Te vroeg leedvermaak

Screenshot_7

(Door: Michael Paulwitz – Vertaling: E.J. Bron)

Onderzoek kan het mooiste verhaal kapotmaken. Bij de gestroomlijnde media gebruikt men dit gevaarlijke middel daarom dan ook uiterst spaarzaam en schrijft men liever zo over de wereld zoals men deze graag zou hebben. Het klonk immers ook te mooi: “Vluchtelingenhelpers snellen rechts-extremen te hulp” (Tagesschau.de), of bij “Faz.net”: “rechts-extremen uit zeenood gered”.

Junge Freiheit

Alleen dom dat er van de koppen, behalve het “uit”, geen woord klopt. De “Identitiaren” zijn – behalve als je ze bekijkt door de ook bij Faz-Online inmiddels standaard geworden knalrode oogkleppenbril – geen “rechts-extremen”, hun schip “C-Star”, waarmee ze voor de Libische kust de activiteiten van de zogenaamde humanitaire NGO-smokkelaars onder de loep nemen, was ook niet in “zeenood”, en “gered” worden hoefden ze ook niet, en al helemaal niet door “vluchtelingenhelpers”.

“Nazi-schip”

Met ijverige boosaardigheid verbreidden de vooraanstaande online-media afgelopen vrijdag een opgeklopt en moraliserend Facebook-bericht van de Duitse NGO “Sea Eye”. Gelukzalig spinde de “Welt” in de terminologie van de ondersteuners van illegalen uit dat “het nazi-schip met motorschade niet kon manoeuvreren en hulp nodig zou hebben”. En zoals altijd zingt het hele koor mee, aangevoerd door “Spiegel Online” en “Bild”.

Wanneer de “kwaliteitsmedia” direct contact zouden hebben opgenomen met de “Defend Europe”-missie, dan zouden ze vermoedelijk onmiddellijk te weten zijn gekomen wat deze iets later zelf meedeelde: men zou i.v.m. een kleine reparatie de motor hebben uitgeschakeld, het schip overeenkomstig de regels van het zeerecht voor de duur van de reparatie als “niet in staat om te manoeuvreren” hebben gemeld, wat de verantwoordelijke centrale routinematig aan de zich in de buurt bevindende schepen, waaronder de “Sea Eye”, gemeld zou hebben. Van “zeenood” kon daarom geen sprake zijn.

“Feitenvinder” van de “Tagesschau” kwam niet

Och, wat jammer. De teleurstelling druipt uit de schamele halve zinnen waarmee veel media de mededeling van de “Identitairen” in hun voorbarige teksten toch nog inbouwden. De koppen en de teneur veranderden ze uiteraard niet. Correctie van de ongecontroleerde foutieve melding? Vergeet het maar. Het probleem zou “plotseling ´klein´” zijn, fluisterde de “Welt” in het jargon van de vertroetelde “vluchtelingenhelpers” in een vervolgartikel op zaterdag verder, “het ´nazi-schip´ zou de hulp echter niet hebben willen accepteren”.

Misschien omdat het deze helemaal niet nodig had en het “probleem” niet groot was. De “C-Star” kruist in ieder geval al lang weer voor de Libische kust en wijkt niet van de zijde van het NGO-smokkelschip “Aquarius”, waarvan overigens iedereen zichzelf van kan overtuigen op internet.

Maar ook daar blijft de “feitenvinder” van de “Tagesschau” natuurlijk uitgeschakeld. Want “Fake News” komt zoals bekend immers altijd van de slechten. SpiegelBildWeltZeitTageschauFaz en hun gevolg beschouwen zichzelf daarentegen als gedienstig public relations bureau van de “goeden”, die anderen gewoon als “nazi´s” mogen brandmerken, en hopen samen met hen dat spelbrekers zoals “Defend Europa” onder spottend gezang moeten opgeven. Te vroeg gejuicht . . .

Screenshot_8

Bron:
https://jungefreiheit.de
Door: Michael Paulwitz

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "Fake News", "Lügenpresse", "Vluchtelingen", asielwaanzin, demoniseren, Desinformatie, establishment, hersenspoeling, Hypocrisie, Identitaire Beweging, Illegalen, Immigratie, Indoctrinatie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, Links fascisme, Linkse Kerk, Linkse media, mainstream-media, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, nieuw fascisme, onwetendheid, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sarcasme, Satire, Socialisten, verloedering, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

9 reacties op Te vroeg leedvermaak

 1. zwartschakel zegt:

  Wat ik heb begrepen is dat “Joop ,dit bericht “gelanceerd heeft ? Ook de Belgische kranten ,zoals Knack ,vermelden dat” Nazischip “gered moest worden ?

  Like

 2. delamontagne zegt:

  De Afvaarten van “migranten” vanaf het begin van de Missie van:
  “DEFEND EUROPE”
  1 Aug 2016 6554
  1 Aug 2017 1572

  Like

 3. jantjeuitnl zegt:

  Donatiegeld wel besteed 🙂

  Like

 4. aquarius4422 zegt:

  De leugenpers moet weer eens bewijzen dat haar reputatie waar is.

  Like

 5. Annette/Gerald zegt:

  Blij dat wij hier ook financieel aan hebben bijgedragen. Groot succes. Wij hopen van harte dat jullie nog een tijdje doorgaan met jullie o zo belangrijke werk, Defend Europe. Zet ‘m op!

  Geliked door 1 persoon

 6. Vederso zegt:

  Vraag: Is de originele website van Junge Freiheit gekraakt? Wordt hen het publiceren van artikelen onmogelijk gemaakt?

  Like

 7. Pingback: “Defend Europe”, Verdedig Europa: een overzicht | Golfbrekers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s