Einde voor halal-supermarkt?

Screenshot_46

(Vertaling: E.J. Bron)

Het stadsbestuur van Parijs wil een loepzuiver halal-supermarkt nu dwingen om ook producten te verkopen die niet in het islamitische leven thuishoren en zodoende “haram” zijn. Het bestuur beroept zich hierbij op het pachtcontract, dat erin voorziet dat in een winkel met gemengde goederen ook een gemengd assortiment wordt aangeboden. Het bestuur zou een “sociale mix” willen hebben, opdat er in Parijs noch zuiver islamitische, noch zulke gebieden bestaan waarin geen moslims wonen.

journalistenwatch

Midden in Parijs exploiteert Soulemane Yalcin een halal-supermarkt, waarin hij – streng volgens islamitisch recht en naar de smaak van zijn eveneens islamitische clientèle – geen alcohol en varkensvlees aanbiedt.

Geen moslimvrije gebieden in Parijs gewenst

Waarschijnlijk minder gewild vestigt het stadsbestuur van Parijs met een meer dan hulpeloze actie de aandacht op zichzelf en de al ver voortgeschreden islamisering van de Franse hoofdstad. Want het bestuur wil de halal-winkel zo niet dulden en argumenteert: het pachtcontract zou voorzien in een winkel voor gemengde goederen – met dus ook een desbetreffende gemengd assortiment. Men zou niet van de omwonenden kunnen verlangen dat ze voor bepaalde producten – die tot nu toe nog steeds tot de Europese levensstijl behoren, zoals varkensvlees of alcohol – uit te moeten wijken naar een winkel veel verder weg. Vooral oudere omwonenden zouden na de verandering van de winkel in een “halal-supermarkt” een jaar geleden geklaagd hebben dat ze voor hun inkopen nu veel verder zouden moeten lopen.

Het stadsbestuur van Parijs geeft volgens de “Independent” ook nog het argument dat het een “sociale mix” belangrijk zou vinden en men geen gebieden zou willen hebben die alleen islamitisch zouden zijn. Men zou echter ook geen gebieden willen, waarin geen moslims zouden wonen. De wens naar zuiver islamitische woongebieden in Parijs is voor het politiek-correcte stadsbestuur echter al lang in vervulling gegaan.

Winkels die alcohol verkopen, hebben vaak trammelant

De exploitant van de halal-winkel wijst het van de hand om ook “haram”-artikelen aan te bieden, omdat de formulering “levensmiddelenwinkel met de daaraan verbonden werkzaamheden” zijn zuivere halal-winkeltje niet zou uitsluiten. Het zou er immers helemaal op aankomen hoe “daaraan verbonden werkzaamheden” geïnterpreteerd zou worden, aldus de nijvere moslim, die marktliberaal argumenteert dat zijn islam-conforme assortiment zich op de klanten zou richten en zijn winkel goed zou lopen.

Winkels die alcohol verkopen, zouden bovendien vaak trammelant hebben, aldus de pachter, die op schrikbarende wijze en waarschijnlijk ongewild over de reële omstandigheden in een zogenaamd nog Europese stad bericht. Het pachtcontract zou nog lopen tot 2019, volgens berichten in de media zouden de autoriteiten echter hun best doen om het daarvoor op te zeggen. Of dit mogelijk is, zou midden oktober voor de rechtbank duidelijk moeten worden.

Bron:
www.journalistenwatch.com

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in Frankrijk, Islamisering, Socialisten. Bookmark de permalink .

27 reacties op Einde voor halal-supermarkt?

 1. Angie1968 zegt:

  Geen halal (of koosjer) vlees tenzij diervriendelijk geslacht. En anders worden ze maar vegetariers! Alcohol moet trouwens overal vrij verkrijgbaar zijn. Wij zijn Europa, geen moslimgebied.

  Geliked door 2 people

  • Beschouwer zegt:

   In Turkijje zuipen de moslims graag raki (soort jenever) en dat wordt daar veel gemaakt

   Dus pleur op salafisten en neem ook maar een borreltje

   Like

   • linda texel zegt:

    In Syria zijn ook drankwinkels te vinden, wel wat verstopt in achteraf straatjes , maar ze zijn er wel. Meestal gingen ze tegen het avond uur open en zag je veel mensen rondsluipen met tas of bruin papieren zak. In Jordanië is het veel moeilijker om aan drank te komen, alleen in Aqaba zijn echte drankwinkels te vinden, dit is ook meer om de zeelui tegemoet te komen. In S.A wordt ontzettend gezopen , in de avonduren komen de Saudi”s over de grens naar Aqaba. Je moet dan als vrouw echt uitkijken, je kan geen verhaal halen als je wordt aangerand of verkracht, Saudi”s zijn Salafisten. Vrouwen zijn in hun ogen altijd schuldig en “loslopende” vrouwen zonder meester, slecht hoeren. Je gaan beklagen in Saudi Arabia als je bent verkracht/aangerand is alleen maar dom, je beland dan als vrouw in de gevangenis omdat je sex hebt gehad voor het huwelijk of bent vreemd gegaan als je al gehuwd bent. De straf hierop is niet mis, voor een buitenlandse vrouw slechts stokslagen, voor een arabische vrouw meestal de dood.

    Like

  • Marian zegt:

   100% Mee eens Angie, die afspraken moeten overal maken.

   Like

 2. Pietersen zegt:

  Symptoom bestrijding. Ga de grondwet eens aanpassen, schaf de vrijheid van godsdienst af of verklaar het Christelijk geloof tot de leidende godsdienst. Evenzo de christelijke cultuur en maak wetten voor de naleving.
  Ik weet het is moeilijk maar je moet ergens beginnen. Niets doen is al lang geen optie meer.

  Like

  • BertG. zegt:

   Jij bent ook niet helemaal lekker geloof ik.
   Denk je dat ik daar op zit te wachten, om de christelijke als leidend te maken.
   Dat is van de regen in de drup.
   Als dat je enige optie is…………………………………

   Geliked door 1 persoon

   • Elisah zegt:

    Dat wordt bekeren…. 😉

    Like

   • Pietersen zegt:

    ‘Leidend’ wil niet zeggen dat zij baas worden over iedereen. Vanuit het christelijk geloof is de westerse cultuur tot stand gekomen. Ik denk dat je dat rustig kunt stellen.
    Ikzelf heb niets met het geloof, maar veel mensen nog wel.
    Als jij mag kiezen tussen een islamitische cultuur of een westerse christelijke cultuur met al zijn verworvenheden, wat zou jij dan kiezen ?
    Niet zeggen: ‘geen van beide’, dat is nogal flauw, bovendien begrijp je leidend dan nog steeds niet.

    Like

   • hslot4 zegt:

    Is dat zo Bert ? voorlopig zie ik bv Polen de enige in europa een vuist maken tegen islam door het Christendom als enige hoofdreligie te aanvaarden .
    Een Natie met judea christelijke normen en waarden en zonder islam retelikkers en linkse gutmenschen .
    Je mag kiezen dit :


    Of dit op je stoep

    Like

   • BertG. zegt:

    Zouden ze dat nou doen omdat ze dat mossel tuig niet binnen willen hebben, of omdat ze gelovig zijn.
    Ik denk het eerste.
    Maar ik geloof dat er ook iets mee heb (geloof), dus zal jij het op het 2de blijven houden.
    En ik wil niet kiezen, ik wil ze allebei niet.

    Like

  • tippelaar zegt:

   Pietersen, u begint inderdaad bij het begin. Echter de politicus die met deze initiatiefwet komt, pleegt staande de vergadering politieke zelfmoord, dat zal dus nooit gebeuren. De politici van bijna alle partijen in nederland, zien nog liever dat de moslims u in stukken scheuren dan dat ze hun fouten zullen toegeven. Neem nu de PVV. Die wordt met het grootste gemak van de wereld terzijde geschoven als niet terzake dienende en de bevolking doet helemaal NIETS. De politiek, met name VVD, CDA, GroenLinks , gaan er nog prat op ook. Al deze politici kunnen nog vrijerlijk over straat lopen zonder gevaar voor lijf en leden. Ook Pechthold loopt nog over het binnenhof alsof hij daar de baas is. Hij zou langs de muren moeten sluipen met een kogelvrij schild uit angst omgelegd te worden door zijn politieke vijanden. Maar lulletjes Nederlanders laten het allemaal gebeuren, dus wij krijgen wat we verdienen. Volgende zaak deurwaarder.

   Geliked door 1 persoon

   • Pietersen zegt:

    Met uw post kan ik wel wat. De politiek schijt in z’n broek om het geloof uit de grondwet te schrappen of een standpunt t.a.v. de islam in te nemen en gaat daarom nog liever naar de bliksem onder de islam, uit angst na te worden gewezen als racist etc.
    Zij gaan zelfs zover dat wij als Nederlanders gewoon worden opgeofferd voor hun politieke correctheid.

    Geliked door 1 persoon

 3. guusvelraeds zegt:

  Jullie wilden islam, nu hebben jullie islam. Dus stik er maar in.

  Geliked door 1 persoon

 4. carthago zegt:

  In die halal supers verkopen ze al jaren “gemengde goederen ” zoals granaten , kalashnikovs en dolken.Gewoon sluiten die haatwinkels.

  Geliked door 1 persoon

 5. Renske zegt:

  Geloven doen ze maar achter de voordeur. Ik wil er op geen enkele manier mee geconfronteerd worden. Althans niet op een dergelijke manier dat ik er last van ga krijgen. Als iemand en kruis om de nek hangt? Geen punt/ Keppel? Geen punt. Hoofddoek is een ander verhaal. Daar komen er zoveel van en zo opdringerig en wetende wat het betekent, heb ik daar wel last van. IK zie het als bedreiging en binnendringers. Geen enkele subsidies meer voor christelijke/joodse/moslimscholen. Geen enkel voordeel meer voor geen enkel geloof. Punt En zeker geen geldstromen vanuit SA om scholen te bekostigen waar die kleine kopjes geindoctrineerd worden.

  Geliked door 2 people

 6. Beschouwer zegt:

  Vele moslims zijn dol op alcohol Men drinkt graag whisky, wodka en jenever en ook graag veel wijn en bier

  De goede moslim is een ex-moslim

  Geliked door 1 persoon

 7. fransdewit zegt:

  Denk niet dat ze het voor elkaar krijgen, ik bedoel je kan met een winkel gespecialiseerd zijn in van alles maar niet ALLES. Je kan toch een speelgoedwinkel ook niet tabak artikelen laten verkopen.

  Like

 8. ReneKampers zegt:

  Met hun Allah zever , Ik eet al 73 jaar haram, varkens cotteletjes en heb geen enkel nadeel ondervonden . Ze zijn hier en denk en vrees dat ze zullen blijven Zij moeten zich aanpassen aan onze mentaliteit , waarden en leefgewoonte .Maar dank zij die prachtige correcte politiekers gebeurd het omgekeerde . We zouden dat eens moeten proberen in hun thuislanden, No-Go’s zone
  stichten in hun thuislanden waar Moslims of hun politie niet durft te komen. Het zou rap 1-1 zijn.
  Europa zal nooit meer hetzelfde , zijn wat het ooit geweest is

  Like

 9. Een inburgeringscursus zou alleen maar het onder toezicht 3 keer daags gedurende 1 jaar vreten van karbonaadjes en vèrrekeslèpkes moeten zijn, voorafgegaan door 3 weesgegroetjes en 2 onzevaders terwijl de meuk gemaakt wordt door bewezen ongestelde dames die ze voor en na langdurig de hand moeten schudden. Dán pas geloof ik dat ze misschien in willen burgeren. Met d’r inburgeringscontract waar iedereen vervolgens den reedt mee afveegt. Maar ja, wordt bedacht door vale klerkensmoelen van de soort die vroeger al rond de fanfare slopen om de buitelende harlekijntjes te laten struikelen.

  Like

 10. boorzalf zegt:

  Het wordt tijd dat de politiek deze dwaze dierenmishandelingen een halt toe roept, en dat halal en kosher slachten verboden wordt. Uit menselijk oogpunt vind ik halal en kosher vlees onrein,en het vlees is ook verontreinigt door de stoffen die bij het dier vrij komen door angst. te veel adrenaline.

  Geliked door 1 persoon

 11. Jan zegt:

  Koe vindt halal maar niks

  Like

 12. Pingback: Frankrijk: Rechtbank sluit halal-supermarkt en legt boete op | E.J. Bron

 13. Jan zegt:

  Mmmm! Halal!

  Intifooda: Moslims dienen te verdwijnen met hun vreetkarren bij het Wereld Handelsgebouw.
  Reactie: islamofobieeeeeeeee!
  http://barenakedislam.com/2018/06/17/anti-muslim-intifooda-at-the-world-trade-center/

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s