.
   Dat wil zeggen Noord Korea zal “gecorrigeerd” worden zoals dat heet.
   Dat corrigeren betekent een ramp voor het N-Koreaanse volk
   en vernietiging van het bewind.
   Ik denk dat de mogelijkheid nu nog bestaat om N-Korea binnen te vallen met een overweldigende overmacht bestaande uit troepen en technologische ondersteuning van de VS, Japan en Zuid-Korea, waarbij gebruik zal worden gemaakt van
   “conventionele wapens”.
   Voor zo ver je nu nog van conventionele wapens kunt spreken.
   Dat Korea (NU nog) niet over de mogelijkheden beschikt Amerika met nucleaire raketten te treffen is voor mij duidelijk, Trump weet dat dit geen jaren meer zal duren.
   Hij zocht ’n gelegenheid om in te grijpen en Korea is zo dom geweest in de val te trappen.

   Wat betreft China.
   China zal zich niet in deze oorlog mengen.
   China wil Amerika niet tegenover zich.
   China wil de krenten uit de pap.
   Ik denk dat die krenten al zijn verdeeld.
   Het wachten is op de explosie…

   En nog wat.
   Laat je vredesduiven maar thuis.
   Als er al ongelofelijke rotbeesten zijn dan zijn het wel die kelere-duiven!

   .

   Like

   • Oeps48 zegt:

    @ paulzwueste (13 augustus 2017 om 20:22)
    Goede avond Dames en Heren.
    Dat het gekrakeel tussen Noord-Korea en America zal uitmonden in een oorlog lijkt momenteel heel reëel.
    Kim Jong-un speelt inderdaad een spelletje met Amerika, zoals Noord-Korea dat al vele jaren lang doet. Trump is echter geen politicus, zoals zijn voorgangers. Hij is een self-made zakenman. Hij is beslist niet dom, maar wel onberekenbaar en hij heeft een kort lontje. Hij is er de man niet naar, om lang te soebatten. Integendeel, hij gaat handelen. Ik verwacht niet, dat Trump als eerste gaat schieten, tenzij hij hele goede redenen heeft voor een pre-emptive actie. Kim Jong-un acht ik wel in staat om als eerste een aan te vallen. Een aanval met een atoombom op de Amerikaanse basis in Guam lijkt dan wel waarschijnlijk. Natuurlijk zal America proberen die raket te onderscheppen. Of dat lukt, is nog maar de vraag. Er is namelijk niet veel tijd beschikbaar. In ieder geval is het dan wel echt oorlog. Het Amerikaanse doel zal ongetwijfeld een correctie van Noord-Korea en het uitschakelen van Kim Jong-un zijn. Of America dat met conventionele wapens gaat doen, nadat er een atoombom door de vijand is ingezet, ligt volgens mij niet in de lijn der verwachting. Voor een conventionele oorlog zal America enorme hoeveelheden materieel en manschappen moeten overbrengen. Dat is een gigantische logistieke operatie. Daar zijn uiteraard wel draaiboeken voor. Maar dat is zeer zeker niet in een handomdraai gerealiseerd.
    De laatste conventionele oorlog, die America gewonnen heeft, was WO2 in Europa. Japan capituleerde pas na 2 atoombommen. De Korea-oorlog van 1950-1953 was uitzichtloos geworden en is onbeslist beëindigd met een wapenstilstand, waardoor de huidige situatie van Noord- en Zuid-Korea is ontstaan. Deze wapenstilstand is nog steeds niet omgezet in een vrede. Feitelijk is die oorlog dus nog steeds gaande. De Americaanse actie in de Varkensbaai op Cuba in 1961 werd een groot fiasco. De Cubacrisis tussen America en Rusland liep met een sisser af als gevolg van geheime diplomatie door Bobby Kennedy. In de Viëtnamoorlog 1955-1975 werd vooral onder Johnson vanaf 1963 de Americaanse inspanning sterk uitgebreid, maar er werd feitelijk niet veel terreinwinst geboekt. In 1975 zijn de Americanen met de staart tussen de benen vertrokken. Na 9-11 heeft America heel veel bommen op de bergen in Afghanistan gegooid, maar de vijand werd niet verslagen. De eerste Golfoorlog werd door papa Bush voortijdig beëindigd met een soort status quo. De tweede Golfoorlog resulteerde in een grote chaos in Irak met een soort Americaanse bezetting en legde de basis voor de huidige problemen in het Midden oosten en het islamitisch extremisme. Waarom zou een correctionele actie in Noord-Korea nu wel lukken ???
    In het huidige conflict tussen Noord-Korea en America staan ook enkele grote medespelers aan de zijlijn China, Rusland en de Nato.
    Zoals gebruikelijk blijft de Chinees vriendelijk en beleefd, maar laat vooral niet merken, welk standpunt ze innemen. Noord-Korea is feitelijk een soort bufferzone tussen het pro-Americaanse Zuid-Korea en China. China zal deze bufferzone nooit opgeven en een eventuele inval c.q. bezetting van Noord-Korea door America zeker niet accepteren. Zodra Americaanse soldaten voet aan land zetten in Noord-Korea, zal China zich in de strijd mengen. China beschikt ook over atoombommen en kan dus gevaarlijk zijn. Hoe China in een eventueel conventioneel conflict optreedt hebben we destijd al gezien. China zal er niet voor aarzelen, om miljoenen soldaten het vuur in te sturen. Bovendien beschikt China tegenwoordig over een enorm economisch wapen. Zowel America als Europa hebben de afgelopen decennia de industrie thuis ontmanteld en geëxporteerd naar China. Daar waren de lonen goedkoper. Als China zijn havens sluit, zitten wij binnen de kortste keren zonder producten. Het zal ons jaren kosten om het industriële apparaat terug op te bouwen. Dus tel uit je winst. Een eventuele terugval naar armoede zal voor China geen belemmering zijn. Het merendeel van de Chinese bevolking leeft immers nog steeds in grote armoede. En slechts een klein deel van de bevolking heeft kunnen profiteren van de economische groei. Bovendien zijn zowel in America als in Europa veel (nuts)bedrijven overgenomen door de Chinezen. En geloof maar, dat in een oorlogssituatie het bloed zal kruipen, waar het niet kan gaan. Dat in een oorlog veel Chinese soldaten zullen sneuvelen, telt niet voor het bewind van het overbevolkte China.
    De verhoudingen tussen America en Rusland zijn behoorlijk bekoeld. En de laatste actie van het Americaanse congres, om de sancties tegen Rusland aan te scherpen, zijn bij Poetin slecht gevallen. Poetin betoont echter nog steeds een bewonderingswaardige zelfbeheersing. Hij zit niet te springen op een militair conflict met America. Maar als America verstrikt raakt in een oorlog met Noord Korea, zal Poetin de situatie zeker aangrijpen om enkele zaken, die op zijn verlanglijstje staan, in het voordeel van hem en Rusland te beslechten. Trump zei: “let’s make America big again”, maar Poetin gaat de situatie zeker wel aangrijpen, om Rusland weer groot te maken. Mocht het tot een atoomoorlog komen, dan zal Rusland zich daar zeker in mengen.
    Na het einde van de koude oorlog heeft de Nato zijn legers grotendeels afgebouwd. Manschappen werden naar huis gestuurd en materieel werd afgestoten. Er bleef slechts een minimale sterkte over. Na de anexatie van de Krim en delen van Oekraïne heeft de Nato zijn resterende troepen samengetrokken aan de Russische grens. Hiertoe horen ook Americaanse onderdelen. Dit betekent, dat de Nato niet veel mogelijkheden meer heeft om America in Noord-Korea te ondersteunen.
    Resumerend kunnen we stellen, dat een conventionele oorlog tussen America en Noord-Korea met grote risico’s gepaard gaan. Als ik al deze feiten op een rijtje zet, kan ik niet anders dat concluderen, dat een conventionele oorlog meer problemen zal creëren, dan oplossen. De kans dat een oorlog tussen Noord-korea en America een oorlog wordt met atoombommen is aanzienlijk. Dat betekent dan zonder meer WO3. De gevolgen zullen voor de gehele wereld desastreus zijn. Ik blijf daarom hopen, ook als is de hope ijdel, op het gezonde verstand. Conflicten dienen niet meer te worden opgelost op het slagveld, maar aan de conferentietafel.
    Op het slagveld hebben soldatenlevens er nog nooit toe gedaan. Zij zijn slechts kruisjes op het veld van eer. De burgerbevolking is altijd het kind van de rekening. En er is niemand, die zich om hen bekommert. Generaals worden geëerd. Naar hen worden straten en pleinen vernoemd. Soldaten krijgen hooguit een lintje. En politieke leiders krijgen een groot standbeeld. Alleen (geheime) diplomatie kan een oorlog nog voorkomen.
    Een oorlog met atoombommen zal niet lang duren. Maar als de wapens zwijgen, is de aarde grotendeels verwoest en is het leven grotendeels uitgeroeid. En voor degenen, die overleven, rest slechts een gigantische puinhoop, straling en geen voedsel.
    Al heeft Paul nog zo’n klerehekel aan duiven, toch blijft het een feit, dat Witte duiven en olijftakken, al sinds mensenheugenis symbolen zijn van de vrede. Begrijp me wel, ik ben niet te beroerd, om te vechten, maar ik ga voor de vrede. Daarom heb ik ook mijn 18 maanden militaire dienstplicht vervuld. Het valt mij overigens op, dat degenen, die hun militaire dienstplicht hebben verzaakt, wel vaak degenen zijn, die erop willen gaan meppen. Kennelijk weten ze niet waar ze het over hebben.

    Like

   • paulzwueste zegt:

    Ik haat duiven dus weg er mee.
    Ze schijten alles onder en maken veel kapot.
    En dan dat zenuwslopende keiharde gekoer van die onbeholpen rotbeesten.
    Ik zou zeggen eerst alle duiven weg… en daarna pas die allochtonen.
    Duiven eerst!
    En dan verder.
    Amerika zal nooit als eerste atoomwapens in zetten omdat het zijn verantwoordelijkheden heeft tegenover Zuid-Korea en Japan.
    Bovendien is het nooit leuk om als “Nucleaire bommenwerper” de geschiedenis in te gaan.
    Pas als Noord-Korea Zuid-Korea, Japan of Amerika zou hebben aangevallen met atoombommen… dan pas zal Amerika NK. veranderen in een parkeerplaats.
    Elk redelijk denkend mens zal dat begrijpen.
    Zo zal het gaan.
    Al het andere is niet logisch.
    Oh ja, dit nog even.
    Ik ben 2-1/2 jaar in Mil. Dienst geweest dus ik begrijp dat jij een keiharde moet zijn.
    Voorts nog ’n gedachte.

    Als één plaatje goed is voor 1000 woorden en ik tel er maar liefst 4, waarom dan nog ’n boek geschreven om gelijk te hebben…?

    Like

 4. Beschouwer zegt:

  Klopt de USA heeft niet zoveel te vrezen van Noord Korea maar Seoel des te meer. Ook de grootse bevolking van China heeft veel te vrezen want China is dichtbij. Dat China niet al veel eerder (samen met Zuid Korea en eventueel Japen) de boel heeft opgelost met de verhindering van steeds verdere ontwikkeling van kernwapens door Noord Korea is eigenlijk laks .

  Liked by 4 people

 5. Pingback: Trump en Noord-Korea: walk the walk, talk the talk – glockie17c

 6. ReneKampers zegt:

  Ik vrees dat de beschaving over zijn hoogtepunt heen is .Wij hebben het meer dan 70 jaar goed gehad ,alhoewel De oorlog in Korea , Vietnam en de talrijke minder spectaculaire conflicten wereldwijd. Het is weer zover , dreigementen tussen die sjop soy eter en die nieuwe US president. Daarbij komt nog als kerst op de taart de invasie van Islammers in Europa. Ge zou voor minder depressief worden. Als ze dan elkander dan toch zo graag uitmoorden laat ze dan maar zo snel mogelijk beginnen, korte pijn de beste

  Like

 7. tjonge zegt:

  dat trump die dreigtaal van kim jung niet pikt snap ik maarrrrr,
  krijgen we nu een 2e “vietnam oorlog” ?
  wanneer krijgt de usa nou eens door dat dergelijke oorlogen door niemand gewonnen worden, er zullen enkel verliezers zijn, en dat zijn de gewone burgers….

  Like

  • tippelaar zegt:

   tjonge, uw mening is uitsluitend gebaseerd op uw eigen hachje en niet op de realiteit. U gaat er gemakshalve vanuit dat Amerika die oorlog aanwakkert. typische een links gedraaid standpunt. Ken uw geschiedenis dan komt u misschien tot andere inzichten.
   Dank zij Amerika loopt u nu niet in een blauw pak met een mao-petje in de steengroeven te hakken. Maar als de wereld wordt zoals u die graag ziet komt dat blauwe mao-petje vanzelf. U hoeft alleen maar op GroenLinks te stemmen.

   Like

  • paulzwueste zegt:

   Hoe is het toch mogelijk…!

   Like

 8. Aegolius cs zegt:

  Noord-Korea als hedendaagse erfenis van de het in het verleden (?) bestreden communisme. Documentaire (Engels).

  The Real Doctor Evil: Kim Jong Il’s North Korea – Full Documentary

  Like

 9. Jade zegt:

  De werkelijke reden zal de ontbrekende Rothschild-bank
  in Noord Korea wel zijn. Trump loopt al aardig in de pas.
  Jammer…
  Krijgt Poetin toch nog gelijk met z`n verhaal over
  mannen in zwarte pakken en blauwe dassen.

  Liked by 1 persoon

 10. Aegolius cs zegt:

  China voert VN-sancties uit; Noord-Korea overlegt met ambassadeurs

  China is begonnen met het uitvoeren van de nieuwe VN-sancties tegen Noord-Korea. Het importeert geen ijzererts, lood, steenkool en vis meer uit Noord-Korea. De sancties werden op 6 augustus afgekondigd in een VN-resolutie naar aanleiding van de nucleaire activiteiten van het land.

  Met het daadwerkelijk uitvoeren van de sancties voert China de druk op Pyongyang op.
  Pyongyang heeft zijn ambassadeurs uit China, Rusland en enkele andere landen bijeengeroepen voor gezamenlijk overleg, meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap. Ook de permanente vertegenwoordiger van Noord-Korea bij de Verenigde Naties is bij het overleg. Hoeveel diplomaten precies zijn teruggeroepen, is niet bekend.

  https://nos.nl/artikel/2188010-china-voert-vn-sancties-uit-noord-korea-overlegt-met-ambassadeurs.html

  Like

 11. Jan zegt:

  BREAKING: North Korea Fires Missile Towards Northern Japan …Update: MISSILE PASSES OVER JAPAN
  http://www.thegatewaypundit.com/2017/08/breaking-north-korea-fires-missile-towards-northern-japan/

  Like

 12. Jan zegt:


  North Korea, which has launch facilities for its missile program on its west coast, reportedly launched the rocket during the night to avoid surveillance.


  North Korea said nuclear tests are “gift packages” to the United States and that more will follow.
  ..
  https://www.thesun.co.uk/news/4393618/north-korea-ballistic-missile-towards-west-coast-kim-jong-un-begging-for-war/
  http://www.mirror.co.uk/news/world-news/north-korea-says-nuclear-tests-11114786

  Like

 13. Jan zegt:

  Noord-Korea: Een aanval op Amerika is onvermijdelijk omdat wij beledigd zijn

  Like

 14. Jan zegt:

  Oen heeft het over Afgrond van het Noodlot voor Amerika tenzij zij zich ondoen van de oude man Trump
  Reactie Trump: Nou probeer ik nog wel vriend te zijn met dat miezerige, vette ventje
  http://thegatewaypundit.com/2017/11/hah-hah-president-trump-trolls-kim-jong-un-try-hard-friend/

  Like

 15. Jan zegt:

  South Korean News: Kim Jong-Un Wants Peace Treaty with United States and a US Embassy in Pyongyang

  http://www.thegatewaypundit.com/2018/03/south-korean-news-kim-jong-un-wants-peace-treaty-united-states-us-embassy-pyongyang/

  Als dat werkelijkheid wordt wordt Trump herkozen

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s