Europese steden absorberen de sharia

Screenshot_27

Als het Westen de democratische waarde van de individuele vrijheid verraadt, zullen islamitische fundamentalisten, zoals diegenen die de Libische vrouwen de boerka hebben opgedrongen, datzelfde met westerse vrouwen doen.

(Door: Giulio Meotti – Vertaling: E.J. Bron)

 • De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, verbood reclame die “onrealistische verwachtingen aan het imago van vrouwenlichamen en –gezondheid”bevorderen. Nu is Berlijn van plan om beelden te verbieden, waarin vrouwen als “mooi, maar zwak, hysterisch, dom, gek, naïef of dor hun emoties beheerst” voorgesteld worden. Harald Martenstein van de “Tagesspiegel” zei dat de politiek “overgenomen zou kunnen zijn van het Taliban-manifest”.
 • De ironie is, dat deze golf van moraal en “deugd” uit steden komt die door ongeremde linkse politici geregeerd worden, die zich al jarenlang inzetten voor seksuele bevrijding. Tegenwoordig is het een “feministisch” argument om voorstander te zijn van de sharia-politiek.
 • Om met de Amerikaanse schrijver Daniel Greenfield te spreken: de ironie van de vrouwen die hun eigen onderdrukking vieren, is zowel hartverscheurend als deprimerend.

EuropeNews Gatestone Institute

Enkele dagen nadat de “Islamitische Staat” twee jaar geleden de stad Sirte in Libië had veroverd, doken er enorme billboards in de radicaalislamitische vesting op, die vrouwen waarschuwden dat ze op zakken lijkende kleding moesten dragen, die hun hele lichaam bedekte, en geen parfum. Deze “sharia-bepalingen voor de hidjab” omvatten het dragen van ondoorzichtig materiaal en een robe die niet lijkt op de kleding van de ongelovigen.

Twee jaar later nemen de drie belangrijkste steden van Europa – Londen, Parijs, Berlijn – dezelfde trend naar de sharia over.

Parijs zei au revoir tegen “seksistische” advertenties op openbare reclameborden. De gemeenteraad van Parijs kondigde het verbod aan, nadat de socialistische burgemeester Anne Hidalgo zei dat de stap zou betekenen dat Parijs “de weg” in de strijd tegen seksisme “zou aanvoeren”. De burgemeester van Londen, Sadiq Khan, verbood eveneens reclame, die “onrealistische verwachtingen aan het imago van vrouwenlichamen en –gezondheid bevordert”. Nu is Berlijn van plan om afbeeldingen te verbieden, waarin vrouwen als “mooi, maar zwak, hysterisch, dom, gek, naïef of door hun emoties beheerst” worden voorgesteld. Harald Martenstein van de “Tagesspiegel” zei dat de politiek “van het Taliban-manifest overgenomen zou kunnen zijn”.

De ironie wil, dat deze golf van moraal en “deugd” uit steden komt die door ongeremde linkse politici geregeerd worden, die zich al jarenlang inzetten voor seksuele bevrijding.

Er bestaat een reden voor deze groteske campagne die deze afbeeldingen verbiedt. Deze steden herbergen belangrijke islamitische bevolkingsdelen; en de politici – dezelfden die hectisch afscheid hadden genomen van het obligatoire multiculturalisme – willen bij de “islam” in het gevlei komen. Het is nu een “feministisch” argument de sharia-politiek te vertegenwoordigen, zoals Linda Sarsour dit ook doet. Het resultaat is dat tegenwoordig nog maar weinig feministes de islam durven bekritiseren.

Het gebeurt overal. Nederlandse gemeenten “adviseren” hun medewerksters geen minirokken te dragen. Er zijn vrouwenuren in Zweedse zwembaden. Duitse scholen sturen brieven aan ouders, waarin aan hen wordt gevraagd hun kinderen te verzoeken af te zien van het dragen van “ongedwongen kleding”.

De eerste die voorstelde om posters of reclame die “vrouwen of mannen tot seksuele objecten reduceert” te verbieden, was de Duitse minister van Justitie Heiko Maas, een sociaaldemocraat.

Christian Lindner, de voorzitter van de Duitse liberale partij FDP, zei: “De versluiering van vrouwen of het temmen van mannen te verlangen, is iets wat we van radicale islamitische leiders kennen, niet echter van Duitse ministers van Justitie”.

In 1969 werd Duitsland door een debat over de invoering van de “atlas seksuele voorlichting”, een “atlas” van de seksuele wetenschap, overspoeld. Nu bestaat de inspanning erin om de Duitse samenleving te de-seksualiseren. De krant “Die Welt” becommentarieerde:

“Dankzij minister van Justitie Heiko Maas weten we eindelijk waarom met Oud & Nieuw voor het Centraal Station van Keulen ongeveer duizend vrouwen het slachtoffer van seksueel geweld werden: vanwege seksistische reclame. Teveel geërotiseerde modellen, teveel naakte huis op onze reclameborden, teveel erotische monden, teveel minirokken in modebladen, teveel schommelende billen en mollige borsten in tv-spotjes. Het is een volgende stap in de onderwerping”.

In plaats van tepels en billen besluit “Die Welt”: “Zouden we het gebruik van boerka of sluier moeten forceren, zoals mevrouw Erdoğan dat doet?”

Diezelfde Duitse elites die het verbod op “seksistische” affiches voorstellen, censureerden de grove details van de massale seks-overvallen in Keulen. Inmiddels staat een liberale Berlijnse moskee, die boerka´s verbood en haar deuren ook voor homoseksuelen en ongesluierde vrouwen opende, nu onder politiebescherming na dreigingen door islamitische hegemonisten.

Europese elites hebben een dubbele standaard ontwikkeld: ze zijn er trots op gastheer te zijn van een tentoonstelling van een in urine geplaatst christelijk kruis, capituleren echter snel voor islamitische eisen om de karikaturen van de islamitische profeet Mohammed te censureren. De Italiaanse autoriteiten deden heel erg hun best om de Iraanse president Hassan Rouhani de aanblik van naakte antieke sculpturen in de musea van Rome te besparen.

De westerse publieke opinie schijnt gefascineerd te zijn door islamitische sluiers. Ismail Sacranie, een oprichter van Modestly Active, de producent die boerkini´s ontwerpt, zei tegen de “New York Times” dat 35% van zijn klanten niet-islamitische zou zijn. Aheda Zanetti, een in Australië wonende Libanese die de boerkini bedacht heeft, beweert dat 40% van haar omzet afkomstig is van niet-islamitische vrouwen. De westelijke publieke opinie, die de islam romantiseert, schijnt de vroomheden van de islamitische sharia te absorberen. “The Spectator” noemde het “een nieuw puriteinisme” en “waarom enkele feministes gemene zaak maken met de islam”.

Om met de Amerikaanse schrijver Daniel Greenfield te spreken, is de ironie van de vrouwen die hun eigen onderdrukking vieren zowel hartverscheurend als deprimerend.

Europa zal zich weldra moeten verontschuldigen bij de burgemeester van Keulen, Henriette Reker. Zij werd bekritiseerd – veroordeeld – voor haar advies aan vrouwen om “een armlengte afstand” tot vreemdelingen te houden om seksuele intimidatie te voorkomen.

Als het Westen de democratische waarde van de individuele vrijheid blijft verraden, waarop de westelijke civilisatie is gebaseerd, dan zullen de islamitische fundamentalisten, zoals diegenen die Libische vrouwen de boerka hebben opgedrongen, deze ook aan westelijke vrouwen opdringen. Ze zouden zelfs met die feministische elites kunnen beginnen, die als eerste de seksuele revolutie hebben geschapen om vrouwen in de jaren-60 te emanciperen, en die nu helemaal verzot zijn op een obscurantistisch kledingstuk, dat vrouwen in een draagbare gevangenis opsluit.

Bron:
https://de.europenews.dk
Vertaling: Daniel Heiniger

Bron oorspronkelijk artikel:
www.gatestoneinstitute.org
Auteur: Giulio Meotti

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in "diversiteit", "goedmenschen", "Integratie", "Nuttige idioten", "omvolking", "Religie van de vrede", "Verrijking", "Weg met ons!", achterlijkheid, Barbarisme, cultuurrelativisme, Cultuurstrijd, Dhimmitude, establishment, Eurabië, Europa, Feministes, gezond realisme, Groenen, hersenspoeling, Hypocrisie, Indoctrinatie, Islam, islam-collaboratie, islamappeasement, Islamisering, islamitische ideologie, islamofascisme, Islamofilie, Krankzinnigheid, kwaadaardige opzet, lafheid, landverraad, Links fascisme, Linkse christenen, Linkse Kerk, Marxisme, meningsdictatuur, moralisme, Moslims, Multiculti, Naïviteit, nieuw fascisme, onwetendheid, Pacifisme, political correctness, praatjesmakers, propaganda, Rotzakken, sharia, Socialisten, tolerantie/intolerantie, verloedering, Volksvijandigheid, Vrijheid, Westen, Zelfcensuur. Bookmark de permalink .

13 reacties op Europese steden absorberen de sharia

 1. rony stokart zegt:

  Onze vrouwen… met open ogen hun onderwerping tegemoet. Zouden het dan toch niet alleen de blondjes zijn die voor dom worden gehouden?

  Geliked door 1 persoon

 2. J. C. Th. Köhler zegt:

  Duidelijk waarneembaar zijn de geldstromen en de invloed van de Open Society Foundations van vampier George Soros. Al zijn organisaties zijn erop gericht het denken in voorheen democratische landen te beïnvloeden. Ook de EU lijdt aan dezelfde chantage. Onafhankelijkheid is ver te zoeken, als er met zulke bedragen voor lobbyïsten en NGO’s wordt gesmeten.
  Want vergis u niet: noch in Duitsland, noch in de rest van Europa of de EU zijn de leiders dom, naïef of achterlijk. Ze hebben domweg hun ziel verkocht aan de duivel. Soros is de marionettenspeler. Hij trekt aan de touwtjes en de boven ons geplaatsten kunnen niet anders dan dansen.
  Die formatie in Den Haag is een wassen neus, heeft hoegenaamd niets meer met democratie te maken. Ze doen net alsof, voor de bühne. De parlementaire pers speelt het spel braaf mee en komt in talkshows verslag doen van het theaterstuk dat wordt opgevoerd, alsof er iets belangrijks gebeurt.
  Er is in Nederland geen enkele onafhankelijke krant, niet de NRC, Telegraaf, Volkskrant, Trouw, Parool of AD. Het is allemaal koekoekéénzang. Hetzelfde geldt voor de actualiteitenrubrieken en praatprogramma’s, zoals EenVandaag, Nieuwsuur, DWDD of Jinek. Ze zijn probleemloos onderling uitwisselbaar en brengen allemaal gemanipuleerd of fake nieuws.

  j.c.th.kohler@ziggo.nl

  Geliked door 1 persoon

  • Statler & Waldorf zegt:

   Wie de vorm beheerst, is de inhoud meester.
   F. Bolkestein.

   Like

  • Annette/Gerald zegt:

   Helemaal eens. Ik wil wel graag een uitzondering maken voor Elsevier. Ik heb sinds een jaar een online abonnement en ik ben heel enthousiast. Mensen als Afshin Ellian, Syp Winia en vele anderen zijn zeer kritisch en durven het beestje bij de naam te noemen. Een echte aanrader!

   Like

   • paulzwueste zegt:

    Annette.
    Ik wil ’n uitzondering maken voor Syp Winia die ik al jaren volg.
    Man is voortreffelijk in zijn commentaren.
    Maar kom me niet aan met die nagemaakte moslim-criticaster Ellian, want daar ga je de mist mee eens.
    Trouwens dat hele Elsevier (op Winia na) is ’n aantal jaren geleden (van ’n oorspronkelijk bijzonder lezenswaardig rechts opinietijdschrift) van koers verandert en zwalpt nu tussen links en rechts in om zogenaamd “objectief” over te komen bij de lezer.
    Alle media zijn links georiënteerd.
    Dat kan ook niet anders want de overheid is links en wordt gecontroleerd door Brussel.
    In de oorlog werden de media gecontroleerd door de Nazi’s.
    Wat dat betreft is er dus NIETS verandert.
    Hou dat voor ogen als je ’n krant of tijdschrift of de afstandsbediening van je TV
    ter hand neemt…

    Like

 3. Theresa Geissler zegt:

  Tja, wat die Feministen betreft komt er telkens als ik zoiets lees dezelfde gedachte in me op; steeds opnieuw:
  “kn je de Feministen, of tenminste de toonaangevenden onder hen, maar één keer op de man af sommeren: Leg nu eens helder en gedetailleerd uit, hóe en wáárom jullie deze totale ommezwaai hebben gemáákt!
  Wíllen ze dat? Kúnnen ze dat?

  Like

 4. Renske zegt:

  Om in het gevlei te komen van die baardapen. Meestal vrouwen die niet al teveel belangstelling hebben van mannelijke aandacht en dat eigenlijk heel graag zouden willen. Wel, dat krijgen ze dus bij de moslimmannen wel. Totdat. Daarom. En dat gaan ze natuurlijk niet zeggen. Ik zie trouwens dat het Die Welt is en niet Der Welt. Weer wat geleerd.

  Like

 5. Republikein zegt:

  Ja ja, moeilijk, maar verkies toch graag vrouw in verpakking voor de vunzige gedachte.
  Niet onherroepelijk, neen, dat nooit.

  Like

 6. Marian zegt:

  Er is maar een wijf die voor al die rottigheid verantwoordelijk is en dat is Merkel. Die moeten ze afschieten!!!!

  Like

 7. Jules Vismale zegt:

  Wie weet is er een oplossing voor de linkse islam-voetenkussende politici en de moslims om erachter te komen dat veel Europese vrouwen zichzelf echt niet nog verder laten manipuleren: laat ze allemaal maar eens een keertje kijken naar tekenfilms van Bibi BlockSberg, een verhaal over een jonge heks (met blauwe ogen en blond haar!), haar moeder Barbara, haar vader Bernard, haar oma Grete en haar vriendin Tina Martin. Bibi weet in deze verhalen talloze problemen weg te toveren, al veroorzaakt het meisje deze ook zelf, ze vliegt op een bezemsteel en zij laat zich totaal NIET bekoeioneren door mannen, vooral niet door Burgemeester Dr. Dr. Bruno van New Town, die zich soms ook nogal links en autoritair gedraagt.
  Zo vloog Bibi zelfs eens met Karla Kolumna, een vrouwelijke reporter, naar het Midden-Oosten alwaar zij Sultan al Hatschi Nasi ontmoeten die problemen heeft met een kwade geest. Deze sultan lijkt vrouwen aanvankelijk ook niet erg te waarderen maar als Bibi de geest wegtovert beseft hij dat vrouwen vaak sterker zijn dan hij verwacht! En deze geest symboliseert de islam die met hun primitieve levenswijze alleen maar zichzelf naar de knoppen helpt!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s