Historische foto uit Jeruzalem: de Klaagmuur

Screenshot_16

Een ingekleurde foto van aan de Klaagmuur biddende Joden omstreeks het jaar 1900. Ik daag u uit: zoek een foto van wie dan ook behalve Joden die daar omstreeks 1900 aan het bidden was.

Geplaatst door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Historie, Jeruzalem, Joden, Jodendom. Bookmark de permalink .

18 reacties op Historische foto uit Jeruzalem: de Klaagmuur

 1. VarAway zegt:

  Maar, maaarrrr, dit is toch het 3de ” heiligdom ” van de Islam?
  Maar ja, omstreeks 1900 waren er ook geen ” Palestijnen ”
  ( tenzij het de Joden waren in Palestina natuurlijk )

  Like

 2. Cathja zegt:

  De Klaagmuur is al zeer lang de plek bij uitstek voor Joden om er te bidden. Niemand anders dan de Joden hebben ooit deze plek opgeeist, en niemand anders dan Joden hebben recht op deze heel bijzondere plaats. Niemand, behalve moslims, zal ook ooit aanspraak maken op deze heilige Joodse gebedsplaats.
  NIEMAND!

  Like

  • Cathja zegt:

   Niemand anders zal ook ooit aanspraak kunnen maken, had ik willen zeggen…

   Like

  • Thomasson zegt:

   @Cathja. Niemand heeft deze plek tot de laatste 5 decennia opgeëist. Het was niet interessant genoeg. Van 1948 tot 1967 was de Klaagmuur in de oude stad van Jeruzalem maar een muur en dat was dat. Tussen de muur en eerste rij huizen van de Mugrabi buurt (Arabieren van Noord Afrikaanse afstamming) was een zeer kleine afstand. De Joden mochten er niet komen. In die tijd was de Oude Stad (en de West Bank) een deel van het Koninkrijk Jordanië. Geen sterveling stelde vragen; ook niet de schijnheilige pathologische mensenrechten fanclub van links. De Jordaniërs hadden het recht de Joden van hun enige heilige plaats te weren. Er was een gehele acceptatie, ook van de Joden zelf. Ze hadden de oorlog van 1948 de oude stad verloren. Hun mensen moesten hals over kop de stad verlaten. Etnische Zuivering Was Toen Heel Gewoon…Ook voor links!.
   Pas na 6 juni 1967, toen de Jordaniërs de oorlog hadden verloren – oorlog die ze zelf hadden geïnitieerd – begonnen de Arabieren, de linkse hyena’s en de Derde Wereld afvalbelt genaamd VN als een koor in een Griekse tragedie te janken. De Arabieren werden gebombardeerd tot arme stakkers van de Derde Wereld en ze kregen ook een nieuwe naam. In plaats van Jordaniers, of zomaar Arabieren, werden ze Palestijnen. Een nieuw volk was geboren. De moslims net als altijd claimden de Klaagmuur als heiligdom. Volgens hun saga had hun profeet zijn ezel bij de klaagmuur gebonden en de ezel liet daar paar drollen vallen. Het maakt niets uit dat Mohammed is bij de Rode Zee gestorven en was nooit in Jeruzalem. Misschien was zijn ezel de vroegere reïncarnatie van de huidige verkrachte ezel uit Marokko …Een ezel met rabiës. Nadat hij tijdens een wilde seks sessie mijnheer Mohammed had geïnfecteerd …rende hij tot Jeruzalem.

   Like

 3. Elisah zegt:

  Men is niet vies van geschiedvervalsing en verdraaiing van feiten in voordeel van de haatreligie, men heeft een totaal andere beleving van de werkelijkheid.

  Like

  • Thomasson zegt:

   @Elisah. Niet enkel de aanhangers van de haatreligie doen aan geschiedvervalsing. Dat is een grote hobby ook van onze zieke linksen. Dat hebben ze van hun vrienden in de voormalige Sovjet Unie geleerd; vooral van de Pravda.

   Like

 4. Asgard zegt:

  Prachtig en zo moet het ook zijn, gewoon opeisen dat heiligdom, het huis van David, Israel!

  Like

 5. Ik heb zelfs een foto van omstreeks 1880 alwaar Joden bij de muur te zien zijn. In een boek American interests in the Holy land. foto is afkomstig ( in dat boek) van de bibliotheek van het Congres van de Verenigde Staten van America ( wetgevende macht). Niet ingekleurd en zwart/wit. Indien belangstelling wil ik die wel via bron per mail toezenden ( heb de foto gescand). Indien er maar melding wordt gemaakt van zijn afkomst denk ik maar zo…………

  Liked by 1 persoon

 6. Joshua zegt:

  Het hele Land is van de Israëlieten en geen enkele natie of islam schorem kan daar aanspraak op maken of er iets over te zeggen hebben.

  Liked by 1 persoon

 7. delamontagne zegt:

  Ze waren daar zovéél aan ’t bidden, die muslims, dat het onkruid geen tijd kreeg te groeien…………
  Dome of the Rock Jerusalem.

  Liked by 1 persoon

 8. delamontagne zegt:

  9,000 Photos from Palestine in 1800’s – with no trace of Muslims or mosques
  ///
  Félix Bonfils (1831-1885): Dome of the Rock 1875 (Where are all the “Palestinians” in their so-called displaced and occupied holiest site?). The Dome of the Rock was originally a Jewish synagogue, and later, a Christian cathedral but was conquered and occupied by Muslims who converted it to a mosque. The entire region was bathing in blood from the Muslim conquest

  https://tangsir2569.files.wordpress.com/2010/11/dome-of-the-rock-1875.jpg?w=641&h=496&h=496

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s