Frauke Petry (AfD) bij “Vraag zelf”: “Er zal een onderzoekscommissie ´Merkel´ komen”

Screenshot_25

(Vertaling: E.J. Bron)

De partijvoorzitster van de AfD, Frauke Petry, geeft in de ARD-Facebook-uitzending “Vraag zelf” antwoord op brandende vragen in de verkiezingscampagne. Ze spreekt o.a. over vluchtelingenpolitiek, de islam, de rechtsstaat en nog veel meer.

epoch times

In het nieuwe format “ARD-Facebook Life” stellen de burgers zelf via internet vragen aan de desbetreffende uitgenodigde politicus. Op 13 augustus was de voorzitster van de AfD, Frauke Petry, te gast om de vragen van de burgers te beantwoorden. Hierbij ging het vooral om principiële vragen wat betreft het beginselprogramma van de AfD, maar het ging vooral ook om één ding – het vluchtelingenthema.

Hieronder een samenvatting van de door burgers gestelde vragen en Frauke Petry´s antwoorden daarop:

De eerste vraagsteller wilde graag een antwoord op de vraag of de AfD een oplossingsbeginsel voor de bestrijding van de vluchtoorzaken zou hebben. Petry: “Dat vluchtoorzaken ter plaatse bestreden moeten worden, is volledig vanzelfsprekend. Internationaal moeten we daarbij echter ook leren ons buiten conflicten te houden, om zodoende niet tot de migratiebeweging bij te dragen.”

Vooral wat Afrika betreft, zou volgens Petry onze ontwikkelingshulp een volledig nieuwe moeten zijn in plaats van die in de afgelopen decennia, want veel geld zou na vele ervaringen later niet helpen. Het geld zou wegsijpelen op de weg van de donateur naar de ontvanger. Men zou goed onderwijs in deze landen nodig hebben en natuurlijk ook een eigen verantwoordelijkheid van deze staten, want veel te vaak zou corruptie er de oorzaak van zijn dat de hulp zelfs helemaal niet aankomt.

Asielsysteem sterk verwaterd

Op de vraag hoe het voor de AfD juridisch regelbaar zou zijn om een einde te maken aan de gezinshereniging antwoordde Petry met een heel eenvoudig: “Men moet de gezinshereniging wettelijk uitsluiten.” Bovendien wees ze erop dat Europa in de vluchtelingenpolitiek een fout gemaakt zou hebben door de asielstatus op éen niveau met de vluchtelingenstatus en andere beschermingsstatuten zoals de subsidiaire bescherming te plaatsen. “Dat beschouwen wij als verkeerd, want op deze wijze hoeft de asielzoeker bij het overschrijden van de grens niet meer uit te leggen waarom hij binnengelaten wil worden, waarom hij bescherming nodig heeft, maar uiteindelijk wordt dat geregeld door de procedure van het BAMF, waar dan de mogelijke reden gewoon wordt uitgezocht.” Dat zou bijdragen aan een grote verwatering van het complete asielsysteem, vindt Petry.

Internationale akkoorden zouden volgens de politica moeten blijven gelden, men zou echter altijd moeten kijken waarvoor ze gemaakt werden. “Het is niet verbazingwekkend dat al aan het eind van de jaren-90 landen zoals Groot-Brittannië en Oostenrijk geprobeerd hebben om deze Conventie van Genève aan te scherpen en ook de regels te veranderen, opdat echt diegenen hulp krijgen zie ze nodig hebben. Op dit moment is dat niet meer het geval. We weten dat een groot deel van de asielzoekers migranten zijn en gewoon geen vluchtelingen en geen politiek vervolgden.”

In de rechtsstaat moet het recht voor iedereen gelden

En wat vindt Petry van diegenen die zich inmiddels goed geïntegreerd zouden hebben?, wil een burger weten. Petry: “Een ieder die dat lukt, verdient respect. Desalniettemin zijn we een rechtsstaat en in een rechtsstaat moet het recht gelden voor iedereen. Dan zijn er niet twee klassen – de ene, die zich aan de wet moet houden, en de andere, die dat niet hoeft. In zoverre moeten we erover praten hoe mensen, die naar Europa willen komen, hier kunnen blijven door ordelijk te immigreren.” Wie als vluchteling komt, aldus Petry verder, zou in de eerste plaats onderworpen zijn aan de regels die voor vluchtelingen werden gemaakt. “Om te zeggen, ik was misschien helemaal geen vluchteling, ik ben nu echter goed geïntegreerd en wil hier nu graag blijven, dat stoot al diegenen voor het hoofd die zich aan de regels houden. Het kan niet zijn dat uiteindelijk de rechtschapene de domme is, aldus de cheffin van de AfD.

De islam heeft alleen een gebedsruimte en een plek voor de wassing nodig om religie uit te oefenen.

En hoe zou de houding tegenover de islam zich verdragen met het AfD-verkiezingsprogramma en artikel 4 van de grondwet betreffende godsdienstvrijheid? – citaat: “de islam hoort niet bij Duitsland?, wil een andere gebruiker weten.

Heel goed, weet Petry, omdat de vrijheid van religie-uitoefening er absoluut niet door gegarandeerd zou kunnen worden dat er oproepen van muezzins en steeds meer moskeeën zouden zijn, want men zou immers in de heilige geschriften van de desbetreffende religie kunnen nalezen wat er nodig is om de religie uit te oefenen. Bij de islam zou volgens Petry een gebedsruimte en een plek voor de wassing volstaan en er zouden immers al decennialang ook moskeeën in Duitsland zonder minaretten bestaan. “In zoverre staan wij voor de vrije uitoefening van religie, ze is en blijft echter privézaak. En als een religie, zoals belangrijke stromingen van de islam, gewoon ook maatschappelijke aanspraken verheft, als ze ook een politieke aanspraak heeft, dan moet men dat met de grondwet regelen en daar bestaat een groot conflictpotentieel met de islam.”

Er zal een onderzoekscommissie “Merkel” komen

Ter afsluiting was er de vraag of er een onderzoekscommissie tegen Merkel zal komen als de AfD in het parlement komt. Petry beaamt dat en voegt er aan toe: “Wij zijn van mening dat mevrouw Merkel paragraaf 96 van de verblijfwet heeft overtreden, met name uiteindelijk mensensmokkel in ieder geval heeft toegestaan.” Wat dit betreft zou de AfD al eerder aangifte hebben gedaan, maar deze zou zijn afgewezen.

Het ontbreekt aan soevereine politici

En als allerlaatste vraag nog of de Bondsrepubliek Duitsland in Petry´s ogen een soevereine staat zou zijn. Haar antwoord: “Een staat is soeverein wanneer zijn politici zich soeverein gedragen en de belangen van de burgers, de kiezers vertegenwoordigen. Dat zie ik niet altijd gegarandeerd. Daarom wil ik graag meer soevereine politici, en daar ontbreekt het aan.”

Hieonder de video met het volledige interview:

 

Bron:
www.epochtimes.de

Vertaald uit het Duits door:
E.J. Bron
(www.ejbron.wordpress.com)

Over E.J. Bron

www.ejbron.wordpress.com
Dit bericht werd geplaatst in AfD (Alternative für Deutschland), Duitsland, gezond realisme. Bookmark de permalink .

5 reacties op Frauke Petry (AfD) bij “Vraag zelf”: “Er zal een onderzoekscommissie ´Merkel´ komen”

 1. BertG. zegt:

  Ze noemen het nog steeds een “religie” i.p.v. een ideologie.
  Tenslotte was diezelfde “religie” ook al niet erger dan de pest, volgens de AFD bestuurders.
  Mocht je daar anders over denken, dan hoef je je in ieder geval niet bij de AFD aan te sluiten.
  Nee, echt, die hebben het goed begrepen daar.
  Daar gaan wel jaren overheen voordat ze dat door hebben.

  Geliked door 1 persoon

  • paulzwueste zegt:

   Er zal trouwens NIMMER een onderzoekscommissie “Merkel” komen.

   En wat “Ze” betreft Bert.
   Je kunt niet weten hoe of wat de AFD de islam definieert… want papier is geduldig.
   Er zitten namelijk journalisten en vertalers tussen jou en de AFD zelf.
   Dus geen enkele reden om de AFD zomaar bij het oud vuil aan de achterdeur te zetten…
   Na de PVV (die je daar ook al hebt gezet) kun je nu alléén nog bij die Austria-partij terrecht.

   Rechtse spoeling wordt dun voor je.

   Like

 2. koddebeier zegt:

  En daarna na aan de galg !!

  Like

 3. Renske zegt:

  Gewoon nuchtere antwoorden zoals het een politicus beaamt. Niets verkeerds aan en volkomen duidelijk. Deze nuchterheid zie ik totaal niet terug in de oude gevestigde orde. Helemaal niet. Ze draaien overal om heen. Geven geen enkele duidelijkheid. Pappen/nat houden en ga zo maar door.

  Like

 4. Renske zegt:

  Zou goed zijn als ze hier zo nu en dan ook even wat vanuit Nederland laten horen aan: Der Welt. Hoe we denken over Merkel en haar idiote beslissingen Dat Duitsland weer de problemen maakt in Europa (EU vermijden) Voor de zoveelste keer..Kan geen kwaad toch! Ik doe het wel zo nu en dan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s